17/4/18

Χ. Τσαγαλάς: Γιατί υψώσαμε τις σημαίες στις βραχονησίδες (βίντεο)

Για την απόφαση να υψώσουν την ελληνική σημαία στις βραχονησίδες γύρω από τους Φούρνους μίλησε ένας εκ των νεαρών που προέβησαν στη συγκεκριμένη ενέργεια, εξηγώντας πως ήταν μια κίνηση προς τιμήν του σμηναγού, Γιώργου Μπαλταδώρου.
«Ανεβάσαμε τις σημαίες στις βραχονησίδες προς τιμήν του Μπαλταδώρου, έχω μεγαλώσει στους Φούρνους, έχω περάσει όλα μου τα παιδικά χρόνια εκεί, έχω ψαρέψει στα νησιά» δήλωσε ο Χαράλαμπος Τσαγαλάς μιλώντας στον ΑΝΤ1.
«Η απόφαση ήταν ξαφνική, ξυπνήσαμε ήπιαμε τον καφέ μας και είπαμε αυτό πρέπει να γίνει. Ρίξαμε και στεφάνι στη θάλασσα και μετά ανεβήκαμε στη βραχονησίδα, ξεκινήσαμε από τον Μικρό Ανθρωποφάγο, μετά πήγαμε στον Μεγάλο, μετά στο Πρασονήσι, στο Μακρονήσι και στο Πετροκάραβο. Ξεκινήσαμε στις έντεκα το πρωί και τελειώσαμε στις τέσσερις το απόγευμα», συμπλήρωσε.

Εξάλλου, ο Χ. Τσαγαλάς ανέφερε ότι «το Σάββατο το μεσημέρι πήγαμε στα νησιά για να δούμε μήπως είχαν πέσει από τον αέρα και είδαμε αν είναι οι σημαίες και στα πέντε νησιά και ήταν εκεί».

Διευκρίνισε παράλληλα πως «δεν έχουμε πολιτικά κίνητρα, το κάναμε για τη σημαία και την πατρίδα».

Κληθείς να απαντήσει σε όσους υποστηρίζουν ότι η ενέργειά τους ενδεχομένως να καθυστερήσει την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτικών είπε «να πάμε εμείς εκεί και να επιστρέψουν αυτοί. Το λέω μέσα από την καρδιά μου, δεν υπάρχει περίπτωση να τους αφήσει να γυρίσουν, τώρα τουλάχιστον».

Καθημερινή

5 σχόλια:

  1. Θα σεβαστώ την άποψη ότι ήταν αυτόβουλη, αυθόρμητη και όχι υποκεινούμενη η ενέργεια των τριών νέων για την ύψωση των ελληνικών σημαιών στις πέντε νησίδες.

    Εάν φεύγοντας από την ακριτική νησίδα, ο αέρας "έπαιρνε" τη σημαία, το σκέφτηκαν;
    Εάν την επόμενη υπήρχε φωτογραφία τούρκων κομάντο με την ελληνική σημαία σε εφημερίδες, το σκέφτηκαν;

    Όταν πρόκειται για το σύμβολο της πατρίδας μας, πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι γι' αυτό. Θα έπρεπε λοιπόν οι τρεις, να παραμείνουν φύλακες της σημαίας στη νησίδα κι όχι να κάνουν ανέξοδο πατριωτισμό, αν θέλουν να προσδώσουν αξία στην πράξη τους.
    Ούτε τις συνέπειες των πράξεων να τις επιφορτώνουν στο πολεμικό ναυτικό, το λιμενικό σώμα και την ελληνική πολιτεία.

    Ο Γιώργος Μπαλταδώρος, υπερασπίστηκε με τη ζωή του την ελληνική σημαία και την πήρε μαζί του, δεν της συμπεριφέρθηκε σαν πανί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εύγε στους λεβέντες μακάρι όλοι οι νέοι να είχαν τον φλογερό πατριωτισμό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Actually we should have flags on every island. The role of our government and our army, navy and airforce is to protect our borders with or without flags there and not staying in rethorics like the one Tsipras spelled out at Kastelorizo. Otherwise we are not a serious country.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευγε στα παληκαρια , ομως μια ωρα πριν τη δυση του ηλιου προβλεπεται υποστολη σημαιας για να μην πεσει στα χερια του εχθρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. το γλεντι θα ηταν να αν εβγαζαν οι Τουρκοι κανα βιντεο με κομμαντα να κατεβαζουν τις σημαιες...τοτε τι θ ελεγαν οι μαγκιτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.