2/3/18

Παίρνει φωτιά η Μέση Ανατολή: Οι Τούρκοι βομβάρδισαν άνδρες του Άσαντ στην Αφρίν

FILE PHOTO.  Τουρκικά μαχητικά F-16. Φωτογραφία via τουρκική πολεμική αεροπορία.
Τουρκικά μαχητικά F-16. Φωτογραφία via τουρκική πολεμική αεροπορία
Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια της νύχτας από επίθεση τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών σε φιλοκυβερνητικές δυνάμεις σε χωριό στην περιοχή της Αφρίν στην βορειοδυτική Συρία, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Στους νεκρούς περιλαμβάνονται τρία μέλη της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), ενώ οι υπόλοιποι ήταν μέλη άλλων πολιτοφυλακών που υποστηρίζουν τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ και έφτασαν στην Αφρίν την περασμένη εβδομάδα για να βοηθήσουν στην απόκρουση της τουρκικής επίθεσης, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Παράλληλα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ μετέδωσε επικαλούμενο ανακοίνωση του ρωσικού κέντρου επιτήρησης της εκεχειρίας στη Συρία ότι άρχισε σήμερα η τήρηση της 5ωρης κατάπαυση του πυρός στον θύλακα της Ανατολικής Γούτα που ελέγχεται από τους αντάρτες στις 10:00 τοπική ώρα (09:00 ώρα Ελλάδος).
Το κέντρο αυτό προσθέτει σε ανακοίνωσή του ότι οι κάτοικοι του θύλακα αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.
Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις έχουν καταλάβει εδάφη στις παρυφές της ανταρτοκρατούμενης περιοχής της Ανατολικής Γούτα, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, σε χερσαία επιχείρηση η οποία συνεχίστηκε παρά το ρωσικό σχέδιο για την τήρηση καθημερινά 5ωρων καταπαύσεων του πυρός.
Ο συριακός στρατός και πηγές των ανταρτών δεν σχολίασαν την είδηση αυτή.
Ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελραχμάν πρόσθεσε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν καταλάβει το χωριό Χάους Ζρέικα όπως και το Χάους αλ Ζαουάχρα, στην περιοχή Μάρατζ στο ανατολικό και νοτιοανατολικό άκρο του ανταρτοκρατούμενου αυτού θύλακα.

02/03/2018 11:02 ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-Sputnik Βηρυτός, Lebanon

hellasjournal.com/

: yesterday at least 2 dozens (pro-Assad) Popular fighters were killed by Turkish bombardment on front, heaviest death toll since they entered region 10 days ago.

2 σχόλια:

  1. ένα ευχαριστώ και ένα μεγάλο μπράβο στους τούρκους. Αγαπημένοι μας εχθροί, χτυπήστε σκληρότερα, προχωρήστε βαθύτερα, σπρώξτε μακρύτερα τα σύνορα της καρδιάς σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η στρατιωτική κατάσταση μεταβάλλεται γοργά στη Συρία. Οι δυνάμεις του Άσαντ έχουν τσακίσει τους αντάρτες στο ισχυρότατο προπύργιο της Ανατολικής Γούτα και από ό,τι φαίνεται είναι θέμα χρόνου να τελειώνουν με το τελευταίο σοβαρό προπύργιο των ανταρτών. Η διάλυση του θύλακα της Αν. Γούτας θα απελευθερώσει πάρα πολλά αξιόμαχα στρατεύματα για άλλες επιχειρήσεις.

    Πιθανότατα θα ακολουθήσει η περιοχή του Γιαρμούκ, επίσης γύρω από την Δαμασκό. Και μετά μένουν ως εστίες ανταρτών η περιοχή της Νταράα και το Ιντλίμπ, όπου αυτή τη στιγμή υπάρχει επίσημα τουρκικός στρατός, ο οποίος όμως βομβαρδίζει στο Αφρίν τις δυνάμεις του Άσαντ.

    Πιθανώς προτού να δούμε μια συρο-τουρκική σύγκρουση, να δούμε και επιχειρήσεις στο μέτωπο της Νταράα ώστε να αφεθούν οι κυβερνητικές δυνάμεις απερίσπαστες για να επιχειρήσουν στον Βορρά; Ποιος ξέρει. Πάντως μετά την Γούτα θα αλλάξουν όλα. Είτε μεσολαβήσει η Νταράα είτε όχι, η τελική επιχείρηση έξωσης των τουρκόφιλων ανταρτών από το Ιντλίμπ και το Αφρίν πλησιάζει.

    Τότε είναι που θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις που πιθανότατα θα επηρεάσουν άμεσα και την χώρα μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.