6/3/18

Χωρίς ηγεσία - Η ιστορική πρόκληση του Ελληνισμού

Τα δεδομένα είναι πλέον ευδιάκριτα, παρ’ εκτός και εθελοτυφλούμε ή επιλέγουμε αυταπάτες, απάτες και εν γένει αποδεχόμεθα ανοήτως και ιδιοτελώς τα ψεύδη  του ετερόκλητου όχλου της εξουσίας (πρωτίστως του κυβερνητικού θιάσου, της υποκριτικής αντιπολίτευσης και εν γένει των διαφόρων ομάδων αντικρουόμενων συμφερόντων υπό την επωνυμία ελίτ, ήτοι «οι εκλεκτότεροι»).
Τέσσερα χρόνια πριν την συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Ανάσταση του Γένους επισημαίνουμε ότι:

-Η περίοδος της μεταπολίτευσης, με αφετηρία την παράνομη εισβολή και κατοχή του 40% σχεδόν της Κύπρου, λήγει με πάταγο.
-Η διαφθορά εκοινωνικοποιήθη, διεχύθη οριζοντίως και καθέτως στην ελληνική κοινωνία, αντικατέστησε προαιώνιες αρετές και ως ιός προσέβαλε  ασθενείς χαρακτήρες.
-Η παιδεία μετεβλήθη σε πεδίο άσκησης κομματικής εκγύμνασης και αδιαφορίας διδασκόντων και διδασκομένων, πλην εξαιρέσεων
-Σοβαροφανείς και ανεπαρκείς ταγοί ανεγνώρισαν ήδη από το έτος 1996 (κρίση Ιμίων) μεταξύ άλλων «νόμιμα και ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο».
-Οι ίδιοι σοβαροφανείς διέσυραν την χώρα δια της διευκόλυνσης του σχεδίου παράδοσης Οτζαλάν. Την τιμή της και τους δίαυλους επικοινωνίας με τους Κούρδους διέσωσαν ένας έντιμος ταγματάρχης και ένας έντιμος διπλωμάτης.
-Από το ακριτικό Καστελόριζο ανεκοινώθη στον ελληνικό λαό ο περιορισμός της εθνικής κυριαρχίας λόγω κινδύνου άτακτης χρεοκοπίας.
 Παραμένει δυσνόητος ο συμβολισμός επιλογής της νήσου. Άραγε στόχευε στο «έστω και πτωχοί θα αμυνθούμε μέχρις εσχάτων» ή ότι κατ’ ανάλογη προσαρμογή «κρειττότερόν στιν εδέναι ν μέσ τ πόλει καλύπτραν λατινικήν φακιόλιον βασιλεον Τούρκων». Τελικώς, αντί απορρίψεως και των δύο ειδών δουλείας τείνουμε  να έχουμε και τα δύο!!! Ανεπανάληπτο επίτευγμα της μεταπολίτευσης και  της «γενιάς του πολυτεχνείου».
-Ο υποδυόμενος τον πρωθυπουργό, κατά το θέρος έτους  2015, αφού εδίχασε τον ελληνικό λαό, στην συνέχεια υπέπεσε στο αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, παραβιάζοντας το κατά νόμο δεσμευτικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, που ο ίδιος προκάλεσε. Ουδείς εισαγγελέας επελήφθη αυτεπαγγέλτως.
 Εν συνεχεία, ως γνήσιος τρυφηλός μειονέκτης μετεβλήθη σε συνεπή σφογγοκωλάριο των πρώην κατακτητών Γερμανών. Και κομπορρημονεί…ως καρικατούρα του πολλά βαρύ και όχι Ερντογάν στο Κοινοβούλιο, «παίζει και μπεγλέρι» καθότι «εβάρυναν τους ώμους τα χρόνια και άσπρισαν οι τρίχες της κεφαλής».
