7/5/18

Δεύτερη καταδίκη για τον ξυλοδαρμό Συρίγου στο Πάντειο: 18 μήνες σε φοιτητή της Φιλοσοφικής

Ιωάννα Μάνδρου
Ποινή φυλάκισης 18 μηνών επέβαλε το δικαστήριο σε φοιτητή της Φιλοσοφικής που είχε μετάσχει στην επίθεση σε βάρος του καθηγητή Αγγελου Συρίγου πριν από ενάμιση χρόνο, στο προαύλιο του Παντείου Πανεπιστημίου.
Τον φοιτητή ως μετέχοντα στην επίθεση σε βάρος του καθηγητή αναγνώρισε ο ίδιος ο Αγγελος Συρίγος, ο οποίος κατέθεσε στο δικαστήριο πως έγιναν τα γεγονότα που έφθασαν να εκδηλωθεί σε βάρος του επίθεση επειδή έκανε παρατήρηση σε κάποιους οι οποίοι έγραφαν συνθήματα σε φρεσκοβαμμένο τοίχο του πανεπιστημιακού ιδρύματος.
Το δικαστήριο που καταδίκασε τον φοιτητή υιοθετώντας σχετική εισαγγελική πρόταση δεν του έδωσε αναστολή αλλά αποφάσισε τη μετατροπή της ποινής σε χρηματική προς 5 ευρώ την ημέρα.
Ο κ. Συρίγος, η επίθεση σε βάρος του οποίου ευαισθητοποίησε για τη βία και τις πάσης φύσεως εκδηλώσεις της μέσα στα πανεπιστήμια, υπήρξε αποκαλυπτικός στην κατάθεσή του: «Βγαίνοντας από τη σχολή», ανέφερε ο καθηγητής, «είδα έναν νεαρό να βάφει τον τοίχο με σπρέι. Τον ρώτησα γιατί το κάνει αυτό και με ρώτησε “τι σε νοιάζει εσένα, δικός σου είναι;”»
«Στην αρχή συζητούσαμε ήρεμα», πρόσθεσε ο κ. Συρίγος. «Μετά πλησίασαν άλλα δύο άτομα, και ο ένας μου είπε να φύγω. Ο νυν κατηγορούμενος ήταν από τα δεξιά μου. Δέχτηκα σπρώξιμο από τον φίλο του, και μετά ένιωσα ένα δυνατό χτύπημα με το σπρέι από τη δεξιά μεριά. Ο κατηγορούμενος κατάφερε το χτύπημα, είναι βέβαιο. Στη συνέχεια με χτύπησαν και οι τρεις με κλωτσιές στο κεφάλι».
Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε πως δεν ήταν καν παρών στο περιστατικό: «Είχα απλά δανείσει τη μηχανή μου στο συγκάτοικό μου (σ.σ ο άλλος δράστης, που έχει ήδη καταδικαστεί) και εξαιτίας αυτού του λόγου ενεπλάκην στην υπόθεση. Τέτοιες πράξεις δεν ταιριάζουν στο ήθος μου. Εκείνη την ημέρα είχα γαστρεντερίτιδα και δεν βγήκα από το σπίτι μου. Δεν ξέρω τον κ. Συρίγο και δεν έχω καμία σχέση με το Πάντειο», ανέφερε.
Ωστόσο ο κ. Συρίγος αναγνώρισε ανεπιφύλακτα τον κατηγορούμενο ως τον έναν από τους τρεις δράστες της επίθεσης.
Η εισαγγελέας ανέφερε πως «η αναγνώριση από τον κ. Συρίγο αποδεικνύει την ενοχή του κατηγορουμένου. Οπως και η μοτοσυκλέτα του που βρέθηκε εκεί. Το επικίνδυνο της σωματικής βλάβης προκύπτει από την αριθμητική υπεροχή, το χτύπημα με αντικείμενο, τις κλωτσιές σε ευαίσθητα σημεία του σώματος».
Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του, ζήτησε όμως να του δοθεί αναστολή κάτι που δεν δέχθηκε το δικαστήριο, «λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της υπόθεσης και της φύσης του κατηγορούμενου», αποφασίζοντας να μετατρέψει την ποινή των 18μηνών προς 5 ευρώ την ημέρα.
Για την ίδια υπόθεση έχει ήδη καταδικαστεί ένα ακόμη άτομο που είχε συλληφθεί με τη διαδικασία του Αυτοφώρου, σε 12 μήνες με αναστολή, ενώ άγνωστος παραμένει ο τρίτος δράστης του ξυλοδαρμού.
Καθημερινή

