5/3/18

Ελλάδα, μια χώρα χωρίς «δίχτυ ασφαλείας» - Η πατρίδα μας είναι έρμαιο διασπορέων ψευδών ειδήσεων

του Σάββα Καλεντερίδη
Όταν σε μια χώρα δεν λειτουργούν οι θεσμοί, όταν η Δικαιοσύνη δεν είναι ανεξάρτητη, για να ελέγχει την Εκτελεστική και την Νομοθετική εξουσία, τότε στην ουσία η χώρα αυτή κινείται χωρίς «δίχτυ ασφαλείας».
Πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες αυθαιρετούν, καταχρώνται την εξουσία και δεν υπάρχει θεσμοθετημένος τρόπος να ελεγχθεί αυτή η κατάσταση.
Αν κάποιος που γνωρίζει τη λειτουργία ενός κράτους, αναλύσει τα φαινόμενα παθογένειας που παρουσιάζονται στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως του ποιο κόμμα και ποια πρόσωπα κυβερνούν, αντιλαμβάνεται ότι στη χώρα αυτή ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβεί κάτι, που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε αποσταθεροποίηση, ακριβώς γιατί δεν υπάρχει δίχτυ ασφαλείας.
Πριν μια εβδομάδα κυκλοφόρησε στον ηλεκτρονικό Tύπο πληροφορία για συγκέντρωση στρατευμάτων στην Αν. Θράκη, με κατεύθυνση τον Έβρο, ενώ δυο εβδομάδες πριν είχαν δημοσιευθεί φωτογραφίες με εκπαίδευση μονάδων της 1ης Στρατιάς, στη διάβαση ποταμού. Τότε δόθηκε η εντύπωση ότι οι Τούρκοι ετοιμάζουν επιθετική επιχείρηση στον Έβρο. Πριν από τρεις μέρες, κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο μια πληροφορία ότι οι Τούρκοι ήταν έτοιμοι να πραγματοποιήσουν μια επιθετική επιχείρηση σε νησί του Αιγαίου, που απετράπη όταν ξένη χώρα ενημέρωσε τις ελληνικές Αρχές, οι οποίες απέτρεψαν την εκδήλωση της επιχείρησης. Την Παρασκευή ημερήσια εφημερίδα αναπαρήγαγε με πρωτοσέλιδο την είδηση, ενώ αναφορές για ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο γίνονται σε άρθρα διαφόρων εφημερίδων. 
Σημειώνεται ότι για αυξημένο κίνδυνο «ατυχήματος» στο Αιγαίο έχει μιλήσει ανοιχτά ο πρέσβης των ΗΠΑ αλλά και ο Έλληνας υπουργός των Εξωτερικών. 
Τα περί θερμού επεισοδίου
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, την Παρασκευή γίνεται γνωστό ότι δυο Έλληνες στρατιωτικοί, την Πέμπτη έπεσαν στα χέρια Τούρκων, στην περιοχή του Κάραγατς, ανατολικά των Καστανιών Ορεστιάδος Έβρου. Οι Έλληνες παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε τη σύλληψή τους και την παραπομπή τους για παράνομη είσοδο στην Τουρκία και απόπειρα κατασκοπείας. Είναι πιθανό οι Τούρκοι να εκμεταλλευθούν την περίπτωση και να τους επιβάλουν βαριές ποινές, για να τους ανταλλάξουν με τους οκτώ που ζητούν άσυλο στη χώρα μας. Όμως, όπως πληροφορούμαι, το γεγονός ήταν τυχαίο και δεν σχεδιάστηκε από τους Τούρκους, όπως διαδίδεται.
Ας δούμε τώρα το θέμα του «θερμού επεισοδίου» που υποτίθεται ότι αποσοβήθηκε λόγω της έγκαιρης ενημέρωσης από ξένη χώρα.
Καταρχάς να σημειώσουμε ότι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, έχουν φύγει από τις έδρες των σχηματισμών και συμμετέχουν στην επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας», στο Αφρίν, μονάδες από τις κάτωθι ταξιαρχίες:
11η Ταξιαρχία Καταδρομών με έδρα το Ντενιζλί, Ταξιαρχία Πεζοναυτών με έδρα τη Φώκαια Σμύρνης, Ταξιαρχία Καταδρομών Στρατοχωροφυλακής με έδρα το Μπορνόβα Σμύρνης, 10η Ταξιαρχία Καταδρομών με έδρα το Τάτβαν, 49 Ταξιαρχία Καταδρομών με έδρα το Μπίνγκιολ, 1η Ταξιαρχία Αλεξιπτωτιστών με έδρα την Καισάρεια, 2η Ταξιαρχία Καταδρομών με έδρα το Μπόλου, 4η Ταξιαρχία Καταδρομών με έδρα το Τούντζελι, Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων Στρατοχωροφυλακής και Αστυνομίας (JOH, POH), μονάδες της Διοίκησης Ανορθοδόξου Πολέμου (μπορντώ μπερελί).
Αυτά όσον αφορά τις μονάδες των ειδικών δυνάμεων και των καταδρομών. Όσον αφορά μονάδες τεθωρακισμένων και μηχανοκίνητου πεζικού, μόνο από την 1η Στρατιά, που έχει έδρα την Κωνσταντινούπολη και η αποστολή της είναι αποκλειστικά στον Έβρο...
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

