10/5/18

Πόσο αγαπά τους Ελληνοκύπριους η ελλαδική ελίτ; Μια επώδυνη τελευταία εμπειρία στο ανώτατο πνευματικό ίδρυμα της χώρας

Του Νίκου Κονομή
Η σημερινή ελληνική κυβέρνηση στηρίζει, όπως φαίνεται, αποφασιστικά τον αγώνα της Κύπρου για τη διευθέτηση του κυπριακού προβλήματος. Συμβαίνει άραγε το ίδιο και με την ελλαδική ελίτ; Μια επώδυνη τελευταία εμπειρία στο ανώτατο πνευματικό ίδρυμα της χώρας, την Ακαδημία Αθηνών, απέδειξε, πιστεύω, το αντίθετο, ότι δηλαδή η πνευματική ελίτ όχι μόνο δεν ενδιαφέρεται για τον αγώνα φυσικής επιβίωσης του ελληνισμού στην Κύπρο, αλλά συντάσσεται απροκάλυπτα ακόμα και με τους εχθρούς της Κύπρου.
Πριν από μερικούς μήνες η Ακαδημία Αθηνών με εισήγηση τριών νομομαθών της απεφάσισε τη βράβευση του ιδρύματος ΕΛΙΑΜΕΠ. Δυστυχώς ένεκα της σωματικής δυσκολίας που αντιμετωπίζω στις μετακινήσεις μου ύστερα από σοβαρό ατύχημα απουσίαζα από την Ολομέλεια στην οποία ελήφθη η απόφαση. Στην επόμενη Ολομέλεια ζήτησα να μην εγκριθούν τα πρακτικά ως προς την απόφαση αυτή, αλλά να αναγραφεί ως θέμα στην επόμενη Ολομέλεια γιατί είχα να καταθέσω πολλά στοιχεία, τα οποία αποδεικνύουν ότι η ανωτέρω οργάνωση ενεργούσε συχνά εις βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου, υπακούοντας σε ξένα κέντρα από τα οποία και χρηματοδοτείται. Δυστυχώς, η Ολομέλεια δεν απεδέχθη την πρότασή μου με το δικαιολογητικό ότι στη λήψη της απόφασης ακολουθήθηκε η ενδεδειγμένη διαδικασία και ότι έγινε κάποια συζήτηση. Μου επετράπη ωστόσο να διατυπώσω εν συντομία την άποψή μου.
Απεκάλυψα τότε βάσει εγγράφου της οργάνωσης αυτής του 2009 ότι η οργάνωση ενδιαφερόταν μόνο για το ΝΑΤΟ και για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αδημονούσε διότι η Κύπρος δεν θα συμφωνούσε στο άνοιγμα κεφαλαίων προκειμένου να προωθηθεί η ένταξη της Τουρκίας· έτσι, η Κύπρος ήταν «εμπόδιο» του μείζονος σκοπού της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Διατύπωνε, τέλος, την εισήγηση ότι η Σουηδική Προεδρία θα έπρεπε να αναλάβει να αποσοβήσει τυχόν ενστάσεις της Κύπρου για την προώθηση της ένταξης της Τουρκίας.
Το πελώριο θέμα της βάναυσης καταπάτησης των ανθρώπινων δικαιωμάτων στην Κύπρο επί 35 ολόκληρα χρόνια από μέρους της Τουρκίας ουδόλως ενδιέφερε την οργάνωση, η οποία διακηρύττει ότι υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και γενικότερα τον εκδημοκρατισμό των ευρωπαϊκών κρατών. Και για να κάνω εντελώς κατανοητή τη δράση της οργάνωσης στην Ολομέλεια της Ακαδημίας Αθηνών, αναφέρθηκα στην αντεθνική δράση του ΕΛΙΑΜΕΠ με τρία παραδείγματα στα οποία το ΕΛΙΑΜΕΠ αντετάχθη στην πολιτική της Ελλάδας και της Κύπρου.