15 σχόλια:

  1. Δυστυχώς αυτοί οι τύποι που το παίζουν φοιτητές ( κάτι σαν και αυτούς είναι και ο Τσιπρας ) κάνουν το μεγάλο κακό στα πανεπιστήμια της χώρας !! Αλλά έχω να κάνω και μια παρατήρηση στην Δικαιοσύνη σχετικά με την ποινή που κατά την γνώμη μου η ποινή που τους επιβλήθηκε ήταν για τα μάτια του κόσμου !! Για την κατάσταση της χώρας όλοι έχουν ευθύνη οχι μονο οι πολιτικοί αλλά και αυτοί που το παίζουν δικαστές !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα συμφωνήσω με το Νίκο η ποινή είναι γελοία. Δηλαδή με 2700 ευρώ μπορείς να συμπεριφέρεται κάποιος σαν ένας άνανδρος τραμπούκος. Με αυτά τα λεφτά θα έπρεπε να αγοράσει μπογιά και να βάφει όλους τους τοίχους του ιδρύματος για 18 μήνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δε νομίζω ότι είναι τα 2700 ευρώ, ο ηληθιος τραμπουκος θα είναι καταδικος και το ποινικό του μητρώο θα είναι μαύρο.
    Αυτη είναι η τιμωρία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τελικά είναι φοιτητές ή όχι; Το πανεπιστήμιο στο οποίο φοιτά δεν θα έπρεπε να πάρει κάποιο μέτρο; Για παράδειγμα να τον αποβάλει; Είναι συμπεριφορά πολιτισμένου ανθρώπου και αυριανού επιστήμονα; Να μην πάρει πτυχίο ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Δέχτηκα σπρώξιμο από τον φίλο του, και μετά ένιωσα ένα δυνατό χτύπημα με το σπρέι από τη δεξιά μεριά. Ο κατηγορούμενος κατάφερε το χτύπημα, είναι βέβαιο. Στη συνέχεια με χτύπησαν και οι τρεις με κλωτσιές στο κεφάλι"

    Όταν είχε γίνει το περιστατικό είχε ακουστεί ότι πριν τον χτυπήσουν με κλωτσιές στο κεφάλι, τον χτύπησαν πρώτα και με ένα μπουκάλι στο κεφάλι τον άνθρωπο. Από τις περιγραφές φαίνεται ότι ο ξυλοδαρμός δεν ήταν "απλός" (του τύπου 2-3 σπρωξίματα, 2 "μπουκέτα" άντε και καμιά μέτρια κλωτσιά στα πλευρά).

    Ο ξυλοδαρμός ήταν σοβαρός,"ισάξιος" μπράβων της νύχτας και θα μπορούσε να οδηγήσει σε θάνατο και η ποινή ήταν μικρή. Έπρεπε να ναι πολύ πιο αυστηρή και να πάνε φυλακή.

    Για όποιον ασχολείται με πολεμικές τέχνες ξέρει ότι ακόμα και με προστατευτική κάσκα στο κεφάλι σου, αν δεχτείς κλωτσιά είναι λόγος να μην μπορείς να συνεχίσεις.

    Η αίσθηση της κλωτσιάς στο κεφάλι είναι "απίστευτη" ειδικά αν είναι γυριστή που έχει και περισσότερη δύναμη.

