10/5/18

Ο μιμητισμός, τραγωδία των Ελλήνων: Από τα θέματα των ομοφυλοφίλων έως τα Θρησκευτικά

  • (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)
Οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στα θέματα της ομοφυλοφιλίας δείχνουν την τραγωδία που ζει ο ελληνισμός. Χωρίς λογική, οντολογική και ηθική επεξεργασία αποδέχεται κάθε τι που προωθείται από τις πιο πλούσιες και άλλης παράδοσης ευρωπαϊκές χώρες. Λόγω της πολύ ισχυρότερης θέσης τους στην οικονομία, στην τεχνολογία, στους θεσμούς, κάνει την χωρίς πνευματικά ερείσματα πολιτική ηγεσία της Ελλάδας να αισθάνεται μειονεκτικά απέναντί τους. Ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει να αισθάνεται ότι ο λαός που κυβερνά θα παραμείνει μικρός και ασήμαντος αν δεν ακολουθήσει τις πολιτισμικές επιλογές των ισχυρών λόμπι της Δύσης...

Το αίσθημα της μειονεξίας οδηγεί την πολιτική μας ηγεσία όχι μόνο να τα μιμείται, αλλά να τα ξεπερνά για να δείξει πιο «προοδευτική»...
Είναι χαρακτηριστικό ότι το λόμπι στην Ελλάδα των λεσβιών, γκέι, αμφιφυλόφιλων και τρανς εκφράζει την ικανοποίησή του που η Ελλάδα στα ζητήματά τους έχει καταστεί «μια από τις πιο φιλελεύθερες χώρες της Νότιας Ευρώπης»...
Ο άκριτος μιμητισμός της πολιτικής ηγεσίας της Ελλάδας φαίνεται από το γεγονός ότι όσο οι ισχυρές χώρες της Δύσης (ΗΠΑ, Αγγλία κ.ά.) έως, περίπου, το 2000 είχαν αυστηρούς νόμους κατά της ομοφυλοφιλίας δεν διαμαρτυρήθηκε, ούτε πήρε κάποια πρωτοβουλία για προώθησή της. Όταν η Δύση υποχώρησε στις απαιτήσεις του δεσπόζοντος λόμπι των ομοφυλόφιλων στις Βρυξέλλες, στο Λονδίνο και στην Ουάσινγκτον, τότε άλλαξε στάση έναντι της ομοφυλοφιλίας, και «εκσυγχρονίστηκε»...
Ο εκ μέρους της ελλαδικής πολιτικής και πνευματικής ηγεσίας μιμητισμός δεν είναι κάτι νέο. Τον είχε επισημάνει ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης από τον 19ο αιώνα! Στο μυθιστόρημά του «Το λάβαρον» γράφει ειρωνικά ότι κραυγάζουν οι μιμητές της Δύσης: «Μη θρησκευτικά, προς Θεού! Το ελληνικόν έθνος δεν είναι βυζαντινοί, εννοήσατε; Οι σημερινοί Έλληνες είναι κατ’ ευθείαν διάδοχοι των αρχαίων. Έπειτα επολιτίσθησαν, επροώδευσαν και αυτοί συμβαδίζουν με άλλα έθνη...».
Σα να γράφτηκε το κείμενο σήμερα για τα θρησκευτικά και για τα άλλα πολιτιστικά...
Ιστορικής εκτάσεως δήλωση μιμητισμού είναι αυτή του τ. υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, στην Καθημερινή της Κυριακής, 29ης Απριλίου 2018: «Με αφορμή τις αντιδράσεις της Εκκλησίας για τον νέο οργανισμό του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, νομίζω ότι ήρθε η ώρα να συζητήσουμε τη μεταφορά της αρμοδιότητας των θρησκευμάτων σε άλλο υπουργείο, π.χ. στο Εσωτερικών, όπως σε άλλες χώρες». Όπως σε άλλες χώρες, όχι για κάποιο άλλο λόγο, αλλά για να μιμηθούμε τις άλλες χώρες... Καμία σκέψη ότι το υπουργείο για την Παιδεία και τη Θρησκεία υπάρχει πριν να απελευθερωθεί η χώρα μας, ως ανάγκη υπάρξεως του λαού μας, καμία αναφορά ότι η Ορθοδοξία είναι βασικό στοιχείο της ιδιοπροσωπίας μας. Ο Ν. Φίλης προτείνει η Ορθοδοξία να ανήκει σε υπουργείο που έχει αρμοδιότητες στα ληξιαρχεία, στη μεταναστευτική πολιτική, στην ισότητα των φύλων, ακολουθώντας την παράδοση «άλλων χωρών», όχι τη δική μας...
Γιώργος Ν. Παπαθανασόπουλος

16 σχόλια:

  1. Ευριπίδης Μπίλλης
    Δεν είναι μιμητισμός. Διαβάστε. όπου εκσυγχρονισμός = Νέα Τάξη (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΣΙΑ)
    Η Ιδεολογική προσέγγιση του εκσυγχρονισμού, http://ardin-rixi.gr/archives/16539
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tἀϋγέτη.

