7/5/18

Επιστολή του βουλευτή Σ. Αναστασιάδης προς τον κ. Τσίπρα: Κύριε πρωθυπουργέ, βάλτε τη διεθνοποίηση της Γενοκτονίας στην ατζέντα της εξωτερικής μας πολιτικής

Με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σάββας Αναστασιάδης ζητεί την ένταξη της Διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, της Μικράς Ασίας και της Θράκης  στην διπλωματική ατζέντα της Ελληνικής κυβέρνησης.
Επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με την οποία ζητεί την ένταξη της Διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, της Μικράς Ασίας και της Θράκης  στην διπλωματική ατζέντα της Ελληνικής κυβέρνησης, , απέστειλε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Β' Θεσσαλονίκης, Σάββας Αναστασιάδης. 

Όπως εξηγεί σε αυτή ο κ. ΑναστασιάδηςTo 1994 και το 1998, το Ελληνικό Κοινοβούλιο
ψήφισε ομόφωνα την αναγνώριση της 19ης Μαΐου και της 14ης Σεπτεμβρίου ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου και της Μικράς Ασίας αντιστοίχως, ξεπληρώνοντας έτσι μέρος του χρέους της Ελληνικής Πολιτείας απέναντι σε ένα εκατομμύριο ανθρώπους που χάθηκαν άδικα και σε άλλο 1,5 εκατομμύριο που ξεριζώθηκε.
«Το υπόλοιπο αυτού του τεράστιου χρέους η Ιστορία το έχει εναποθέσεις στις δικές μας πλάτες και αφορά τη μετουσίωσή του σε πολιτική και εθνική στρατηγική για τη διεθνοποίηση του θέματος της αναγνώρισης της Γενοκτονίας από ξένα κοινοβούλια και κυβερνήσεις», προσθέτει ο ίδιος, ζητώντας από τον πρωθυπουργό να εντάξει  στη διπλωματική του ατζέντα το θέμα της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας και να το θέσει ενώπιον πολυμερών διεθνών οργανισμών, Κοινοβουλίων, Κυβερνήσεων ξένων κρατών και να το υποστηρίξει. 
«.. με τη βεβαιότητα ότι αν αρχίσει ένας κύκλος αναγνωρίσεων από ξένα κοινοβούλια, η Τουρκία από μια χώρα που διεκδικεί και επιτίθεται, θα μετατραπεί σε μια χώρα που απολογείται και αμύνεται» υπογραμμίζει
  
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής: 
ΘΕΜΑ: Ένταξη της Διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, της Μικράς Ασίας και της Θράκης  στην διπλωματική ατζέντα της Ελληνικής κυβέρνησης.