36 σχόλια:

  1. Πολυ ορθή η σκέψη σας και συνετή η άποψη σας. Τις περισσότερες φορές συμφωνώ μαζί σας. Παράκληση. Ενίοτε χρησιμοποιητε αναφορές για ιστορικά γεγονότα που οι λεπτομερειες τους, που κάνουν και την διαφορά, είναι άγνωστες στο ευρύ κοινό. Παλαιότερα γράψατε πχ ότι ο πολιτικός κόσμος και αργοτερα η χούντα ήταν δεμένη χειροπόδαρα, για την περίπτωση της Κύπρου. Σε αυτή την ανάρτηση σας αναφέρετε τον υπαινιγμό ότι το 1897 ήταν ένας στημένος πόλεμος. Θα παρακαλούσα να εξηγούσατε η να μας δίνατε εύκολα προσβάσιμες παραπομπές. Σας ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οταν δεν λειτουργει η δικαιοσυνη δεν υπαρχει υπευθυνοτητα!ο καθενας αλλα λεει αλλα κανει οπως και τα κομματα που βγαινουν και κυβερνουν με ψεματα!τους εχει κανενας ζητησει ευθυνες για τις αποτυχιες τους;;για τα σκανδαλα;; για τις μιζες;; για λαθος πολιτικες;;ολα αυτα δεν θα επρεπε να απασχουν την δικαιοσυνη;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ``Τυχαίο το περιστατικό'';...δεν ξέρω, με απογοητεύει που ο Ινφογνώμονας τάσσεται με το ΓΕΣ, και τα ρίχνει σε λάθος των αδελφών μας. Από τον κ. Μάζη, τον κ. Δρούγο, τον κ. Π. Σαββίδη, τον κ. Σαχίνη, που παρακολουθώ όσο μπορώ, μέχρι την μπλογκόσφαιρα, όλοι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο απαγωγής. Έπρεπε να έχουμε σκληρή στάση, απέναντι στην Άγκυρα, όπως προανήγγειλε πρόσφατα ο κ. Κοτζιάς, και στάση ενιαία: έγινε απαγωγή, απαιτούμε ΑΜΕΣΑ την επιστροφή των απαχθέντων, ειδάλλως θα υπάρξουν άμεσες συνέπειες στις διμερείς μας σχέσεις. Θα μπορούσαμε να κάνουμε πολλά...αλλά, λυπάμαι, ακόμα και ο πατριωτικός χώρος είναι κατακερματισμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν τάσσομαι με κανέναν και δεν στρέφομαι εναντίον κανενός.
      Έχω την ευθύνη αυτών που γράφω.
      Μίλησα, έκανα έρευνα και ξέρω μετά βεβαιότητος τι έγινε.
      Αν είχαν εισβάλει σε ελληνικό έδαφος οι Τούρκοι, θα είχαν αφήσει ίχνη πάνω στο χιόνι, θα τα είχαμε βιντεοσκοπήσει και φωτογραφήσει και με αυτά τα στοιχεία θα τους είχαμε πάει γ@μι@ντας μέχρι την Άγκυρα.
      Μην πιστεύετε ό,τι σας σερβίρουν.
      Έλεος πια.
      Βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει.
      Ο ανθυπολοχαγός και ο λοχίας είναι εκεί.
      Γιατί να μην πουν ότι τους έπιασαν σε ελληνικό έδαφος, να υποστηρίξουν το θέμα αυτό στο δικαστήριο και να γυρίσουν τούμπα την υπόθεση.
      Ειλικρινά λυπάμαι που κατάντησαν έτσι οι Έλληνες.
      Αγανακτισμένοι, αντιμνημονιακοί, θερμοεπεισοδιάκηδες, οδηγούμε την χώρα στην καταστροφή.