    Λάθος.

    Δὲν μιμοῦνται οἱ πολιτικοὶ λόγῳ μειονεξίας,μιμοῦνται διότι εἶναι διεφθαρμένοι καί μνησίκακοι.

    Ἕνας ἑσμὸς ἀνηθίκων,ἐλεεινῶν,καὶ ἀνωμάλων εἶναι,ποὺ προσπαθοῦν νὰ ἀλώσουν μιὰ συντηρητικὴ κοινωνία.

    Ἄς τοὺς καμαρώνουν οἱ ψηφοφόροι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν η ανωμαλία γίνεται νόμος του κράτους τι συζητάμε?!

    Είναι δυνατόν να δίνεις τη δυνατότητα υιοθεσίας παιδιού στον κάθε ομοφυλόφιλο ή...το κάθε Τζέισον-Αντιγόνη ( http://www.protagon.gr/epikairotita/tzeison-antigoni-sta-thewreia-syzitisi-sti-vouli-44341617022) που γεννήθηκε αγοράκι αλλά είναι λέει "ουδέτερο" φύλο,θέλει και άντρας και γυναίκα (θα τρελαθούμε τελείως σε αυτό τον τόπο δηλαδή...έλεος!!!).

    Το τι κάνει στο κρεβάτι του ο καθένας/μία είναι δικαίωμα του/της από τη στιγμή που το κάνει με ενήλικα και δεν είναι παιδεραστία. Είναι ενήλικες και το αποφασίζουν μεταξύ τους. Δεν κάνουν κακό σε κανέναν. Και με το σύμφωνο συμβίωσης για ομοφυλόφιλα ζευγάρια δεν διαφωνώ. Είναι πάλι μεταξύ ενηλίκων.

    Όμως η υιοθεσία παιδιού από τέτοια άτομα είναι ΕΓΚΛΗΜΑ.

    Όσοι το ψήφισαν είναι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ.

    Το παιδάκι ότι βλέπει και ακούει και γενικά ότι αντιλαμβάνεται θα κάνει και το ίδιο. Τα παιδιά έχουν πρότυπα τους γονείς, τους παππούδες, τις γιαγιάδες. Τα παιδιά επηρεάζονται. Το να είσαι γονιός είναι τεράστια ευθύνη.
    Δεν αναλαμβάνεις για 18 χρόνια έναν άνθρωπο. Αναλαμβάνεις έναν άνθρωπο ουσιαστικά για πάντα μέχρι τα γεράματα σου. Μέχρι να φύγεις από αυτό τον κόσμο είσαι γονιός. Πρακτικά δίνεις όρκο(και στη θέση της σημαίας είναι το παιδί) την ώρα που γεννιέται και ακούς το πρώτο κλάμα του παιδιού. Είναι η "μικρή πατρίδα". Όπως ο στρατιωτικός. Και στρατηγός απόστρατος 80 χρονών παππούς με μπαστούνι πάλι με την πατρίδα(με διαφορετικό τρόπο μεν αλλά εκεί πάλι) θα ασχολείται μέχρι να πεθάνει. Πως να το κάνουμε δηλαδή. Η οικογένεια είναι το πιο ιερό πράγμα που υπάρχει.

    Το παιδί αν ακούσει μια άσχημη λέξη κάποια στιγμή θα την πει ή αν δεν ξέρει τι σημαίνει θα ρωτήσει (όταν πάει στο σπίτι του) τι σημαίνει.

    Αν δει τον μπαμπά να έχει απλή αγκαλιά τη μαμά κάποια στιγμή στο δημοτικό σε μεγαλύτερη τάξη θα κάνει το ίδιο με μια φίλη-συμμαθήτρια.

