23/3/18

Να τελειώνουμε με το μήνυμα αδυναμίας που στέλνουμε συνεχώς προς την Τουρκία

Από τον Φαήλο Μ. Κρανιδιώτη*
Τόσα χρόνια πασιφισμός και συμψηφισμός, του τύπου «φταίνε οι Τούρκοι αλλά φταίμε κι εμείς», πήγαν χαμένα. Αριστεροί και χαζοφιλελέδες απόστολοι του μαρασμού δέχονται τις κλοτσιές του Ερντογάν έκπληκτοι από την παντελή έλλειψη ανταπόκρισης στις ιδεοληψίες τους. Λένε, ηλιθίως, «δεν θα παίξουμε το παιχνίδι της έντασης». Πρώτον, δεν είναι παιχνίδι. Δεύτερον, δεν εξαρτάται από εμάς τι γίνεται. Η ένταση είναι γεγονός και είναι επιλογή των μεμέτηδων και του ψυχάκια ηγέτη τους, όχι δική μας. 
Οσο βαθιά και να βάλει το κεφάλι της στην άμμο η ηγεσία μας, περιδεής από το γκρέμισμα όλων των γελοίων ιδεοληψιών της απέναντι στο λυσσασμένο θηρίο του τουρκισμού και του ισλαμοφασισμού, το πραγματικό δίλημμα είναι εδώ και μας έχει αρπάξει από τον λαιμό: Μόναχο ή αντίσταση. Θα πάμε σαν πουρκουάδες, σαν τον ελάχιστο Νταλαντιέ να ταΐσουμε Ελλάδα το πρωτοφασιστικό τουρκικό θηρίο ή θα οπλιστούμε ως τα δόντια, θα αυξήσουμε τη θητεία στους 18 μήνες και θα κάνουμε σοβαρή την αποτροπή μας, πετώντας στα σκουπίδια τις ενδοτικές θεωρίες και πολιτικές απέναντι στο κράτος-συμμορία, που ακόμη κρατάει παράνομα ομήρους δύο στρατιωτικούς μας;

Υπάρχουν ακόμη γιουσουφάκια, που φορούν τη δορά της διεθνιστικιάς αριστεροσύνης ή τα λαμέ κουρέλια του «οικονομικού πατριωτισμού» των λελέδων του Κολωνακίου και των ΕΣΠΑτζήδων των Βρυξελλών, που αδιόρθωτοι έχουν γονατίσει στη γωνία και λένε ξόρκια κουνώντας το σώμα τους μπρος πίσω, όσο οι μεχμετζίκ, μαζί με τις συμμορίες αποκεφαλιστών της «συριακής αντιπολίτευσης», σφαγιάζουν γυναικόπαιδα στην κουρσεμένη Αφρίν.

Η εκατόμβη των Κούρδων πρέπει να μας γίνει μάθημα. Το ξεπούλημά τους από το «ξανθό γένος» και τους Αμερικανούς, που έκαναν στην άκρη και φύλαγαν τσίλιες στους γενοκτόνους του Ερντογάν, θα πρέπει να το γράψουμε 100 φορές σε κατοστάφυλλο τετράδιο και να το μάθουμε απέξω. Οι Κούρδοι, εκεί που πήγαιναν γραμμή για ανεξάρτητο κράτος με ενοποίηση περιοχών, βρέθηκαν σφάγια στον πάγκο του χασάπη. 

Τεράστια η απώλεια ηθικού και πολιτικού κεφαλαίου των ΗΠΑ και των Ρώσων στη Μέση Ανατολή. Ωραία η ήττα της πολιτικής ορθότητας από τον Τραμπ, αλλά βλέπουμε πάλι τζιχαντιστές να προελαύνουν και την Αμερική να σφυρίζει κλέφτικα. Χίλαρι, βγες μέσα από τον Ντόναλντ! Σε όποιον δε σας ξαναπεί για «ξανθό γένος» και τον Πούτιν που θα μας σώσει, αν είναι φίλος σας, να του αδειάσετε στη μάπα ένα ποτήρι παγωμένο νερό να συνέλθει. Αν είναι πολιτικός, να βάλετε σφιχτά το χέρι σας πάνω από το πορτοφόλι σας, διότι είναι απατεώνας.
Ο Ερντογάν δεν θα μπορούσε να αλώσει την Αφρίν, αν οι δύο υπερδυνάμεις δεν του έδιναν το ελεύθερο.