Πρώτον, ανέφερα το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα Ελλάδας και Κύπρου, το οποίο τα μέλη της οργάνωσης καταπολέμησαν με κάθε τρόπο. Δεύτερον, αναφέρθηκα στην αίτηση της Κύπρου για ένταξη στην ΕΕ, την οποία χαρακτήριζαν ως αντιευρωπαϊκή, ενώ παράλληλα ανωνύμως επετίθεντο επανειλημμένα κατά του Γ. Κρανιδιώτη. Εξέδωκαν βιβλιάριο στο οποίο εξέφραζαν την αντίθεσή τους και με τις αναλύσεις τους υποστήριζαν ότι αν η Κύπρος γίνει δεκτή στην ΕΕ, τότε όλα τα μουσουλμανικά κράτη θα αναγνώριζαν το ψευδοκράτος! Τρίτον, αναφέρθηκα στο Σχέδιο Ανάν, το οποίο υποστήριζαν ψυχή τε και σώματι, καθοδηγώντας τον λόρδο Χάνεϊ και διοργανώνοντας συνάντηση στην Ύδρα με την παρουσία και του τέως υπουργού Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας και ασκώντας αφόρητη πίεση έγκρισης του Σχεδίου.
Εξήγησα ότι, ύστερα από την ισχυρή απόρριψη του Σχεδίου από τους Ε/Κυπρίους, στο βιβλίο του ο λόρδος Χάνεϊ κυνικότατα ομολογεί τη συνωμοσία των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και του ΟΗΕ, από τους οποίους είχε λάβει περίπου την εντολή: όλα για τους Τ/Κυπρίους, τίποτα για τους Ε/Κυπρίους. Με σαδιστική μάλιστα διάθεση ο λόρδος Χάνεϊ αναφέρεται στο βιβλίο του πώς εξανάγκαζε τον Γλαύκο Κληρίδη να υποχωρεί και να δέχεται τις προτάσεις του. Τέλος, ανέφερα τη δημόσια δήλωση του ανώτερου Αμερικανού αξιωματούχου του State Department, Daniel Fried, ο οποίος δήλωσε ότι όταν η Τουρκία μάς αρνήθηκε τη χρήση της βάσης Ιντσιρλίκ στον πόλεμο με το Ιράκ, εμείς προσφέραμε στην Τουρκία δάνεια δισεκατομμυρίων (τώρα τα δάνεια αυτά έγινε γνωστό ότι ανέρχονται στο ποσό των έξι δισεκατομμυρίων) και ότι διά του Σχεδίου Ανάν η υπερδύναμη προσέφερε στην Τουρκία την Κύπρο.
Όταν ομιλούσα στην Ολομέλεια, ένας συνάδελφος, ο κ. Σταθόπουλος, διέπραξε την απρέπεια να με διακόψει μιλώντας και χειρονομώντας, προφανώς υποστηρίζοντας ακόμη το Σχέδιο Ανάν καθώς ήταν ένας από τους τρεις εισηγητές της βράβευσης και πιθανώς συνεργάτης του ΕΛΙΑΜΕΠ. Όταν τελείωσε η Ολομέλεια, έτυχε να τον συναντήσω έξω από την αίθουσα και μου είπε με απέραντη μνησικακία: «Απορρίψατε το Σχέδιο Ανάν; Θα δείτε!». Τη στιγμή εκείνη δεν του απάντησα, όμως στην επόμενη Ολομέλεια πήρα τον λόγο, ανέφερα το περιστατικό και απευθυνόμενος στον κ. Σταθόπουλο του είπα: «Δεν σου απάντησα τότε στην απειλή που ξεστόμισες εναντίον μου, σου απαντώ τώρα για να ακούσουν και όλοι εδώ μέσα, όσοι μισούν τους Κυπρίους. Κύριε συνάδελφε, οι λαοί που φυλάνε Θερμοπύλες δεν πτοούνται ούτε από απειλές ούτε ακόμα από εκτελέσεις. 3300 χρόνια είμαστε εκεί και όταν έρθει η ώρα θα κάνουμε το χρέος μας, έστω και αν γνωρίζουμε ότι ο Ξέρξης θα περάσει».
Αυτά διημείφθησαν στην Ολομέλεια της Ακαδημίας Αθηνών και είναι καταγεγραμμένα στα Πρακτικά. Ούτε ο Πρόεδρος ούτε κανείς άλλος από τους Ακαδημαϊκούς διαμαρτυρήθηκε για την απειλή του κ. Σταθόπουλου. Το περιστατικό αυτό αναφέρω απλώς ως ένα από τα πολλά που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Η ελλαδική πνευματική ελίτ ενδιαφέρεται μόνο για το βόλεμά της, γι’ αυτό συγκατανεύει σε τέτοιες επιζήμιες επιλογές. Αυτό είναι χρήσιμο να το γνωρίζουμε όλοι.
*Ακαδημία Αθηνών
Πηγή: Απόψεις