    Αν η μαμά ή ο μπαμπάς είναι πρώην καρατέκα και κάνει μόνος/η προπόνηση συντήρησης σε ιδιωτικό χώρο και το παιδί του τύχει να δει και μεταξύ άλλων δει να σηκώνει το πόδι κλωτσιά στο ύψος του κεφαλιού χωρίς καν προθέρμανση το μικρό παιδάκι θα ξαφνιαστεί και θα πει μέσα του:" Πω πω να γίνω κι εγώ έτσι!" και τρισήμιση χρονών θα κάνει την πρώτη του καρατιά σηκώνοντας όρθιο, μέσα στο σαλόνι, το πόδι στο κεφάλι του φωνάζοντας "ααααα!!" (γονίδια + επίδραση περιβάλλοντος) και οι γονείς του θα ξαφνιαστούν, θα εντυπωσιαστούν και θα γελάσουν.

    Αν το μάθουν έξω να είναι ευγενικό-υπάκουο-πειθαρχημένο-ήσυχο(εκτός αν του δώσεις άδεια να παίξει και στην παρέα έχει κι άλλους μπόμπιρες) και στο σπίτι το αφήνουν να είναι πολύ ζωηρό και να εκτονώνεται με κάθε είδους σκανδαλιά(και όχι το σπίτι να ναι στην τσίτα όλα σαν στρατόπεδο... με μικρό παιδί μέσα αυτά δεν γίνονται, δεν είναι φυσιολογικό όταν έχεις μικρό παιδί να το θες αυτό, να μην έκανες παιδί αν δεν έχεις τις αντοχές και την υπομονή)

    Ο κάθε άνθρωπος εξαρτάται από τα γονίδια του και από το περιβάλλον. Για ποιο λόγο θέλουν να επηρεάσουν το περιβάλλον ενός αθώου παιδιού και να το κάνουν ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ?!

    Βρήκαν τρόπο να πολλαπλασιαστούν?
    ΤΙ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ?!

    Τι ψηφίσατε καταλάβατε εκεί μέσα?!

    Και το λέτε αυτό το πράγμα..."ΠΡΟΟΔΟ"?!
    Το λέτε αυτό το πράγμα φυσιολογικό?

    Ε ΌΧΙ δεν είναι...τα παιδιά βγαίνουν από το ιερό όργανο της γυναίκας που λέγεται μήτρα αφού έχει προηγηθεί σαρκική ένωση αρσενικού και θηλυκού.
    Τα παιδιά δεν βγαίνουν από αλλού πως να το κάνουμε δηλαδή.

    Σεβαστή η προσωπική ζωή του καθενός. Τα παιδιά όμως δεν χρωστάνε τίποτα.
    Είστε ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ όσοι ψηφίσατε αυτό το νομοσχέδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1)Μπάς και περιμένει η υποτίθεται "νεο-φιλελεύθερη" ΝΔ να επιστρέψουν πίσω οι ψηφοφόροι που την εγκατέλειψαν, όταν εμμέσως ψηφίζει και αυτή άθεα ή ανήθικα νομοσχέδια, διά κάποιων εκπροσώπων της?
    Οι ποιό πολλοί, μάλλον, δεν θα επιστρέψουν. Μνήμη χρυσόψαρου πλέον δεν υπάρχει, όταν μάλιστα υπάρχει και ένα βεβαρημμένο παρελθόν με πολλά ψέμματα.
    Καί τί θα ψηφίσουν? Υπάρχουν δεκάδες κόμματα που κατεβαίνουν στις εκάστοτε εκλογές.

    2)Οι πολιτικοί μας δεν είναι η μόνη τάξη που έχει μείνη ατιμώρητη, για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει?
    Τί εγκλήματα έχουν κάνει? Οικονομικά, ηθικά, δημογραφικά, κ.λπ.
    Οι στρατιωτικοί της χούντας πήγαν φυλακή, οι αμφιβόλου ηθικής επιχειρηματίες έχουν πάθει μεγάλες ζημιές τα τελευταία χρόνια, ο πολύς κόσμος υποφέρει οικονομικά για τις "αμαρτίες" του, αλλά οι πολιτικοί μας, πλήν του Τσοχατζόπουλου, όχι, ενώ η χώρα μας είναι ουσιαστικά κατεστραμμένη.

    3)Με ποιό δικαίωμα ανατρέπεται από τους πολιτικούς μας η Χριστιανική ηθική τάξη και οι νόμοι που ο Θεός, εδω και χιλιάδες χρόνια, έχει δώσει εντολή να τηρούνται?

