9/3/18

Ελληνικός κλοιός στον Έβρο: Μεγάλωσαν και αυξήθηκαν οι περιπολίες μετά τη σύλληψη των στρατιωτικών - Μετατέθηκαν μέραρχος και ταξίαρχος

  • Ελληνικός κλοιός στον Έβρο: Μεγάλωσαν οι περιπολίες μετά τη σύλληψη των στρατιωτικών
    (Φωτ.: αρχείο ΥΠΕΘΑ)
Αυστηρές εντολές και υπερτριπλασιασμό των Ελλήνων στρατιωτών που βγαίνουν για περιπολία στον Έβρο «φέρνει» στα σύνορα η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που παραμένουν κρατούμενοι στην Αδριανούπολη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρήστου Τσιγουρή για το iefimerida.gr, τα τελευταία 24ωρα αντί για δύο περιπολούν επτά Έλληνες στρατιώτες, οι οποίοι έχουν ειδικές οδηγίες για τον τρόπο κίνησης πάνω στην ελληνοτουρκική οριογραμμή αλλά και για τον τρόπο αντίδρασης σε περίπτωση που επιχειρηθεί αιφνιδιασμός.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το onalert.gr, οι διοικητές των ταξιαρχιών στις οποίες υπηρετούν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί πήραν φύλλο πορείας για άλλο πόστο.
Το δημοσίευμα σημειώνει ότι αν και πολλοί προεξοφλούσαν ότι ο υποστράτηγος Δημήτριος Μπονώρας και ο ταξίαρχος Ανδρέας Φλωράτος θα καρατομούνταν στο πλαίσιο των κρίσεων και θα οδηγούνταν στην αποστράτευση, οι δύο ανώτατοι αξιωματικοί μετακινούνται σε άλλες θέσεις.
Ο υποστράτηγος Μπονώρας από την 16η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού Διδυμοτείχου μετακινείται στον Δ’ Κλάδο του Γενικού Επιτελείου Στρατού με πιθανότερη αξιοποίησή του στη Διεύθυνση Αμυντικού Σχεδιασμού και Προγραμματισμού. Αντίστοιχα, ο ταξίαρχος Φλωράτος θα αφήσει τη διοίκηση της 3ης Mηχανοκίνητης Ταξιαρχίας «Ρίμινι» και θα αναλάβει τα ηνία της Σχολής Πεζικού στη Χαλκίδα.  

8 σχόλια:

  1. "Μεγάλωσαν και αυξήθηκαν οι περιπολίες μετά τη σύλληψη των στρατιωτικών"

    Γιά ποιό λογο? Μία περιπολία με δύο στρατιώτες μπορεί "κατά λάθος" να μπεί σε τουρκικό έδαφος και να συλληφθεί, ενώ μία περιπολία με επτά όχι?
    Ή μἠπως υπάρχει κίνδυνος να γίνει πάλι νέα απαγωγή στρατιωτών?

    Η μόνη πραγματική λύση αποτροπής είναι η σημαντική αύξηση του αριθμού των στρατιωτών μας που υπηρετούν στον Έβρο και αυτό γίνεται με αύξηση της στρατιωτική θητείας από τους 9 μήνες στούς 15 ή ακόμα καλύτερα στούς 18.

    Πόσους εξευτελισμούς μπορεί αυτή η χώρα να αντέξει?
    Ελικόπτερα "πέφτουν" μόνα τους, πλοία εμβολίζονται κατά "λάθος", στρατιώτες "χάνουν" τον δρόμο τους, όρια συνόρων μετακινούνται.

    Βέβαια για κάποια μεγάλα παχύδερμα, η Μακεδονία δεν είναι μόνο Ελληνική, το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια, και η ομηρία των στρατιωτών μας είναι ελάσσονος σημασία, (διότι δεν είναι δικά τους παιδιά).

    Η Ελλάδα προφανώς θα περάσει μαύρες μέρες στο εγγύς μέλλον.
    Διότι ο εχθρός βλέπει την αδυναμία μας, η οποία μασκαρεύεται με το δείχνουμε, (δήθεν βέβαια), "ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση", και ξεθαρρεύει, προκαλεί και επιτίθεται ακόμα περισσότερο.

    Οι πολιτικές μας ηγεσίες είναι, δυστυχώς κατά το πλείστον, δειλές, άθεες, ηθικά διεφθαρμένες, χωρίς ουδεμία αγάπη για την πατρίδα μας, (έχοντας φροντίσει να την σακατέψουν και διαφθείρουν με κάθε τρόπο).
    Ο λαός έχει και αυτός κατά το ένα μέρος του εκφυλιστεί, (είναι όμοιος των πολιτικών του), αλλά υπάρχει και ένα σημαντικό υγιές κομμάτι, που φάνηκε με τις διαδηλώσεις για την Μακεδονία. Υπάρχει λοιπόν ακόμα ελπίδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Foti τα λες πολύ ωραία !!!! δεν έχω να πω τίποτε παραπάνω !!! εύγε !!!!!

      Διαγραφή
    2. Κοίτα, στατιστικά αν το δει κανείς, τι διάολο, κάποιος από τους 7 της περιπόλου θα καταλάβει ότι πέρασαν σε έδαφος άλλης χώρας...ελπίζω έγκαιρα, πριν συλληφθούν από 20 μελή τουρκική περίπολο...χα χα...

      Διαγραφή
  2. Απεκαλυψαν οτι απο τις περιπου 40 θερμικες καμερες λειτουργουν σχεδον 10.
    Αν λειτουργουσαν ολες θα βλεπαμε τι ακριβως συνεβει στο θεμα της αρπαγης των 2 στρατιωτικων.
    Ασε που θα υπηρχε και φρενο στις 'εισβολες' των επενδυτων.
    Ρε λες ;.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λογω μειωμενου αριθμου στρατευσιμων,(λογω υπογεννητικοτητος),ο αριθμος των Ελληνικων περιπολων ειναι σχεδον το 1/4 των τουρκων,εκτος δε αυτου στελεχωνονται τα τουρκικα περιπολα και με ανθρωπους της ΜΙΤ και των ειδικων δυναμεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγω βλεπω οτι οι 2 πηραν ευμενη μεταθεση , περιεργα πραγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό και αν δεν είναι τιμωρία... Χαχα
    Αντί να τους μεταθέσεων στα σπίτια τους, τους έδωσαν καινούργιες διοικήσεις δίπλα σε τσίπουρα δικά..

    Έχετε τον στρατό με το σύστημα αξιολόγησης που σας αξίζει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. οι ανάξιοι πολιτικοί όλων των κομμάτων έχουν μειώσει την θητεία για ψηφοθηρικούς λόγους εμπαίζοντας την κοινωνία ο,τι δεν χρειάζονται , έτσι με τέτοιους γειτόνους όμως θα έπρεπε η θητεία να επανέλθει στα κανονικά επίπεδα όπως ζητούν τα επιτελεία καιρό τώρα, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΑ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.