    Μπορεί να χάνεις και με μια τέτοια κίνηση να κερδίσεις τον αγώνα και να βγάλουν τον άλλο(και να ναι και καλός φίλος) έξω σηκωτό και να γίνει έτσι πάνω στη φάση που όχι απλώς να δεχτεί την κλωτσιά ή να μισοβγει η κάσκα αλλά να...εκτοξευτεί σβούρα (περίπου σαν ταινία Μπρους Λη ένα πράγμα απλώς σε μικρότερη απόσταση και λιγότερο εντυπωσιακό αλλά πάλι το "ωωωω μ@λ" ακούγεται ) ολόκληρος και να χρειαστεί ιατρική εξέταση για σιγουριά. Δεν είναι αστεία πράγματα αυτά.

    Ο κ.καθηγητής δεν ήταν αθλητής σε αγωνιστικό χώρο πολεμικών τεχνών, φυσικά δεν φορούσε καμία προστατευτική κάσκα και οι αλήτες αυτοί του δώσανε πολύ επικίνδυνα χτυπήματα(κλωτσιές στο κεφάλι!!!).
    Έτσι όπως τον ρίξανε κάτω και τον κλωτσούσαν εκτός των πιθανών σοβαρών επιπλοκών από τα χτυπήματα στο κεφάλι θα μπορούσε να "ξεφύγει" καμιά κλωτσιά και να τον χτυπήσει στον αυχένα και...τέλος.

    Κλωτσιές στο κεφάλι σε καβγά(που εδώ δεν ήταν απλός καβγάς μεταξύ δύο ανθρώπων αλλά μία επικίνδυνη επίθεση ίδιας νοοτροπίας με εκείνη "φουσκωτών" της νύχτας εναντίον ενός καθηγητή στο χώρο του πανεπιστημίου!) δεν δίνονται έτσι.
    Μόνο αν κινδυνεύει η ζωή μας εναντίον ενός αρκετά ισχυρότερου αντιπάλου που δεν μπορεί να εξουδετερωθεί με άλλο τρόπο οπότε αρχίζεις...καρωτίδα, κεφάλι, αυχένα. Είναι χτυπήματα για θάνατο σε νόμιμη άμυνα εναντίον μεγάλης απειλής κατά της ζωής σου.

    Δεν ξέρεις ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα στον στόχο ακόμα κι αν δεν χτυπήσεις με το 100% της δύναμης στην κλωτσιά και δεν θέλεις τον θάνατο του.

    Ήταν τρεις, τον είχαν τον άνθρωπο κάτω και τον κλωτσούσαν επικίνδυνα στο κεφάλι και ποια η ποινή? 18 μήνες χωρίς αναστολή μεν αλλά εξαγοράσιμη για τον βασικό δράστη, 12 μήνες με αναστολή στον δεύτερο δράστη και ο τρίτος τον ψάχνουν ποιος ήταν.

    26-50 μήνες φυλάκιση θέλανε.

    Δεν έχω σπουδάσει νομική (και παρακαλώ αν κάνω λάθος κάποιος νομικός να με διορθώσει) αλλά η παράγραφος 1 του άρθρου 82 του Ποινικού Κώδικα, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι:

    «Η περιοριστική της ελευθερίας ποινή που είναι μεγαλύτερη από δύο έτη(δηλαδή 24 μήνες) και δεν υπερβαίνει τα πέντε έτη, μετατρέπεται σε χρηματική ποινή, εκτός αν το δικαστήριο με απόφασή του ειδικά αιτιολογημένη κρίνει ότι απαιτείται η μη μετατροπή της για να αποτραπεί ο δράστης από την τέλεση άλλων αξιόποινων πράξεων».

    Κι εδώ υπάρχει το εξής ερώτημα:

    ΕΚΡΙΝΕ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΜΕ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΑΞΙΟΠΟΙΝΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ?

    Πρακτικά τι μήνυμα έδωσε το δικαστήριο σε όλους αυτούς?

    "Χτυπήστε καθηγητές πανεπιστημίων, σπάστε, κάψτε, φυλακή μην φοβάστε δεν θα πάτε "

    Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα δηλαδή?
    Να τραβήξουν πιστόλι/ κουμπούρι/σιδερικό μέσα στο πανεπιστήμιο και να το βάλουν στον κρόταφο του Πρύτανη?