    Διαλύεται δημογραφικά η χώρα μας από τις εκτρώσεις, τον εποικισμό της από αλλοδαπούς και την φυγή Ελλήνων στο εξωτερικό πρός αναζήτηση εργασίας.
    Διαλύεται η Παιδεία, με την παραχάραξη της Ιστορίας και την νόθευση της διδασκαλίας των θρησκευτικών.
    Διαλύεται η οικογένεια με τα σύμφωνα συμβίωσης, τις αλλαγές φύλου και τώρα την αναδοχή των παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

    4)Η Ελλάδα πάει κατά διαόλου.
    Οι πολιτικοί μας έχουν τεράστιες ευθύνες και δια τις ανήθικες νομοθεσίες τους.
    Οπωσδήποτε θα υπάρξουν σοβαρότατες συνέπειες, διότι τα εγκλήματα ακολουθεί και η τιμωρία.
    Όσοι έχουν αμφιβολίες, περί της ύπαρξης Θείας δικαιοσύνης, άς θυμηθούν τί απέγιναν τα Σόδαμα και τα Γόμμορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιωργο
      Αυτα ολα δειχνουν κατι πολυ σαφες....Αγραμματωσυνη....ελειψη γνωσεων...βιολογιας .ιστοριας...φιλοσοφιας...μαθηματικων...χημειας...ανθρωπολογιας...γεννετικης....κλπ....Απο ποτε Γιωργο...ο πολλαπλασιασμος του ειδους...υπερτατη σναγκη...επιβιωσης του ειδους...που γινεται δευτερευοντως και με ευχαριστηση...εγινε ...πρωτα ...η ευχαριστηση....πανω απ ολα...και σημερα λενε....ας κανει στο κρεββατι του ο καθενας....οτι θελει....εχει δικαιωμα....Δεν εχει Γιωργο...Απο που τοχει ?? Πηρε αδεια απ τον γεννετικο μηχανισμο της φυσης ?? Να τον παρακαμψει ετσι επειδη γουσταρει ??Δηλαδη να πει στην φυση....οτι εσφαλε εκατομμυρια χρονια η φυση ???????!!!! Και ο ...Καραμητρος απ την Καρδιτσομαγουλα...απ την Αλαμπαμα....θα ξαναγραψει την δημιουργια....επειδη...θελει μονο...ηδονες ...που δωθηκαν μονο για ενα λογο...για να γινει ακαταμαχητο το κυριο θεμα...ο πολλαπλασιασμος....η επιβιωση του ειδους...?? Δηλαδη το ...βοηθητικο...να γινει πρωτο...και το πρωτο...βοηθητικο ?? Αυτο ειναι εξοργηστικο Γιωργο....απο που πηρε καποιος αυτο το απιστευτα εγωιστικο δικαιωμα ..?? Το μηρμηγκι σηκωθηκε να πει στην φυση οτι....εσφαλε ....?? Οτι ματαια εκανε τοσους χημικους συνδιασμους δις χρονια....οτι ματαια τοσο ..λογισμικο ξοδεψε...κι οτι στο κατω κατω...ο Μητσος και η Μητσαινα...αμα λαχει...δερνουν και τον....Θεο......Δεν ειμαστε καλα....Ερχεται αστεροειδης Γιωργο...σε λιγο....τοτε...θα φανει ποιος δερνει ποιον... και ποσο ηδονη θαχει το ...ανεκδοτο του μερμηγκα....κι σν αυτη ειναι πρωτη...και ...αιωνια....Ειναι τοσο αντιεπιστημονικα ολα αυτα που θα γελανε οι ....εξωγηινοι...

