25/3/18

Τουρκία και ΝΑΤΟ


Το ΝΑΤΟ έχει απογοητεύσει πολλές φορές την Ελλάδα· αλλά, για να φύγουμε από τη Συμμαχία απαιτούνταν, μεταξύ άλλων, στενότερες και πιο ειλικρινείς σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ενωση - τις οποίες δεν είχαμε και δεν αποκτήσαμε ποτέ.
 Η απογοήτευση δεν οφείλεται αποκλειστικά στις αποτυχίες της Ατλαντικής Συμμαχίας· σήμερα όμως το ιστορικό των αποτυχιών είναι τόσο επιβαρημένο ώστε το ΝΑΤΟ φαίνεται να έχει ξεπεραστεί από τις εξελίξεις· έχει μείνει, τρόπον τινά, πίσω.
Το 1949 ρόλος του ήταν η αναχαίτιση της Σοβιετικής Ενωσης· η απάντηση στον σοβιετικό επεκτατισμό. Αυτή η έμμονη ιδέα οδήγησε τις ΗΠΑ σε αυτοκτονική εξωτερική πολιτική: στην άνευ όρων στήριξη του Ισραήλ, στην εμπλοκή στο Βιετνάμ, στη χρηματοδότηση των μουτζαχεντίν στο Αφγανιστάν και σε άλλες εξωφρενικές συμπαιγνίες. 
Ελειπε η οξυδέρκεια· ήδη από τότε που προστέθηκε στο ΝΑΤΟ η Τουρκία - μολονότι στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο είχε παίξει ρόλο "επιτήδειου ουδέτερου"- το ΝΑΤΟ έβλεπε μονάχα το βραχυπρόθεσμο κέρδος. Το μοναδικό κριτήριο ήταν η γεωγραφική της θέση· εξάλλου, όλοι περίμεναν ότι θα εξευρωπαϊστεί, ότι ο κεμαλισμός θα προχωρήσει. Ο πόλεμος δεν είχε διδάξει την ανθρωπότητα ότι η πρόοδος μπορεί να αντιστραφεί: οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί πίστευαν ακόμα στο αέναο "εμπρός". 
    
Για τη συνέχεια TANEA

7 σχόλια:

  1. NATO = Τουρκία και τα πολλά λόγια είναι φτώχεια !! Αυτά δείχνουν οι πράξεις, οχι οτι τα λέω εγώ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η τουρκια εχει την πλερια ανοχη των αμερικανων να μας κανει επιθετικες κινησεις,οντας στο ΝΑΤΟ.
    Οι σκοπιανοι αν και χριστιανοι,συνεργαζονται βαθυτατα με τους τουρκους παρασυροντας και τους αμερικανους που το παιζουν τρομοκρατημενοι για δηθεν ρωσικες διεισδυσεις.
    Οι γερμανοι,ισραηλινοι,αμερικανοι και ρωσοι χτιζουν την απεξαρτηση,οσον αφορα τους εξοπλισμους και την τεχνογνωσια για εγχωρια παραγωγη των τουρκικων ενοπλων δυναμεων, με τρομακτικους ρυθμους και δεν μπα να κανουν δηλωσεις για τις επιθετικες κινησεις των τουρκων στο Αιγαιο και την Κυπρο.
    Ο Παπας επιδιδεται σε σφοδρους εναγκαλισμους με τον "ατακτο" ερδογαν και η ΕΝΙ ανακρουει πρυμναν αβροχοις ποσιν και ποιος ξερει τι αλλο θα δουμε στην Κυπριακη ΑΟΖ.
    Τα μνημονια μας στραγγαλιζουν και μας αποτρεπουν απο το να χρεωθουμε με αλλες αγορες πολεμικου υλικου(κακο για τους αντιπροσωπους),
    Η φορομπηχτικη πολιτικη εχει εξουθενωσει τις επιχειρησεις που ουτως ή αλλως θελουν πολλα κερδη.
    Τα πιο "εξυπνα μυαλα" προτιμουν να γινουν δουλοι των Θεων-ξενων,αντι να προσπαθησουν να φτιαξουν,εστω στοιχειωδως,πολλα κακως κειμενα εδω.
    Οι λαθρο βαφτιζονται ως προσφυγες πολεμικων συγκρουσεων και συσσωρευονται στα νησια του Αιγαιου.
    Οι πολιτες καθυβριζουν τους πολιτικους και το αντιστροφο.

