2/3/18

Τούρκοι συνέλαβαν δύο στελέχη του ελληνικού στρατού στον Έβρο - Κρατούνται στην Αδριανούπολη

Στρατιωτική περίπολος, αποτελούμενη από δύο Στελέχη του Στρατού Ξηράς φέρεται να εντοπίστηκε από τουρκική περίπολο, σε τουρκικό έδαφος, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Το επεισόδιο σημειώθηκε την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018 και σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΣ, πρόκειται για μια συνήθη περιπολία στην οριογραμμή δασικής περιοχής Καστανιών Έβρου.
Για το περιστατικό έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες αρχές, ενώ από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις τουρκικές και είναι σε εξέλιξη διαδικασίες επανόδου στην Ελλάδα.
Το Γενικό Επιτελείο Στρατού ενημερώνει ότι όλοι είναι καλά στην υγεία τους και βρίσκονται στην Αδριανούπολη προκειμένου να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες.

28 σχόλια:

  1. Τι είναι αυτές οι βλακείες που διαβάζω !!!!!! Δεν τολμά να πει κανείς ότι οι Τούρκοι με τσαμπούνα συνέλαβαν τους Έλληνες !!!!!! Τόσα χρόνια περιπολούν σε σημεία γνωστά και τώρα έκαναν λάθος ?????????? Απλά οι φίλοι μας θέλουν ένταση και εμείς τραγουδάμε τσάμικα !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νίκο
      όταν δεν γνωρίζουμε, καλό είναι να μην σχολιάζουμε.
      Είχε 60 πόντους χιόνι και έχασαν τον προσανατολισμό τους.
      Μη λέμε ό,τι μας κατέβει στο κεφάλισε τόσο σοβαρά θέματα.
      Έλεος.

      Διαγραφή
    2. Αν ήμουν στο Λάρισα θα το καταλάβαινα όμως κύριε Σάββα είμαι στα σύνορα και δεν έχω μόνο τον δρόμο σαν όριο αλλά και τον ορίζοντα! !! Και όταν δω ότι κάτι δεν πάει καλα ... επικοινωνώ. ..... ίσος κάνω και λάθος !

      Διαγραφή
  2. δεν εγινε και κατι το πρωτογνωρο, και στα 1983 τον Νοεμβριο ειχαμε πιασει τρεις τουρκους στρατιωτες με εναν πολιτη και τους αφησαμε ελευθερους μετα απο τρεις μερες στην Ορεστιαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πρωτογνωρο ειναι οτι τωρα η Τουρκια εχει αλλοθι αν θα πρεπει να παραδωσει τους Ελληνες αξιωματικους...αν καταλαβαινεις τι εννοω!

      Διαγραφή
  3. Μάλιστα. Ένας υπολοχαγός και ένας επόπ 5ετούς πιάστηκαν αιχμάλωτοι ενώ έκαναν περίπολο, υποτίθεται όντας άρτια εκπαιδευμένοι.

    Σενάριο 1: Έχασαν προσανατολισμό και πέρασαν απέναντι. (Δεν έχω υπηρετήσει Έβρο - ήμουν Ρόδο και σε διάφορες βραχονησίδες πέριξ- ) Όπως γράφουν άλλοι που γνωρίζουν την περιοχή, πρέπει να είσαι ηλίθιος για να καταφέρεις να περάσεις απέναντι από λάθος. Σε αυτή την περίπτωση ξεφτιλίζεται ο ελληνικός στρατός και αποδεικνύεται πόσο μας παραμυθιάζουν όταν μας λένε περί άριστης εκπαίδευσης και ετοιμότητας, πόσο μάλλον σε μια τέτοια συγκυρία που λογικά η ετοιμότητα είναι επαυξημένη. Τα εν λόγω στελέχη να ξηλωθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Το ίδιο και ο άχρηστος διοικητής τους που δεν φρόντισε να είναι άρτια εκπαιδευμένοι.

