5/5/18

Ευγνώμων ο 38χρονος Τούρκος: Μου φέρθηκαν σα να ήμουν μουσαφίρης (video)

Ανακουφισμένος ο Μουσά Aλερίκ τη στιγμή της παράδοσής του από Ελληνες αστυνομικούς στις τουρκικές αρχές, βρέθηκε κατευθείαν στις αγκαλιές των οικείων του που τον ανέμεναν αμέσως μόλις πέρασε το τελωνείο  στις Καστανιές Έβρου.
Ευτυχής που συναντήθηκε ξανά με την οικογένειά αλλά και ευγνώμων προς τις ελληνικές Αρχές, ο Αλερίκ δήλωσε:
«Εξαιτίας ενός λάθους πέρασα στην περιοχή τους. Ετσι είναι. Πήγα εκεί και με υποδέχθηκαν καλά, όπως σε μουσαφίρη. Τόσο η ελληνική δικαιοσύνη όσο και το δικαστήριο κατάλαβαν ότι έχω δίκιο. Επειδή εγώ δεν έχω κάνει κάποιο λάθος. Εγώ δεν έχω κάνει κάτι χωρίς άδεια. Γι’ αυτό το λόγο και με συγχώρησαν. Πραγματικά  μου φέρθηκαν πολύ καλά. Ακόμα και αν δεν είναι ξενοδοχείο (σσ : εννοεί το κρατητήριο) πραγματικά από την αστυνομία και όλοι μου συμπεριφέρθηκαν καλά. Μου έφεραν και το φαγητό μου…»
Ο πατέρας του Ναντίν Αλερίκ χαρούμενος και αυτός που ξαναβρήκε το γιο του ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην απελευθέρωσή του, ενώ και ο δήμαρχος της Αδριανούπολης Ρετζέπ Γκιουρκάν ευχαρίστησε την ελληνική Δικαιοσύνη δηλώνοντας ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις θα συνεχίσουν σε καλό επίπεδο. Ευχαρίστησε τέλος για το ενδιαφέρον τους το τουρκικό ΥΠΕΞ αλλά και τις ελληνικές αρχές.
Καθημερινή

5 σχόλια:

  1. Ο γιός του δάκρυσε! Όλοι είναι ευχαριστημένοι και αισθάνονται την Ελληνική δικαιοσύνη αλλά και ο ίδιος όπως είπε φιλοξενήθηκε άψογα! Στην χώρα που από την αρχαιότητα είχε θεά για την δικαιοσύνη! Είχε επίσης τον Ξένιο Δια θεό για την φιλοξενία! Όμως δεν τόλμησε να πει ο γιός του ούτε ο ίδιος για τα παιδιά μας στην Ανδριανούπολη! Είμαι βέβαιος πως στο μυαλό όλων τους ήταν τα παιδιά μας. Τα επικαλέστηκε κατά τον χρόνο της κράτησης και των διαδικασιών που έπρεπε να γίνουν επειδή παραβίασε τους νόμους ο πατέρας του νεαρού. Δεν τόλμησαν γιατί στην χώρα τους την Τουρκία δεν είναι τυφλή! Είναι ηλίθια, ανύπαρκτη, πραξικοπηματική, ανάξια,γελία.κ.α. Κυρίως όμως είναι εκείνη που τους εκφοβίζει και τους αξιώνει δειλούς να ζήσουν μια ελεύθερη και όσο το δυνατόν κυρίαρχη ιδιωτική ζωή! Παρέχοντάς τους το ελάχιστο. Την ελεύθερη έκφραση λόγου, ιδεών! Όλη η Τουρκία στην σκιά της δειλίας με μοναδικό θάρρος και θράσσος την απειλή πολέμου και επεισοδίων απέναντι στην Ελλάδα! Τα δυο παιδιά μας έχουν κι αυτά μανάδες που πικραίνονται από το "καθεστώς" της ηλίθιας τουρκικής δικαιοσύνης! Θα πρέπει λοιπόν να ψηφιστεί νόμος ΜΟΝΟΝ για τους Τούρκους κατ εξαίρεση να αντιμετωπίζονται εδώ στην Ελλάδα σύμφωνα με το νομικό καθεστώς της χώρας τους για να γεύονται τα ίσα! Και λέω νομικά γιατί εδώ απονέμεται και Δικαιοσύνη!Ετσι θα καταλάβουν την διαφορά μας! Την διαφορά ενός λαού που γεννήθηκε, έζησε, δημιούργησε και γιατί όχι και σε κόντρα των καιρών παράγει και πολιτισμό ακόμα και με αυτές τις μικρές ενέργειες δικσιοσύνης! Παρόλα αυτά ο Τούρκος, Τούρκος γεννιέται και βάρβαρος πεθαίνει! Να το θυμόμαστε αυτό όταν γίνει το μεγάλο ντου στον Εβρο! Γιατί με το μυαλό που κουβαλάμε εμείς αυτοί μάλλον θα βγάλουν διάγγελμα να θέλουν και την Σικελία! 500 συστοιχίες S-400 έπρεπε να είχαμε και άλλες 10 φρεγάτες και 200 αεροπλάνα! Αλλά τρώγαμε τα χρήματα του κοσμάκη και γεμίσαμε Τσοχατζόπουλους! Κανένας δεν έχει δικαστεί για τίποτα! Τόσο ηθικούς πολιτικούς έχουμε! Τώρα μας περιπαίζουν οι Τούρκοι. Οι Τούρκοι που το 1980-84 ξόδεψαν για την άμυνα 3.765 εκ δολ έναντι 3.820 εκ δολ. της Ελλάδας και το 1977 η Ελλάδα 752 εκ.$ και η Τουρκία 245 εκ $. Το 1987 η Ελλάδα 187 εκ $ και η Τουρκία 925 εκ $...μην συνεχίσω...θα απογοητευτούμε πολύ.Κρίμα για μας! Μια Ελλάδα έθνος με τους Πόντιους, τους Μικρασιάτες με Ελλάδα στην Αίγυπτο, με Ελλάδα να μοσχοβολάει παντού! Φτάσαμε στο 55 αν δεν απατώμαι να έχουμε συρρικνωθεί μόνον μέσα στα σύνορά μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟ ΠΑΙΡΝΩ ΣΑΝ ΣΧΟΛΙΟ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΩ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ.ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