Αξιότιμε, κύριε Πρωθυπουργέ,

To 1994 και το 1998, το Ελληνικό Κοινοβούλιο ψήφισε ομόφωνα την αναγνώριση της 19ης Μαΐου και της 14ης Σεπτεμβρίου ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου και της Μικράς Ασίας αντιστοίχως.
Μια πράξη που ξεπλήρωσε μέρος του χρέους της Ελληνικής Πολιτείας απέναντι σε ένα εκατομμύριο ανθρώπους που χάθηκαν άδικα και σε άλλο 1,5 εκατομμύριο που ξεριζώθηκε, ως αποτέλεσμα λανθασμένων πολιτικών επιλογών και έλλειψης στρατηγικής της Αθήνας.
Το υπόλοιπο αυτού του τεράστιου χρέους η Ιστορία το έχει εναποθέσεις στις δικές μας πλάτες και αφορά τη μετουσίωσή του σε πολιτική και εθνική στρατηγική για τη διεθνοποίηση του θέματος της αναγνώρισης της Γενοκτονίας από ξένα κοινοβούλια και κυβερνήσεις.
Και αυτό το χρέος δεν το οφείλουμε μόνο σε εκείνους που έχασαν τις ζωές τους άδικα αλλά και σε όσους ξεριζώθηκαν από τις τρισχιλιόχρονες εστίες τους.
Το οφείλουμε και στις επόμενες γενιές, γιατί μόνο μέσα από μια εθνική στρατηγική προώθησης της αναγνώρισης της Γενοκτονίας διεθνώς, μπορούμε να ενισχύσουμε όχι μόνο την εθνική άμυνα και ασφάλεια της Κύπρου και της Ελλάδας, αλλά να διασφαλίσουμε και τη βιωσιμότητά τους ως κρατών και ως εθνικών σχηματισμών.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι η Τουρκία έχει επιθετική και επεκτατική στρατηγική εναντίον της Κύπρου και της Ελλάδας.
Αυτό το κάνει γιατί νοιώθει δικαιωμένη για τις γενοκτονίες, μια «δικαίωση» που της ανοίγει διάπλατα το δρόμο για τις απαράδεκτες διεκδικήσεις της και τον Νεοοθωμανισμό.
Η έλλειψη εθνικής στρατηγικής στο θέμα της διεθνοποίησης της Γενοκτονίας δεκαετίες τώρα και η φοβική και πολλές φορές ενοχική στάση μας απέναντι σ’ αυτό το τεράστιας και ζωτικής σημασίας ζήτημα, σε συνδυασμό με απαράδεκτες φωνές αμφισβήτησης της Γενοκτονίας ειδικά το τελευταίο διάστημα, ανοίγουν το δρόμο για τις διεκδικήσεις και νομιμοποιούν τον Ερντογάν να μας λέει ότι «Οι Έλληνες έκαψαν τη Σμύρνη».
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Εκφράζοντας, πιστεύω, το αίτημα και την επιθυμία των απανταχού Ποντίων, Μικρασιατών και Θρακιωτών, παρακαλώ να αναλάβετε πρωτοβουλία και να εντάξετε στη διπλωματική σας ατζέντα το θέμα της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας και να το θέσετε ενώπιον πολυμερών διεθνών οργανισμών, Κοινοβουλίων, Κυβερνήσεων ξένων κρατών και να το υποστηρίξετε, με τη βεβαιότητα ότι αν αρχίσει ένας κύκλος αναγνωρίσεων από ξένα κοινοβούλια, η Τουρκία από μια χώρα που διεκδικεί και επιτίθεται, θα μετατραπεί σε μια χώρα που απολογείται και αμύνεται.

4 σχόλια:

  1. Δυστυχως, η επιστολη δεν θα εχει καμμια τυχη με τον Συριζα. Μπορει ομως ο κ. Αναστασιαδης να την ξαναστειλει στην επομενη κυβερνηση και ισως τοτε να γινει πραγματικοτητα κατι που θα επρεπε να εχει γινει χρονια πριν.
    Δειτε τις προσφατες δηλωσεις του κ. Τσιρωνη και γιατι η επιστολη δεν θα εχει τυχη τωρα.
    Σε μια απίστευτη δήλωση προχώρησε μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης, κατηγορώντας την Ευρώπη και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό για την βία και το αίμα.

    Η δήλωσή του ξεκίνησε με την Ευρώπη, που όπως είπε ήταν το θέατρο εκκαθαρίσεων και αιματοκυλίσματος και κατέληξε θυμίζοντας την ευθύνη της Δύσης...για το ξεκλήρισμα των Ινδιάνων.

    Η αναφορά Τσιρώνη ήρθε για να στηρίξει την ανάρτηση που έκανε ο βουλευτής Γ. Κυρίτσης που κατηγόρησε την Δύση για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων, αθωώνοντας τους ισλαμιστές. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γ. Τσιρώνης θυμήθηκε την Ιερα Εξέταση, τις επεμβάσεις της Δύσης στο τρίτο κόσμο και πρόσθεσε: «

    Οι φανατικοί ισλαμιστές είναι μια μικρή μειοψηφία..Οι περισσότεροι είναι φιλειρηνικοί. Οπως και οι Χριστιανοί. Αλλά στην Ευρώπη υπήρχε η Ιερά Εξέταση...