      Διαγραφή
  5. Έχει ακουστεί ήδη από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι πρέπει να διαχωριστεί η Παιδεία από το Θρήσκευμα (να έχουμε Υπουργείο Παιδείας), και για το αντικείμενο "Θρησκεύματα", το αρμόδιο Υπουργείο να είναι το Υπ. Πολιτισμού, ούτε καν το Εσωτερικών όπως λέει το άρθρο.Επιδιώκουν δηλ. η θρησκεία (η Πίστη μας) να μετατραπεί σε ένα πολιτιστικό φολκλορικό στοιχείο, αντίστοιχο των υπόλοιπων διαφορετικών του κόσμου, μέσα σε ένα κλίμα όπως αυτό που βλέπουμε π.χ. στο περιοδικό National Geographic, και να περιοριστεί σε αυτό που λέμε 'πολιτιστική κληρονομιά', δηλ. να συμπυκνωθεί σε κάποια ιστορικά κτίσματα (εκκλησίες, μοναστήρια κ.α.) ή αντικείμενα ως φολκλορικά στοιχεία ανάμεσα στο υπόλοιπα του τόπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η κερκόπορτα έπεσε με το Σύμφωνο συμβίωσης. Ακολούθησαν οι "έμφυλες ταυτότητες" στα σχολεία, η αλλαγή φύλου στα 15, και τώρα η αναδοχή παιδιών. ΗΔΗ έτσι όπως είναι δομημένο το Νομοσχέδιο αλλαγής φύλου μπορεί να γίνει και γάμος. Γιατί επιβάλει την εξαφάνιση της ληξιαρχικής πράξης γέννησης (με κάθε μυστικότητα), και την αντικαθιστά με νέα, με όνομα του άλλου φύλου. Σε πολλές περιπτώσεις δεν φαίνεται ότι πρόκειται για άτομο άλλου φύλου.Δείτε π.χ. αυτή την περίπτωση που είχε κινηθεί δικαστικά πριν την ψήφιση του Νόμου:
    https://www.youtube.com/watch?v=-NINQ1f3RpE&t=103s
    Αν αυτά τα άτομα πάνε σε ιερέα, ή σε δήμαρχο, και ζητήσουν γάμο, μπορούν να το κάνουν, εφόσον επίσημα θεωρούνται ο ένας άντρας και ο άλλος "γυναίκα".
    Μετά την αναδοχή θα έρθει η υιοθεσία και θα έρθει ΚΑΙ ο "γάμος".
    Όλα αυτά πέρασαν σε αυτή τη χώρα ΑΝΑΙΜΑΚΤΑ.Κρίμα για την κατάντια μας, που δεν είμαστε άξιοι ούτε να πολεμήσουμε ούτε να αντισταθούμε και το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι οι μισθοί και οι συντάξεις.
    Τεράστιες ευθύνες έχουμε γιατί η χώρα καταστρέφεται και δεν αντιδρούμε όπως πρέπει, είτε μεμονωμένα είτε συλλογικά, όλοι μας, οι αρμόδιοι φορείς, οι Σύλλογοι προστασίας παιδιού, η Εκκλησία (με την χλιαρή έως ανύπαρκτη αντίδραση), και κυρίως το πολιτικό σύστημα στο μεγαλύτερο μέρος του, που είτε ψήφισε είτε υποκριτικά απείχε για να υπάρξει πλειοψηφία.
    Όλοι τους είναι υπεύθυνοι ΣΥΡΙΖΑ, ΠΟΤΑΜΙ, Δ.Σ. και η Ν.Δ. άσχετα αν είπε να ψηφίσουν κατά συνείδηση. Την ίδια πορεία θα ακολουθήσουν και αυτοί με το πρόσχημα της δέσμευσης από την Ε.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι αναλύσεις έχουν κουράσει πάρα πολύ.Δράση υπάρχει;;
    Ως πότε θα αναλύουμε ,θα αντιδρούμε μέσα από το διαδίκτυο;;
    Δεν φταίνε οι πολιτικοί για την κατάντια μας αλλά όλος ο ελληνικός λαός που το επιτρέπει ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
    ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. magia
      Οι πολιτικοί και το στράτευμα θέλουν να συνεχίζουν να φέρνουν τον ΛΑΘΡΟΣΤΡΑΤΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ στην ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ και γι αυτό δεν ασχολούνται με την ομηρεία των δύο ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΩΝ μας.
      ΩΣΤΟΣΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 13/5 ΣΤΙΣ 2 Η ΩΡΑ.Πανεθνικό Συλλαλητήριο, «Η Ελλάδα δεν αιχμαλωτίζεται»
      ► «Η Ελλάδα ΔΕΝ αιχμαλωτίζεται» στο Σύνταγμα την Κυριακή 13 Μαΐου 2018
      https://www.youtube.com/watch?v=b6dPEfFTTCI

