14/4/18

Τουρκική επιστολή στον ΟΗΕ: Πλήρης αμφισβήτηση της υφαλοκρηπίδας Ελλάδας και Κύπρου


Σε πλήρη αμφισβήτηση της ελληνικής και κυπριακής υφαλοκρηπίδας και του δικαιώματος του Καστελόριζου σε θαλάσσιες ζώνες προχώρησε, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Liberal.gr, η Τουρκία με επιστολή της στον Γ.Γ. του ΟΗΕ, αντιδρώντας στην κατάθεση στο διεθνή οργανισμό του Κοινού Ανακοινωθέντος της Τριμερούς Ελλάδας – Κύπρου - Αιγύπτου.
Η επιστολή αυτή επιχειρεί να λειτουργήσει ως προειδοποίηση και για το Κάιρο, καθώς η Άγκυρα δεν κρύβει την ανησυχία της, λόγω και των εχθρικών σχέσεων με το καθεστώς Σισί, να προχωρήσουν και να καταλήξουν οι συνομιλίες Ελλάδας - Αιγύπτου για οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας. Επιχειρείται ακόμη η αμφισβήτηση της συνεργασίας της Κύπρου με την Αίγυπτο που έχει πάρει εντατικούς ρυθμούς και ήδη δρομολογούνται οι διαδικασίες για την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού από την Κυπριακή ΑΟΖ στην Αιγυπτιακή ακτή για την μεταφορά του προς υγροποίηση φυσικού αερίου.

Για τη συνέχεια Liberal

5 σχόλια:

  1. Καλά, Αν πετύχει και αυτό η φίλη Τουρκία, Τότε πρέπει να πάμε να πνιγούμε όλοι , ΟΗΕ , ΝΑΤΟ κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από καιρό είμαστε μονο για πνιξειμο εμεις οι Έλληνες. Και το λέω μετά λυπης!

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  2. Μεμέτια, δεν σας βλέπω καλά. Ξύνεστε πολύ στην γκλίτσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακολουθει επιστολή στον ΟΗΕ για τις οριοθετησεις με Μπαχαμες και Βερμουδες ενω συνεχιζεται η αμφισβητηση της ακτογραμμης της Φλωριδας.
    Εγω παντως για ενα πραγμα στεναχωριεμαι,οτι η αποκλειστικοτητα του μακακα που κατειχαμε επι αιωνες κινδυνευει να χαθει απο τον ερντογκαν οπως ο 'μακεδονικος' χαλβας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.