      Διαγραφή
    2. Προανηγγειλε σκληρη σταση ο κοτζιας;τι ειναι αυτο ανεκδοτο;;οταν δεν εχει παρει ουτε μια απαντηση σε ολα οσα λεει και κανει ο ερντογκαν;;

      Διαγραφή
    3. Δέχομσι την απάντησή σας ως έγγυρη.

      Διαγραφή
    4. 1)Ο Δρ. Αθ. Δρούγος για τη σύλληψη στον Έβρο.
      Published on Mar 3, 2018

      https://www.youtube.com/watch?v=IWhSeCkiJS0

      2)https://www.life-events.gr/gegonota/akrivos-simeio-pou-synelifthisan-oi-dyo-stratiotikoi-foto/#.WpwM2GcUnIU

      Διαγραφή
    5. Κι εγω την βλεπω σκεπτικα την αποψη του Σαββα. Ειναι λογικο οτι απεσυραν δυναμεις στο Αφριν.Απο θεση αδυναμη πια στον Εβρο...χμμ...δυσκολο να κανεις μαγκια...ας πουμε θα το σκεφτουν. Βεβαια αν εισαι ψηνιο οπως ο Ερτογαν...ολα παιζουν.Αυτο ομως δεν απαλλασει τους δικους μας εδω...σωρεια λαθων...παντου...Αν κρατησουν τους ομηρους ...αλλαζει....επρεπε κατι να ισοροπησουμε...για να μην εξαρταται πια μονομερως το παν...Αυτο ειναι το κριμα το δικο μας...συν η διαπομπευση των στρατιωτικων μας....Αυτο δεν αντεχεται....ειναι εξωφρενικο..Πρεπει να απαντηθει οπως ελεχθει απ τον Κοτζια...με ιδια επιπτωση στο απεναντι κυρος....

      Διαγραφή
    6. Κυριάκο συμφωνώ μ αυτά που λες !!!!! Άτομα που υπηρέτησαν είναι έχουν άλλη άποψη !! Και η δικιά μου γνώμη είναι ότι ήταν στημένο το συμβάν !!! Όχι ότι δεν υπάρχει η πιθανότητα να πέρασαν λίγα μέτρα μέσα αλλά είναι κάτι που το τράβηξαν πολύ οι φίλοι μας !!!!

      Διαγραφή
  4. Ετσι,ως "εναλλακτικη" σκεψη:

    Δηλ. δεν θελουμε να τους πλακωσουμε τους τουρκους στις γρηγορες;
    Οχι,ε;
    Ε,γιαυτο εγιναν τα μνημονια.

