5/3/18

Δ. Κωνσταντακόπουλος: Προσοχή σε εκατέρωθεν προβοκάτσιες (ηχητικό)

Υπάρχουν δυνάμεις που θα ήθελαν την σύρραξη Ελλάδας-Τουρκίας;

Η Τουρκία έχει πάντα αναθεωρητική και επιθετική πολιτική προς την Ελλάδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σε αυτή τη φάση θα ήθελε πολεμική αναμέτρηση .
O αναλυτής του ΑΠΕ, δημοσιογράφος και συγγραφέας Δημήτρης  Κωνσταντακόπουλος, μιλώντας στο Ράδιο 98.4 επέστησε την προσοχή , για το ποιοι καλλιεργούν ένα πολεμικό κλίμα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, πάνω σε υπαρκτά και ανύπαρκτα γεγονότα, με στόχο να οδηγήσουν ως αυτό-εκπληρούμενη  προφητεία σε μια θερμή αναμέτρηση.
Η Τουρκία προφανώς και είναι ένας προκλητικός γείτονας, αλλά τα μέχρι στιγμής στοιχεία, δείχνουν ότι οι κυριότερες δυνάμεις της είναι επικεντρωμένες στη Συρία και όχι στη Θράκη ή το Αιγαίο, λέει  ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος, επισημαίνοντας , ότι θέλει προσοχή ένα από συμβάν της μεθορίου, να μην αναβιβαστεί με λάθος χειρισμούς και προβοκάτσιες σε μείζονος κλίμακας θερμό επεισόδιο.
Ο ίδιος αναρωτήθηκε αν πράγματι υπάρχουν δυνάμεις μεγάλων χωρών, που υπό συνθήκες θα ήθελαν μια σύρραξη Ελλάδας –Τουρκίας, σε μια στιγμή που για  διαφορετικούς λόγους οι δύο χώρες  έχουν εσωτερικά προβλήματα.
Η Τουρκία έχει πάντα αναθεωρητική και επιθετική πολιτική προς την Ελλάδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σε αυτή τη φάση θα ήθελε πολεμική αναμέτρηση .
Η Ελλάδα αν το εννοεί και δεν εξυπηρετεί σενάρια τρίτων χωρών, θα πρέπει να είναι σταθερά δύναμη αποτροπής, με εθνικό σχέδιο και ψύχραιμη στάση, μη εμπλοκής σε σενάρια στην ευρύτερη περιοχή.

16 σχόλια:

  1. Αφού η Τουρκία είναι απειλή για την Ελλάδα τότε σταμάτα να διασπείρεις θεωρίες συνωμοσίας και να μας αποπροσανατολίζεις από τον μεγάλο εχθρό. Η ανάλυσή εδώ είναι ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΑΤΗ και βασίζεται σε ιδεοληψίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοσμά κλπ νά ἀφίσης ἥσυχο τόν Ἅγιο Κοσμά τόν Αἰττωλό! Πῶς τόν πιάνεις στό στόμα σου;
      Καί παράκληση, ὄχι σχόλια ἠλιθια, σέ ἀναλύσεις ὅπως τοῦ Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου, πού εἶναι καί ἐνημερωτικές καί πᾶνε σέ βάθος.
      Ἰδεοληψίες δέν ἔχει ὁ ἄνθρωπος, ἄλλοι, μπορεῖ νά ἔχουν.

      Ὄπως π.χ., ἰδεοληψία εἶναι τό μήν δίνουμε σημασία σέ κάποιον Ἕλληνα πατριώτη, ὅπως εἶναι ὁ Δημ. Κωνσταντακόπουλος, γιά τόν "λόγο" ὅτι ...ἐνδέχεται σέ ὅ,τι λέει ἤ θά πῆ, νά ἔχῃ ἐπιρροή ἀπό τούς Ρώσους!
      Ἀφίστε μας ἐσεῖς ἀπό τήν πρεσβεία ἥσυχους, κε Κοσμά κλπ, νά ἐκφραζόμαστε ἐλεύθερα ὡς Ἕλληνες μεταξύ μας.