Κανείς δεν θα κάνει για λογαριασμό μας όσα πρέπει οι ίδιοι να πράξουμε για την ελευθερία μας. Μοντέλο μας πρέπει να γίνει το Ισραήλ, με όσα αυτό σημαίνει.
Αν ο λαός μας ερωτηθεί, στο δίλημμα αντίσταση ή υποταγή θα διαλέξει αβίαστα αντίσταση. Οι θυσίες λογικές, αυτονόητες κι αναπόφευκτες. Μεγαλύτερη θητεία, εκπαίδευση, ιδρώτας, κόποι, περισσότεροι πόροι για όπλα και σοβαρότητα και αποφασιστική ισοδύναμη ή και πολλαπλάσια απάντηση στις προκλήσεις και τις προσβολές.

Οποιος, ενώ έχει την εξουσία και το καθήκον, δεν προετοιμάσει άμεσα τη χώρα για πόλεμο και δεν κάνει τα πάντα για να κλείσει η ψαλίδα με την Τουρκία, είναι αυτός που θα τον προκαλέσει στα σίγουρα.
Πρέπει επιτέλους να τελειώσουμε με το μήνυμα της αδυναμίας και του ψοφοδεϊσμού, που ακυρώνει κάθε έννοια αποτροπής.

Κυρίως όμως η κυβέρνηση, αφήνοντας στην άκρη κι απομονώνοντας τον σκληρό πυρήνα των σαλεμένων εθνομηδενιστών, θα πρέπει να στείλει στον κάλαθο των αχρήστων τον Γαβρόγλου, τον Φίλη και τις θεωρίες τους. 
Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να καταλάβει ποιον λαό, με ποια ταυτότητα και παράδοση κυβερνά, και να αντιληφθεί ότι όσα όπλα κι αν συσσωρεύσουμε, όσες συμμαχίες κι αν κάνουμε, αυτά τα όπλα, αν χρειαστεί, πρέπει να τα κρατήσουν άνδρες και γυναίκες με φρόνημα.

Δεν γίνεται να αφελληνίζουμε την Παιδεία, να επιτίθεται μια κρατικοδίαιτη μειοψηφία στην ιστορική διαχρονία του Ελληνισμού, να αμφισβητεί την ταυτότητα και την ύπαρξη του ίδιου του έθνους μας και να θελήσουμε να διεξάγουμε αγώνα ενάντια στην ισλαμοφασιστική βαρβαρότητα του κράτους-συμμορία. Οπλίστε τα χέρια αλλά ταυτόχρονα οπλίστε τις ψυχές. Ο γενιτσαρισμός στην Παιδεία υπονομεύει την αποτροπή και θέλω να πιστεύω πως ο πρωθυπουργός δεν ζήλεψε τη σκυφτή ρεντιγκότα του Τσάμπερλεν. Μην πολεμάτε τους Ελληνες και την Ιστορία τους, «σύντροφε». Θα τους χρειαστείτε σύντομα...

*Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ
www.neadexia.gr


http://www.dimokratianews.gr/content/84409/na-teleionoyme-me-minyma-adynamias

16 σχόλια:

  1. Αν ο απέναντί μου βλέπω ότι, πιστεύει πραγματικά αυτά αυτά που λέει οπότε θα τα κάνει σίγουρα πράξη, είναι δυνατόν εγώ να απαντάω "δεν θα παίξω το παιχνίδι της έντασης";

    Αυτό το απλούστατο λογικό ερώτημα, δεν το έχει κάνει ποτέ στον εαυτό του κανένας "αριστερός";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "θα αυξήσουμε τη θητεία στους 18 μήνες"

    12-15 μήνες. Το καλύτερο 15 μήνες. Παραπάνω με τίποτα για πολλούς λόγους.

