5/3/18

Δικαστήριο Αδριανούπολης: Δεν θα αποφυλακιστούν οι Έλληνες στρατιωτικοί - «Κατηγορούνται και για κατασκοπεία»

  • (Φωτ.: picture-alliance/ AP Photo / E. Gurel)
«Όχι» στο αίτημα έφεσης των συνηγόρων των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν την 1η Μαρτίου στις Καστανιές του Έβρου, να αφεθούν ελεύθεροι και να επιστρέψουν στην Ελλάδα μέχρι να γίνει η δίκη τους, είπε σήμερα το δικαστήριο της Αδριανούπολης. Παράλληλα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ φέρεται να δήλωσε ότι «στους δύο στρατιωτικούς απαγγέλθηκε και η κατηγορία για κατασκοπεία»!

Κατόπιν αυτού ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κουκλατζής θα παραμείνουν στις φυλακές υψίστης ασφαλείας τύπου F όπου βρίσκονται.
«Κατηγορούνται και για κατασκοπεία»
Αν και όλες αυτές τις μέρες διαψεύδεται ότι στο κατηγορητήριο περιλαμβάνεται εκτός της κατηγορίας της παράνομης εισόδου στη γειτονική χώρα και η κατηγορία της κατασκοπείας, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Τουρκία Ανδριάννα Φερεντίνου, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε ότι αφενός ποτέ δεν υπήρχε θέμα ανταλλαγής των δύο στρατιωτικών με κάποιον ή κάποιους από τους Τούρκους στρατιωτικούς που βρίσκονται στην Ελλάδα, αφετέρου «κατηγορούνται για κατασκοπεία».
Οι δύο στρατιωτικοί, που ποτέ δεν προσήλθαν στο δικαστήριο της Αδριανούπολης, συναντήθηκαν σήμερα με τους γονείς τους που είχαν πάρει ειδική άδεια για να μπορέσουν να επισκεφθούν τα παιδιά τους. Μαζί τους είχαν και πολιτικά ρούχα τα οποία πρέπει να φορέσουν ο υπολοχαγός και ο λοχίας όταν παρουσιαστούν στο δικαστήριο. «Όταν συνελήφθησαν φορούσαν μόνο τις στρατιωτικές στολές τους» έγραφε σε άρθρο της η εφ. Hurriyet, τονίζοντας ότι αρμόδιοι του προξενείου τους προμήθευσαν με τα κατάλληλα ρούχα.

12 σχόλια:

  1. What a better excuse we need to close down their Consulate in Komotini. Charge them all with espionage. And then their banks.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. The price we pay for not raising the issue of Human rights violation when Erdogan came to Greece

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειναι σαν να σε έχουν πιάσει Κανίβαλοι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΥΡΙΖΑ-Μπαλάφας:ΘΑ ΤΟ ΡΙΣΚΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
    Published on Jan 3, 2015

    https://www.youtube.com/watch?v=SVeDi5vP614

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τσίπρας για εξοπλισμούς
    Published on Oct 19, 2017