    Αλλα ετσι για αλλαγη,ας σκεφτουμε κιαυτο:

    Αν κανουμε αιφνιδιαστικη "προληπτικη" επιθεση στην τουρκια με αφορμη ολη την τρεχουσα παραφιλογια περι αυξημενης ανθελληνικης τουρκικης επιθετικοτητας (βλεπε:Δηλωσεις ΑΓΕΕΘΑ Τουρκιας Ακαρ,τα επεισοδια στα Ιμια,η "αρπαγη" των ελληνων φανταρων),με εξουδετερωση ολων των υποδομων υψηλης αξιας(αεροδρομια,ναυσταθμους,φραγματα,ηλεκτροπαραγωγα εργοστασια,τηλεπικοινωνιακους κομβους,γεφυρες και στην συνεχεια επελαση των ΧΧ TΘΜ και των 12η,16η,29η,50η ΤΘΤ στην Α.Θρακη,ενω το Ε.Ν. θα αναλαβει κυριως την αμυνα της Κυπρου),το αποτελεσμα θα ηταν να ανασανει το Κουρδικο στο μετωπο Ν.Α.τουρκιας,Αφριν,Αλμπαμπ,Μανβιτζ,να αποκοπει το κουρδικο απο την επιρροη του Ιραν,να αντιστραφει καθολοκληρια η πορεια του αγωνα στην Συρια,με τους Κουρδους του SDF σε ολοκληρωτικο αγωνα για ανεξαρτησια με την πληρη υποστηριξη των ΗΠΑ και του Ισραηλ.
    Ενας αγωνας που "βολευει" απολυτα την Δυση...
    Αλλα εμεις ειμαστε μαλλον αγκιστρωμενοι στα σχεδια της γερμανιας,της Ρωσιας και της Κινας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Ηλία, αν σκεφτόμασταν πραγματικά τα παιδιά μας και το μέλλον τους είχαμε καλύτερη ευκαιρία να τους πλακωσουμε στα χαστούκια τη νύχτα του πραξικόπηματος Αλλά με τέτοιες πολιτικές ηγεσίες μη περιμένεις τίποτα.

      Διαγραφή
  5. Αν είναι έτσι όπως τα λέτε, και καθώς τα ειδησεογραφικά site που μεταδίδουν αυτές τις ειδήσεις είναι πολύ γνωστά και συγκεκριμένα, τότε ιδού πεδίο δόξης λαμπρόν για τον εισαγγελέα να επέμβει. Και εφόσον ο εισαγγελέας δεν επεμβαίνει γιατί το ΓΕΣ δεν κάνει μια μηνυτήρια αναφορά? Μήπως λοιπόν α) οι φημες αληθεύουν ή το ΓΕΣ σκόπιμα θέλει να υπάρχουν? Ποιος είναι ο υπεύθυνος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσο κυκλοφορούν οι "ειδήσεις" για ενέδρα μέσα σε ελληνικό έδαφος και για ένα τζιπ που μας άρπαξαν, τόσο ο κόσμος δεν στρέφεται προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΜ και την κυβέρνηση.
      Κάποιοι αναπαράγουν αυτές τις "ειδήσεις" κατά παραγγελία, οπότε το ΓΕΣ δεν μπορεί να κάνει τίποτα.

      Διαγραφή
  6. Και για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι το γνωστό site το πήγε ένα επίπεδο παραπάνω. Μακάρι κ. Καλεντερίδη να έχετε δίκιο. Γιατί όμως δεν επεμβαίνει το ΓΕΣ με αυτό το δημοσίευμα: https://www.pentapostagma.gr/2018/03/εκτακτο-το-σενάριο-που-ρίχνει-την-κυβέ.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παιζει κιαυτο ισως: Αναμενουμε τουρκικη επιθεση εξ'αφορμης αυτου του γεγονοτος.
      Υπαρχει δε η πιθανοτητα αν γινει κατι τετοιο,το ΝΑΤΟ να εκπαραθυρωσει την τουρκια,παρ'οσα λεει ο κος Παϊατ.
      Ισως αυτο να το θελει και η τουρκια(απιθανο) ή να εχει σχηματισει αλλη αντιληψη ή να'χει παρει αντιθετες διαβεβαιωσεις(το πιθανοτερο).
      Αλλα ολα αυτα ειναι υποθεσεις.

