28/3/18

Μεταφορά Ιντσιρλίκ: Πήρε θέση το Πεντάγωνο!

Μεταφορά Ιντσιρλίκ: Πήρε θέση το Πεντάγωνο! Όλες οι λεπτομέρειες - Τι απαντούν επίσημα οι ΗΠΑ στα σενάρια για την μεταφορά της αμερικανικής βάσης
Μεταφορά Ιντσιρλίκ: Πήρε θέση το Πεντάγωνο!
Τον γύρο του κόσμου έκαναν τις τελευταίες ημέρες οι πληροφορίες για την μεταφορά του Ιντσιρλίκ από την Τουρκία σε άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.
Ιωάννα Ηλιάδη
Είναι γεγονός ότι ιδιαίτερα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, η αμερικανική βάση είχε μπει στο "μάτι" του Ερντογάν, καθώς θεωρήθηκε ότι διευκόλυνε τους πραξικοπηματίες.
Τα σενάρια για την διάλυση της βάσης και τη μεταφορά της σε άλλες χώρες, είναι όλο και πιο συχνά.
Το τελευταίο διάστημα αυτά τα σενάρια αναζωπυρώθηκαν. Ωστόσο αξιωματούχοι του αμερικανικού Πενταγώνου διέψευσαν ότι ο αμερικανικός στρατός σκοπεύει να εγκαταλείψει την βάση του Ιντσιρλίκ.

"Τόσο το Ινστιρλίκ όσο και η βάση Al Udeid (σσ στο Κατάρ) είναι κρίσιμες για την προβολή τη αμερικανικής δύναμης στην Μέση Ανατολή και αποτελούν σημαντικές αφετηρίες για την καταπολέμηση του Ισλαμικού κράτους στο Ιράκ και τη Συρία" τονίζουν οι Άμερικάνοιαξιωματούχοι.
Ο ισχυρισμός ότι οι ΗΠΑ εγκαταλείπουν αυτές τις βάσεις, εμφανίζεται με βάση ανώνυμες πηγές της ισραηλινής ιστοσελίδας DEBKAfile

Σύμφωνα μ ετο δημοσίευμα της ιστοσελίδας, παρά τις συνεχείς διαψεύσεις η διίκηση Τραμπ βρίσκεται στη διαδικασία μια σημαντικής αλλαγής, κατά την οποία οι δυνάμεις του Ιντσιρλίκ θα μεταφερθούν σε άλλες χώρες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal στις 11 Μαρτίου, οι ΗΠΑ έχουν περιορίσει τις μαχητικές πτήσεις εκτός του Incirlik .

Τα σενάρια μεταφοράς του Ιτσιρλίκ, διαψεύστηκαν μέσω Twitter  από την εκπρόσωπο του Πενταγώνου Dana White.

"Υπάρχει μηδενική αξιοπιστία στους ισχυσρισμούς ότι οι ΗΠΑ εγκαταλείπουν το Incirlik και το Al Udeid στην Τουρκία και στο Κατάρ", έγραψε η White. "Αυτές οι αναφορές δεν βοηθούν και τροφοδοτούν τη δυσπιστία και τη διάσπαση των περιφερειακών εταίρων σε μια εποχή που πρέπει να συνεργαστούμε για την αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων ασφαλείας".

There is zero credibility to news reports asserting the U.S. is leaving Incirlik and Al Udeid AB in Turkey and Qatar. These reports are unhelpful and feed mistrust and division among regional partners at a time when we need to work together to address shared security concerns.

 armyvoice.gr/

5 σχόλια:

  1. Ωραια...ερχομαστε στα λογικα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευτυχως, γιατι δεν μας εβλεπα καλα εκει περιξ υου Αράξου. 150 kt σε ενα kalibre και παπαλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλλα μας λεν βεβαια οι τουρκοι
    http://www.defence-point.gr/news/i-ipa-adiasan-tin-vasi-tou-intsirlik-lei-tourkos-apostratos-taxiarchos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. περσινά ξινά σταφύλια. Για όσους βλέπουν λίγο πιο μακρυά, το ενδιαφέρον είναι αλλού πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μήπως θα έπρεπε να αρπάξουν οι Κύπριοι την ευκαιρία και να προτείνουν εκείνοι μία βάση στην Κύπρο για την Ελλάδα, και από εκεί, εμμέσως στις ΗΠΑ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.