13/4/18

΄Εχει Αγκιστρωθεί ο Τραμπ Από το Κόμμα του Πολέμου;

Has the War Party Hooked Trump?
By Patrick J. Buchanan, - April 10, 2018
Με το μήνυμά του στο Τουίτερ το Σάββατο, ότι ο Μπάσαρ αλ Άσαντ, «το  Ζώο  Άσαντ», διέταξε επίθεση με αέρια εναντίον Σύρων αμάχων και ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ηθικά συνένοχος στην θηριωδία, ο Πρόεδρος Τραμπ μόλις  κόλλησε τον εαυτό του και εμάς σε μια γωνία.
«Πολλοί νεκροί, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, σε μιαν αστόχαστη  ΧΗΜΙΚΗ επίθεση στη Συρία» -έγραφε το μήνυμα του Τραμπ-  «ο Πρόεδρος Πούτιν και το Ιράν είναι υπεύθυνοι γιατί υποστηρίζουν τον ΄Ασαντ. Μεγάλο τίμημα… προς πληρωμή.»
«Μεγάλο τίμημα… προς  πληρωμή,» είπε ο πρόεδρος.
Τώρα είτε ο Τραμπ εξαπολύει μιαν επίθεση που μας σύρει βαθύτερα στον εφτάχρονο εμφύλιο πόλεμο, από τον οποίο την  περασμένη εβδομάδα υποσχέθηκε να μας απεμπλέξει, ή ο Τραμπ, σαν άνθρωπος του κομπασμού και της μπλόφας, μας γέλασε.
Επειδή,  την Κυριακή, ο Τραμπ είχε κατηγορήσει τον  Μπάρακ  Ομπάμα  πως  λόγω ατολμίας δεν έπληξε την Συρία σε μια προηγούμενη επίθεση με χημικά.

«Εάν ο Πρόεδρος Ομπάμα είχε διασκελίσει την δηλωμένη Κόκκινη Γραμμή του στην άμμο» έγραψε ο Τραμπ στο Τουίτερ. «Η συριακή καταστροφή θα είχε τελειώσει πριν από πολύ καιρό. Το ζώο Άσαντ θα ήταν ιστορία.»

Η αξιοπιστία του Τραμπ είναι τώρα εκτεθειμένη και τα γεράκια του πολέμου τον εξωθούνε να σταθεί σαν άντρας. Την Κυριακή, ο ( ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής) Τζων Μακέϊν υποδήλωσε ότι τα σχόλια του Τραμπ για αποχώρηση από την Συρία «πολύ σύντομα» « αποθράσυναν» τον ΄Ασαντ.

« Ο Πρόεδρος Τραμπ, ανακοίνωσε στον κόσμο την περασμένη εβδομάδα ότι οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν πρόωρα από την Συρία. Ο Μπάσαρ ΄Ασαντ και οι Ρώσοι και Ιρανοί υποστηρικτές του τον άκουσαν. Και αποθρασυνόμενος από την αμερικανική απραξία, ό ΄Ασαντ εξαπόλυσε, όπως αναφέρεται, άλλη μια χημική επίθεση εναντίον αθώων, ανδρών, γυναικών και παιδιών, στην Ντούμα αυτή τη φορά.»

Χαρακτηρίζοντας τον ΄Ασαντ «εγκληματία πολέμου» ο (Ρ. γερουσιαστής) Λίντσει Γκράχαμ είπε την Κυριακή ότι πρέπει να καταστραφεί το σύνολο της συριακής αεροπορίας.

Μια τέτοια μαζική επίθεση θα ήταν πράξη πολέμου εναντίον έθνους που δεν μας επιτέθηκε και δεν μας απειλεί. Επομένως, πριν από μιαν τέτοιαν επίθεση, θα πρέπει το Κογκρέσο να ψηφίσει μιαν απόφαση εξουσιοδότησης για έναν πόλεμο των ΗΠΑ  με την Συρία.

Και όπως κάνει το Κογκρέσο, θα  μπορεί να συζητήσει τους στόχους μας σ’ αυτόν τον νέο πόλεμο και πόσοι άνδρες, πόσοι νεκροί και  πόσα χρόνια θα χρειαστούν για να νικηθεί ο συνασπισμός Συρίας, Ρωσίας, Εσμπολά και Ιράν και των συμμάχων Σιϊτικών πολιτοφυλακών από την Μέση Ανατολή.
Από την πρώτην ημέρα του Τζων Μπόλτον, ως προεδρικού συμβούλου εθνικής ασφάλειας, ο Τραμπ εξωθείται να αγκαλιάσει μια πολιτική αναμέτρησης Ψυχρού Πολέμου με την Ρωσία και έναν αμερικανικό πόλεμο με την Συρία. Ωστόσο, ως υποψήφιος, ο Τραμπ έκανε εκστρατεία εναντίον και των δύο.