      Διαγραφή
  8. Ακόμα και στο διαδίκτυο δεν αντιδρούμε γιατί γράφουμε ανώνυμα!Κρυβόμαστε πίσω από την ανωνυμία, γιατί? Γιατί φοβόμαστε? Τι? Ακόμα και όσοι έχουν σοβαρούς λόγους να το επικαλούνται (και είναι πολλοί) πρέπει να δώσουν την μάχη απέναντι στον 20-1 στρατιωτικό νόμο όπου είναι αναχρονιστικός, για παράδειγμα στρατιωτικοί. Δεν γίνεται με μια ηττοπαθή στάση να είμαστε μαχητές, απέναντι στην πραγματικότητα. Στο διαδίκτυο είμαστε η προέκταση της προσωπικότητάς μας! Ας γίνει η πρώτη επανάσταση βάζοντας το όνομά μας κάτω από το άρθρο μας!Να μας πονάει να το υπερασπιστούμε, για να υπολογίζουμε αυτά που λέμε.Δεν είναι μομφή για κανέναν, είναι άποψη!Το you tube έχει καταστεί χαβούζα σε επίπεδο ειδήσεων από 'ανώνυμους" που βρίζουν και προπαγανδίζουν!Γιατί δεν φέρουν την ευθύνη του ονόματός τους!Στρατοί πληρωμένων
    στο διαδίκτυο προπαγανδίζουν καθημερινά με ψεύτικες ειδήσεις μέσα σε μισές αλήθειες(αυτή είναι η προπαγάνδα). Υπάρχει και η επιστημονική άποψη πως όταν γράφεις ανώνυμα απελευθερώνεσαι να το πω λιτά!Είναι κι αυτό άποψη!Πριν΄λίγα χρόνια στρατιωτικός δεν γύρισε το κεφάλι στην εξέδρα επισήμων, το παληκάρι σύρθηκε στα δικαστήρια, μόνος, μόνος...μόνοι είναι σήμερα πολλοί που τους καταπίνει το "σύστημα" αδύνατους!Αυτό συμβαίνει όταν μένεις μόνος. Δεν είναι μομφή για κανένας, σέβομαι όλους όσουν νιώθουν αδυναμία να το κάνουν ή τέλος πάντων δεν το επιλέγουν για τους δικούς τους λόγους!Αλλά κάπως έτσι ξεκινά η μοναξιά μας και κάμπτεται η αντίστασή μας από χέρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έχεις απόλυτο δίκιο..αν και το όνομα σου να βάλεις δεν νομίζω ότι κανείς θα το δώσει σημασία..και αυτό το λέω γιατί πάνω στην αγανάκτησή μου έχω στείλει επανειλημμένως μέιλ επωνύμως σε βουλευτές...αλλά νομίζω μάλλον αιδαφόρησαν ή τα αγνόησαν..
      όλους μας αγνοούν

      Διαγραφή
  9. Oι περισσότεροι δεν ξέρουν πως να αντιδράσουν.Χρειάζεται κάποιοι να βγουν μπροστά.Είδαμε την τεράστια συμμετοχή στα συλλαλητήρια για την Μακεδονία. Αλλά υπήρξε κάποια οργάνωση.
    Δεν συμφωνεί ο ελληνικός λαός με αυτά που γίνονται. Ουσιαστικά έχουμε μια ιδιότυπη δικτατορία, μια "καταστολή" εκ των προτέρων μέσω της κινδυνολογίας, με θεωρίες "μονόδρομων" λόγω δεσμεύσεων απέναντι στην Ε.Ε. ή για άλλους λόγους.
    Τα ΜΜΕ έχουν επίσης τεράστια ευθύνη για την καθυπόταξη της ελληνικής κοινωνίας.
    Υπάρχει σε διάφορα θέματα η υποτιθέμενη επιστημονική άποψη, ανθρώπων κυριολεκτικά ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ, που ο απλός κόσμος μέσα στην άγνοιά του, απλά δεν μπορεί να τους αντιμετωπίσει.
    Όπως η Δ.Κογκίδου που ανέφερα σε άλλο σχόλιο, η οποία διδάσκει παιδοψυχολογία φοιτητές Παιδαγωγικών Σχολών στο ΑΠΘ.
    Έλεγε π.χ. σε εκδήλωση με τη στήριξη της ομοφυλοφιλικής κοινότητας:
    "Γιατί είναι κακό να παίζουν να αγοράκια με κούκλες και να ντύνονται πριγκίπισσες τις Απόκριες; Έτσι θα αναπτύξουν το αίσθημα της φροντίδας, και όχι ένα ηγεμονικό ανδρισμό..".
    Όταν κάποιος γονέας της είπε ότι διαφέρουν οι ορμόνες στα αγόρια και έχουν ανάγκη από πιο δυναμικά παιχνίδια ώστε να αναπτύξουν τα χαρακτηριστικά του φύλου τους, εκείνη με αλαζονεία τον αγνόησε και απαξίωσε να του απαντήσει.
    Αυτές οι θεωρίες που έχουν περάσει στην κοινωνία στην Αμερική και στην Ευρώπη έχουν οδηγήσει χιλιάδες παιδιά σε ψυχολογικό μπέρδεμα, σε συνδυασμό με όσα τα διδάσκουν από το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό, ότι η βιολογική κατασκευή τους δεν έχει σχέση με το φύλο τους.
    Τα πηγαίνουν στη συνέχεια σε ψυχολόγους που κάνουν διάγνωση για "σύγχυση φύλου", και τους δίνουν χημικά ανασχετικά της παραγωγής ορμονών ώστε να μην παράγονται ορμόνες μέχρι να αποφασίσουν σε ποιο φύλο ανήκουν (!). Μιλάμε για χιλιάδες παιδιά που οδηγούνται σε χημικό ευνουχισμό.Δείτε π.χ. αυτό:http://aktines.blogspot.gr/2017/03/blog-post_247.html