    Στρατιωτική θητεία 15 μηνών

    Α’ ΚΥΚΛΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

    1) 1 μήνα(30 μέρες) άοπλη βασική εκπαίδευση(παραγγέλματα, βασική γνώση στο όπλο κτλ) και βελτίωση φυσικής κατάστασης για όλους τους Ι1-Ι2(το 70% περίπου της κάθε ΕΣΣΟ). Στίβος μάχης για όλους τους Ι1-12 σε λογικά πλαίσια, όχι καταδρομικά αν δεν πηγαίνουν για καταδρομείς.
    Στις 20 μέρες πρώτη πορεία 5 χιλιομέτρων χωρίς όπλο.
    Στις 30 μέρες πορεία 5 χιλιομέτρων με κράνος, εξάρτυση όπλο, σακίδιο 20 λίτρων.

    2) Τέλος πρώτου μήνα(30 μέρες) 1η βολή πρηνηδόν 10 σφαίρες ο καθένας.

    3) Ορκωμοσία. 5 μέρες άδεια ορκωμοσίας

    4) 15 μέρες βελτίωση φυσικής κατάστασης(έτσι συμπληρώνονται 45 μέρες στην βελτίωση φυσικής κατάστασης). Στο τέλος των 15 ημερών 3η πορεία, 10 χιλιομέτρων αυτή τη φορά με κράνος εξάρτυση, όπλο. Στο τέλος της πορείας, 2η βολή πρηνηδόν 10 σφαίρες ο καθένας.
    3 μέρες τους αφήνεις χαλαρούς άνευ αγγαρείας εκτός των πολύ βασικών(μπάνια, τουαλέτες, θάλαμος)

    Β' ΚΥΚΛΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ:

    5) 15 μέρες που θα τους μείνουν αξέχαστες... στρατιωτική κατασκήνωση στην ύπαιθρο, πολύ εντατική προσομείωση πολέμου με νυχτερινό συναγερμό ή την ώρα που τρώνε κτλ. Γενικώς...τρέξιμο. Προσομοίωση πολέμου με νυχτερινό συναγερμό, νυχτερινή πτήση μαχητικού αεροσκάφους από πάνω ενώ κοιμούνται κι άλλα ωραία.

    Ολοκλήρωση Β' κύκλου εκπαίδευσης με την 4η πορεία, αυτή τη φορά 20 χιλιομέτρων με κράνος, εξάρτυση, όπλο, σακίδιο 20 λίτρων.

    5 μέρες άδεια

    Γ' ΚΥΚΛΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

    6) 2 μήνες εντατική εκπαίδευση σε πυρ και κίνηση ανοιχτού πεδίου και στο CQB με αντίγραφα G3 airsoft, καπνογόνες χειροβομβίδες και κροτίδες. Ατομική τακτική, ομάδα, διμοιρία, λόχος. 2 φορές(στο τέλος κάθε μήνα) πυρ και κίνηση ανοιχτού πεδίου με αληθινά πυρά σε επίπεδο ομάδας και 2 φορές σε επίπεδο διμοιρίας. Στο τέλος κάθε μήνα πορείες(5η και 6η) 10 χιλιομέτρων με κράνος, εξάρτυση, όπλο, σακίδιο 20 λίτρων.

    Σε 4 μήνες και 10 μέρες θα έχουν κάνει τα εξής:

    1) Βελτίωση φυσικής τους κατάστασης.
    2) 6 πορείες. 5,10 και 20 χιλιομέτρων. Οι περισσότερες των 10 χιλιομέτρων και μία των 20 χιλιομέτρων (εντάξει δεν θα τους κάνουμε όλους καταδρομείς)
    3) Καλή βασική εκπαίδευση πάνω στο πυρ και κίνηση ανοιχτού πεδίου και στο CQB. Σε επίπεδο ομάδας και διμοιρίας, εκτός των “σφαιρών” airsoft θα το έχουν κάνει συνολικά 4 φορές(2+2) με αληθινά πυρά.
    4) Θα έχουν μάθει τα βασικά για κατασκήνωση, απόκρυψη και επιβίωση στην ύπαιθρο και θα έχουν πάρει μια ικανοποιητική γεύση από το τι σημαίνει πόλεμος.
    5) 10 μέρες υποχρεωτική άδεια.