      Διαγραφή
  2. Ταϋγέτη.

    Πόσες φορὲς πρέπει νὰ τὸ γράψω.

    Ὁ Ξένιος Δίας ἦταν ΜΟΝΟ γιὰ τὸν Ἕλληνα ξένο δλδ Ἑλληνα ἄλλης πόλεως καὶ ὄχι γιὰ τὸν ἀλλοδαπό.

    Ὁ ἀλλοδαπὸς ἦταν ἐχθρὸς.

    Εἴμαστε τόσο ἀδιάβαστοι γι᾿αὐτὸ ἔχουμε καὶ τέτοιο χάλι καὶ κανεὶς δὲν μᾶς σέβεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. <>

      Ή προβολή τής αλήθειας, είναι τελικά μιά <> κατάσταση.
      .............Συνέχισε.

      Διαγραφή
  3. Το θέμα είναι ο όρος της φιλοξενίας και όχι αν προσέφεραν φιλοξενία σε Έλληνες μόνον! Οι αρχαίοι έσφαζαν κοτόπουλα κι ελάφια προς τιμήν των θεών ή είχαν το 12θεο. Αυτό δεν σημαίνει πως εμείς θα σφάζουμε γαλοπούλες προς τιμήν του Χριστού. Αλλά κρατάμε την θυσία με την θεολογική έννοια με άλλους τρόπους! Επίσης οι αρχαίοι πολεμούσαν με οι Αθηναίοι λόγου χάριν με τους Σπαρτιάτες και ου το κάθε εξής ως πόλη κράτος! Δεν σημαίνει πως εμείς κρατώντας πιστά αυτό που έκαναν θα σκοτωνόμαστε μεταξύ μας! Αλλά ούτε δεν θα πολεμάμε τους αλλοεθνείς.Επίσης όλοι οι Έλληνες που σέβονταν και τιμούσαν το όνομά τους υπέγραφαν μ αυτό και όχι με ψευδώνυμο γιατί δεν ντρέπονταν να το βάλουν κάτω από αυτά που ανάγωγα σχολίαζαν ως " επιστήμονες". Καλό είναι λοιπόν για τους " γνώστες" των αρχαίων να βλέπουν το δάσος κι όχι το δέντρο και να μην " εξηγούν" το " όνειρο" όπως " κοιμούνται". Ο σοφός λαός έλεγε:""""ουδείς μωρότερος των ιατρών εάν δεν υπήρχαν οι διδάσκαλοι".Αν είμαστε σ αυτό το χάλι είμαστε από τους " διδασκάλους" που έμαθαν για τον Ξένιο Δια με το "γράμμα του νόμου". Αυτοί που τελείωσαν τα κολλέγια και ανέλαβαν την παιδεία των Ελλήνων και την διακυβέρνηση των Ελλήνων τα τελευταία 200 χρόνια. Αυτοί που άλλαξαν ανώνυμα και "απέτρεψαν" το χάλι μας με την στείρα "γνώση" του Ξένιου Δία. Άλλωστε κανένας δεν αναφέρθηκε και δεν ισχυρίστηκε όσα αναφέρεις αγαπητέ μου! Αλλά ίσως μαζί με την προσπάθεια που πρέπει να κάνεις να διαβάζεις παρατηρητικότερα ίσως είναι και μια καλή ευκαιρία να ακονίσεις και το μυαλό σου...Υγ. Δεν θα συνεχίσω να απαντώ σε κανένα σχόλιο που κατ αρχήν δεν "φέρει" την στοιχειώδη ευγένια έστω να διδάξει έναν αγράμματο. Τι να κάνουμε δεν μάθαμε όλοι γράμματα αλλά μάθαμε να μιλάμε την γλώσσα της καρδιάς μας και να αγαπάμε την Πατρίδα μας! Κυρίως δε μάθαμε να υπογράφουμε την "αγραμματοσύνη" μας με το όνομά μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.