14/5/18

Η Ελλάδα αρνείται ευκαιρία απόκτησης τεχνογνωσίας από το CERN


«Όχι» στο CERN για παραχώρηση τεχνογνωσίας και εγκατάσταση στη χώρα μας καινοτόμου Μονάδας Ακτινοβολίας Καρκινικών Όγκων, είπε η Ελλάδα, αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο σε Αλβανία, Βουλγαρία, Ρουμανία, ακόμη και στο Μαυροβούνιο, να διεκδικούν την εγκατάσταση της μονάδας.
Σημειώνεται πως όποια χώρα αναλάβει την επένδυση, κόστους 100 εκατομμυρίων ευρώ, έχει κατ’ αποκλειστικότητα την χρήση και εφαρμογή της για το σύνολο των κρατών της Βαλκανικής Χερσονήσου, της Βόρειας Αφρικής, και πιθανότατα και της Τουρκίας.
Όπως δήλωσε στο skai.gr ο Ευάγγελος Γαζής, καθηγητής Σωματιδιακής Φυσικής του Μετσόβειου Πολυτεχνείου και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του CERN, η Ελλάδα αρνήθηκε να διεκδικήσει την απόκτηση της τεχνογνωσίας παρά το γεγονός ότι η απόσβεση των 100 εκατομμυρίων ευρώ θα μπορούσε να γίνει εντός πέντε έως έξι ετών, σύμφωνα με το σχέδιο επιχειρηματικότητας που έχουν εκπονήσει το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, το ΕΜΠ και η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Για τη συνέχεια Liberal

6 σχόλια:

  1. Να μας συγχωρήσουν πολυ οι καθεστωτικοί έμμισθοι δημοσιογράφοι και άλλοι υπηρέτες του ξεπουλημένου παλαιοκομματικού κοινοβουλευτισμού. Η Ελλάδα δεν είπε το ΟΧΙ στο CERN, αλλά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αυτοι που πνίγουν τον Ελληνικό λαό για να πληρώσουν τους περιουσιουσ τοκογλύφους. Είναι ντροπή να αναπαράγεται τέτοια θολά δημοσιεύματα χωρίς να αποδίδουν την ευθύνη σε τόσο βασικά θεματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. And you think there is a distiction between the country and its government? Weren't they elected by the majority of the Greeks? And if not, why are they still in power?

      Διαγραφή
    2. Να απαντήσω στα ερωτήματα σου από το τέλευταιο στο πρώτο. 1. Κυβέρνηση είναι αυθαίρετα στην εξουσία, παραβιάζοντας, διαστρεβλωνοντας και γελοιοποιοντας τις αρχές του αντιπροσωπευτικής εκπροσώπησης. Είναι στην εξουσία γιατί στηρίζονται σε σκοτεινές δυνάμεις, οπως οι επιχειρηματίες/ λαμόγια εκδότες/ δημοσιογράφους, επιχειρηματικά συμφέροντα διεθνή και ντόπιων αντιπροσώπων, κυριως δυτικές πρεσβείες και φυσικά τα σώματα ασφαλείας. Τελευταία υπάρχουν και οι παρακρατικές δυνάμεις των μπαχαλάκηδων, αναρχιδων, αντιφασιστών όργανα του σιωνισμού. 2. Τραγική αφελεια το ερώτημα σου, εάν εξελίχθηκαν από την πλειοψηφία του λαού/ Ελληνικού Έθνους. Οπως πιθανόν γνωρίζεις, η συμμετοχή στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες στην καλύτερη των περιπτώσεων άμα τον δυτικό κοσμο είναι γύρω στο 80%. Στις ΗΠΑ έχουν συμμετάσχει και γύρω στο 45%. Αυτομάτως προκύπτει ότι με περισσότερους από δυο συμμετέχοντες στον κοινοβουλευτικο. διαγωνισμό, ο νικητής δεν έχει την πλειοψηφία των κατοίκων. Στην Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη με συμμετοχή στις εκλογές 62% και πήρε 35,5%. Άρα εκπροσωπεί το 22.5% των ψηφοφόρων και όχι των Ελλήνων, δεδομένου με την ψήφο στους λαθρομετανάστες, νοθεύουν την θέληση των Ελλήνων. ....Άρα η κοινοβουλευτική κυβέρνηση είναι μια απάτη και δεν ΕΛΠΕ πει το Εθνος παρά μόνο τους παραπανω που σου ανέφερα. 3. Εχοντας απάντηση στις δυο τελευταίες σου ερωτήσεις είναι φανερό ότι η τυραννική κυβέρνηση δεν εκπροσωπεί την χωρα και τον λαό. Μόνο μια Εθνικιστική κυβέρνηση και κρατος μπορούν να ταυτιστούν με την χωρα....

      Διαγραφή
    3. I agree 100% with your numbers and observations. I have written before that I know dictarships with higher public support. But even If voting were mandantory, SYRIZA would had won. Our problem is deeper than a bad government. We are no longer Citizens.

      Διαγραφή
  2. We know the government's stand in relation to R&D, brain drainage, over taxation and illegal inmigration.
    The fastest we grasp their reasons, the sooner we can get rid of them.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι σχέση έχουν ιδεοληπτικοί φανατικοί με CERN? Οι τριτοκοσμικοί του σύριζα καταλαβαίνουν μόνο από μπάφο και Τάνια Κέλλυ. Xa Xa Xa

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.