8/5/18

Δικηγόρος μονής Κύκκου για το οικόπεδο που έδωσε στο ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα να συμπεριφερθεί σαν πραγματική μητέρα της Κύπρου

«O κ. Κοτζιάς, πρέπει να αντιληφθεί, ότι η Ελλάδα θα πρέπει να συμπεριφέρεται σαν πραγματική μητέρα έναντι της Κύπρου και όχι να την εκμεταλλεύεται».
Αυτό δήλωσε ο Δικηγόρος της Μονής Κύκκου, Κώστας Βελάρης, μία μέρα μετά την έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του ιδίου και του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά στο Δικαστήριο, για την υπόθεση του ακινήτου που παραχωρήθηκε στο ελληνικό δημόσιο έναντι του Μετοχίου.
Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινά Νέα» του TVOne, ο κ. Βελάρης πρόσθεσε για την υπόθεση αυτή, ο κ. Κοτζιάς, δεν έκανε καμία κίνηση για «άρση αυτής της ατιμίας», ενώ τόνισε πως πρέπει να «διαχωρίζουμε την Ελλάδα σαν ιδέα, από τις όποιες, κατά καιρούς, Κυβερνήσεις. Διότι η Ελλάδα είναι στη ψυχή του Κυπριακού λαού».
Πρόσθεσε ακόμη χαρακτηριστικά, πως «Έλλην ήταν και ο Εφιάλτης».
Τέλος, έκανε αναφορά στην περίοδο του ’40, όταν ο κυπριακός λαός, έδωσε, όπως είπε, το υστέρημά του, για να το δώσει με τη ψυχή του σαν συμπαράσταση στον αγώνα του ελληνικού λαού, έναντι του Ναζισμού. «Σκεφτείτε πως θα αισθανόταν ο κυπριακός λαός αν οι παραλήπτες και διαχειριστές αυτού του υστερήματος, το έπαιζαν στα χαρτιά», κατέληξε.
Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο κ. Κοτζιάς αντεξετάστηκε από το δικηγόρο της Ιεράς Μονής Κύκκου, Κώστα Βελάρη στο πλαίσιο εξέτασης της αίτησης που καταχώρησε η πλευρά της Μονής Κύκκου με την οποία ζητά την εκτέλεση της απόφασης του Δικαστηρίου, ημερομηνίας 10 Φεβρουαρίου του 2017, επί της αγωγής που είχε κινήσει η Μονή εναντίον της Ελληνικής Δημοκρατίας για το εν λόγω τεμάχιο.
Φιλελεύθερος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.