7/3/18

Η βουλή του Ισραήλ απέρριψε νομοσχέδιο αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων

Σύμφωνα με την αρθρογράφο Verda Özer της εφημερίδας Milliyet, η βουλή του Ισραήλ (Κνεσσέτ) καταψήφισε με ψήφους  41 κατά της αναγνώρισης και 28 υπέρ, το νομοσχέδιο με το οποίο η βουλή του Ισραήλ θα αναγνώριζε τη γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους.
Κατά την αρθρογράφο, το Τελ Αβίβ ακολούθησε αυτήν την πολιτική, για να μην προκληθούν ανεπανόρθωτες ρήξεις στις τουρκοϊσραηλινές σχέσεις.

Σημειώνεται από τον Ιούνιο του 2016 οι δυο χώρες έχουν υπογράψει συμφωνία αναθέρμανσης των σχέσεων, που είχαν παγώσει μετά την επίθεση του Ισραήλ στο Μαβί Μαρμαρά.

14 σχόλια:

  1. Εχει τοσον πολλυ εγωισμο αυτος ο λαος που θεωρει πως η μοναδικη γενοκτονια που εγινε ποτέ, ειναι η δική του..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευριπίδης Μπίλλης
      Μην ξεχνάμε ότι νστην Τουρκία ζουν πολλοί Εβραϊκής καταγωγής. Συνεπώς ....

      Διαγραφή
  2. Γενοκτονια ειναι μονο αυτο που υπεστησαν οι Ιουδαιοι. Οι αλλοι λαοι ειναι γουρουνια (γκοιμ). Εκεινοι βεβαια που πρεπει να προσεξουν οι οξυδερκεις πολιτικοι ειναι το κρυφο παζαρι μεταξυ Ισραηλινων και Τουρκων με το ελληνισμο για κυριο γευμα και τις πλουτοπαραγωγικες πηγες του. Εμεις απλα θα κληθουμε να πληρωσουμε το λογαριασμο. Οπως τοτε που μας εστειλαν στην Κριμαια και τη Μ. Ασια και μετα απο λιγο μαζευαμε ξεριζωμενους και πτωματα με τους Τουρκους να χαιδευονται και απο του Αγγλους (αλλοιμονο....) και τους Ρωσους. History is a bitch !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι περιούσιοι, δεν θέλουν να χάσουν εύκολα την παγκόσμια πρωτοκαθεδρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η την Τουρκία ! Η μαλλον η την Τουρκία ΑΚΟΜΑ.Διοτι η μετα Ερντογαν Τουρκία ειναι άλλη με μια υποσημείωση μπορούν να την κατασκευάσουν ? Κατα τη γνώμη μου αν και θεωρούνται παντοδύναμοι δεν μπορούν τόσο εύκολα.

      Διαγραφή
  4. Μηπως κλεινουν το ματι στους αιωνια εραστες τους ;.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ντροπή τους - Αλλά όλα εδώ πληρώνονται και οι Τούρκοι θα τους το αντεποδώσουν από την ανάποδη. Οταν δεν αναγωνρίζεις το δίκαιο του άλλου πώς απαιτείς από άλλους να αναγωνρίσουν το δικό σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ας είναι, ετσι δείχνουν πολύ αδύναμοι και φοβισμένοι. Παίρνουν πολλά δισ σε δωρεάν στρατιωτική βοήθεια από ΗΠΑ αλλά παραμένουν κότες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν μπορούν να δεχθούν αλλη γενοκτονία πλήν της "δικής των". Είναι ο θεμελιακός μύθος του κράτους των και δεν θα αποδεχθούν ποτέ κάποια αλλη.
    Εξ αλλου είναι ... ο περιούσιος λαός του Κυρίου (των) !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εχω πει πολλες φορες οτι ο φυσικος συμμαχος του ισραηλ ειναι η τουρκια (αντε και οι Αμερικανοι). οσο για την δηθεν -περιστασιακη - φιλια με την Ελλαδα εδω γελανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω οτι πολιτικά πλέον οχι ! Ο λαός της Τουρκίας ειναι ο πλέον αντισημιτικός της υφηλίου και δεν ξερω κατα ποσο μια δυτικοφιλη χούντα μπορεί να τον συγκρατήσει...Αμερικανοί και Ισραηλινοί αν και ελπίζουν στην Τουρκία ακομα θα απογοητευθούν.
      Γεωπολτικα η Τουρκία για τους Μαερικανους και το Ισραήλ όντως ειναι πιο πολύτιμη διότι συνορεύει με το Ιράν κοινό εχθρό τους και τη Ρωσία υπό επιτήρηση και για τους δυο...
      Αν ήμουν Ισραηλινός θα έβλεπα περισσότερο φιλικά την Ελλαδα και την Κύπρο μακροπρόθεσμα.

      Διαγραφή
  9. Η άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων είναι η άρνηση του αυτονόητου, και αυτοί που αρνούνται το αυτονόητο είναι ικανοί για τα πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για την γενοκτονια των Ελλήνων της Ανατολιας; Ούτε κάν;;
    Κι εμείς έχουμε γεμίσει τη χώρα με μνημεία της εβραϊκής γενοκτονίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 1)Τα φου16 γιατι μας τα στελνουν;
    Για να προκαλεσουν παρεμβολες;
    2)Τακουτε που τα λεει ο κος Καθ. 7 Μαρτιου 2018-11:12μμ;
    ολοι εσεις οι χουντικοι και μη που γινατε χαλι να σας πατησουν οι ισραηλινο-ισραηλιτες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.