30/3/18

Ανέβηκαν οι τόνοι στη τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν – Ερντογάν

Μεγάλη θλίψη εξέφρασε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν για τη στάση της Γαλλίας στο Συριακό.
Όπως ο ίδιος είπε, κατά τη σύναξη των επαρχιακών προέδρων του κόμματός του,  στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανούελ Μακρόν για το θέμα του έλεγε ‘περίεργα πράγματα’ και “η συχνότητα (ραδιοκύματα) έγινε ψηλή”.
Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι θέλει  να εκφράσει τη βαθιά του θλίψη “για τη στάση της Γαλλίας την οποία θεωρούμε εντελώς λανθασμένη”. “Τις προάλλες μίλησα με τον Μακρόν και είδα ότι μου έλεγε κάτι περίεργα πράγματα. Αφού έλεγε περίεργα πράγματα η συχνότητα ανέβηκε, αλλά αναγκαστήκαμε να το πούμε. Επειδή κανένας δεν δικαιούται να σηκώσει εμάς και τις στρατιωτικές μας δυνάμεις και να μας τοποθετήσει κάπου που εμείς δεν αποδεχόμαστε ποτέ”. 
Αναφερόμενος στη συνάντηση του Εμανουέλ Μακρόν με εκπροσώπους των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι “πρέπει να γνωρίζουν αυτοί που από παλιά άφηναν στις χώρες τους τους τρομοκράτες να κυκλοφορούν ελεύθερα και χθες τους υποδέχθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο δεν είναι τίποτα άλλο παρά εχθρότητα εναντίον της Τουρκίας. Ένα μέρος της ίδιας τρομοκρατικής ομάδας σήμερα το πρωί επιτέθηκε στις δυνάμεις ασφαλείας μας”.
Ο Τούρκος Πρόεδρος επέκρινε τη Δύση η οποία λέει πως το ο Συριακός Δημοκρατικός Στρατός δεν είναι ίδιος με το ΡΚΚ. “ Εσείς προσπαθείτε με αυτά να μας εξαπατήσετε. Να μας συγχωρέσετε αλλά γνωρίζουμε σε τί βασίζονται όλα αυτά, δεν τα χάβουμε. Ακόμη και αν τους αλλάζετε όνομα κάθε 24 ώρες εμείς τους αναγνωρίζουμε”, ανέφερε. 
Πηγή: Διάλογος

1 σχόλιο:

  1. Μεγάλη ευθύνη στο Υπεξ της Γαλλίας, που δεν προετοιμασε σωστά την επικοινωνία.... έτσι θα έλεγαν τα ΜΜΕ της Γαλλίας εάν εμοιαζαν με τα δικά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.