Το Κόμμα του Πολέμου, που είχε απορριφτεί το 2016, φαίνεται να βρίσκεται ξανά στην εξουσία. Αλλά προτού προχωρήσει στην εφαρμογή της απειλής του για το «μεγάλο τίμημα… προς πληρωμή», ο Τραμπ θα πρέπει να ρωτήσει τους συμβούλους του τι θα έρθει μετά μιαν επίθεση στη Συρία.
Για να μη το ξεχνάμε, υπήρχε ένας λόγος που ο Ομπάμα δεν χτύπησε την Συρία για μια προηγούμενη επίθεση με αέριο. Οι Αμερικανοί ξεσηκώθηκαν σαν ένας άνθρωπος και είπαν δεν θέλουμε έναν άλλο πόλεμο στην Μέση Ανατολή.
¨Όταν ο Τζων Κέρυ πήγε στο Καπιτώλιο για την εξουσιοδότηση, το Κογκρέσο, αισθανόμενο το λαϊκό κλίμα, αρνήθηκε να υποστηρίξει οποιανδήποτε τέτοιαν επίθεση.

Ο προ έτους βομβαρδισμός του Τραμπ, με 59 πυραύλους Κρουζ, στην αεροπορική βάση που λέχθηκε πως εξαπέλυσε την επίθεση με αέριο Σαρίν, υποστηρίχτηκε διότι ο Τραμπ ήταν καινούργιος στην Προεδρία και τον πλήγμα δεν φάνηκε σαν απαρχή μιας μακράς και βαθύτερης εμπλοκής σε ένα πόλεμο  στον οποίο οι Αμερικανοί δεν θέλουν να πολεμήσουν.

Πιστεύει ο Τραμπ ότι η πολιτική βάση του είναι περισσότερο πρόθυμη σήμερα για ένα μεγάλο πόλεμο με τη Συρία, από όσο ήταν τότε;

Οι άνθρωποι που επευφημούσαν τον Τραμπ πριν μια βδομάδα, όταν είπε φεύγουμε από την Συρία, θα τον χειροκροτήσουν όταν τους αναγγείλει μπαίνουμε μέσα βαθύτερα;

Πριν από οποιαδήποτε αμερικανική επίθεση ο Τραμπ οφείλει να βεβαιωθεί ότι υπάρχουν πιο ακλόνητες αποδείξεις ότι ο Ασαντ εξαπέλυσε την επίθεση με δηλητηριώδες αέριο, από ότι η Ρωσία  εξαπέλυσε την επίθεση στο Σώλτσμπερυ της Αγγλίας.

΄Ένα μήνα μετά  από εκείνη την επίθεση, την οποία η πρωθυπουργός Τερέζα Μέϊ απέδωσε στην  Ρωσία και ο υπουργός των Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον στον ίδιο τον Πούτιν, εγέρθηκαν ερωτήματα.

Εάν το νευροτοξικό αέριο Νόβιτσοκ που χρησιμοποιήθηκε, ήταν μιας στρατιωτικής κατηγορίας τόσο θανάσιμης που να σκότωνε όποιον βρισκόταν πλησίον, γιατί κανείς δεν σκοτώθηκε από αυτό; Τόσο ο στόχος, Σεργκέι Σκρίπαλ, όσο και η κόρη του Γιούλια αναρρώνουν.

Εάν το φονικό αέριο βρισκόταν, όπως αναφέρθηκε, στη χειρολαβή της εξώπορτας της κατοικίας Σκρίπαλ, πως αυτός και η κόρη του κατόρθωσαν να πάνε σε ένα εστιατόριο, αφού είχαν μολυνθεί, χωρίς να υποστούν προσβολή, μέχρις αργότερα, σε ένα πάγκο του πάρκου;

Εάν το είχε κάνει η Ρωσία, γιατί οι Βρετανοί επιστήμονες στο Πόρτον Ντάουν ομολογούν τώρα ότι δεν έχουν ακόμη ανακαλύψει την προέλευση του δηλητηρίου;

Γιατί ο Πούτιν, με καθ οδόν την αίγλη της φιλοξενίας του διεθνούς κυπέλου τον Ιούνιο, να διαπράξει μια θηριωδία, που μπορούσε να σκοτώσει εκατοντάδες και να προκαλέσει όχι μόνο την απόσυρση πολλών κρατών από τους αγώνες αλλά και την διακοπή των διπλωματικών τους σχέσεων με την Ρωσία;

Οι πρόκριτοι της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής υποστηρίζουν ότι ο Πούτιν  ήθελε  την νίκη του  Τραμπ  στις εκλογές, το 2016. Αλλά εάν πράγματι ο Πούτιν επιθυμούσε μια συμφωνία με τον Τραμπ, γιατί να υπονομεύσει κάθε τέτοια δυνατότητα με την δολοφονία  ενός αχρηστευμένου πράκτορα της Κα Γκε Μπε στην Βρετανία, τον στενότερο σύμμαχο της Αμερικής;

Οι μόνος ωφελημένος από τις επιθέσεις με δηλητηριώδη αέρια στο Σώλσμπερυ και στη Συρία φαίνεται να είναι το Κόμμα του Πολέμου.

Mετάφραση: Μιχαήλ Στυλιανού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.