    Μένουν περίπου 10 μήνες και 20 μέρες για να υπηρετήσουν ως καλοεκπαιδευμένοι κληρωτοί. Όχι αγγαρειομάχοι και καταθλιπτικές βλακείες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιωργο, αυτο θα επρεπε να γεινεται αν θελουμε να εχουμε στρατο. Ο Γ Κυκλος θα επερεπε να επαναλαμβανετε μεχρι το τελος της θητειας.
      Απο την αλλη μερια το ιδιο πρεπει να γινεται και με ΟΛΟΥΣ τους αξιωματικους. Απο ιδια εμπειρια (1990) οι μισοι απο τους αξιωματικους απο το βαθμο του Λοχαγου και πανω αμφιβαλλω αν αντεχουν πορεια 10 χιλιομετρων χωρις 10 στασεις για τσιγαρο.

      Διαγραφή
  3. Σε τέτοιο σενάριο θητείας όμως να αυξηθούν και οι άδειες(σε λογικά πλαίσια αλλά να αυξηθούν, θα έχει περισσότερο κόσμο ο στρατός άρα άδειες θα μπορεί να δίνει πιο εύκολα). Αν τους τρέχεις πρέπει να τους ανταμείβεις. Α και κάτι ακόμα επειδή οι εποχές είναι πολύ δύσκολες:
    Όποια οικογένεια θα έχει το παιδί της φαντάρο που υπηρετεί την πατρίδα, να δικαιούται πλήρη φοροαπαλλαγή για ένα χρόνο.
    Διαφορετικά κ. Κρανιδιώτη ξεχάστε το. Ο κόσμος δεν αντέχει. Η κυβέρνηση πρέπει να δείξει κατανόηση και να στηρίξει τον κόσμο εκεί που πρέπει. Διαφορετικά δίνει επιχειρήματα κατά της στρατιωτικής θητείας σε συγκεκριμένους ακροαριστερούς κύκλους.

    Πάντως με τη σημερινή κατάσταση της θητείας 9 μηνών οι επανδρώσεις δεν είναι καλές, το επίπεδο αποτροπής δεν είναι αυτό που πρέπει, βασίζεται το στράτευμα υπερβολικά στην εφεδρεία και αυτό σημαίνει ότι τις πρώτες 12 ώρες μιας αιφνιδιαστικής σύγκρουσης θα δυσκολευτούμε αρκετά σε κάποια σημεία στον στρατό ξηράς. Επίσης, έτσι όπως έχει η κατάσταση οι φαντάροι βγάζουν σωματικά ή ψυχολογικά προβλήματα ή επιδεινώνονται προβλήματα υγείας τους κατά τη διάρκεια θητείας τους και αυξάνονται οι αναβολές . Αυτό είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και πρέπει να διορθωθεί και ο τρόπος είναι ένας:

    Αύξηση στρατιωτικής θητείας

    Τα πάντα ξέρουμε όλοι ότι είναι θέμα επάνδρωσης και διοίκησης.
    Πρέπει και τα δύο να λειτουργούν άριστα στη λογική ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ.

    Τα στελέχη που δεν κάνουν( δηλαδή κάτι “ταβερνιάρηδες-κοιλαράδες” που έχουν να πατήσουν διάδρομο και να κρατήσουν βαράκια από την εποχή της σχολής ή άτομα Homo erectus Akraiokaulostratus κολλημένα που δεν προσέχουν πραγματικά την υγεία του προσωπικού εκεί που πραγματικά χρειάζεται) αν δεν διορθωθούν να πάνε σπίτι τους και να φτιάξουμε καλοεπαιδευμένο στρατό μέχρι και τον “τελευταίο” στρατεύσιμο φούρναρη αλλά πλήρως μάχιμο στα όπλα.

