15/5/18

Συνομιλίες Gazpron - Τουρκίας για τη 2η γραμμή του αγωγού Turkish Stream

Τι δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής εταιρείας
Η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom διεξάγει συνομιλίες με την Τουρκία για την έναρξη της κατασκευής της δεύτερης γραμμής του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής εταιρείας Βιτάλι Μαρκέλοφ.«Σε ό,τι αφορά την δεύτερη γραμμή, είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα ως προ το ρωσικό τμήμα. Σε ό,τι αφορά την διέλευση του κεντρικού αγωγού φυσικού αερίου στο τουρκικό έδαφος, στην παρούσα φάση διεξάγουμε συνομιλίες με την τουρκική πλευρά με θέμα την υλοποίηση του έργου αυτού. Προς το παρόν βρισκόμαστε στο στάδιο των συνομιλιών», δήλωσε ο Μάρκελοφ.
Νωρίτερα σε τηλεδιάσκεψη ο αντιπρόεδρος της διοίκησης της Gazprom Αλεξάντρ Μεντβέντεφ είχε δηλώσει ότι η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία σε πολύ σύντομο διάστημα θα καθορίσει οριστικά τη χάραξη της δεύτερης γραμμής του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream, η οποία θα προμηθεύει με φυσικό αέριο τις χώρες της Νότιας και Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Ο ίδιος ο Μενβέντεφ δήλωσε πως αυτή τη στιγμή εξετάζονται δυο βασικά σενάρια σε σχέση με τις διαδικασίες που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ ανάφερε ως εν δυνάμει αγορές την Ελλάδα , την Ιταλία , την Σερβία και την Ουγγαρία.

Η Gazprom ξεκίνησε την κατασκευή του θαλάσσιου τμήματος του αγωγού Turkish Stream τον Μάιο 2017. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Gazprom Αλεξέι Μίλερ η κατασκευή του αγωγού συμβαδίζει με το χρονοδιάγραμμα και η τοποθέτηση της πρώτης γραμμής θα ολοκληρωθεί εντός του Μαΐου. Το θαλάσσιο τμήμα του αγωγού, που καταλήγει στα παράλια της Τουρκίας στoν Εύξεινο Πόντο, έχει μήκος 930 χιλιομέτρων, ενώ το χερσαίο τμήμα εντός της Τουρκίας, που θα καταλήγει στα σύνορα της Τουρκίας με ορισμένες χώρες, θα έχει μήκος 180 χιλιομέτρων.

Η πρώτη γραμμή του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream προορίζεται για να καλύπτει τις ανάγκες της τουρκικής αγοράς, ενώ η δεύτερη γραμμή, τις ανάγκες της Νότιας και Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Από κάθε γραμμή θα διοχετεύονται ετησίως 15,75 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα. Οι πρώτες προμήθειες φυσικού αερίου προγραμματίζεται ν' αρχίσουν στα τέλη του 2019.
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.