12 σχόλια:

  1. Στις 10 Μαΐου 1956 οι δυο Έλληνες της Κύπρου απαγχονίζονται από τους Βρετανούς Ο Μιχαλάκης Καραολής Στις 28 Οκτωβρίου
    καταδικάσθηκε σε θάνατο, παρότι η σφαίρα που σκότωσε τον ελληνοκύπριο
    αστυνομικό προέρχοταν από το όπλο του Παναγιώτου. Οι Αγγλοι δεν του
    συγχώρησαν ότι κατά τη διάρκεια της ανάκρισης δεν είχε αποκαλύψει τους
    συναγωνιστές του.

    Ο Ανδρέας Δημητρίου Στις 22 Νοεμβρίου 1955 κατηγορήθηκε ότι πυροβόλησε και τραυμάτισε στην Αμμόχωστο τον πράκτορα της «Ιντέλιτζενς Σέρβις», Σίντνεϊ Τέιλορ. Συνελήφθη και καταδικάσθηκε σε θάνατο
    .
    Και οι δύο βασανίζονται άγρια από τους ειδικευμένους βασανιστές της πολιτισμένης Αγγλίας.

    Την προηγούμενη μέρα (9 Μαΐου 1956) στην Αθήνα, 4 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις συγκρούσεις αστυνομικών και διαδηλωτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι κλασσικοί γύφτοι που επειδή έκαναν ένα φεγγάρι στην Εσπερία, μιλούν για τους Έλληνες σε τρίτο πρόσωπο: "Θα δείτε" ή "Καλά να τα πάθετε".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευριπίδης Μπίλλης
      ΤΙΝΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ
      Πρόκειται για εκσυγχρονιστή (νεοταξικός) που υπέγραψε το 2004 υπέρ του σχεδίου ΑΝΑΝ (υπ αριθμ 231) εκτουρκισμού της Κύπρου.
      Που υπέγραψε, μαζί με όλους τους λοιπούς ανθέλληνες πολιτικούς και μη.
      Που μετά την υπογραφή τους για εκτουρκισμό της Κύπρου, υποδούλωσαν τώρα οι ίδιοι την Ελλάδα Και βαδίζουν ύπουλα για τον ακρωτηριασμό της.
      Όλοι δηλαδή οι «Έλληνες» πολιτικοί, του υπηρετικού κατοχικού τόξου, του κατ ευφημισμό ονομαζόμενου δημοκρατικού


      Διαγραφή
  3. Ταϋγέτη.

    Γνωστὸ τὸ ἀνθελληνικὸ ἘΛΙΑΜΕΠ.
    Πῶς καὶ ἀπὸ ποιοὺς ἱδρύθηκε; Γνωρίζει κανεὶς νὰ μοῦ γράψη; .
    Ἀπὸ ὅ,τι γνωρίζω "κατοικοεδρεὺει"στὸ ὙΠΕΞ,καταλαβαίνετε δλδ.

    Ὅσον ἀφορᾶ γιὰ τὴν Ἀκαδημία,πολλὰ ἔχουν λεχθῆ·ὄχι μόνο δὲν ἐμπόδισε τὴν καταστροφὴ τῆς γλῶσσας μας,ἀλλὰ καὶ δὲν ἔχει ἐκδόσει σειρὰ μὲ τοὺς Ἀρχαίους κλασσικούς,ὅπως οἱ ξένοι,π.χ ἡ σειρὰ κλασσικῶν τῆς Loeb.
    Ἐχει ἐκδόσει μόνο τὴν "ποιητική" καὶ τὸ "Συμπόσιο".
    Τόσο ἀνθεληνικὴ εἶναι.