    Σενάριο 2: Πρόκειται περί απαγωγής. Δηλαδή ομάδα Τούρκων, προφανώς με την απειλή όπλων αιχμαλώτισαν τους δικούς μας και τους πέρασαν απέναντι για να δημιουργήσουν τετελεσμένο. Και σε αυτή την περίπτωση ευθύνη φέρουν οι δικοί μας, διότι κυρίως λόγω της συγκυρίας θα έπρεπε να αναμένουν τέτοια ενέργεια. Εδώ οι ευθύνες βαραίνουν ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ τον άχρηστο διοικητή τους που άφησε 2 στελέχη μόνα τους και δεν έχει φροντίσει για αλληλοκάλυψη. Να τιμωρηθούν ήπια τα 2 στελέχη και να ΞΗΛΩΘΕΙ ο άχρηστος διοικητής.

    Σενάριο 3: Πρόκειται για περίπτωση ανταλλαγής λαθραίων (από τσιγάρα μέχρι ναρκωτικά) που συνηθίζουν να κάνουν οι στρατιώτες των δυο πλευρών και οι δικοί μας πιάστηκαν κορόιδα. Σε αυτή την περίπτωση και πάλι φανερώνεται πρόβλημα πειθαρχίας. Να τιμωρηθούν και να ξηλωθούν οι 2 Έλληνες.

    Σενάριο 4: Πρόκειται περί στημένου συμβάντος για να γίνει κάποια ανταλλαγή με τους 8 και να βγει η κυβέρνηση να πει "για να σώσουμε τους δικούς μας δώσαμε τους 8". Σε αυτή την περίπτωση απλά δεν έχω λόγια....

    Άλλο σενάριο δεν βλέπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ gdp77 θα συμφωνήσω μαζί σου για το 4ο σενάριο,διότι μετά από μη βεβαιωμένες ακόμα πληροφορίες εδώ στην Ρωσία ,αυτό πιστεύουν.

      Διαγραφή
    2. Ενταξει φιλε, φαινεται οτι δεν εχεις ιδεα απο στρατο. Αν καποιος δεν πρεπει να τιμωρηθει ειναι ο δκτης. Τα στελεχη, δεν γνωριζω πως πιαστηκαν ουτε και τις επικρατουσες συνθηκες. Το γεγονος οτι κατηγορεις, δειχνει ιδεα δεν εχεις για τις δυσκολιες που αντιμετωπιζουν οι στρατιωτικοι καθημερινως. Και μονο που ο ΕΣ υπαρχει ακομα, αυτο οφειλεται στους στρατιωτικους.

      Διαγραφή
    3. Αν ισχυει το σεναριο 4 (προσωπικως δεν το βλεπω για πολλους λογους) τοτε να ΕΙΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΘΑ ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΣΘΕΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ που θα εχουν 'εισβαλλει κατα λαθος στην Ελλαδα'....
      Φυσικα αυτη η προβλεψη δεν περικλειει καθολου την αναμιξη της ελεεινης ακροαριστερης κυβερνησης πολιτικων απατεωνων αλλα ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ και μαλιστα χαμηλοβαθμη..Ετσι ρε παιδια , ειδα ενα ονειρο το μεσημερι που ψιλοκοιμηθηκα..
      Οποτε ας περιμενουμε να δουμε αν υπαρχει το σεναριο 4 και αν βγει και το...ονειρο που ειδα !

      Διαγραφή
  4. Η ψυχή και η σκέψη μας είναι δίπλα στα παληκαρια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ερώτηση προς το ΥΠ.ΕΞ.
    Γιατί ανακοινώνει ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί "πέρασαν σε τουρκικό έδαφος";
    Υπήρχαν Έλληνες μάρτυρες που το αποδεικνύουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ορθον
      ποιος το βεβαιωνει/
      εγινε το πρωτο μεγα λαθος των γνωστων ηλιθιων του ΥΠΕΞ
      Οι τουρκοι ειχανε ξανακανει στο παρελθον παρομοια, και ειχανε σκοτωσει ενα στρατιωτη προσπαθωντας στην συνεχεια να συρουν το αψυχο σωμα του μεσα στο τουρκικο εδαφος,
      Παντως περιεργο ειναι που ητανε μονον δυο ατομα και χωρις καλυψη
      εκτος αν ειναι κατι αλλο που δεν γνωριζουμε οπως αναφερουν οι παραπανω αναγνωστες.
      Περιεργο παντως.
      Μαλλον θα επιδιωξουνε ανταλλαγη