    https://www.youtube.com/watch?v=PXUfdU55l2o

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η εξέλιξη είναι τελικά η αναμενόμενη, όταν βέβαια απέναντί σου έχεις τους απογόνους του Αττίλα. Θα το πάνε το "σενάριο" μέχρι τέλους, μέχρι εκεί που θέλουν και ο πόνος που θα μας προκαλέσουν θα εξαρτηθεί πλέον από την δική μας στάση και μόνο. Εξηγούμαι. Η τουρκική κοινωνία, είναι εδώ και δεκαετίες εξοικειωμένη με τις απώλειες ένστολου προσωπικού. Κοινώς, κλαίνε μανάδες και πατεράδες, γυναίκες και παιδιά από την δεκαετία του '80 έως και σήμερα.... Εμείς από την άλλη, που ούτε εκείνους τους ηρωϊκούς αγνοούμενους της Κύπρου δεν καταφέραμε να φέρουμε πίσω (αναφέρομαι σε Ελλαδίτες κυρίως αξιωματικούς και οπλίτες που ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΣΤΗΚΑΝ), σοκαριζόμαστε από την εικόνα της αλληλέγγυας δικηγόρου που κόντεψε να χάσει το πόδι της από την φωτοβολίδα που της κάρφωσαν όσοι υποστήριζε ιδεολογικά, αλλά για τους δύο δικούς μας ένστολους δεν έτρεξε δάκρυ... Αντίθετα, είχαμε και κάτι ΕΜΕΤΙΚΕΣ δηλώσεις Υπουργού (παρακαλώ...) της κυβέρνησης ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε: "Και τι θέλετε να κάνουμε; Πόλεμο με την Τουρκία για τους δύο;". Δεν αξίζει ούτε το όνομά του να αναφέρω... Κάπως έτσι λοιπόν, το επόμενο "θερμό επεισόδιο" θα έχει και άλλους νεκρούς (εκτός των τόσων που έχουν άδικα χάσει τη ζωή τους από το ΄74 και μετά σε "επεισόδια" στα σύνορα... ή όπως των ηρώων στα Ίμια) και πλέον οι Τούρκοι θα προσπαθήσουν - και από ότι φαίνεται θα το καταφέρουν - να "ΛΙΒΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ" (όπως τον Λίβανο) την Ελλάδα. Θα εισέλθουμε σε ένα συνεχιζόμενο ΠΟΛΕΜΟ ΦΘΟΡΑΣ με "ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ" εκατέρωθεν, ο οποίος ΔΕΝ θα εξελιχθεί (τουλάχιστον στην αρχή του) σε γενικευμένη σύγκρουση. Απλά, ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ πλέον οι Τούρκοι θα επεμβαίνουν ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΟΥΝ και θα ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΙΣΟΔΥΝΑΜΗ ΒΙΑ τόση όση χρειάζεται για να επιτύχουν τους στόχους τους. Αρκεί λοιπόν η κατάληψη ενός νησιού του Αιγαίου για να πάρουν οτι θέλουν. Το γνωρίζουν αυτό. Αρκεί να εισβάλουν από τον Βορρά σε μια κίνηση "μέγκενη" και να καταλάβουν την Θράκη. Δεν θα είναι εύκολο για εκείνους στην αρχή, αλλά εμείς πόσο θα μπορέσουμε να αντέξουμε; Αντικειμενικά. Προσοχή, μην με παρεξηγήσετε.... Δεν θέλω να καλλιεργήσω κλίμα ηττοπάθειας. Συχαίνομαι για ότι θα συμβεί. Να το ξεκαθαρίσω αυτό. Αλλά με ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥ ΛΥΠΗ βλέπω να οδηγούμαστε εκεί. ΛΕΙΠΕΙ Ο ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ! ΛΕΙΠΕΙ Η ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ! ΛΕΙΠΕΙ Η ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑ ΤΕΛΙΚΑ! Γιατί έχω αρχίσει ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ να ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ σε όλες μου τις συζητήσεις επί του θέματος, προσωπικές και δημόσιες τον ΡΟΛΟ των Ελλήνων Επιτελαρχών. Είναι σαν να μην ξέρει η δεξιά τους, τι ποιεί η αριστερά τους.... Ειλικρινά, τέτοιος αποσυντονισμός (όπως όλα δείχνουν) έχει να καταγραφεί (ιστορικά) από το 1922 με τον Στρατηγό Χατζηανέστη....... ΚΥΡΙΟΙ, ΤΕΛΕΙΩΣΕ Ο ΧΡΟΝΟΣ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ "ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΟ" ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ. Άραγε ΠΩΣ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΑΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΞΑΦΝΙΚΗ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ; Θεέ μου.... Θεέ μου... ΘΕΕ ΜΟΥ!!!!! ΑΔΥΝΑΤΩ ΝΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΩ! ΣΕ ΕΚΛΙΠΑΡΩ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ....! ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ!

    Κωνσταντίνος Ν.
    (Πάτρα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ας αντιστρέψουμε λίγο τα πράγματα, ας υποθέσουμε ότι συλλαμβάναμε εμείς 2 Τούρκους στρατιωτικούς, και τους κλείναμε στη φυλακή με αυτές τις κατηγορίες. Τι θα είχε συμβεί;; Ούτε να το διανοηθούμε..
    Αυτό που ζούμε είναι η προκλητικότητα και το θράσος του "ισχυρού" της περιοχής σε όλο του το μεγαλείο. Εγώ τουλάχιστον έτσι το εκλαμβάνω. Είτε έτσι είτε αλλιώς (σενάρια γράφτηκαν πολλά για το πως έγιναν τα γεγονότα), το θέμα είναι ότι αυτή η εξέλιξη δείχνει ότι οι Τούρκοι κλιμακώνουν την πρόκληση, με την αναίδεια και το θράσος του ισχυρού. Και μας προϊδεάζουν για τη συνέχεια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Ερτογαν θα γελοιοποιησει..εντελως τους μηνες που ερχονται ιδιοφυιες καραγκιοζηδες...ερασιτεχνες και θυληπρεπεις...μισογραμματισμενους...Θα γελασει το παρδαλο κατσικι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δηλαδή υπήρξε κάποιος που εξέλαβε τις διαβεβαιώσεις των "αρμοδίων" περί συντόμου επιστροφής ως σοβαρές ;
    Προφανώς πρέπει να προετοιμασθούμε για μακρά περιπλοκή, οι Τούρκοι θα εκμεταλλευθούν μέχρι κεραίας την ευκαιρία που τους εδοθη Η δημιούργησαν κατά την Φαήλου εκδοχή.
    Υπομονή, ψυχραιμία, σύνεση, αυτοκυριαρχία, αυτοσυγκράτηση, δεν απαντούμε σε προκλήσεις λεκτικές η αλλου είδους... Το ελληνικό στρατηγικό ...δόγμα ! Κάπου (στο βάθος) ενίοτε ψελλίζεται και το "μέτρα αυτοπροστασίας" Ας πάρωμε τουλάχιστον αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το είπε ο Φώτης τη Δευτέρα θα είναι πίσω τα παιδιά. Αχ Ελλάδα τι σταυρό κουβαλάς με τόση βλακεια στην ατμόσφαιρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. I love πλερια δημοκρατια. Πουσαι ρε Πολυτεχνειο που εφερες πλερια λευτερια στα Εξαρχεια. Μπαρμπα Φωτη τι εγινε δεν σε βοηθαει η ΕΕ; Τηλεφωνα στην *εδω πολυτεχνειο* ισως αυτη μπορεσει να κανει κατι. Το ΠΑΜΕ που χαθηκε; Δεν θα κανει καμια πορεια για τη λευτερια στη Νικαραγουα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.