Πλήρης απουσία αιδούς; Η συνέχεια θα δείξει.
Ανατρέξτε στον Αίσωπο περί αιδούς, για να κατανοήσετε πότε η αιδώς φεύγει και δεν επιστρέφει
-Η Ελλάς δέχεται μαζική εισβολή κατά κύριο λόγο λαθρομεταναστών, ωθούμενων από το γειτονικό κράτος - δουλέμπορο και ακριτικοί νήσοι κινδυνεύουν άμεσα  με αλλοίωση πληθυσμού, πέραν της εξασθένησης αμύνης..
-Η κοινωνική και διεθνιστική αλληλεγγύη το πρώτον εκυλίσθη στις λάσπες της Ειδομένης, στην συνέχεια εξαθλιώθη στους καταυλισμούς της Μόρια, και τελικώς κατέστη προσοδοφόρα…
Το πιο αποτρόπαιο πρόσωπο της μεταπολιτευτικής εξουσίας ασχημονεί προκλητικώς και κραυγάζει το τέλος της αυταπάτης και απάτης.
-Μεθοδεύεται η νομιμοποίηση της παραχάραξης της ιστορίας και κλοπής της ελληνικής Μακεδονίας και ταυτότητος.
-Η Τουρκία ως έπραξε και στην περίπτωση του πιστού στο καθήκον Σμηναγού Ηλιάκη, παραβιάζοντας κάθε κανόνα ναυσιπλοϊας, ως θηρευτής διεμβόλισε σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής. Την ίδια στιγμή καιροφυλακτούσε για επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των Ελλήνων …
Το «ατύχημα» εγένετο λίγες μόνον ημέρες μετά την «έκδηλη» ανησυχία του Αμερικανού Πρέσβη περί κινδύνου ατυχήματος στο Αιγαίο,
Είχε προηγηθεί ρίψη στεφάνου από τον ΥΠΕΘΑ πλησίον των Ιμίων, εις μνήμη των επίσης πεσόντων στο καθήκον  Γιαλοψού, Βλαχάκου, Καραθανάση, δια παρεμβολής τουρκικών πλοίων υπό τηλεοπτική κάλυψη!
-Η Τουρκία δια πολεμικών πλοίων παρανόμως παρεμποδίζει την έρευνα υδρογονανθράκων από την ιταλική ΕNI.
-Δύο Έλληνες στρατιωτικοί συλλαμβάνονται στον Έβρο υπό αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες. Οδηγήθηκαν στην φυλακή και αναμένουν εκδίκαση…
-Οι εγχώριες ελίτ  της συμφοράς, πάσχουσες από φοβικό σύνδρομο, ομνύουσες στο ξεπερασμένο πλέον δόγμα «δεν διεκδικούμε τίποτε δεν παραχωρούμε τίποτε», προς αποφυγή πολεμικής σύρραξης, πλέον παραχωρούν ταχύτατα…, για  να μην χαθούν «αδίκως» ανθρώπινες ζωές και «κλάψουν μανούλες».
Και αποσιωπούν ότι:
-Από το 1990 έως και α΄ εξάμηνο 2017 έχουν χάσει την ζωή τους σε τροχαία ατυχήματα  περί τις 40.000 πολίτες και υποστεί σοβαρό τραυματισμό tτουλάχιστον περί τις 20.000 σε συνολικό αριθμό παθόντων περί τις 652.000 (βλ. στοιχεία Τροχαίας). Προφανώς είναι το «τίμημα» της «ανάπτυξης» και της έλλειψης αξιών, αλλά μνημονεύεται ως «ατύχημα».

