21/4/18

ΥΠΑΜ Γαλλίας: Συνεχίζονται οι συζητήσεις για τις γαλλικές φρεγάτες

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΕΔΟΣ
Οι συζητήσεις για την παραχώρηση δύο φρεγατών FREMM φαίνεται ότι κρύβουν ακόμη αρκετό παρασκήνιο, το οποίο συνδέεται αφενός με την προσπάθεια να παραμείνουν οι διεργασίες ανάμεσα σε Αθήνα και Παρίσι σε διακριτικό επίπεδο, αφετέρου διότι μια τέτοια κίνηση δημιουργεί πολιτική συζήτηση και στο εσωτερικό της Γαλλίας.
Μια συμφωνία παραχώρησης από την Γαλλία προς την Ελλάδα δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, είπε στην Τουλόν, όπου βρίσκεται η ναυτική βάση του Γαλλικού Ναυτικού, η υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας Φλοράνς Παρλί.
«Αυτό το νέο δεν είναι του παρόντος, ακόμα και αν είμαστε στη διάθεση των Ελλήνων φίλων μας για να συνεχίσουμε να δουλεύουμε μαζί ακόμα πιο στενά», δήλωσε η κ. Παρλί.

Πρόσθεσε, επιπλέον, ότι «έχουμε πολύ στενές σχέσεις με τους Έλληνες φίλους μας και πολύ συχνές ανταλλαγές απόψεων».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Κ» τον Μάιο, επισκέπτεται την Ελλάδα κλιμάκιο Γάλλων ειδικών και αξιωματικών του Ναυτικού της συμμαχικής χώρας προκειμένου να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο των τεχνικών επαφών.

Παράλληλα, βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιηθεί η μίσθωση (leasing).
Καθημερινή

5 σχόλια:

  1. "Παραχώρηση δύο φρεγατών FREMM"

    It’s too good to be true? (C’est trop beau pour être vrai?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. That's for giving oil / gas fields without security military aid

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πιθανότατα, με το να το βγάλει το θέμα, τόσο αβασάνιστα, στη φόρα, το έκαψε το χαρτί, ο φώτης ο ελεεινός. Τέτοια θέματα, συζητιούνται μυστικά και ολοκληρώνονται όσο το δυνατόν συντομότερα πριν τα πάρει χαμπάρι ο εχθρός και σου μπει σφήνα. Με τέτοιους καραγκιόζηδες που μέλημα τους είναι να τριγυρίζουν στις εκπομπές, την μουστάκα και την παπαρολογία τους, δεν μπορεί να περιμένει και τίποτε περισσότερο κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σαν τους Χιώτες πάνε οι FREMM... δλδ «δυο-δυο», (just in case)... χαχαχα!

    Τα ξημερώματα της 14/04/2018, «τζούφια» - λένε - ήτονα η παρθενική «χαιρετιστήρια» (;) ομοβροντία της γαλλικής FREMM (*)... στη Συρία!

    Τότε το Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό καταφεύγει στο «σχέδιο Β» (αναλαμβάνει δλδ αποστολή η δεύτερη επί τόπου φρεγάτα "Languedoc") όταν - από την κύρια φρεγάτα της επιχείρησης (ονόματα δε λέμε... χαχαχα!) - η εκτόξευση των πυραύλων (**) αποτυγχάνει στη διάρκεια των wee hours αεροπορικών κτυπημάτων κατά της Συρίας. Το Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό ανέπτυξε τρεις FREMM στην εν λόγω αποστολή:

    την "Acquitaine" (2007), την "Auvergne" (2012) και την "Languedoc" (2011).

    Ερώτημα στον (αρμόδιο;) Κύριο Κουβέλη: «Στο Helladistan... ποιές FREMM θα μας φορτώσουν, άραγε;;;»

    France turns to plan B when missile launch fails during Syria airstrikes

    (*) FRégate Européenne Multi-Mission («Ευρωπαϊκή Φρεγάτα Πολλαπλών Αποστολών»)

    (**) cruise = πύραυλος χαμηλής πτήσης που κατευθύνεται προς τον στόχο του από υπολογιστή πάνω στο πλοίο

    Doomtaxi... Άγνοια για τη συμφωνία Αθήνας - Παρισιού σε ό, τι αφορά στην διαδικασία χρονομίσθωσης (leasing) με την οποία η Γαλλία φέρεται να παραχωρεί στην Ελλάδα δύο γαλλικές φρεγάτες τύπου FREMM, δηλώνει η Γαλλίδα υπουργός Αμύνης Φλοράνς Παρλί. [news247.gr]

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.