15/4/18

Οι Ελβετοί ειδικοί ταυτοποιήσαν το δηλητήριο των Σκρίπαλ

Σύμφωνα με το ελβετικό Ινστιτούτο για την Προστασία των Πυρηνικών, Βιολογικών και Χημικών Όπλων (Schweizerisches Institut für ABC-Schutz), το δηλητήριο που παρέλαβε από το Salisbury από τους ερευνητές του ΟΑΧΟ (Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων), στην «υπόθεση Σκρίπαλ», είναι το «ΒΖ» .

Ο όρος "Novichok" αναφέρεται σε ένα σοβιετικό ερευνητικό πρόγραμμα και όχι σε μια ουσία που προέρχεται από αυτό το πρόγραμμα.

Το «BZ» είναι ένα νευροτοξικό χημικό δηλητήριο του ΝΑΤΟ (παράγεται στο ΗΒ και στις ΗΠΑ), που ενεργεί μέσα σε 30 έως 60 λεπτά και για διάρκεια 2 έως 4 ημερών. Η ΕΣΣΔ, στη συνέχεια η Ρωσία, δεν έχουν εργαστεί ποτέ σε αυτό το είδος ουσίας.

Το ελβετικό Ινστιτούτο για την Προστασία των Πυρηνικών, Βιολογικών και Χημικών Όπλων αποτελεί παγκόσμια αναφορά σε αυτόν τον τομέα. Η ανάλυση αυτή διεξήχθη κατόπιν αιτήματος του ΟΑΧΟ.

Δίκτυο Βολταίρος | 14 Απριλίου 2018


5 σχόλια:

  1. Αν είναι έτσι τότε έχει άρωμα Ισραήλ μάλλον.
    Το Ισραήλ καίγεται για μία επίθεση κατα της Ρωσιας στην Συρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Λαβρόφ είπε πριν από μερικές μέρες ότι η επιχείρηση δηλητηριάσης των Σκρίπαλ έγινε από τρίτη χώρα φιλική προς τη Δύση.

      Διαγραφή
  2. Χμμμμμμ το είχαν καταλάβει και το είχαν επισημάνει και οι μολόχες! Διότι οι Ρώσοι έχουν πωλόνιο, η θα μπορούσαν να τον στείλουν αδιάβαστο με μια σφαίρα στο κεφάλι να τους θυμάται για πάντα!Επίσης ξέρετε ο Λαβροφ είπε να πάνε Ρώσοι πραγματογνώμονες! Παραγματογνώμονες σημαίνει επιστήμονες. Από πότε η επιστήμη, φυσική , χημεία, μαθηματικά αμφισβητούνται από τους Άγγλους! Το Πυθαγόριο θεώρημα λέει πως το εμβαδόν του τετραγώνου της υποτίνουσας ισούται με το άθροισμα των τετραγώνων των δύο άλλων πλευρών...αυτο θα ισχύει μέχρι την Δευτέρα Παρουσία και βάλε. Τότε γιατί συνέβη, για να μας πουν οι Άγγλοι πως δεν τους νοιάζει όπως όταν καταπατούν αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφσλείας? Η δεν περίμεναν την εμπλοκή του ΟΑΧΑ? Ας μην πούμε τιποτα παραπάνω για το γιατί! Το ζούμε σήμερα με το άλλο " φιάσκο" στην Συρία με τα χημικά!Αυτός ήταν ο λόγος που ενοχοποίησαν τους Ρώσους! Αφού είχαν αφοπλίσει την Συρία από χημικά!Είναι σαν μας πουν σε 15 μέρες πως ξαναβομβαρδίζουν για τον ίδιο λόγο.Θέλουν να κάνουν κουμάντο στη Μέση Ανατολή...άλλωστε είναι ολοφάνερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι αλλα η Αγγλια δεν εχει καμμια σχεση...διοτι το δηλητηριο.....δεν εχει ...αριθμο πλαισιου...Τα μορια του...συναντηθηκαν τυχαια...οταν φυσηξε αερας απ την ...Σιβηρια...Αρα η Μοσχα φταιει... καλα ειπε η Μει......φταιει η Μοσχα...τερμα...Ανωμαλη την ειπε η Μοσχα ..?? Οχι.....εχει απλα μια νορμαλ ....ανωμαλια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όσο το ψάχνεις τόσο βρωμάνε !!! Και δεν υπάρχει περίπτωση να μάθουμε πότε !!!! Απλά ας φανταστούμε τον κόσμο μετά από 50 - 100 Χρόνια! ! Αλίκη αλιείας και τρεις αλιείας !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.