    Aυτό οδήγησε την πρόεδρο του Αμερικανικού Κολλεγίου Παιδιάτρων να μιλήσει για "μασκαρεμένη επιστήμη" και την επικινδυνότητά της:
    https://www.offtherecord.net.gr/2017/11/07/μασκαρεμένη-επιστήμη-η-πρόεδρος-του/

    O ανεκδιήγητος ΣΥΡΙΖΑ έφερε όλα αυτά και στα ελληνικά σχολεία με την διδακτική ενότητα "έμφυλες ταυτότητες", όπως και την αλλαγή φύλου στα 15 για την οποία δείτε εδώ:

    https://www.huffingtonpost.gr/2017/10/09/eidiseis-koinwnia-dikaiomata-anisixia-tis-paidopsyxiatrikis-etaireias-_n_18223458.html

    Aυτά τα πράγματα δεν είναι ούτε επιστημονικά, ούτε προοδευτικά, ούτε αποτέλεσμα αριστερής-επαναστατικής οπτικής που αποδομεί τα έμφυλα στερεότυπα όπως ισχυρίζονται.
    Είναι αποτέλεσμα της πιο αντιδραστικής μαύρης επιδίωξης εκφυλισμού της κοινωνίας από τη ΝΤΠ,(κάποιοι την ονομάζουν θηλυκοποίηση του πληθυσμού), και του ανθρώπινου προσώπου ώστε να είναι πιο εύκολα χειραγωγήσιμο και ελεγχόμενο. Αυτή είναι όλη η επιδίωξη.

    Δείτε τι λέει ο καθηγητής μαρξιστικής θεωρίας Δ. Πατέλης (που έχει αξία ειδικά γι αυτό, γιατί τους αποδομεί εκ των έσω)
    https://www.offtherecord.net.gr/2015/12/09/ο-καθηγητής-φιλοσοφίας-δημήτρης-πατέ/

    "Η αποδόμηση-υπονόμευση του βιολογικού πυρήνα της προσωπικότητας και της οικογένειας, ως όρος χειραγώγησης, μέσω της υπονόμευσης κάθε δυνατότητας συγκρότησης του ανθρώπου ως υποκειμένου"
    https://www.youtube.com/watch?v=vK-Wppp-o54

    Σχετικά με το θέμα της ανωνυμίας νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος να φοβάται οποιοσδήποτε να μιλήσει επώνυμα, και να δημοσιοποιήσει ή να καταγγείλει όσα γνωρίζει. Εδώ που φτάσαμε και με όσα ακόμα έρχονται η σιωπή και η αδράνεια είναι έγκλημα απέναντι κυρίως στις επόμενες γενιές.
    Μαρία Παπαδάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρια ..Κογκιδου την ειπες αυτην την κυριολεκτικα αγραμματη ? Που
      Εχει και ...υφος..παντογνωστη ..Αυτα τα ..παραμυθια ..παιδοψυχολογια...ψυχολογια...δεν ειναι επιστημες...ειναι τα παραμυθια της Χαλιμας.. των αεριτζηδων για λεφτα χωρις ..δουλεια...Οτι θελει λεει ο καθενας...που ερμηνευει την δικη του τρελα...πανω σε αμηχανους θυματα...χωρις αρχες...νομους..μαθηματικα...χωριςνα προκυπτει τιποτε απο κατι αλλο...και χωρις αποτελεσμα λογικο και ιδιο...μετα την εφαρμογη καποιων κανονων...Οι ψυχες των ανθρωπων . .αυλες...δεν ανοικουν σε καμμια υλικη μπουρδα που λεει οτι ειναι αρμοδια αυτη για τις ...ψυχες. .Αρμοδια ειναι η ηθικη...και η φιλοσοφια...