    Φτάνει πια η “λογική” του γόπινγκ και η νοοτροπία να είναι άδειο το καλαθάκι και γενικώς την εικόνα. Να κοιτάξουμε την ουσία. Την εκπαίδευση και την υγεία του προσωπικού.

    Εκτός αν νομίζουμε ότι θα έρθουν οι Τούρκοι, θα σημαδεύουν τους δικούς μας, οι δικοί μας θα σκύβουν να μαζεύουν γόπες και ο Τούρκος διοικητής που θα βλέπει με τα κιάλια θα πει:

    “Ρε σεις αυτοί είναι τρελοί! Πάμε να φύγουμε. Με τρελούς δεν τα βάζεις!” :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. - Είμαι βέβαιος, ότι οι εν ενεργεία Ανώτατοι και κυρίως οι κ. κ. Αρχηγοί, κάνουν ο καθένας στον χώρο του ότι μπορούν περισσότερο και κυρίως προσπαθούν να ανατρέψουν το εγκληματικό κακό που έχει γίνει τα τελευταία 30 χρόνια στο θέμα της εκπαίδευσης των στρατιωτών μας (πλην ΕΔ).
    - Να πάψει πια η θητεία να είναι κυρίως χρόνος αγγαρείας και ατελείωτων ωρών σκοπιάς. Χιλιάδες είναι οι έφεδροι των τελευταίων 10ετιών (πλην ΕΔ), οι οποίοι το περισσότερο που θυμούνται σε σχέση με τον χρόνο της θητεία τους, είναι οι ανούσιες αγγαρείες δεξιά και αριστερά.
    -
    Ελάχιστη συστηματική και πιστοποιημένη εκπαίδευση όπως αρμόζει σε μαχητές. Μόνο κάτι τυπικές δραστηριότητες ίσα-ίσα για να λέμε ότι ακουμπήσαμε τις ΓΟΕ και κάτι πασαλείμματα στις μεγάλες ΤΑΜΣ.
    -
    Να γίνει επιτέλους η θητεία, χρόνος σκληρής και συνεχούς εκπαίδευσης. Κούραση, ιδρώτας και σκληραγωγία από το πρωί μέχρι το μεσημέρι, κάθε μέρα. Και ασφαλώς όχι μόνο στην ειδικότητα Ο ή Σ, άλλα άπαντες και ως μαχητές-τυφεκιοφόροι. Όλοι ανεξαιρέτως. Στο λιοπύρι και στο χιόνι, χωρίς σταματημό.
    Μόνο έτσι ατσαλώνει η θέληση και σφίγγει το κορμί.
    Μόνο έτσι μαθαίνεις να ελέγχεις τον φόβο.
    -
    Είναι το καλύτερο «δώρο» που μπορούμε να προσφέρουμε στον στρατιώτη μας. Γιατί μόνο έτσι θα μπορέσει να φάει μερικούς από τους απέναντι όταν θα χρειαστεί ή τουλάχιστον να σώσει το δικό του το κορμί και να μην πάει σαν το σκυλί στ΄ αμπέλι.
    -
    -Είναι η μοναδική ουσιαστική ανταμοιβή που θα μπορούσαμε να του δώσουμε ως έπαινο για τον άμισθο χρόνο του που διαθέτει για την πατρίδα. Για μια πατρίδα, οι κυβερνήτες της οποίας την ταλαιπωρούν καθημερινά και οι περισσότεροι από τους 300 που κάθονται πάνω στο σβέρκο μας, είναι έτοιμοι και την μάνα τους να πουλήσουν, αρκεί να μην χάσουν ούτε μια σταγόνα από το μέλι, αρκεί να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο και χωρίς καμία ευθύνη.
    -
    - Μόνο έτσι έχουμε πιθανότητες να σώσουμε την παρτίδα όταν θα χρειαστεί. Μόνο έτσι δεν θα μας κατηγορήσουν οι μανάδες τους, ότι στείλαμε τα παιδιά τους σαν πρόβατα σε σφαγή.