    Εὐτυχῶς ποὺ κάτι ἔκανε(διότι ἔχει ἐλλείψεις)ὁ "Πάπυρος" καὶ ὁ "Κάκτος",ὁ ὁποῖος δυστυχῶς εἶναι μονοτονικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. When Goldman Sachs was preparing the ground for the looting of Greek assets, ELIAMEP was founded to assure the continuaation of a foreign policy that wouldn't challenge the plans of the élite. Similar shadow organizations followerd with TROIKA topping them all putting an end to the country's independence and well being.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Dear Mr. Konomi, I do not disagree with you about Academy' s views and actions which more often than often are Anti-Hellenic. BUT is this the right time to send a message of hate and división to our Cypriot brothers?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ἄν ἀπαγορευόταν νά γίνεται ἀκαδημαϊκός,
    ὅποιος εἶναι ἤ ἦταν μέλος
    μυστικοῦ παραθρησκευτικοῦ δικτύου ἀλληλοπροωθήσεων σέ θέσεις εξουσίας,
    καί πού εἶναι ἄρα δεσμευμένος, σωματικῶς καί ψυχικῶς,
    νά πειθαρχῆ σέ ξένη "νομιμότητα",
    πόσοι ἀκαδημαϊκοί θά ἔμεναν;

    Δέν ἔχει δίκηο ὁ Πειραιῶς, πού ζητεῖ τήν ἀπαγόρευση τέτοιων δικτύων "παρα-νομιμότητας';
    Συνεχής, δι'αὐτῶν, ὁ "Ξενοκράτης".....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι γνωστό σε όλους που ασχολούνται με τα Εθνικά θέματα ότι η Πατρίδα μας εδώ και πολλά χρόνια στερείται πνευματικής ηγεσίας, η δε Ακαδημαϊκή και Πανεπιστημιακή Κοινότητα αποτελείται, πλην εξαιρέσεων, από άτομα ιδιοτελή, προερχόμενα από διεθνή εκτροφεία, λέσχες και λοιπά, που υπηρετούν συμφέροντα της Νέας Τάξης. Η Ελλάδα στερείται πνευματικής Ελίτ, πολλοί εκ των Ακαδημαϊκών ταυτίζονται με ξένα συμφέροντα γι αυτό ο χαρακτηρισμός «Προδότης» αποδίδει την αληθινή διάσταση του προβλήματος. Σκέπτομαι να εισηγηθώ στον πολιτικό φορέα στον οποίο ανήκω να υποβάλουμε μηνύσεις για όσους έχουμε αποδείξεις ότι ενεργούν σε βάρος της Πατρίδος μας. Παραθέτω απόσπασμα επιστολής της καθηγήτριας κ. Νίνας Γκατζούλη, πρώην Προέδρου των Παμμακεδονικών Οργανώσεων, προς τον Πρόεδρο του ΕΛΙΑΜΕΠ.