      Διαγραφή
  7. Καπετάνιο μια ερωτηση,
    Βλέπω πως οι σχηματισμοί ειδικών δυνάμεων που αναφέρεις είναι σε επίπεδο ταξιαρχίας.
    Ποσο κόσμο πραγματικά στο περίπου διαθέτει η κάθε ταξιαρχία των Τούρκων . Μανώλης Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απορώ με το δημοκρατικό τόξο που ακόμη δεν μάζεψε υπογραφές για προανακριτική.

    Άσε που περάσενε 2 ημέρες και ακόμη ο Αντωνάκης δεν κατέθεσε μήνυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Νομίζω ότι, στις αναλύσεις σας κάνετε ένα μεθοδολογικό λάθος. Θεωρείτε ως δεδομένο ότι, το εγχώριο πολιτικό σύστημα, αντιλαμβάνεται ως πατρίδα αυτό που αντιλαμβανόμαστε όλοι οι λοιποί Έλληνες πολίτες.

    Πιστεύω ακράδαντα ότι, αυτό ΔΕΝ συμβαίνει.

    Ο Π. Δημητρακόπουλος στην Σιδηρά Διαθήκη του σημειώνει το εξής : "Η αληθινή ησυχία του ανθρώπου δεν είναι ο ύπνος, αλλά, τα οπίσθια της συνειδήσεώς του."
    Πράγματι, όποιος κατορθώσει και περάσει πίσω από την συνείδησή του, τότε, αντί να τον μαστιγώνει αυτή γιά κάθε άδικη πράξη του την μαστιγώνει αυτός.
    Της τραβάει και έναν ξεγυρισμένο βιασμό, όντας πίσω της, προσθέτω κι εγώ, και καθαρίζει μιά και καλή μαζί της.

    Θεωρώ ότι, το σύνολο του πολιτικού συστήματος, έχει κατορθώσει ακριβώς αυτό που περιγράφει ο Π. Δημητρακόπουλος.
    Αν δεν συνέβαινε έτσι, τότε :
    - Θα είχαν δημιουργηθεί οι θεσμοί που αναφέρετε, όπως :(π.χ. Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας),
    - Ο Ενιαίος Αμυντικός χώρος Ελλάδας-Κύπρου θα ήταν γεγονός,
    - Οι Σκοπιανοί και οι Αλβανοί θα καθόνταν ήσυχα,
    - Η κρίση μου μας μαστίζει δεν θα είχε εκδηλωθεί ποτέ,
    - Και, κυρίως, η Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΟΤΕ τολμήσει να μας απειλήσει με οιονδήποτε τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Με τις παρούσες συνθήκες έστω και αν χάθηκαν με το να προσφέρουμε στους Τούρκους αιχμάλωτους για ανταλλαγή δεν είναι ότι σοφότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πριν από 2 βδομάδες γράφτηκε ότι στην ελληνική μπλογκοσφαιρα υπήρξαν περιπτώσεις που κάποιοι γράφαν κατ'εντολη της ΜΙΤ. Θαφτηκε!
    Είναι γεγονός ότι η Τούρκοι ελέγχουν την ενημέρωση στη χώρα μας. Όπως επίσης ότι και πολιτιστικά μας επιβάλλονται με τα τουρκοσηριαλ και τα κλαρινοτσιφτετελια κλαψομουνικα ασματα που ξεφτιλιζουν κάθε έννοια ψυχαγωγίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η εμπειρία που έχω στον γεωγραφικό χώρο του Κάραγάτς και η ενημέρωση που είχα, με κάνουν να συμφωνώ απολύτως με τα αναγραφόμενα του κ. Καλεντερίδη.
    Ξέρουμε ότι σχεδόν το σύνολο των ιστοσελίδων ζούν από την υπερβολή στην περιγραφή και κάποιες από το ψέμα. Με λίγα λόγια, ισχυρίζονται ότι οι Τούρκοι σχεδίασαν κι εκτέλεσαν μιά επιχείρηση εισβολής και απαγωγής στελεχών των ΕΔ, άτομα δηλαδή που φέρουν Εθνόσημο και οπλισμό. Μιλάμε για κανονικό casus belli.
    Θα μου πείς ξέρουν που απευθύνονται!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. http://neadexia.gr/dilosi-failou-kranidioti-to-goudi-tha-ine-poly-epiikis-lysi/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Για τους περισσότερους απλούς πολίτες οι εικασίες για το τι μπορεί να έγινε δεν έχει πολλή νόημα. Σημασία έχει με ποιά σοβαρότητα αντιμετςπίζει η συντεταγμένη πολιτεία αυτά τα όποια περιστατικά. Επίσης αυτο που έχει σημασία είναι η εμπιστοσύνη που έχουν οι πολίτες στο κράτος. Νομίζω οτι σε αρκετά επίπεδα δίνουμε την εντύπωση ότι πάσχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κύριε Καλεντερίδη,

