21/3/18

Το Αφρίν δεν «κείται μακράν»

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτό που συμβαίνει στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή της θυμίζει πολύ τη φάση πριν από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Τα συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων αναδιαρθρώνονται διαρκώς, και σε αυτό το πλαίσιο οι τελευταίες επιδιώκουν με στρατηγικές κινήσεις της τελευταίας στιγμής να εγκολπώσουν τις παρανοϊκά επεκτατικές κινήσεις του κατά φαντασίαν Σουλτάνου. 
Ο τελευταίος, σε ρόλο νέου Hitler, μεθυσμένος από νομιζόμενες κυρίως, ή σε κάθε περίπτωση προσωρινές νίκες, συνεχίζει την τρελή του πορεία στα εδάφη της Συρίας προς το παρόν και ίσως στη συνέχεια και σε αυτά άλλων χωρών, της δικής μας ενδεχομένως συμπεριλαμβανομένης. 
Το διεθνές δίκαιο κονιορτοποιείται κάτω από τις ερπύστριες και τις βόμβες του Erdogan, ο οποίος συνάμα έχει διαμορφώσει στο εσωτερικό της χώρας του ένα πολιτικό περιβάλλον παρόμοιο με αυτό που διαμόρφωσε το NSDAP στο εσωτερικό της Γερμανίας: εξαφάνιση κάθε αντίπαλης φωνής μέσα από συστηματικά πογκρόμ και προβοκάτσιες και εκμετάλλευση του συναισθήματος (εν προκειμένω ιδίως του θρησκευτικού αλλά και του εθνικιστικού, στα πλαίσια της εκτεταμένης φτώχειας) ώστε να εργαλειοποιήσει τις ευρείες, φτωχές μάζες για να επιτύχει τους στόχους του.

Για τη συνέχεια Liberal

4 σχόλια:

  1. Βλέπετε ότι και καμία υπερδύναμη δεν τολμά προς το παρόν να πει στην Τουρκία .... Έως εδώ , φτάνει !!!! Μόνο τα σκάγια μη μας πάρουν γιατί ο 3 ος έρχεται !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παντως,πεφτουν καποιες ψιλες στο Β.Χαλεπι ή Ν.Αφριν μεταξυ τουρκων και Ασαντικων,

    https://syria.liveuamap.com/en/2018/20-march-government-artillery-is-bombing-olive-branch-positions

    ενδεικτικο για το που παει το πραγμα:
    Στην αποσπαση απο την τουρκια του Β.Κουρδισταν και την εμπεδωση των Κουρδων ανατολικα του Ευφρατη,οπως εξαλλου μαρτυρα το σχεδιο του Ralph Peters για τα νεα συνορα στην Μ.Ανατολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μονο σοβαρο προβλημα που βλεπω ομως ειναι,οτι ο Ralph δεν υπολογισε καθολου τις χαμενες πατριδες των Αρμενιων,κιουτε λαμβανει καν υποψιν του την εθνοκαθαρση που υπεστησαν τα Αρμενικα εδαφη...
      Αρα,πως θελουμε να το αποδεχθουν αυτο,οχι μονο ο Ερδο ,αλλα και οι τουρκοι συνολικα.
      Προσπαθουν να ματαιωσουν τα όποια σχεδια,με το να πετσοκοψουν καθε Κουρδο στην περιοχη της Ν.Ανατολικης Τουρκιας ή οπου αλλου τον βρουν...

      Διαγραφή
    2. Εξαλλου ξερουν αυτοι καλα απο τετοια...
      Εμεις;
      Προβλεπω με τα μυαλα που εχουμε να μετακομιζουμε στην Μαγκνα γρετσια...

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.