Συμπέρασμα: Ο ραγιαδισμός καλά κρατεί…  Η Ελλάς εξευτελίζεται. Οι γελοίοι «ανθύπατο» κομπορρημονούν. Οι ισχυροί νίπτουν τας χείρας των. Ο χρόνος σε βάρος μας τρέχει αδυσώπητα.
Παρακολουθούμε… Και ο διάολος μεθοδικά, ταχύτατα, την Πατρίδα σε μακρά φτιασιδωμένη δουλεία παρασύρει. Λησμονήθηκε το «συν Αθηνά και χείρα κίνει», και άλλα πολλά, ιερά και όσια, απεφάνθησαν πολλοί
Και οι ελίτ της συμφοράς μετρούν, «ψυχραιμία» συστήνουν και «αυτοσυγκράτηση». Μην παρασυρθούμε, λένε, στο παίγνιο της Τουρκιάς. Οι «δημοκρατικοί θεσμοί» πάνω απ’ όλα…

Αίφνης συνέβη το παράδοξο! Εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων ημεδαπής και αλλοδαπής υψώνουν τείχη ισχυρά για την Μακεδονία, την αλήθεια, την ιστορία, τιμούν  τις θυσίες των προγόνων.
Ο λαός είναι ακόμη ζωντανός, πιστεύει, ελπίζει, μάχεται, έστω και χωρίς ηγεσία άξια της ιστορίας, εντέλλει, συνεπής με την ακροτελεύτια διάταξη του βιασθέντος  Συντάγματος. Έτοιμος για ακόμη πιο μεγάλα...
Κατακλείς προς εντεταλμένους υπερασπιστές: Eπείγει το αμυντικό δόγμα να εναρμονισθεί με το παράδειγμα του πολέμου των έξι ημερών, άλλως αυτό του Γιόμ Κιπούρ πιιθανόν θα μας επιφέρει μεγίστη ζημία. Στο δεύτερο δεν διαθέτουμε την έσχατη λύση του Ισραήλ…
Είθε να συνεγερθούν οι υγιείς δυνάμεις, ενωθούν, και δια της συνέργειας πράξουν τάχιστα τα δέοντα.

Ιωάννης Κρατερός

9 σχόλια:

  1. Ο κ. Τσίπρας και το σύριζα είναι αυτοί που είναι.. Έχουν συγκεκριμένο ιδεολογικό προσανατολισμό. Οι ψηφοφόροι τους δεν ήξεραν; Δεν άκουσαν; Δεν είδαν; Τα Σκόπια είναι Μακεδονία.. Το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του... Χιλιάδες ψέματα, ψέματα, ψέματα.. Μία νέα Φιλική Εταιρία, ένας νέος πολιτικός φορέας αποτελούμενος από πατριώτες με όραμα για την Ελλάδα χρειάζονται οι Έλληνες. ΕΛΑΤΕ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ;;;;; Μία κραυγή... απελπισίας. .. :0 ( :0 ( :0 (

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευριπίδης Μπίλλης
      Πολύ καλό το άρθρο. Αλλά με ένα πολύ μεγάλο κενό. Μάλλον ηθελημένο και μάλλον κομματικό κενό μνήμης. Από το 2010 μέχρι και το 2014 τέλος.

      Το συμπληρώνω εγώ μα άδεια ελπίζω του συγγραφέα.

      Χρήστος Γιανναράς
      Οκτώ κόμματα, μία ιδεολογία
      http://www.kathimerini.gr/879408/opinion/epikairothta/politikh/oktw-kommata-mia-ideologia

      Συμπέρασμα Χρήστου Γιανναρά.
      Όλοι οι κατοχικοί και οι από το 1996 ίσως και πριν πολιτικοί ίδιοι είναι. Όλοι "πατριώτες"

      Και το θέμα προφανώς δεν είναι ποιο από τα κατοχικά κόμματα είναι καλύτερο. Το πρόβλημα είναι να απελευθερωθεί η Ελλάδα, πριν να είναι αργά με τα ως είπε ο Κυριάκος (ναι το είχε πει) Χοτ Σποτ "εθνικού" σκοπού. ΄’Ετσι τα είπε.

      Διαγραφή
    2. Και ποιος σου είπε ότι οι χαχολοι Έλληνες ξέρουν να ψηφίζουν! Για τον ΕΝΦΙΑ τον έβγαλαν τον Τσίπρα! Ότι θα τον καταργουσε Τον ενδιέφερε το ιδεολογικό !!

