14/4/18

Πούτιν: Η επίθεση έχει καταστροφική επιρροή σε όλο το φάσμα των διεθνών σχέσεων- «Αναχαιτίστηκαν 71 από τους 103 πυραύλους Κρουζ», δηλώνει η Ρωσία

Καταδίκασε την συντονισμένη πυραυλική επίθεση ΗΠΑ, Γαλλίας και Βρετανίας στη Συρία, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν.
Όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, η Μόσχα θα συγκαλέσει έκτακτη συνάντηση του συμβουλίου ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για να συζητηθεί το θέμα της επίθεσης.
«Ήταν μία πράξη επιθετική που θα επιδεινώσει την ανθρωπιστική καταστροφή στη Συρία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πούτιν και πρόσθεσε: 
«Η επίθεση αυτή έχει καταστροφική επιρροή σε όλο το φάσμα των διεθνών σχέσεων».

Αναχαιτίσεις
Ο στρατός της Ρωσίας ανέφερε ότι τα Συριακά αμυντικά συστήματα, που έχουν κατασκευαστεί από τη Ρωσία, αναχαίτισαν 71 από τους 103 πυραύλους Κρουζ που εκτοξεύθηκαν από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της.

Ο Στρατηγός, Σεργκέι Ρουντσκόι, υποστήριξε ότι από την επίθεση δεν υπήρξαν θύματα ενώ πρόσθεσε ότι οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις που είχαν σαν στόχο οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία, υπέστησαν μόνο μικρές υλικές ζημιές.

Όπως είπε, η Ρωσική αεράμυνα στη Συρία παρακολουθούσε στενά την επίθεση αλλά δεν αναχαίτισε κανέναν πύραυλο.

Ο Ρούντσκοι, είπε ότι ο Συριακός στρατός χρησιμοποίησε τα σοβιετικά οπλικά συστήματα αεράμυνας με υψηλή αποτελεσματικότητα, καταρρίπτοντας όλους τους πύραυλους που είχαν στόχο τις τέσσερις αεροπορικές βάσεις στη Συρία.

4 σχόλια:

  1. Τεχνικά στην αρχη φάνηκε οτι ηταν ενα πλήγμα των ρωσικών αντιαεροπορικών όπλων ,βλέποντας εικόνες όμως απο τη συριακή τηλεοραση βλέπω οι πολλοί πύραυλοι κατέληξαν σε χωράφια , τα οποία και όργωσαν ! Περιμένω εναγωνίως να δώσει εικόνες απο την άλλη πλευρά με τους στόχους που επλήγησαν που ως συνήθως δείχνουν παντα , αυτή τη φορά οχι βέβαια.
    Το μονο στο οποίο μπορεί να οδηγήσει η επίθεση ειναι να αξιοπιστία των S-400 και κατα ποσο οι δυτικοί εχουν βρει αντίμετρα.Περαν τούτου ουδέν ! Δεν εχω διαβάσει να υπήρχαν και απώλειες ! Ειναι νωρίς βέβαια ακομα.Περιμενουμε να κρίνουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Ρώσοι δεν ανταπέδωσαν πυρά.
    Μόνο ο συριακός στρατός χρησιμοποίησε την αεράμυνά του. Τα βλήματά της συριακής άμυνας προσγειώθηκαν κόπου γι’ αυτό και τα οργωμένα χωράφια.
    Πάντως η επίθεση ήταν πολύ περιορισμένη/συγκρατημένη και όπως φαίνεται υπήρχε λεπτομερής συνεννόηση εκ των προτέρων με Πούτιν. Αν και δεν το παραδέχονται αυτό δημοσίως οι ΗΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχω την πεποιθηση οτι η Ρωσια δεν θα απαντησει στην επιθεση των Αμερικανων.
    Αν λαβουμε υποψιν τους 3-4 στοχους που χτυπηθηκαν χωρις μεγαλες απωλειες ανθρωπων,συμφωνα παντα με τις ενημερωσεις που εχουμε,η Αμερικη εκτονωσε τις απειλες της αφου απο την στιγμη που διεκυρηξε οτι θα χτυπαγε δεν μπορουσε να κανει πισω ενω η Ρωσια που δεν υπεστη απωλειες,ισως και να ηταν ενημερη,φωνασκει για το δικο της πρεστιζ και αυτη.
    Ο δε σουλτανος εχει κρυφτει μηπως και αναγκαζοταν να παρει θεση ειτε απο δω ειτε απο κει.
    Ετσι λοιπον θα ακολουθησει η εκτονωση και η συνεχιση του 'εργου' : Απο που θα περασουμετα πετρελαια και το φ.α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμια απώλεια ! Τα κτίρια ηταν άδεια ...

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.