    Δυστυχώς η πλειοψηφία των συμπατριωτών μας σήμερα είτε δεν έλκεται από την πραγματικότητα είτε την αγνοεί συνειδητά. Αντιθέτως επιζητεί πολεμικές ιαχές, συνήθως εκ' του ασφαλούς, θεωρίες συνωμοσίας και σενάρια κινηματογραφικά.Παρά τις ήδη συνταρακτικές εξελίξεις (πολιτικές, γεωπολιτικές, οικονομικές κτλ.) της εποχής αρνείται να ενημερωθεί πραγματικά. Διαβάζει ότι ικανοποιεί το εγώ του και την κοσμοθεωρία του ενώ προτιμά τον θόρυβο που παράγεται από ανυπόγραφα άρθρα με βαρύγδουπους τίτλους και εντυπωσιακές φωτογραφίες από το να διαβάσει και να προβληματιστεί από μια ενυπόγραφη ανάλυση ή ένα καλό βιβλίο. Ο "εθισμένος" αυτός πληθυσμός αποτελεί τον ιδανικό και εύκολο στόχο στα θολά νερά της εποχής της πληροφορίας για την οποία τόσο ατομικά όσο και θεσμικά ως χώρα βρεθήκαμε παντελώς ανέτοιμοι. Αν και οι ατομικές ευθύνες είναι σημαντικές, σαφώς και σε μια οργανωμένη πολιτεία οι ευθύνες της τελευταίας είναι αρκούντως σημαντικότερες. Η ευθυνοφοβία και η ανεπάρκεια, συνήθως των θεσμικών, κυρίως των πολιτικών, λόγω της κομματοκρατίας και του παντελώς αναξιοκρατικού και αποτυχημένου μοντέλου ανάδειξης τους, δεν θεραπεύει παρά μάλλον επιτείνει το καθεστώς αναρχίας στο χώρο της ενημέρωσης, όπου ως χώρα πλέον, χωρίς ίχνος πολιτικής και στρατηγικής στον χώρο αυτό τσιμπάμε στην κάθε οργανωμένη προπαγάνδα και κοιτάμε στο τέλος να μαζέψουμε με επικοινωνιακούς χειρισμούς τις ανεπάρκειες μας. Δυστυχώς βλέπουμε οι χειρισμοί της νύχτας των Ιμίων να επαναλαμβάνονται σήμερα με μεγαλύτερη ένταση... ας ελπίσουμε, αν και δεν είμαι αισιόδοξος, ότι δεν θα ισχύσει το ίδιο και σε ότι αφορά τις συνέπειες...

