4/5/18

Οι μαγκιές πληρώνονται - Τουρκία: Βυθίζεται πάλι η λίρα, στα ύψη οι αποδόσεις των ομολόγων

Nέα βουτιά έκανε σήμερα η τουρκική λίρα, εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών ότι η κεντρική τράπεζα δεν μπορεί να θέσει υπό έλεγχο τον πληθωρισμό, την ώρα που ο πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, και η κυβέρνηση, σε προεκλογικούς ρυθμούς, απαιτεί κοντόφθαλμες πολιτικές, με στόχο προσωρινή ώθηση της ανάπτυξης. 
Το τουρκικό νόμισμα υποχωρεί σήμερα 1,5% έναντι του αμερικανικού δολαρίου και από τις αρχές του έτους έχει υποτιμηθεί περισσότερο από 11%. Η ισοτιμία έφτασε προς στιγμήν τις 4,2901 λίρες ανά δολάριο, νέα ιστορικό ναδίρ, και αυτή την ώρα κινείται στις 4,2280 λίρες ανά δολάριο.
Αν και την περασμένη εβδομάδα η κεντρική τράπεζα αύξησε το βασικό επιτόκιο δανεισμού κατά 75 μονάδες βάσης, αναλυτές εκτιμούν ότι αυτό δεν θα είναι αρκετό για να μειωθεί ο πληθωρισμός και να αποφευχθεί η υπερθέρμανση της οικονομίας.
Στην αγορά χρέους η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου  αυξήθηκε 77 μονάδες βάσης τις δύο τελευταίες ημέρε,ς στο 13,7%. ενώ του διετούς έχει ανέλθει στο 15,28%. Ο δείκτης του χρηματιστηρίου BIST 100 υποχωρεί σήμερα 0,9% στις 101.984,83 μονάδες. 
naftemporiki.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.