      Διαγραφή
  2. Πολύ καλό το άρθρο σου Ιωάννη !! Αυτά φωνάζουμε και γράφουμε κάθε μέρα. Μακάρι να βρεθεί ο ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ να αλλάξει την άσχημη ροή των πραγμάτων. Η Δικαιοσύνη η οποία βρίσκεται σε λήθαργο ας ξυπνήσει προς όφελος των πολιτών !! Δεν θα πάει πολύ. ... Θα δούμε πολλά !! Είθε να μη χάσουμε τίποτε άλλο γιατί ο λαός φορτώνει και η οργή του θα είναι πολύ μεγάλη !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το άρθρο του Ιωάννη χρήσιμος υπόμνησις των συμπτωμάτων τη βαρυτάτης εθνικής νόσου.
    Εξηντλήθη, όμως, ο δύστηνος εις την καταμέτρησιν. Και αφιχθείς εις την κατακλείδα,ανεκάλυψε ότι ουδεμίαν έφερε εις τα θυλάκια του συνταγήν θεραπείας.
    Και προφανέστατα εν πλήρη αμηχανία, προσέφυγε σε προχειρολόγους συμβουλάς υιοθετήσεως αγωνιστικού παραδείγματος ενός Ισραήλ συγχρόνου Σπάρτης την εποχήν εκείνην, ουδεμίαν σχέσιν έχοντος με την βαρέως νοσούσαν σημερινήν ελλαδικήν πραγματικότητα, την οποίαν έως κατακλείδος κατέγραψε μετά πάσης επιμελείας.
    Και ο αναγνώστης διερωτάται: Προς τι τότε τόσος κόπος περιπλανήσεως εις την καθαρεύουσαν, αγαπητέ κύριε Κρατερέ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχω μια παρατήρηση να κάνω. Ο υπόλοιπος κόσμος δεν αντιλαμβάνεται με τον τρόπο που μπορεί κάποιοι από εμάς να αντιλαμβάνονται το τί σημαίνει Τουρκία. Νομίζω είναι δική μας υποχρέωση να το αναδείξουμε εμείς. Οι Τούρκοι χρησιμοποιούν πολλές μεθόδους για να αλλάζουν την εικόνα τους στο εξωτερικό. Πληρώνουν πολλά χρήματα με νόμιμο και μη τρόπο. Αυτό αδυνατίζει πολλή την δική μας επιχειρηματολογία. Και φυσικά η εσωτερική τους προπαγάνδα. Οι Τούρκοι επίσης χρησιμοποιούν πολλά πολιτιστικά μέσα να μας προσεγγίζουν οσάν να είμασταν δύο λαοί με την ίδια ιστορία που έτυχε να ζούμε στο ίδιο μέρος. Τέλος, δεν μπορώ να καταλάβω για ποιό λόγο πρέπει να διαβάζω καθημερινά στα ελληνικά μέσα τί είπε ο σουλτάνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εεε,τωρα εσυ!Με τετοιο ονομα πως να καταλαβης..
      Αν ομως το ονομα σου,ηταν κατι σαν ..ογλου,πιθανον να καταλαβαινες!..λεμε τωρα..

      Διαγραφή
  5. Απλοποίηση και επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης της ελληνικής ιθαγένειας

    Τρίτη, 06 Μαρτίου 2018 15:38

    UPD:15:40

    Αλλαγές στον τρόπο απόδοσης της ελληνικής ιθαγένειας με στόχο την απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών προανήγγειλαν σε συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης και ο ειδικός γραμματέας Ιθαγένειας, Λάμπρος Μπαλτσιώτης.
    ...

    http://www.naftemporiki.gr/story/1327284/aplopoiisi-kai-epitaxunsi-diadikasion-apodosis-tis-ellinikis-ithageneias

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγχαρητηρια για το αρθρο να προσθεσω οτι ο δημοκρατης Τσιπρας κλπ που τοσο σεβονται το δημοκρατικο πολιτευμα χρησιμοποιησαν τους θεσμους και συγκεκριμενα τον θεσμο του προεδρου της δημοκρατιας για να προκαλεσουν εκλογες. Κατα τα αλλα δυστυχως πετυχαν να πεισουν τους Ελληνες οτι στερουνται ηγεσιας και ενας λαος χωρις ηγετες... Υπαρχουν ανθρωποι ικανοι που εχουν γνωσεις και εμπειριες καθως και οραμα για την πατριδα μας αρκει να τους δωσουν βημα να μιλησουν διοτι το πολιτικο συστημα εχει κανει καταληψη της εξουσιας και του βηματος των ομιλητων.Αυτοι που καταστρεψαν την πατριδα μας αυτοι συνεχιζουν να μιλανε στα καναλια,στην βουλη κλπ. Τα εχουν καταφερει τοσο ασχημα που αν αφησουν εναν ανθρωπο με κοινη λογικη και οραμα θα δωσει αποτελεσματα. Βεβαια απαιτειται ενα εθνικο σχεδιο το οποιο να ασπαστουν ολοι και οχι οτι κανει ο ενας να το ξηλωνει ο αλλος. Αυτο πρεπει να το κανουν οσοι μπορουν με την συμμετοχη ολων οσων μπορουν να βοηθησουν και να τεθει σε ψηφοφορια απ οτον ελληνικο λαο και εφ'οσον ψηφισθει να ειναι υποχρεωμενοι ολοι να το εφαρμοσουν διοτι οι μεγαλοι πολιτικοι ηγετες μας και μερικοι με σπουδες στα καλυτερα πανεπιστημια δειχνουν να μην καταλαβαινουν τι ειναι εθνικο σχεδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.