    Ποια η δικαιοσύνη σε αυτό τον τόπο?
    Πως καταντήσαμε έτσι?
    Δεν είναι αυτό κατάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλύτερα λοιπόν σε τέτοιες περιπτώσεις να μην προχωράνε τα θύματα σε μηνύσεις αλλά να λένε στην αστυνομία πως σκόνταψαν. Να προσεύχονται στον θεό να στείλει 4 αγγέλους για να τιμωρήσει τους δράστες. Τα χρήματα για την προσευχή-κεριά είναι και λιγότερα από την αμοιβή του δικηγόρου για τις δίκες σε πρώτο και δεύτερο βαθμό.
    Στις εκκλησίες λοιπόν.

    Είμαστε μια τριτοκοσμική χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και οι τύποι αυτοί κυκλοφορούν ελεύθεροι σαν να μην τρέχει τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτο το ήθος δεν ειναι ήθος φοιτητή αλλα Τραμπούκου εντός πανεπιστήμιου.
    Η δίκη και η ποινή με χρηματική εξαγορά ειναι αστεία.
    Το θέμα ειναι εντός πανεπιστημίου, και ο Πρύτανης ανεύθυνος.
    Η ποινή ειναι εξοστρακισμός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ηθελα να δω αυτον που...κλωτσουσε ...απεναντι σε τουρκους στρατιωτες...ποσα πουλια πιανει...εκτος απ το ενα βεβαιο που ..πιανει ολη μερα....το δικο του....Παω στοιχημα οτι το πουλι....θαχε αφυσικη συρικνωση.... πιθανον ναχε γινει ...γκαιυ...ανευ χειρουργειου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημήτρη,

      Άστον αυτόν...ποιοι Τούρκοι? Καταρχήν άλλα πράγματα θα τον απασχολούσαν...να φτιάξει επιτροπή φαντάρων και να στέλνει επιστολές διαμαρτυρίας στον Σπάρτακο και στο Ιντιμίντια με περιεχόμενο του τύπου:

      "Οι φακές του στρατού δεν τρώγονται θέλω σνίτσελ κοτόπουλο με πουρέ της μαμάς μου, κάναμε άσκηση με επικίνδυνα αληθινά πυρά, μας βάλανε δύσκολη πορεία 4 χιλιομέτρων, μας βάλανε να τραγουδήσουμε το...εθνικιστικό σύνθημα "Η Θράκη είναι Ελληνική και η Μακεδονία, γαμ... γαμ... η Τουρκία!" μας πήγαν και για σκηνάκια τώρα που ζεσταίνει λίγο ο καιρός, δεν μπορώ να μιλήσω με την μαμά μου στο τηλέφωνο 10 φορές τη μέρα και η μαμά μου διαμαρτύρεται για το φαγητό που με ταϊζουν. Η κατάσταση είναι τραγική...βοήθειααα!!!"

      Όχι ότι ο Ελληνικός στρατός εκτός από καλούς επαγγελματίες έχει και μερικά στελέχη πραγματικά ζώα-"καραβανάδες", αλλά όλοι αυτοί το εκμεταλλεύονται για να γράφουν με κάθε αφορμή εναντίον του στρατού. Και εκεί που υπάρχει όντως ένα μέτριο ή και σοβαρό πρόβλημα το γράφουν όσο το δυνατόν πιο δραματικά για να πλήξουν την εικόνα του στρατού όσο πιο πολύ μπορούν.

