6/3/18

Για όλους τους πολίτες της Κύπρου τα έσοδα του Ταμείου Υδρογονανθράκων

Το σύνολο του κυπριακού λαού, Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι, Μαρωνίτες και Λατίνιοι, θα απολαύσουν τα έσοδα από τους υδρογονάνθρακες, τα οποία θα καταλήγουν στο Ταμείο Επενδύσεων, γνωστό ως Ταμείο Υδρογονανθράκων. Οι στόχοι του Ταμείου είναι η μείωση του δημόσιου χρέους και η εξασφάλιση πλεονασμάτων για τις μελλοντικές γενεές.
Τη Δευτέρα, τα νομοθετήματα που αφορούν τη λειτουργία του Ταμείου, τέθηκαν εκ νέου στο μικροσκόπιο των μελών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών.
Μια κίνηση η οποία μπορεί να ερμηνευθεί ως απάντηση στις τουρκικές απαιτήσεις και προκλήσεις, κάτι το οποίο ωστόσο επιχείρησε να αποσυνδέσει ο πρόεδρος της Επιτροπής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.
Σύμφωνα με τον κ. Νεοφύτου, είναι σημαντική η δημιουργία του Εθνικού Ταμείου Υδρογονανθράκων, είτε υπάρξει λύση του Κυπριακού είτε όχι. Ξεκαθάρισε πως οι πολίτες δεν πρέπει να αναμένουν έσοδα τους επόμενους μήνες, παρά τις μελλοντικές εμπορικές συμφωνίες που θα προκύψουν για την  εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων από το κοίτασμα «Αφροδίτη».
Από την πλευρά του, o βουλευτής του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, τόνισε την ανάγκη ορθολογικής διαχείρισης των εσόδων από το φυσικό αέριο.
Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Άγγελος Βότσης, σημείωσε πως τα οφέλη του Ταμείου θα μπορούν να τα αξιοποιήσουν, κυρίως οι μελλοντικές γενιές και όχι μόνο οι σημερινές.
Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, ανέφερε ότι δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση η προώθηση έγκρισης του νομοσχεδίου να επηρεαστεί από τις προκλητικές συμπεριφορές τόσο της Τουρκίας όσο και των εκπροσώπων του κατοχικού καθεστώτος.
Ο πρόεδρος των Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης, είπε ότι θα πρέπει να ψηφιστεί τάχιστα η νομοθεσία ως μια πολιτική πράξη που αποδεικνύει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στο ερευνητικό της έργο.
Περισσότερα στο σημερινό φύλλο του «Φιλελευθέρου»
  Ελευθερία Παϊζάνου   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.