7/5/18

Με νέα λιμουζίνα πήγε ο Πούτιν στην ορκωμοσία του (βίντεο)

  • Η λιμουζίνα Aurus με την οποία πήγε ο Ρώσος πρόεδρος στην ορκωμοσία του (φωτ.: EPA / Sergey Bobylev / Kremlin Pool/ Sputnik / Pool Mandatory Credit)
Η φήμη πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα πήγαινε στην επίσημη ορκωμοσία του με το νέο προεδρικό αυτοκίνητο, αυτό που θα αντικαθιστούσε την Mercedes S600 Pullman που χρησιμοποιούσε μέχρι σήμερα, κυκλοφορούσε μέρες στα δημοσιογραφικά γραφεία, ωστόσο δεν υπήρχε επίσημη ενημέρωση. Τελικά ο Ρώσος πρόεδρος έκανε την έκπληξη και παρουσίασε με τον πλέον επίσημο τρόπο το πολυαναμενόμενο ρωσικό μοντέλο.

Μάλιστα οδήγησε μόνος του τη λιμουζίνα για περίπου 200 μέτρα, από τη κτήριο της Γερουσίας έως την αίθουσα «Andreevsky Hall».
Όπως σημειώνει ο ρωσικός τηλεοπτικός σταθμός Sputnik, το πολυτελές όχημα συνόδευαν εννέα μοτοσικλέτες. Πρόκειται για αυτοκίνητο μαύρου χρώματος, με ορθογώνιους προβολείς, χρωμιομένες ενδείξεις στο ταμπλό αλλά και λεπτομέρειες χρωμίου στο πλαίσιο των παραθύρων. Προς το παρόν και επισήμως δεν έχουν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες στη δημοσιότητα για το όχημα που θα αντικαταστήσει τις λιμουζίνες «Zil» που επί 10ετίες μετέφεραν τα στελέχη της Σοβιετικής Ένωσης.
Το νέο προεδρικό όχημα είναι προϊόν του πρότζεκτ Kortezh ή «Unified Modular Platform» που προβλέπει την κατασκευή και παραγωγή οικογένειας πολυτελών οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων λιμουζίνας, σεντάν και μίνι βαν. Ήδη έχουν κατασκευαστεί κάποια οχήματα από το Κρατικό Κέντρο Έρευνας «NAMI» και σε συνεργασία με την εταιρεία Sollers ενώ πρόκειται να διατεθούν στην αγορά υπό τη μάρκα Aurus, μια λέξη που προέκυψε από συνδυασμό της λατινικής λέξης «aurum» και τα τρία πρώτα γράμματα της λέξης «Ρωσία» γραμμένης στα λατινικά.
Όπως σημειώνουν ρωσικά ΜΜΕ, η λιμουζίνα είναι το πρώτο εγχώριας κατασκευής όχημα που παράγεται για Ρώσο πρόεδρο από το 1985. Εκείνη τη χρονιά είχε παραδοθεί στον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ ένα Zil-41052 που αποτελούσε το νεότερο μοντέλο του Zil-4104  που είχε κατασκευαστεί στα τέλη της 10ετίας του 1970.
Ο Γκορμπατσόφ σημειώνει το Sputnik International, είχε απορρίψει όχημα Zil-4102 τύπου Cadillac που του είχαν παρουσιάσει οι σύμβουλοί του, στα τέλη της 10ετίας του 1980, φοβούμενος ότι δεν θα άρεσε στη σύζυγό του Ραΐσα!
Ο Ρώσος πρόεδρος Μπορίς Γιέλτσιν που τον διαδέχθηκε συνέχισε να χρησιμοποιεί το Zil-41052 μέχρι το 1995, οπότε πήρε μια θωρακισμένη Mercedes S-Class. Οι πρόεδροι Πούτιν και Μεντβέντεφ μέχρι σήμερα συνέχιζαν να ακολουθούν την παράδοση της χρήσης πολυτελών γερμανικών οχημάτων.
Πριν από περίπου ένα χρόνο, ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει δηλώσει ότι η Ρωσία θα πρέπει να περιορίσει την εξάρτησή της από τα εισαγόμενα προϊόντα και την τεχνολογία, μια τάση που ενισχύθηκε μετά την επιβολή κυρώσεων από τη Δύση εναντίον της Μόσχας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.