      Δεν θα ξεχάσω πρώτο έτος φοιτητής... αντιδράσεις και φοιτητικές καταλήψεις για το νομοσχέδιο της Γιαννάκου. Πρωτοετής "ψάρι" μπήκα στο αμφιθέατρο που είχαμε οι φοιτητές συνέλευση...ένα σύννεφο από τσιγάρα...πάλευα με τα χέρια να διώξω το σύννεφο, νόμιζα μπήκα στο μαντείο να ακούσω τον χρησμό της Πυθίας :)

      Μίλησαν απ' όλες τις φοιτητικές παρατάξεις. Κάποια στιγμή ανέβηκε στο βήμα ένας, όχι ΚΝΕ...μιλάμε αριστερά τέρμα...αναρχικός. Φαινόταν. Είπε τα δικά του και πετάγεται ένας ΔΑΠίτης:

      - "Εσύ δεν είσαι που έσπαγες τα τζάμια ενός αυτοκινήτου(του είπε που είχαν γίνει επεισόδια)"

      Χαμός από αντιδράσεις μέσα στο αμφιθέατρο ο ένας με τον άλλο να μιλάει και απαντάει ο αναρχικός:

      "Ε και? Ήταν κρατικό!".

      Αυτή είναι η νοοτροπία τους. Είναι κρατικό(δηλαδή πληρωμένο με χρήματα του Ελληνικού λαού αλλά αυτό το ξεχνάμε έτσι?!) άρα μπορούμε να το βάφουμε, να το σπάσουμε, να το κάψουμε, να δείρουμε και τον καθηγητή κτλ.

      Όχι ότι της ΔΑΠ ήταν καλύτεροι. Αργότερα, όταν ήταν πρωθυπουργός ο ΓΑΠ και ήταν να ανέβει Θεσσαλονίκη άρχισαν οι "κύριοι" να μιλάνε για κατάληψη στη σχολή.
      Η πρώτη ψηφοφορία οριακά είχε αποφασίσει να μην γίνει κατάληψη...βασικός ομιλητής κατά της κατάληψης ήμουν εγώ(πήρα τον λόγο) και ένα άλλο παιδί που γίναμε φίλοι από πρώτο έτος, από την πρώτη μέρα στη σχολή "ψάρια", τον πρώτο φοιτητικό καφέ μαζί του. Αναγκάστηκαν να κάνουν γενική επιστράτευση στη ΔΑΠ της σχολής. Ήρθαν τη δεύτερη φορά μετά από μερικές μέρες(νομίζω δυο βδομάδες) να ψηφίσουν όλα τα πρόβατα.

      Διαγραφή
    2. Εκείνο το διάστημα οι δυο μας είχαμε γίνει κόκκινο πανί(ειδικά εγώ) για ολόκληρη τη ΔΑΠ της σχολής. Με βλέπανε και..."βγάζανε φωτιές και καπνούς".

      Το κωμικοτραγικό της υπόθεσης είναι ότι οι πιο πολλοί ΔΑΠίτες ενώ μέχρι το μέσο της φοίτησης στη σχολή με θεωρούσαν μετριοπαθή ακομμάτιστο ή ψιλοφιλοΔαπίτη(απλώς επειδή είχα φίλους από ΔΑΠ όπως είχα από παντού και με τους φίλους όλους μιλάς, άλλο πως το ερμηνεύει ο παρατηρητής, δικό του θέμα) και προσπαθούσαν να γραφτώ κι εγώ.

      Και τι δεν δοκιμάσανε ρε φίλε...ούτε υπηρεσία πληροφοριών τέτοια οργάνωση, τέτοια αφοσίωση στην παράταξη...αν δεν ήταν κομματόσκυλα και είχαν τέτοια αφοσίωση στη γαλανόλευκη και ήταν πράκτορες της ΕΥΠ θα παγιδεύανε μέχρι και τον σταθμάρχη της ΜΙΤ στην Αθήνα :) Τα λαμόγια(βασικά ένας που τον ήξερα από πρώτο έτος..γλύψε γλύψε είχε φτάσει αργηγός της παράταξης του στη σχολή) μου "ρίξανε" με τρόπο τους μέχρι και κοπέλα ΔΑΠίτισα...δεν λέω αρέσαμε, μας άρεσε, οκ αλλά αυτό δεν θα το εκμεταλλευτείς, στο πάρτυ σας δεν έρχομαι και δεν γράφομαι σε καμία παράταξη, ξεχάστε το.