    - Είμαι βέβαιος ότι θα πάρουν την πρωτοβουλία οι Ανώτατοι Αξιωματικοί (και ας μην είναι αρεστοί για αυτό στους παραπάνω τους) και θα υπογράψουν προτάσεις/αναφορές για να κλείσουν τα άχρηστα επιτελεία/στρατόπεδα/φυλάκια/πρατήρια/κλπ. Να μαζευτεί ο κόσμος σε πολυδύναμα στρατόπεδα, ώστε να μπορούν να καλύπτονται οι καθημερινές ανάγκες ΔΜ, χωρίς όμως να γίνονται «εκπτώσεις» στην εκπαίδευση. Ώστε να μπορούν τα μικρονήσια να γεμίσουν με μαχητές.
    - Ασφαλώς και θα πάρουν την πρωτοβουλία και θα υπογράψουν προτάσεις/αναφορές (και ας μην είναι αρεστοί για αυτό στους παραπάνω τους) για να καταργηθούν άχρηστοι σχηματισμοί και επιτελικές υπηρεσίες που είναι γεμάτες με κόσμο και όλοι αυτοί οι περισσευούμενοι να τραβηχτούν εκεί που μας πονάει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. - Τι να το κάνω το στρατοπεδάκι φάντασμα πχ στο Αμύνταιο ή στους Φιλιάτες, όταν το ποσοστό επάνδρωσης εκεί μπροστά στο ποτάμι και στην ακτή, είναι κάτω του μισού ?
    - Τι να τον κάνω τον μικροσχηματισμό πχ στα Γιάννενα ή στις Σέρρες όταν δεν έχουν τίποτα το ουσιαστικό να μου προσφέρουν και την ίδια στιγμή τα μικρονήσια μας είναι σχεδόν άδεια από άντρες ?
    - Τι να το κάνω πχ το μεγαλοεπιτελείο στην Λάρισα ή το άλλο στη Θεσσαλονίκη, που μου απορροφούν εκατοντάδες άτομα και πολλά κονδύλια, που μόνο ως τροχοπέδη θα λειτουργήσουν σε περίοδο επιχειρήσεων? Επιτέλους, σε ποια εποχή βρισκόμαστε? Σε αυτήν της εκστρατείας των Βαλκανικών ή σε αυτήν της Μικράς Ασίας που διήρκεσαν έτη ? Είναι άραγε απαραίτητα όλα αυτά τα μεγάλα δύσκαμπτα επιτελεία, στις σημερινές συνθήκες, δεδομένου ότι το παιχνίδι θα κρατήσει μόνον λίγες ώρες/ημέρες και εφόσον ότι προλάβει και αρπάξει ο καθένας, μετά θα αρχίσουν τα παζαρέματα ?
    - Τι να το κάνω το πρατηριάκι (που ελάχιστοι το επιλέγουν για τα ψώνια τους), που με τίποτα δεν μπορεί να ανταγωνιστεί σε τιμές-ποιότητα-ποικιλία και εξυπηρέτηση, τις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες και τα e-shops αλλά όμως μας στερεί μερικές δεκάδες μονίμων στελεχών και οπλιτών θητείας?
    - Και για ποιόν λόγο αρκετούς μήνες κάθε χρόνο εκατοντάδες οπλίτες θητείας, αντί να εκπαιδεύονται στα όπλα, απουσιάζουν στα ΚΑΑΥ ? Σε ποιά εποχή βρισκόμαστε ? Πέρασε η εποχή που οι μάνες είχαν από τέσσερα και πέντε παιδιά και η θητεία διαρκούσε 24 μήνες.
    - Τι να το κάνω το γραφείο ενημέρωσης κοινού του ΓΕΕΘΑ στην Θεσσαλονίκη, όταν εκεί μέσα περνούν τον χρόνο τους καμιά δεκαριά άτομα, σε μια εποχή που η πληροφόρηση γίνεται διαδικτυακά ή το πολύ πολύ τηλεφωνικά ?
    - Τι να την κάνω την πτέρυγα μάχης της ΠΑ στην Μίκρα, που έχει κάτι λίγα πυροσβεστικά για το τρίμηνο Ιουν-Ιουλ-Αυγ, αλλά όμως είναι φορτωμένη με καμιά 300σαριά άτομα ?