      Πλάκωμα σᾶς πέφτει νά ἀποτραπῆ ἡ σύρραξη Ἑλλάδος Τουρκίας;

      Διαγραφή
    2. Κατά τον ΔΚ οι Τούρκοι είναι και αυτοί θύματα μια που υπάρχουν "εκατέρωθεν προβοκάτσιες" από συνωμότες δυτικούς. Δηλαδή δέν πρόκειται περί μέγα ‘πατριώτη’ αλλά για έναν δογματικό αριστερό για τον οποίον είμαστε όλοι θύματα των κακών δυτικών. Ο ΔΚ κάνει ενας επικίνδυνο αχταρμά θυτών και θυμάτων χωρίς λογική και πατριωτικό αίσθημα...

      Διαγραφή
  2. Παραπλανητική ανάλυση σε φαιδρό 'δημοσιογράφο'.
    Για την επιθετική πολιτική της Τουρκίας φταίει η Αμερική - Απαράδεκτες θεωρίες ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΧΙ, Δεν είναι δυνατόν ο φίλος Ερντογάν του φίλου μας Πούτιν να είναι εχθρός μας!
    Πάντα η λογική σταματά όταν ή αριστερή ιδεολογία προστάζει. Για αυτό κάποιος άλλος κακός συνωμότης ευθύνεται για τα καψώνια που μας κάνει η Τουρκία η σύμμαχος Πούτιν.

    Λογικά πηδήματα (στα τέσσερα) ανακατεμένα με θεωρίες συνωμοσίας δηλαδή. Πώς αλλιώς να εκφραστούν οι ιδεολογικές εμμονές κάποιων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Maybe the ones who "predict" war are trying to warn us. But I don't see any preparations from our part. Better ready than sorry