      Διαγραφή
    2. Αναλυτικά για την εκδήλωση και περισσότερες παραπομπές για το θέμα υπάρχουν εδώ: http://aktines.blogspot.gr/2017/05/video.html

      H καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ., Δ. Κογκίδου (αυτή δηλαδή που διδάσκει τους αυριανούς δασκάλους) με ύφος αυθεντίας δήλωσε ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΥΛΑ, και ότι η γενετική κατασκευή του σώματος είναι "τυχαία" και άσχετη με το ψυχικό υπόβαθρο.Η έννοια "φύλο" είναι μια "κοινωνική και πολιτισμική κατασκευή" από την οποία πρέπει να απαλλαγούμε.
      Πρέπει λοιπόν ΝΑ ΕΝΘΑΡΡΥΝΟΥΜΕ τα παιδιά να βγουν από το "στερεότυπο", που ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΛΑΜΕ, (βλέποντας ένα συγκεκριμένο σωματότυπο), μέσω κατασκευασμένων κοινωνικών και πολιτισμικών αντιλήψεων του μυαλού μας, και να βοηθήσουμε να το ψάξουν το θέμα, ώστε να βρουν τι είναι.
      Στις διαφωνίες κάποιων ανθρώπων απάντησε ότι "αποδέχεται και χρησιμοποιεί μόνο το επιστημονικό εργαλείο της γνώσης" και όχι "κοινωνικές προκαταλήψεις", αλλά το παρανοϊκό της υπόθεσης είναι ότι τα "επιστημονικά στοιχεία" που επικαλέστηκε εμπίπτουν στο αντικείμενο της ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ με τη γενική αφηρημένη έννοια, όπως της είπε και κάποιος από τους ακροατές (για να μην πούμε της θεοσοφίας που θεωρεί τον άνθρωπο "ερμαφρόδιτο").
      Με τέτοιες θεωρίες προκαλείται σύγχυση..Παιδιά και γονείς σε σύγχυση.. αρχίζει το ψάξιμο...(πολύ συνηθισμένο στο εξωτερικό)..
      Σε αυτό το στάδιο αντί να βρεθεί ένας ΛΟΓΙΚΟΣ άνθρωπος, να τους ταρακουνήσει και να τους επαναφέρει, εμπλέκονται διάφοροι "ψυχοθεραπευτές", "σεξολόγοι" κτλ.. που εγκληματικά επιβεβαιώνουν και τη σύγχυση ως "δυσφορία φύλου", και δίνουν στα παιδιά ανασχετικά της παραγωγής ορμονών της εφηβείας..
      (τα οποία όπως λένε οι ίδιοι οι γιατροί είναι πολύ βλαβερά για την ανάπτυξη του παιδιού, κυρίως του σκελετού αλλά και άλλων οργάνων με μόνιμες συνέπειες).
      Και επειδή ακριβώς έχουν ήδη μπει βιολογικά (αλλά και ψυχολογικά) σε αυτή τη διαδικασία (χωρίς ορμόνες φύλου στο σώμα τους), στη συνέχεια κατά 90% θα καταλήξουν είτε σε αλλαγή φύλου.. είτε σε μόνιμη ψυχολογική παράνοια (πως αλλιώς να χαρακτηρίσεις αυτή την κατάσταση), δηλαδή σε μιά μόνιμη σύγχυση ΑΝ έχουν φύλο (ακούσαμε και το "ουδέτερο" του Τζέισον-Αντιγόνη), και ΠΟΙΟ είναι αυτό, από τις δεκάδες "παραλλαγές" που δημιουργούνται με μίξη των δύο με βάση το ποσοστό "συμμετοχής του κάθε φύλου" στο τελικό!..
      Είναι παράλογο αυτό που συμβαίνει.. Μια ανθρωπότητα σε παράνοια..
      Δείτε εδώ τα περίπου 60 πιθανά φύλα(!!) της επίσημης λίστας του LGBTQ κινήματος αναφέρθηκαν από βουλευτή μέσα στη Γερμανική Βουλή:
      http://redskywarning.blogspot.gr/2016/06/3.html

      Διαγραφή
  10. Μαρια γελαω με αυτο το ...Μαρια Παπαδακη στο τελος....επιρεαστηκες απ τα παραπανω εεε ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έβαλα το όνομα για να είναι επώνυμα όσα γράφω αφού αναφέρθηκα κι εγώ ονομαστικά σε συγκεκριμένους ανθρώπους, και επειδή ίσως θεωρείται ότι με τα ανώνυμα σχόλια είναι σαν να κρυβόμαστε πίσω από την ανωνυμία, και ότι δεν έχουν την ίδια βαρύτητα με τα επώνυμα (όπως γράφτηκε σε άλλο σχόλιο), το οποίο πιθανόν να ισχύει.
      Μεγαλύτερη σημασία όμως δεν έχει η επωνυμία ή η ανωνυμία αλλά αν και όσο μπορούμε να αποδεικνύουμε αυτά που λέμε με στοιχεία, ώστε να είναι έγκυρα.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.