    - Τι να τις κάνω τις πολυέξοδες λουσάτες ΝΔΒΕ & ΝΔΙ του ΠΝ στην Θεσσαλονίκη & Πάτρα, όταν καμιά 100σταριά άτομα εκεί μέσα (στην κάθε μια απ αυτές), αναζητούν αντικείμενο για να γεμίσουν το πεντάωρό τους ?
    - Τι να το κάνω το σμήνος συντήρησης του ICC/NRDC, που απορροφά καμιά 30αριά μόνιμους της ΠΑ με πολύτιμες ειδικότητες, όταν οι κλωβοί-containers που φιλοξενούν το ICC, δεν είναι ούτε χρήσιμοι ούτε απαραίτητοι και μάλιστα ήταν το πανάκριβο αποτέλεσμα κακών και ύποπτων επιλογών ?
    - Τι να το κάνουμε το μικροπρόστιμο που μας πετάει στα μούτρα ο ευκατάστατος 35χρονος ανυπότακτος του εξωτερικού ως εξαγορά της θητείας του και ξεχρεώνει με την συνείδηση του και με το στρατολογικό γραφείο, αλλά από κει και πέρα μπορεί να απολαμβάνει όλα τα δικαιώματα του Έλληνα πολίτη ? Μέχρι και πρωθυπουργός θα μπορούσε να γίνει κι ας μην έχει φορέσει ποτέ του το εθνόσημο στο κεφάλι του.
    - Και πόσα άλλα τέτοια παρόμοια που αφορούν επιτελεία/υπηρεσίες/μονάδες όλων των κλάδων, αμφιβόλου αναγκαιότητας για τις συνθήκες της σημερινής εποχής, θα μπορούσαμε να απαριθμήσουμε……...
    - Είμαι βέβαιος ότι αναπτύσσουν την απαραίτητη πρωτοβουλία οι Ανώτατοι Αξιωματικοί (και ας μην είναι αρεστοί για αυτό στους παραπάνω τους) και θα επιμείνουν μετά φορτικότητας για ουσιαστική αύξηση του χρόνου της θητείας, καθώς και θέσπιση μισθού για τον στρατιώτη, τουλάχιστον όσο προβλέπεται από την εθνική σύμβαση για την κατώτατη αποζημίωση ανειδίκευτου εργάτη. Έτσι, για να μπορεί ο Λοχαγός να τον κοιτάει στα μάτια τον στρατιώτη του. Τα μισά να βάζαμε στην άκρη από τα σκάνδαλα και τις μίζες ή από τις σπατάλες της Βουλής με τους 300 ή από τις σπατάλες της ΕΡΤ, ή τις σπατάλες από κακές τεχνο-οικονομικές επιλογές διαφόρων διαγωνισμών, κοκ, θα μπορούσαμε να εξασφαλίζαμε τουλάχιστον τον καφέ και τα τσιγάρα του στρατιώτη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μᾶλλον δέν ἔχουμε ἀντιληφθῆ ἀκόμη, ὡς Ἕλληνες καί ὡς Ὀρθόδοξοι χριστιανοί,
    ποιές μπορεῖ νά εἶναι, καί ποιές εἶναι πράγματι, οἰ ἀληθινές ἐπιδιώξεις τοῦ κ. Τσἰπρα καί τῶν ἀθεόφοβων "ἄθεων", "τῆς συνοδείας αὐτοῦ":
    Ἀνατροπές πιθανές παντοῦ καί σέ ὅλα.
    Προδοσίες κάθε ἐμπιστοσύνης ἤ προσώπου, πού δέν ἐξυπηρετεῖ τό ἑπόμενο βῆμα.
    Τό "ἐγώ θέλω", ὡς μόνο μέχρι τώρα σταθερό σημεῖο ἀναφορᾶς....
    Εὐεπηρέαστο "ἐγώ θέλω", ναί, ἀλλά ὄχι εὐεπηρέαστο ἀπό
    ὅσα εἶναι ἀληθῆ (ἰδίως Ἰησοῦς Χριστός καί Ὀρθοδοξη Ἐκκλησία Του),
    ὅσα εἶναι σταθερά ἐπί αἰῶνες (παραδόσεις, πατρίδα, πίστη, κοινωνικές μας ἀξίες),
    καί ὅσα εἶναι ἄξια (ἐνώπιον Θεοῦ καί ἀνθρώπων),
    διότι τίποτα δέν εἶναι ἀνώτερο ἀπό τό "ἐγώ θέλω".

