27/3/18

Η πολιτική Δύση είναι η Μεγάλη Βρετανία, μόλις αποδείχτηκε!

L’Occident politique c’est la Grande Bretagne, nous venons d’en avoir la preuve !
Η Ρωσική Πρεσβεία στο Παρίσι. Η Γαλλία ανακοίνωσε την απέλαση τεσσάρων Ρώσων διπλωματών στο πλαίσιο μιας κοινής πρωτοβουλίας με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, τον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες. ALAIN JOCARD AFP

Ποιος πιστεύει τις βρετανικές κατηγορίες στην υπόθεση Σκριπάλ; Απολύτως κανείς. Και όμως, 21 δυτικές χώρες, όπως η Γαλλία, η Γερμανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, αποφάσισαν να τις θεωρήσουν ως αλήθειες και έσπευσαν να ενταχθούν σε μία από τις μεγαλύτερες φάρσες του αιώνα με την απέλαση Ρώσων διπλωματών.  
Μεταξύ αυτών των χωρών υπήρχαν ορισμένες που διατηρούσαν, αν όχι καλές σχέσεις, τουλάχιστον μη εχθρικές σχέσεις με τη Ρωσία. Ακόμη και εκείνες αισθάνθηκαν υποχρεωμένες να ακολουθήσουν τη κίνηση. Να πιστέψουμε ότι καμία από τις ενδιαφερόμενες κυβερνήσεις δεν είχε άλλη επιλογή παρά να προσποιηθεί ότι καταπίνει το τεράστιο ψέμα του Λονδίνου και υπακούει.

Από πολιτική άποψη, η Δύση δεν είναι παρά μόνο πλέον μια χώρα, κάτω από μια ενιαία διοίκηση της οποίας είναι δύσκολο να εντοπιστεί η πηγή. Αυτή η πηγή μπορεί να φέρει διαφορετικά ονόματα, το Deep State, η Wall Street, το City ή το ΝΑΤΟ, αλλά όλα αυτά τα ονόματα δεν αντανακλούν παρά μόνο την αδυναμία μας να βάλουμε το δάχτυλό μας σε κάτι του οποίου βλέπουμε τις δράσεις κάθε μέρα. Παρά την πληθώρα των κεφαλών και των βραχιόνων που δρουν, οι αιτίες όλων των πολιτικών και στρατιωτικών δεινών του κόσμου εξακολουθούν να είναι άμεσα ή έμμεσα, αγγλοσαξονικής προέλευσης ή του παρακλαδιού στη Μέση Ανατολή, το Ισραήλ. Οι δυτικοί πολιτικοί ηγέτες φαίνονται να είναι μόνο δημόσιοι υπάλληλοι στους οποίους εμπιστεύονται τα κλειδιά στη χώρα τους για μια καλύτερη κεντρική διαχείριση, και αυτό γίνεται όλο και πιο εμφανές και προφανές με τις ενέργειές τους και στον τρόπο με τον οποίο φτάνουν στην εξουσία .

Η υπόθεση Σκριπάλ απέχει μακριά από το να έχει τελειώσει, ίσως δεν είμαστε παρά μόνο στην αρχή. Φαίνεται να γράφεται σε ευθεία γραμμή με αυτό που συμβαίνει στην γεωπολιτική από το 2013-2014 στην Ευρώπη (Ευρωμαϊντάν στο Κίεβο), και να μην είναι παρά ένα επεισόδιο μιας στρατηγικής, που αποφασίστηκε από καιρό, για την παρασκευή ενός μείζονος πολέμου. Οι κατηγορίες για δηλητηρίαση του Σκρίπαλ δεν είναι λιγότερο ανάρμοστες από τις κατηγορίες κατά της Ρωσίας για παρεμβολές στις εκλογές των ΗΠΑ ή τις κατηγορίες για ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Οι ψευδείς ισχυρισμοί κατά της Ρωσίας χωρίς τη παραμικρή βάση δεν χρονολογούνται από σήμερα. Εντούτοις, έχουν χρησιμοποιηθεί από τους δυτικούς ηγέτες για τη διεξαγωγή πράξεων πολέμου κατά της χώρας αυτής, όπως κυρώσεις, μποϊκοτάζ, και διάφορες προσπάθειες εξευτελισμού στους διεθνείς θεσμούς.

