11/5/18

Συρία: Μπουρδολογία και πολεμική προπαγάνδα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη!

Syrie : Baratin et propagande guerrière battent leur plein !
Φωτογραφία:  Εικόνες από το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA που διαδόθηκαν νωρίς στις 10 Μαΐου 2018. Σύμφωνα με το SANA δείχνουν πλάνα πυροδοτήσεων της αεράμυνας κατά ισραηλινών πυραύλων επάνω από το έδαφος της Συρίας. Photo Handout. AFP
του  Tom Duggan
Τη νύχτα 9 - 10 Μαΐου, γύρω στα μεσάνυχτα, εμφανίστηκε το παρακάτω τούιτ από έναν εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού:
 tweet 20180511
Εδώ η μετάφραση:
·       Ιρανική επικίνδυνη επίθεση, περίπου 20 πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν από την ιρανική ταξιαρχία Αλ-Quds [Faylak al-Quds] προς τη γραμμή μετωπικών θέσεων στο υψίπεδο του Γκολάν.
·       Μερικοί πύραυλοι κατερρίφθησαν. Δεν υπάρχουν τραυματισμοί ή απτές ζημιές
·        Θεωρούμε ότι αυτό το γεγονός αποτελεί επίθεση και το θεωρούμε ως κίνδυνο.
·        Ετοιμαστήκαμε για διάφορα σενάρια.
·       Μέχρι στιγμής, δεν έχουμε συγκεκριμένες οδηγίες σχετικά με το εσωτερικό μέτωπο.

Και σήμερα το πρωί, η μαρτυρία του κ. Tom Duggan, βρετανού δημοσιογράφου που ζει στη Δαμασκό, ήρθε σε αντίθεση με τις "μπούρδες και τη πολεμική προπαγάνδα" των μέσων ενημέρωσης μέσω ενός βίντεο που δημοσιεύτηκε στη σελίδα του στο Facebook.
_______________________________________________

"Σήμερα το πρωί, μεταξύ 3 και 4 π.μ., ήμουν ξύπνιος και άκουσα το CNN, το BBC και άλλα mainstream media [MSM] για το τι συνέβη την αυγή της χθεσινής νύχτας. Τι μπούρδες, τελείως και απόλυτες μπούρδες!
Στην πραγματικότητα, ξύπνησα γύρω στις 1:30 πμ από μια τηλεφωνική κλήση του Robert -ενός ακτιβιστής που κατοικεί στο Leicester- που μου έλεγε ότι κάτι συμβαίνει στο «Joulan» [Γκολάν, θα συνεχίσουμε αυτή την προφορά, επειδή είναι η σωστή και ότι φαίνεται να έχει υιοθετηθεί οικειοθελώς. σ.μτφ.].
Στη συνέχεια επικοινωνήσα, μέσω τηλεφώνου, Messenger και άλλων μέσων, με ανθρώπους στο Joulan. Μου είπαν αμέσως ότι το Ισραήλ είχε εκτοξεύσει πυραύλους και επιτέθηκε στο Joulan.
Δεν ήταν μόνο ένα άτομο, αλλά τρία άτομα σε διαφορετικά μέρη του Joulan που μου το επιβεβαίωσαν.
Μεταβίβασα αυτές τις πληροφορίες στον Ρόμπερτ και επέστρεψα στο κρεβάτι μου, για να ξυπνήσω από μια επίθεση πυραύλων επάνω της Δαμασκού, μια επίθεση που διήρκεσε περίπου 30 λεπτά.
Μια ώρα αργότερα, κάλεσα τον Ρόμπερτ για να του δείξω, μέσω του Messenger, ένα βίντεο για το τι συνέβαινε πραγματικά: πύραυλοι διασχίζαν τον ουρανό μπροστά μου και οι Συριακές Δυνάμεις Αμύνης ανταπόδωσαν.
Βρισκόμαστε εδώ μπροστά σε μια σειρά γεγονότων: ο Τράμπ δηλώνει την απόσυρσή του από την πυρηνική συμφωνία για το Ιράν, το Ισραήλ επιτίθεται μόλις λίγες ώρες αργότερα, και νάτο που επιτίθεται πάλι, ενώ η διήγηση που κάνουν τα MSM διαβολίζει τις συριακή και ιρανική κυβερνήσεις.
Δεν είναι αυτό που συνέβη.
Αυτό που συνέβη είναι ότι το Ισραήλ επιτέθηκε στη Συρία και η Συρία ανταπάντησε.
Αυτό είναι που συνέβη στο Joulan.
Και σήμερα, ο Τύπος διηγείται ότι οι φοβισμένοι Ισραηλινοί τρέχουν να προστατευτούν στα καταφύγια.
Οι Δαμασκηνοί δεν έχουν καταφύγια.
Δεν είναι προετοιμασμένοι γι 'αυτό.
Οκτώ χρόνια πολέμου και δεν έχουν καταφύγια για να τρέξουν εκεί να προστατευτούν.
Αλλά το Ισραήλ - το οποίο κατέχει παράνομα το Γιούλαν κατά παράβαση των διεθνών νόμων και των νόμων των Ηνωμένων Εθνών - λέει ότι η Συρία έχει επιτεθεί "πρώτη".
Πώς είναι δυνατόν η Συρία να επιτεθεί "πρώτη" σε μια κατεχόμενη γη που της ανήκει; Από τεχνική άποψη, αν αυτό που λέει το Ισραήλ είναι αλήθεια, η Συρία εκτόξευσε πυραύλους στο ίδιο το έδαφός της!
Αυτές οι μπούρδες που μονταρίστηκαν από το CNN, τη Guardian, το BBC και το υπόλοιπο της παραπληροφόρησης δεν κολλάνε με ό, τι είδα, ούτε με τις μαρτυρίες των ανθρώπων που ζουν αυτή τη στιγμή στο Joulan. Μαρτυρίες από ανθρώπους που εμπιστεύομαι. Έχω το δικό μου δίκτυο επαφών με τους Σύρους και εμπιστεύομαι τον καθένα από αυτούς γιατί ποτέ δεν με άφησαν,  ποτέ δεν μου έδωσαν ψευδή στοιχεία.
Τότε:
«Fuck you» Israël.
«Fuck you» τα MSM.
Αφήστε ήσυχη τη Συρία.
Αφήστε τον λαό της να ξεπεράσει το χειρότερο.
Διότι, όποτε η Συρία είναι στο σημείο να κερδίσει, οι Ηνωμένες Πολιτείες ή το Ισραήλ επιτίθενται.
Είναι άδικο.
Αφήστε τους Σύρους να τερματίσουν αυτόν τον πόλεμο και αν έχετε προβλήματα μαζί τους, συζητήστε τα γύρω από ένα τραπέζι όπως οι Κύριοι (gentlemen), χωρίς να κρύβεστε πίσω από το Ιράν, χωρίς να προσποιείστε ότι σας επιτέθηκαν πρώτοι, ενώ δεν είναι αλήθεια!
Δεν είναι αλήθεια, διότι μίλησα με τους εμπλεκόμενους.
Μου είπαν ότι δεν είναι αυτό που συνέβη!

Tom Duggan
Ένας ακόμα θυμωμένος βρετανός

Μεταγραφή αγγλικά-γαλλικά από τον  Mouna Alno-Nakhal
Πηγή:  The properganda war has started MSM spin is false

Μετάφραση από γαλλικά: Κριστιάν Ακκυριά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.