    Ξέρουμε, ἤ ἔχουμε διαπιστώσει, ποιόν ἔχει ὡς Θεό ὁ κ. Τσίπρας;

    Ἄν ὄχι, πῶς ζητᾶμε νά μήν στέλνει μηνύματα ἀδυναμίας στούς Τούρκους;- Ἄν ἔχῃ τόν ἴδιο πράγματι ψευδῆ Θεό μέ αὐτούς; καί πιό συγκεκριμένα, μέ τούς ἐξ αὐτῶν χειρότερους;
    Δέν ἐννοοῦν ὅλοι Τόν Θεό, ὅταν λένε Ἀλλάχ. Οὔτε ἐννοῦν οἱ δηλώνοντες ἄθεοι, ὅτι πιστεύουν ὅτι δέν ὑπάρχει Θεός, ἀλλά ἔχουν ἄλλον Θεό. Ἄν λοιπόν συμπίπτουν οἱ ψευδεῖς Θεοί τους;...

    ΥΓ. Μόνο ἔτσι ἑρμηνεύεται θεολογικῶς-ἀνθρωπολογικῶς ἡ δουλοπρέπεια τῶν Φίλη-Γαβρόγλου πρός Τούρκους καί Ἰσλάμ, καθώς καί τοῦ Τσίπρα πρός Ἐρντογκάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή είναι στρατηγική ανάλυση υψηλού επιπέδου. Θα δυσκολευτούν να σε καταλάβουν οι περισσότεροι, αλλά πλέον εδώ που φτάσαμε η Αλήθεια πρέπει να λέγεται. εύγε

      Διαγραφή
    2. Οποιος πιστευει σε Ξενο θεο,δεν ειναι Ελληνας ουτως ή αλλως.

      Διαγραφή
  7. Γνωριζουμε ότι μετά την απόλυση απο την στρατιωτική θητεία οι πολίτες πιά τέως στρατιώτες μας δεν καλύπτονται σε θέματα φαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης; Διότι που θα βρουν τα απαραίτητα 90 ημερομίσθια που απαιτούνται την περιοδο που υπηρετούσαν;

    Όσον αφορά το πλήθος του στρατεύματος και την διαρκεια της θητείας, αυτά θα μπορούσαν να παραμείνουν ως έχουν με ουσιαστικότερη στρατιωτική εκπαιδευση με την προυπόθεση να προσληφθουν άμεσα 20000 επαγγελματίες οπλίτες με κατά προτεραιότητα όσους προέρχονται απο τις ειδικές δυναμεις. Και οι οποίοι ΕΠΟΠ μετά απο περιπου μια δεκαετια να κατευθύνονται σε άλλες δημοσιες υπηρεσίες. κ.ο.κ.

    Με 20 χιλ. επαγγελματιες οπλίτες το ετήσιο κοστος μισθοδοδίας τους κτλ δεν υπερβαινει το 1/3 του συνολικών επιδομάτων αλληλεγγύης τα οποία άλλωστε στην συντριπτική πλειοψηφία τους δίνονται σε αλλοδαπούς που αμείβονται κατά τα λοιπά με μαυρο και αφορολόγητο χρημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παιδια ολα καλα οσα λετε.Πειτε μας τωρα και το πιο σοβαρο....""Ποιος θα τα κανει ολα αυτα ???"" Διοτι δεν υπαρχει αυτος εως εδω....Αν τον βρουμε....τοτε οκ....ασφαλως μετα λεμε τι ...πρεπει...Για απαντηστε και σε αυτο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.