9/3/18

Κυπριακή Βουλή: Ομόφωνη καταδίκη των τουρκικών προκλήσεων στην ΑΟΖ

Κατατέθηκε σήμερα, με τη μορφή κατεπείγοντος, στη Βουλή, ψήφισμα καταδίκης για την τουρκική προκλητικότητα στην Κυπριακή ΑΟΖ, με πρωτοβουλία του Προέδρου των Οικολόγων Γιώργου Περδίκη.
Συγκεκριμένα, η Βουλή, με ομόφωνο ψήφισμα: 

1. Καταδικάζει απερίφραστα την προκλητική ρητορική, τις επιθετικές ενέργειες και την παράνομη δράση  της Τουρκίας σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και των αναφαίρετων ενεργειακών δικαιωμάτων εντός της ΑΟΖ της, κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου και ειδικότερα της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας.
2. Καλεί  την Τουρκία να τερματίσει τις απαράδεκτες αυτές ενέργειες και να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.
3. Ελπίζει ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά θα επανεξετάσει τις τοποθετήσεις της επί των πρόσφατων εξελίξεων.
4.  Καλεί τους εταίρους της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ε.Ε., τα θεσμικά όργανα της Ένωσης, καθώς και τη διεθνή κοινότητα, να καταδικάσουν απερίφραστα τις νέες τουρκικές προκλήσεις και να ασκήσουν ουσιαστικές πιέσεις για συμμόρφωση της Τουρκίας με το Διεθνές Δίκαιο και τις αξίες και αρχές της Ένωσης, ειδικότερα δε με τις υποχρεώσεις της χώρας αυτής ως υποψήφιας για ένταξη στην Ε.Ε. έναντι όλων των κρατών μελών της, περιλαμβανομένης της Κυπριακής Δημοκρατίας.
5 Καλεί, ειδικότερα, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να αντιδρά άμεσα αλλά και ουσιαστικά στις τουρκικές παραβιάσεις, προκλήσεις και απειλές.
Sigmalive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.