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μας φτύνει ο Ερντογάν και ο αναλυτης’ λέει «εκατέρωθεν προβοκάτσιες». Ξεφτίλα….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εξαιρετική ανάλυση! Γιατί αισθάνομαι ότι θα ζήσουμε ένα νέο ΄22; :0(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό πάλι το...σταθερά δύναμη αποτροπής...το ακούω συνέχεια και μου θυμίζει το ολίγον έγκυος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ελπιζω να μην αναφερεται ο κος Κων/πουλος σ'εμενα οταν αναφερεται σε "Καθηγητη" που λεει οτι πρεπει να προβουμε σε προληπτικο πολεμο γιατι
    1) Απλα μια εναλλακτικη σκεψη εριξα για επεξεργασια και
    2)δεν ειμαι Καθηγητης οιασδηποτε μορφης...
    Εννοειται δε,οτι εμεις μονοι μας θα πρεπει να το σκεφτομαστε,αν μας συμφερει ή οχι κι'επουδενι μεσω αμερικανικων ή εβραϊκων προτροπων...
    Εξαλλου,ο κος Παϊατ μας ομιλει ανοιχτα για το αντιθετο...
    Ειλικρινα κε Κωνσταντοπουλε τι λογικη ειναι αυτη;
    Γιατι δηλ. θα πρεπει να φοβομαστε μια "προληπτικη" επιθεση;
    Οχι κατοπιν προτροπης των ξενων,αλλα κατοπιν δικιας μας σκεψης(αν μας εχει μεινει καθολου).
    Δεν πιστευετε,αν υποθεσουμε οτι θα ειχαμε δικη μας σκεψη,οτι αυτη θα μας κατευθυνε σ'ενα τετοιο δρομο;
    Τι λογικη ειναι αυτη;
    Μηπως πιστευετε οτι ζουμε στο Λουξεμβουργο;
    Αλλο το να μας πειτε,οτι δεν γινεται να κανουμε κατι τετοιο,τουλαχιστον οσο η τουρκια ειναι μερος του ΝΑΤΟ ή γιατι εχουμε καταθεσει την εθνικη μας κυριαρχια στο Βερολινο ή γιατι εχουμε γινει ολοι πανικοβλητοι υπο αντικαταθλιπτικη αγωγη με Prosac ή δεν εχουμε την στρατιωτικη ισχυ για κατι τετοιο.
    Εχει καποια λογικη.
    Αλλα ετσι;
    Αερα πατερα;
    Τι να πω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αλλα μηπως ανηκετε κιεσεις στο κονκλαβιο του Λανγκλεϋ ως αγγλομαθης που ειστε και συγγραφετε κειμενα εις την αψογην αγγλικην;
    Προσεξτε παρακαλω και τα λεγομενα εταιρου κυριου:
    https://youtu.be/RxUe754-rdo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Νομίζω ότι κάνουμε ένα λάθος, φανταζόμαστε μια γενικευμένη κήρυξη πολέμου, και καταλήγουμε ότι αυτό είναι δύσκολο να συμβεί για διάφορους λόγους (ας μην τους αναπτύξουμε).Οι ανησυχίες όμως, δεν σημαίνει ότι αναφέρονται σε αυτό το συγκεκριμένο σενάριο, ειδικά τώρα που υπάρχει και το μέτωπο της Συρίας.
    Μπορούν να συμβούν διάφορες κλιμακούμενες ενέργειες με όλο και μεγαλύτερο θράσος και προκλητικότητα, χωρίς γενικευμένη σύγκρουση, (π.χ. κατάληψη βραχονησίδων), που θα οδηγήσουν τελικά στην συνδιαχείριση του Αιγαίου. Αυτό είναι όλο το ζητούμενο για τους Τούρκους, να πάρουν την μερίδα του λέοντος απ΄τα κοιτάσματα.
    Καθώς ανοίγει όμως ο ασκός του Αιόλου κανείς δεν μπορεί να ξέρει μέχρι που μπορεί να φτάσουν τα πράγματα.Ίσως μέχρι την συνδιαχείριση, ίσως (αν ξεφύγει η κατάσταση) ακόμα και σε γενικευμένα γεγονότα με εμπλοκή και άλλων χωρών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το οτι η Τουρκια εχει μεταφερει δυναμεις της Στρατιας Αιγαιου ΝΑ και επομενως στην παρουσα φαση δεν διαφαινεται να επιθυμει εμπλοκη με χερσαιες δυναμεις στην Ελλαδα ειναι αληθες. Εντουτοις αυτο δεν σημαινει οτι δεν μπορει και να απεμπλεξει δυναμεις (διεξαγει επιθετικες επιχειρησεις) και να τις επαναφερει στα δυτικα. Η Ελλαδα απο τη στιγμη που αποφασισε (επιτελους...) να εκμεταλλευτει ΑΟΖ, θα επρεπε πρωτιστως να φροντισει να ενισχυσει σημαντικα τις ΕΔ της. Οσον αφορα στο εαν η ενταση ειναι υποκινουμενη απο τη ΔΥΣΗ, θα πρεπει επιτελους να γινουμε μια χωρα που στηριζεται στις δικες της δυναμεις και οχι σε "συμμαχους". Τα παντα ειναι θεμα πολιτικης βουλησης. Υ.Γ: Το οτι το "ΓΑΥΔΟΣ" περιπολουσε "αοπλο" στο Αιγαιο αποτελει ανευθυνη και στερουμενη καθε σοβαροτητας πολιτικη επιλογη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η υπαρξη τετοιων απαισιων εφερε την πατριδα μας σε αυτο το σημειο , αυτοι θα μας δινουν στους τουρκους μολις αρχισει ο πολεμος .
    Τωρα προσπαθουν να κατευνασουν τον κοσμο οτι δε συμβαινει κατι σοβαρο και οτι και οι τουρκοι δε θελουν πολεμο και εσι δουλευουν για τον εχθρο απο τωρα και επηρεαζοντας την κοινη γνωμη τον βηθανε τον εχθρο να μην χασει το πλεονεκτημα του αιφνιδιασμου .
    Επρεπε ηδη να εχετε κανει μερικη επιστρατευση προδοτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο Κουβέλης ξεφτίλισε τους Τούρκους γιατί απέδειξε αυτοπροσώπως ότι ο Karagöz δεν είναι τουρκικός αλλά είναι ένας Ελληνάρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Διαφωνώ κάθετα με όσα είπε ο ΔΚ αν και γενικά τον εκτιμώ. Είναι προφανές ότι η Τουρκία ψάχνεται για θερμό επεισόδιο - όχι απαραιτητα πόλεμο πράγμα που εξηγεί καλλιστα και την μετακίνηση δυνσμεων - και εμείς κάνουμε τα πάντα σε σημείο απολυτου αυτοεξευτελισμου για να το αποφύγουμε. Επίσης δεν πείθει με τίποτα ότι αυτό ήταν τυχαίο γεγονός. Τελος δεν υπάρχουν εκατέρωθεν προβοκάτσιες αλλά όλα τα επεισόδια είναι μονοπαντα.Εκτος και αν εξισώνουμε τα στεφάνια του Καμμένου με τον εμβολισμό της Γαυδου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.