    «Πραγματικά στην Ευρώπη υπάρχει μια καταιγίδα εθνικισμού που πρέπει να απαντηθεί και πραγματικά η Ευρώπη και κυρίως η αποικιοκρατία της Ευρώπης κούναγε συνέχεια το δάχτυλο σε κάποιους βαρβάρους, εντός εισαγωγικών, ενώ ξεχνούσε ότι πραγματικά η Ευρώπη ήταν το θέατρο εκκαθαρίσεων και αιματοκυλίσματος διαχρονικά και ιστορικά» είπε ο Γιάννης Τσιρώνης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

    «Εμένα δεν μ' αρέσει η λέξη ισλαμιστές» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
    «Να πω ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν Ευρωπαίοι που κάνουν δήθεν τους πολιτισμένους. Ότι δήθεν η Ευρώπη ταυτίζεται με τον πολιτισμό, ξεχνώντας το τι έχει συμβεί στην Ευρώπη και ξεχνώντας ότι ό,τι συμβαίνει στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, σ' αυτές τις χώρες, είναι προϊόν της ευρωπαϊκής αποικιοκρατίας» τόνισε ο Γιάννης Τσιρώνης. Και συνέχισε με την απίστευτη δήλωση: «Ξεχνάμε δηλαδή ότι εμείς τους αιματοκυλήσαμε πρώτοι τους ανθρώπους, εμείς αιματοκυλήσαμε τους... Ινδιάνους».
    «Να είμαστε λίγο πιο σεμνοί όταν μιλάμε για βία. Γιατί συνέχεια υπάρχουν άνθρωποι που νομίζουν ότι όταν μιλάμε για Ισλάμ είναι εκ φύσεως βίαιοι» είπε ο Γιάννης Τσιώνης, σε ένδειξη συμπαράστασης στις απόψεις του Γιώργου Κυρίτση.

    Μάλιστα, κατά την άποψη του Γιάννη Τσιρώνη «αυτοί, οι φονταμενταλιστές του Ισλάμ, οι τζιχαντιστές είναι μια απειροελάχιστη μειοψηφία»...

    «Το περισσότερο Ισλάμ είναι ειρηνικότατο, όπως ειρηνικότατοι είναι και οι περισσότεροι χριστιανοί, αλλά στην Ευρώπη υπήρχε και η Ιερά Εξέταση» ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του στον Σκάι, ο αναπληρωτής υπουργός.



    Πηγή: Μετά τον Κυρίτση, και ο Τσιρώνης υπέρ των... ισλαμιστών και κατά του δυτικού πολιτισμού! | iefimerida.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «αν αρχίσει ένας κύκλος αναγνωρίσεων από ξένα κοινοβούλια, η Τουρκία από μια χώρα που διεκδικεί και επιτίθεται, θα μετατραπεί σε μια χώρα που απολογείται και αμύνεται» Πολύ σωστά.
    Ἄλλωστε, ἡ Τουρκία εἶναι μιά χώρα πού διεκδικεί καί ἐπιτίθεται, ἐπειδή ἀκριβῶς δέν ἔχει ἐλεγχθῆ ποτέ γιά τίς γενοκτονίες πού διέπραξε καί διαπράττει.
    Η Γερμανία καί ἐλέγχθηκε καί «μεταμελήθηκε», καί πάλι τῆς ἐπανέρχεται ἡ διάθεση γιά σκληρή κυριαρχία ἐπί τῶν ἄλλων. Πόσο μᾶλλον ἡ Τουρκία, πού, μή ἐλεγχθεῖσα καί μή αὐτολεγχθεῖσα ποτέ, ἀποχαλινώνεται κάθε τόσο γιά νέες ἐπιθέσεις, γιά νέες διεκδικήσεις καί γιά νέες γενοκτονίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευριπίδης μπίλλης
    Ή αιθροβάμων ή πολιτικάντης.
    Είναι δυνατόν να ζητούν από τον γενοκτόνο εθνομηδενιστή του Ελληνισμού Τσίπρα, να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Ποντίων και του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας;;!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σώθηκες τώρα κ τρέξανε. Ακριβώς την ίδια να τη δώσεις κ στον Κυριάκο να το προωθήσει αυτός στα διεθνή κέντρα (μη) αποφάσεων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.