Η Δύση, ωστόσο, θα ήταν λάθος να εξακολουθεί να πιστέψει ότι της επιτρέπεται τα πάντα και να συνεχίσει στο δρόμο της πρόκλησης. Η σιωπή και η μετριοπάθεια της Ρωσίας δεν προδίδουν τίποτα το καλό. Είναι είτε ένα σημάδι μιας απόλυτης αδυναμίας, είτε η συμπεριφορά κάποιου που είναι σίγουρος για τη δύναμή του, αλλά που γνωρίζει ότι σε κάθε φιλονικία, ο καθένας αφήνει ορισμένα φτερά, ο νικητής όπως και ο χαμένος. Και γνωρίζουμε ότι η Ρωσία δεν είναι ανίσχυρη. Ούτε είναι μόνη της.

Δεν μπορεί κανείς παρά να σημειώσει τον παραλληλισμό μεταξύ της επίθεσης της Τερέζας Μέι κατά της Ρωσίας και εκείνης του Ντόναλντ Τραμπ κατά της Κίνας. Είναι σύμπτωση; Ο Franklin D. Roosevelt είπε: «  Στην πολιτική, τίποτα δεν συμβαίνει κατά τύχη. Κάθε φορά που συμβαίνει κάποιο γεγονός, μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι σχεδιάστηκε για να ξεδιπλωθεί όπως ξεδιπλώθηκε ».  Αυτή η διαπίστωση επαληθεύτηκε πάντα στην Ιστορία. 

Πρόκειται για πανικό για την άνοδο σε ισχύ των ρωσικών και κινεζικών όπλων που ωθεί τη Δύση να προκαλέσει γεγονότα για να επωφεληθεί από την υποτιθέμενη στρατιωτική υπεροχή των στρατών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ; 
Αν οι Ρώσοι και οι Κινέζοι ηγέτες κάνουν ό, τι μπορούν για να αποφευχθεί η έκθεση των πολιτών τους σε μια ενδεχόμενη καταστροφή, είναι σαφές ότι οι δυτικοί ηγέτες δεν φαίνονται καθ 'οιονδήποτε τρόπο να ανησυχούν για ένα ολοκαύτωμα μεγάλης κλίμακας στην Ευρώπη σε περίπτωση μείζονος πολέμου. 

Αλλά δεν είναι κάτι το νέο, οι τελευταίοι δύο μεγάλοι πόλεμοι είναι εδώ για να μας το θυμίζουν.


Μετάφραση από γαλλικά: Κριστιάν Ακκυριά


6 σχόλια:

  1. Απο οτι θυμαμαι ειναι η 2 φορα που η Αγγλια 'παρασυρει' τις ευρωπαικες χωρες και τις ΗΠΑ.
    Η πρωτη φορα ηταν οταν ο λουγκροπρωθυπουργος της βεβαιωνε οτι ειδε με τα ιδια του τα ματια τον Σανταμ Χουσειν να βαζει τις ταμπελλες στα βαρελια με τα χημικα,τα οποια βεβαια βρεθηκανε και στις αποθυκες του Κανταφι ενω εσχατως εθεαθη ο Ασσαντ να τα βαζει στο υπογειο του πρωθυπουργικου μεγαρου.
    Ετσι λοιπον αιματοκυλησαν την μεση και εγγυς ανατολη οι επιβητορες της ηθικης και της δημοκρατιας ενω καποια στιγμη ο εγγλεζος ομολογησε οτι αυτα δεν ηταν χημικα αλλα τα 'μεζεα' του Σανταμ στα οποια ειχε καρφωσει το βλεμμα του ενω του ετρεχαν τα σαλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. να μαθαινουμε λοιπον με τι εχουμε να κανουμε.
    Το εχω ξαναπει, οι Αγγλοι πρεπει και θα πληρωσουνε με το ιδιο νομισμα.
    Αυτο το κρατος εθνος πρεπει εξαλειφθει παντελως.
    Μας εχει καταστρεψει.
    Πολεμησαμε το 1940 γι αυτους διχως να ειχαμε καμμια υποχρεωση.
    Ατιμη ρατσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ειχα καμμία αμφιβολία ότι το κέντρο αποφάσεων της δύσης είναι το Λονδίνο απλά καθε φορά επιβεβαιώνεταικαι η ιστορία επανσλαμβάνεται έτσι για να ξέρουμε απο που προέρχονται όλα τα δεινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. To City εσυρε τον χορο. Λονδινο ειναι το συννεφο στην οθονη για να κοιμαται το ποπολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.