16/5/18

Πάνω από 3 δισ. ευρώ κοστίζει στις οικογένειες η... δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση των παιδιών στην Ελλάδα

Πάνω από 3 δισ. ευρώ κοστίζει στην ελληνική οικογένεια η... δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση των παιδιών στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ (ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ).
Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι γονείς επενδύουν στη γνώση των παιδιών, διαθέτοντας χρήματα για φροντιστήρια, ξένες γλώσσες, μαθήματα που αφορούν τέχνες ή υπολογιστές, αλλά και τα έξοδα που αφορούν τις σπουδές μακριά από την οικογενειακή στέγη. Στα σχετικά έξοδα των νοικοκυριών συγκαταλέγονται και οι υπηρεσίες παιδαγωγών, παιδοκόμων και μπέιμπι σίτερς.

Τα διαθέσιμα στοιχεία από το 2015 δείχνουν ότι τα έξοδα για την ιδιωτική εκπαίδευση κατέχουν τη μερίδα του λέοντος, με 792.331.939 εκατ. ευρώ και ακολουθούν οι ξένες γλώσσες με 621.164.425 ευρώ και οι οικονομικές μεταβιβάσεις για σπουδές στο εσωτερικό με 554.681.971 ευρώ.

Για τη συνέχεια  Alfavita

3 σχόλια:

  1. Σημασία δεν έχει πόσο κοστίζει σημασία έχει ότι τα παιδιά αυτά πλέον τα εκμεταλλεύονται χώρες του εξωτερικού που δεν έχουν σπαταλήσει ευρώ για την εκπαιδευση τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τοτε οι οικογενεις να πληρωνουν αμεσα ετσι θα τους βγαίνει τσαμπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ενας απο τους λογους που εγινε απαγορευση μετακινησης Ανατολικογερμανων στην Δυτικη Γερμανια (και μετα το χτισημο του τειχους) ηταν γιατι ολο το νεο επιστημονικο προσωπικο μολις αποφοιτουσε απο τα πανεπιστημια της Ανατολικης Γερμανιας εφευγε για να βρει δουλεια στην δυτικη (με τεραστικο κοστος, και οικονομικο και σε εμψυχο υλικο).. εμεις το κανουμε εδω και δεκαετιες με το μεγαλυτερο μερος του εκπαιδευμενου προσωπικου να φευγει εξω, κ απο το 2010 και μετα το θεμα εχει ξεφυγει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.