    Αγαπητέ Δρ. Βερέμη,
    Ονομάζομαι Νίνα Γκατζούλη και είμαι πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής.
    Συναντηθήκαμε το 2006 όταν σας κόμισα τα τέσσερα βιβλία του «Joint History Project». Αρχικά
    δεν θυμηθήκατε ότι τα εν λόγω βιβλία ήταν εκδόσεις του Center of Democracy and Reconciliation
    of South East Europe, (CDRSEE). Στη συνέχεια όμως μου είπατε «Ω ναι, τα θυμάμαι τα βιβλία... Ο Κώστας Καρράς είναι πραγματικός πατριώτης, δεν είναι;». Ηθελα να σας δώσω ειλικρινή και αγενή απάντηση αλλά συγκρατήθηκα. Εαν δεν ενθυμείστε το «CDRSEE» σύμφωνα με το email που στείλατε, θα σας το υπενθυμίζω και μάλιστα με φωτογραφικά τεκμήρια.
    Στο Ενημερωτικό Δελτίο «Horizons» του CDRSEE (τεύχος Νο. 8, Καλοκαίρι 2003):
    http://www.cdsee.org/pdf/b_horiz8.pdf στις σελίδες 10 και 24, θα βρείτε δύο φωτογραφίες (αντίστοιχα στις δύο σελίδες) στις οποίες εμφανίζεσθε με την Svetlana Broz και την Elsa Ballauri.
    Κάτω από τη φωτογραφία στη σελίδα 24 η λεζάντα αναγράφει: «Η Elsa Ballauri και ο Θάνος Βερέμης είναι επικεφαλείς της Ομάδας για την Εκπαίδευση και τη Νεολαία»![1]
    Ισως τώρα να θυμηθείτε τις επισημάνσεις σας για τον συναδέλφο σας Nikola Jordanovski στο Συμπόσιο της Οξφόρδης με θέμα «(Trans)nationalism in South East Europe» στις 17-19 June 2005, στο οποίο ήσασταν και ο κύριος ομιλητής:
    http://www.sant.ox.ac.uk/ext/seesox/OST_files/11(2).pdf, σελίδα 3
    «...Οι σκέψεις του Nikola Jordanovski στο θέμα του έργου της Κοινής Ιστορίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης αποκαλύπτει τα εμπόδια που συναντώνται στην προσπάθεια της πολυεθνικής εξειδικευμένης ομάδας να ξαναεπισκεφθεί τις εθνικές ιστοριογραφίες και να γράψει Κοινή Βαλκανική Ιστορία».[2]
    Εάν ακόμη δεν θυμάστε τίποτα σχετικό με το “Center for Friendship in Southeastern Europe” (ή όπως λέτε «οτιδήποτε είναι ο τίτλος του στην Αγγλική), επιτρέψτε μου να σας το υπενθυμίσω με το ακόλουθο URL: http://www.cdsee.org/jhp/news_131106.html
    Ο Κώστας Καρράς (μέλος του Δ.Σ. του CDRSEE και υπεύθυνος για το έργο του JHP) και η Χριστίνα Κουλούρη (Επιμελήτρια της έκδοσης) ηγούντο ενός πάνελ «εξαίρετης ποικιλίας απόψεων και διανόησης», όλοι εκ των οποίων ευφραδώς ομίλησαν σχετικά με τη σημασία των βιβλίων
    ασκήσεων Ιστορίας (History Workbooks) στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή. Το πάνελ αποτελούσαν ο κ. Νίκος Γεωργιάδης (ΝΔ), η δρ. Μαριλένα Κόπα, Βοηθός Καθηγητή στο πανεπιστήμιο της Παντείου, και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ο καθηγητής Αντώνης Λιάκος του πανεπιστημίου Αθηνών και ο καθηγητής Θάνος Βερέμης του Πανεπιστημίου Αθηνών.
    Ελπίζοντας ότι σας αναζωογόνησα τη μνήμη,
    Νίνα Γκατζούλη,
    Ύπατη Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συγχαρητήρια κ. Κονομη,
    Είστε ενας πραγματικός Έλλην, κάποιοι άλλοι είναι απλά ελληνόφωνοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Σταθόπουλος δεν ήταν το έμμισθο εξωκοινοβουλευτικό ανθρωπάκι που χρησιμοποίησε σαν Υπουργό ο Σημίτης (και μια θρησκευτική κοινοτητα της χώρας) για να εκτελέσει υποσχέσεις του δεύτερου στην κοινότητα αυτή προς την κατεύθυνση του αποχρωματισμού του Κράτους από την Ορθόδοξη παράδοση;
    Ή ο αδερφός του;(Διετέλεσαν κι οι δυό Ακαδημαϊκοί-τρομάρα τους- για την τεράστια συμβολή τους στο Έθνος ως φαίνεται).
    Εργολάβοι αποδόμησης από κούνια τα αδερφάκια, πρέπει να "πληρωθούν" καταλλήλως όταν έρεθι η ώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η εικόνα της εγκαταλελειμμένης και ερειπωμένης και λεηλατημένης πόλης της Αμμοχώστου δείχνει τη στάση των ελλαδιτών έναντι των ελληνοκυπρίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.