    Το να φυγουμε απο το ΝΑΤΟ και να τους πεταξουμε με τις κλωτσιες εξω απο Σουδες,Ακτια και Αλεξανδρουπολεις,δεν θεωρειται λυση.
    Το να φυγουμε απο την Ευρωζωνη,αν και μας προταθηκε,ουτε αυτο θεωρουμε λυση,αλλα στρατηγικο πλεονεκτημα.
    Το να καταρριψουμε τουρκικα μαχητικα ή να χτυπησουμε τουρκικα πολεμικα πλοια που παραβιαζουν τους κανονες της ειρηνικης διελευσης ή οικιοποιουνται παρανομως Ελληνικη επικρατεια,δεν θεωρειται δοκιμο γιατι ειμαστε συμμαχοι στο ΝΑΤΟ.
    Για τον ιδιο λογο,ουτε να ακουσουμε τα περι προληπτικων επιθεσεων σε ζωτικους στοχους της Οθωμανιας,παρολον τον ακυρηχτο πολεμο που εγκαινιαζει η Ομηρεια-αιχμαλωσια δυο Ελλήνων αξιωματικων.
    Το ΝΑΤΟ,ουτε να ακουσει για αποβολη των τουρκων.
    Το να κανουμε στρατηγικες συνεργασιες με την Ρωσια,δεν μας επιτρεπεται,αλλα αντιθετα μας τρομοκρατει αυτη η προοπτικη, μετα τα παθηματα του Κωστα Καραμανλη.
    Το να κλεισουμε το Προξενειο της κομοτηνης ή να αποπεμψουμε ως ανεπιθυμητους υπαληλους του,πρακτορες της τουρκιας,δεν γινεται γιατι ειναι γκιουλενιστες.
    Η ίδια αναπτυξη οπλων ή εστω η αντιγραφη ξενων ή εστω ή αγορα τεχνογνωσιας για την εγχωρια αναπτυξη ή εστω η συμπαραγωγη με μεταφορα τεχνογνωσιας θεωρειται μη συμφερουσα για αγνωστο λογο.Σχεδιαστες πανε κι'ερχονται,πρωτοτυπα επιδεικνυονται, αλλα μετα "θαβονται" παλι για αγνωστο λογο.(Οι κακες γλωσσες λενε οτι δεν συμφερουν την πολιτικη των Μιζων).
    Η ελευση ξενων επενδυσεων δεν γινεται,ειτε γιατι φταιει η υψηλη φορολογια & γραφειοκρατια,ειτε γιατι κατι ξερουν περισσοτερο οι ξενοι.

    Ε,δεν βλεπω καμμια λυση απο αυτην που επαγγελονται οι θρησκοληπτοι: Νηστεια και προσευχη.
    Κι'οτι θελουν οι σκοπιανοι και οι τουρκοι,χαλαλι ωρε!!!
    Ειρηνη ναχουμε ωρε!!!
    Να φυγουμε ησυχα και γαληνια...Ναρθουν αλλοι.Μουσουλμανοι,γιατι οχι;
    Μην ειμαστε και ρατσιστες.
    Προς τι τοσος πονος;
    Προς τι τοση ψευτοϋπερηφανεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ηλια....φανταστικος εισαι....ευγε...ετσι ακριβως ολα....Δεν ξερουμε τι θελουμε λογω ταραμα στα μυαλα....χρονων.ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ ..μυαλων απ την ...μη χρηση ..ετων.ηδονισμου....Ενας ταραμοσαλατας...καπου πιο πανω..αλλου...ειπε ..να δωσουμε...πιο πολλα ( !!!!) στους αμερικανους να......σωθουμε !!!! Μιλαμε....αυγοταραχο σε δυναμη Ν....ισον απειρον....Ευγε παντως...αξονικη τομογραφια εγραψες....

      Διαγραφή
  3. Πεταμε *συλλογικοτες*, *ΜΚΟ του Σορος*, *ολομελειες* και αγαπητικους του περβαλλοντος εξω η μας παιρνει ο διαολος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρολο ,λοιπον, το οτι οι "πυθιες" του Ινφογνωμωνα μας πριζουν με χρησμους ηττοπαθειας εντελως συμβατης με αυτην του ελληνοειδους ψευδοκρατους που δηθεν καθυβριζουν,οι ιδιες οι "πυθιες" μας δινουν ενα βημα να εκτονωνομαστε:
      https://youtu.be/V2J3GgjCEpE

      Διαγραφή
    2. Αχοι...ευθυμα....ουτε ο διαβολος μας θελει....με τοσο ταραμα για μυαλο...!!!! Να μας κανει τι !!???? Να θελει ..ψυχιατρο μετα ???

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.