      Μετά επειδή δεν γράφτηκα πουθενά ποτέ, επειδή είχα και δύο φίλους ΚΝΙτες, επειδή μίλησα κατά της κατάληψης όταν είχαμε κυβέρνηση ΓΑΠ με χαρακτηρίζανε "Κομμούνι" ή "Πράσινο"(πιο πολύ το πρώτο) και οι αναρχικοί με χαρακτηρίζανε μόνιμα "Φασιστόμουτρο".

      Βέβαια όλους τους ΘΟΥΒΟΥ τους μπέρδευαν πολλά πράγματα στη συμπεριφορά μου κι εγώ το διασκέδαζα μέχρι που πήρα το πτυχίο :)

      Το ότι κανένα μαντρί δεν μου αρέσει δεν μπορούσαν να το σκεφτούν ή δεν μπορούσαν να το αποδεχτούν. Πολύ απλά επειδή αυτός ο λαός μαθαίνει από μικρός σε ηλικία να μην έχει ουσιαστική πολιτική σκέψη, επειδή είναι κομματικό πρόβατο και για να ψηφίσει κάτι θέλει αντάλλαγμα..τον διορισμό, την μετάθεση...οτιδήποτε. Ο άλλος γράφτηκε σε παράταξη για να του δίνουν γραπτά σε λίστα τα πιθανά sos των εξετάσεων και την κερασμένη μπουκάλα ουίσκι στο πάρτυ. Κατάντια.

      Πονάει η αλήθεια σε αυτό τον τόπο.
      Δεν θέλουμε τίποτα παραπάνω από το μέτριο.
      Το άριστο θα κοιτάξουμε πως θα το εξαφανίσουμε.

      Διαγραφή
  10. Γιωργο
    το μετριο ειναι ο φελος.Επιπλεει μονο στα υγρα.Το πνευμα ειναι ..αεριο.Σε μεγαλη πιεση...λογω μαζας μεγαλης...τα αερια υγροποιουνται...το πνευμα γινεται νερο...τοτε τσουπ οι φελοι στον αφρο του υγρου....Εδω το πνευμα υγροποιηθηκε....στην χωρα..Η μαζα ασκεισε μεγαλη πιεση στο αεριο....οι πολλοι δεν θελανε πνευμα....θελανε μονο φαι...γκατζετ....χαντρες...ξεφαντωμα...γεμισε το υγρο φελο...και ψυχος....ο υλισμος της μαζας εγινε αποθεωση....αριστερα δεξια...οπου δεις...μονο στομαχια βλεπεις...αν το φαι...καθε φαι...ειναι ο λογος της δημιουργιας...τοτε το πνευμα δεν χρειαζοταν...επρεπε ο Θεος να κανει σκετα στομαχια...και οι φελοι να μαζευτουν σε εναν ..υπερφελο...σαν τα αστρα νετρονιων...και αντε να δουμε που θα επεπλεαν...αφου θατρωγαν και τον εαυτο τους απ την μονιμη λυγουρα...Μην πιστεψεις στην ουτοπια οτι αυτο θα αλλαξει εδω...αν δεν γινει κατι ακραιο απ εξω απ το συστημα.Να παρει το συστημα ενεργεια απ εξω απ το κουτι.Οτι ειναι μεσα του βρησκεται σε θερμοδυναμικη ισορροπια...δεν παραγει πια εργο μονο του...εχει θερμοδυναμικο θανατο....Οτι γινει θαναι ...απ εξω...αν γινει...και θαναι οδυνηρο πολυ....Κανε τον σταυρο σου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω πολυ.Μια γνωμη απλη ειπα.Η παρατηρηση γυρω εκει οδηγει.Αν μια χωρα οκτω ...χρονια δεν μπορει να γεννησει εναν...τρελο αρχηγο...μια διεξοδο...παρ ολη την φοβερη πιεση που δεχεται...το πιο πιθανον ειναι ναναι κλινικα νεκρη...δεν μπορει να παραγει την σωτηρια της...ενεργεια δηλαδη...δυστυχως....

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.