17/4/18

Από το Καστελόριζο το μήνυμα Τσίπρα στην Τουρκία: Δεν παραχωρούμε σπιθαμή γης

Στον απόηχο του περιστατικού με τις ελληνικές σημαίες στις βραχονησίδες στην περιοχή γύρω από τους Φούρνους Ικαρίας, ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα από το ακριτικό Καστελόριζο. «Δεν διαπραγματευόμαστε, δεν παζαρεύουμε, δεν εκχωρούμε σπιθαμή των εδαφών της Ελλάδας. Από το Διδυμότειχο ως τη Γαύδο, και από τους Οθωνούς ως το Καστελόριζο», ανέφερε ο πρωθυπουργός, και τόνισε ότι «κανείς δεν μπορεί να παίζει με την Ελλάδα, έχουμε αξίες και θα τις υπερασπιστούμε με όποιον τρόπο και αν χρειαστεί».

Αφού επισήμανε στην Άγκυρα ότι δεν συμπεριφέρεται πάντα όπως αρμόζει σε καλούς γείτονες, τόνισε ότι οι τοπικές κοινωνίες δίνουν παράδειγμα καλής συνεργασίας που δεν ακολουθείται από τις πολιτικές ηγεσίες.
«Διάγουμε μια περίοδο αστάθειας που δεν συνάδει με τις αρχές της καλής γειτονίας και τους κανόνες του διεθνούς δικαίου. Θέλω να περάσω μήνυμα συνεργασίας, ειρηνικής συνύπαρξης αλλά και αποφασιστικότητας. Η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν αλλά δεν φοβάται και κανέναν. Η Ελλάδα μπορεί να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα και την εδαφική της ακεραιότητα», είπε χαρακτηριστικά.
Ο Αλέξης Τσίπρας, που τόνισε ότι δεν πήγε στο Καστελόριζο για επικοινωνιακούς λόγους, εγκαινίασε δύο μονάδες αφαλάτωσης. Από το νησί που έχει «συνδεθεί» με τον Γιώργο Παπανδρέου και την ανακοίνωση ότι η Ελλάδα προσφεύγει στο ΔΝΤ, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια. Παράλληλα αναφέρθηκε «στην Ελλάδα της νέας εποχής που θα έχει ως πυξίδα την κοινωνική δικαιοσύνη», και σημείωσε ότι πρέπει να στηριχθούν περιοχές με υποδομές.

3 σχόλια:

  1. Ο Τσίπρας λέει με ασέβεια ότι το Καστελόριζο έχει μία "κακή πινελιά" γιατί ο ΓΑΠ ανακοίνωσε εκεί την είσοδο στο ΔΝΤ.
    Πολύ άδικη και αμετροεπής δήλωση για το ακριτικό Καστελόριζο. Τι φταίει το Καστελόριζο αν ο κακομαθημένος υιός το κακοήθους πατρός αποφάσισε να τα κάνει στο Καστελόριζο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντε , με τον Αλεξη μπροστα θα τους νικησουμε τους παλιοτουρκαλαδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι σπιθαμη γης μας λεει; Εδω παραδιδει ολοκληρη Μακεδονια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.