    ΥΓ. Επειδή πιθανόν ορισμένοι να πουν ότι λέω θεωρίες και δεν απαντώ στην ουσία θα απαντήσω ότι, μιας και ζω στην περιοχή του Έβρου και έχω άποψη για όσα συμβαίνουν, αυτά έχουν όπως ακριβώς περιγράφονται από τον Σάββα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ.Καστρινε δυστυχως ο κοσμος αποπροσανατολιζεται οταν δεν τον βαζεις στην σωστη διασταση των πραγματων.Ειναι τακτικη αυτη των μμε να κατευθυνουν την κοινωνια μονο στην καταναλωση,τα παντα ολα ειναι αν εχεις 5ευρω να τα καταναλωσεις,εισαι μεγας!δεν χρειαζεται τιποτα αλλο να σε προβληματισει.μεγα θεμα και προβλημα!αποβλακωση της κοινωνιας!Ακομα και το θεμα των δυο στρατιωτικων που συνεληφθησαν,η προπαγανδα που χρησιμοποιηθηκε ηταν κανουμε τα παντα....(μπορεις να υποθεσεις υποχρεωνομαστε στους αμερικανους,φιλαμε κατουριμενες ποδιες),κ.ο.κ.τα παιδια μας να γυρισουν στα σπιτια τους και μετα λεμε και ενα ευχαριστουμε τον σουλτανο ερντογαν.και μη χειροτερα δηλαδη.

      Διαγραφή
  16. Αυτά τα θέματα καλό είναι να αναδεικνύονται όταν όλα έχουν αποσαφηνιστεί. Την ώρα που το ΓΕΕΘΑ μετά από περίπου 4 μέρες δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει την κατάσταση επίσημα αν μη τι άλλο αυτό προκαλεί ανησυχία. Δυστυχώς η ενημέρωση στα εθνικά θέματα από την σημερινή κυβέρνηση έρχεται με το σταγονόμετρο.

    Έκανα ο ίδιος προσωπικά περιπόλους ακριβώς στα σύνορα κατά την στρατιωτική μου θητεία στο τρίτο εξάμηνό της. Αλλά δεν είναι συγκρίσιμα τα μεγέθη της τεχνολογίας του 1991 με εκείνα του σήμερα. Όπως επίσης δεν είναι συγκρίσιμα τα μεγέθη στην ελληνο-αλβανική και ελληνο-γιουγκοσλαβική μεθόριο (έτσι την πρόλαβα) που υπηρέτησα εγώ με την ελληνο-τουρκική.

    Σε κάθε περίπτωση, οι κίνδυνοι είναι πολλοί, «ξεφυτρώνουν» από εκεί που δεν φαντάζεσαι και είναι στιγμές που αγριεύεις. Όλα τα πιο πάνω τα «κερδίζει» μονάχα η σωστή εκπαίδευση! Αυτή που σου μαθαίνει να είσαι ψύχραιμος και σου μαθαίνει να επιβιώνεις. Εκεί ήταν πολύ εύκολο να χαθείς και να περάσεις απέναντι στα ελληνο-αλβανικά στην δεκαετία του '90. Στον Έβρο σήμερα δεν έχω άποψη όπως δεν έχω γενικώς άποψη πια για τις συνοριογραμμές σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Υπομονή, θα δούμε τις επόμενες μέρες τι θα γίνει με τους στατιωτικους.Με το τζιπ τι έγινε τελικα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εξαιρετική ανάλυση κε Σαββα και απόλυτα στοιχειοθετημένη.��

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Από τα σημαντικότερα κείμενα που έχετε γράψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το άρθρο είναι λογικά δομημένο. Έχει όμως σχέση η λογική με τη βούληση, και μάλιστα της Τουρκίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αγαπητέ Σάββα, σε διαβάζω πάντα με ιδιαίτερο εβδιαφέρον και δέχομαι ό,τι γράφεις και λεςως κάτι αδιαμφισβήτητο. ακόμη και αν περιέχει λόγυς σκοπιμότητας, διότι η σκποπιμότητα αυτή θα είοαι ιερή για να τη λες εσύ. Αυτό που με προβήματίζει σε αυτήν την υπόθεση είναι ότι τα σύνορά μας εκείο είναι ξέφραγο αμπέλι. Όποιος θέλει μπένει και βγαίνει και αν γίνει αντιληπτός ελέγχεται; δεν υπάρχει ούτε ένας μικρός φράκτης, μια χαμηλή μάνδρα; Τι ακριβώς συμβαίνει και γιατί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Aν λοιπον υποθεσουμε οτι οι τουρκικες ταξιαρχιες καταδρομων εχουν κατεβει προς νοτον,καπου εκει κοντα βρισκεται κι'η Κυπρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.