16/4/18

Ο Ερντογάν και ο ποιητής


ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΖΙΜΑΣ
Ο Ερντογάν μπορεί να έχει ανοίξει πολεμικά μέτωπα στη Μέση Ανατολή και να εξακοντίζει φοβέρες στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, δεν σημαίνει όμως ότι έχει αφήσει εκτός βεληνεκούς του τα Βαλκάνια. Ο «πόλεμος» εκεί γίνεται για το ξερίζωμα των θυλάκων του Φετουλάχ Γκιουλέν, που εντοπίζονται κυρίως σε δίκτυα ιδιωτικών σχολείων. Μέχρι τώρα πίεζε τις κυβερνήσεις να κλείσουν τα σχολεία και να του παραδώσουν τους «τρομοκράτες».
 Πριν από μερικές ημέρες προχώρησε σε απαγωγές στο Κόσοβο και ταυτόχρονα, μέσω της προπαγάνδας, επιδιώκει να τρομοκρατήσει τους απλούς Αλβανούς ότι δήθεν οι γκιουλενιστές ετοιμάζουν στις χώρες τους πραξικοπήματα!
Στην επιχείρηση χειραγώγησης των αλβανικών πληθυσμών της Βαλκανικής διά της θρησκευτικής ριζοσπαστικοποίησής τους ο ισλαμιστής ηγέτης δείχνει να έχει ξεπεράσει τα ανεκτά για εκείνους όρια. Ακουμπάει την ευαίσθητη χορδή των Αλβανών, που είναι ο εθνικισμός, εξ ου και οι αντιδράσεις για την ενέργεια στο Κόσοβο. Η ρήση του εθνικού τους ποιητή Πάσκο Βάσα ότι «η θρησκεία των Αλβανών είναι ο αλβανισμός» απηχεί την πραγματικότητα, η οποία και λειτουργεί ως ανάχωμα στην επιχειρούμενη νεοοθωμανική διείσδυση.

Για τη συνέχεια kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.