      Διαγραφή
    2. Γιατί έχουν τα γόνατα οι δικοί μας να μας πουν κάτι αληθινό !!! Και για να καλύψουν την ανικανότητα τους λένε αυτά που τους συμφέρουν , το θέμα είναι ότι εμείς δεν τα τρώμε αυτά !!!!! Υπηρετήσαμε στον Ελληνικό στρατό και ξέρουμε !!!!

      Διαγραφή
  6. Δεν συμφωνώ με το «έλεος», παραπάνω, του αγαπητού κ. Σάββα. Κοινή λογική...απλά, με θλίβει η προσπάυεια -ξανά- κατευνασμού. Γιατί κρατούνται ΑΚΜΑ;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε εκείνη την περιοχή δεν είναι ο φράχτης;
    Πως πέρασαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 16 μήνες θητεία στον Έβρο 7 στην συγκεκριμένη περιοχή(1997-1999).α)δύσκολο να μην δεις το τουρκικό περίπολο εκτός και αν “κοιμάσαι"β)Σχεδόν πάντα το τουρκικό περίπολο κράταγε από αμυντική έως φοβική στάση απέναντι μας(εκτός περιπτώσεων πολιτικών προβληματων.πχ Καραγωγος).γ)όντως αν δεν έχεις κάνει επαρκή αναγνώριση του εδάφους μπορεί να μπεις σε τουρκικό έδαφος έστω και λίγαμέτρα.
    Για να αιχμαλωτισουν το δικό μας περίπολο οι Τούρκοι κάποιο πλεονέκτημα θα είχαν.Ποιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σέβομαι την γνώμη σου !!!! Και ας μην ξεχνάμε ..... Ανθυπολοχαγός ήταν ο ένας !!

      Διαγραφή
  9. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΠΕΡΙΦΗΜΟΣ ΦΡΑΧΤΗΣ?
    ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ.
    δΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΦΟΡΑΕΙ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙ ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ?
    ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ
    ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Άλλους 6 θέλουν να τους κάνουν 8 να τους ανταλλάξουμε με τος δικούς τους ! Καταδρομική επιχείρηση εντός του ελληνικού εδάφους ηταν κατα τη γνώμη μου.Οι Ουρκοι δουλεύουν με μέθοδο Χεζμπολλα στο Νότιο Λίβανο.Εστι αντήλλασσαν οι Εβραίοι κρατούμενους πιάνοντας οι της Χεζμπολλα στρατιώτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Ολα για ολα.
      Θελεις να παιζουμε συνεταιρικα Τζοκερ ;.

      Διαγραφή
  11. Πρέπει να εξακριβωθεί εάν πράγματι ευρίσκοντο σε τουρκικό εδαφος, (και όχι ελληνικό), όταν "εντοπίσθηκαν".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στο σημειο αυτο μαλλον δεν υπαρχει φρακτης(;)...μονο ενα δασυλλιο...τρελλα πραγματα...φαινεται,αυτοι που εκτισαν τον φρακτη θαναι βαθυτατα οικολογοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οι τούρκοι θα εκβιάσουν για ανταλλαγή ομήρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φρέσκα νέα.Προφυλακιστέοι μέχρι την δίκη με τις κατηγορίες της κατασκοπείας και της παράνομης εισόδου.Ζήσε τον μύθο σου στην Τουρκία!!!Θα έχουμε ακόμη επεισόδια διοτί εξετάζουν και τα κινητά.Μέγα σφάλμα που τα είχαν επάνω τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το ότι βρισκόταν στο συγκεκριμένο σημείο μια ομάδα με Τούρκους κομάντο είναι που κάνει εντύπωση...............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Οι αξιωματικοι κανουν περιπολο ?? Ερωτηση...οποιος ξερει ας πει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.