14/3/18

Χοντραίνει το παιχνίδι κατασκόπων Ρωσίας - Αγγλίας: Απέλαση 23 Ρώσων διπλωματών από τη Βρετανία ανακοίνωσε η Τερέζα Μέι

Για τη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκρίπαλ
Η Ρωσία είναι «ένοχη», δήλωσε η Μέι -  «Δεν είστε καλοδεχούμενοι στο Ηνωμένο Βασίλειο» ήταν το μήνυμα της πρωθυπουργού  
Την απέλαση 23 Ρώσων διπλωματών ανακοίνωσε η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Τερέζα Μέι, ως απάντηση στη δολοφονική επίθεση με δηλητήριο κατά του πρώην κατασκόπου της Ρωσίας, Σεργκέι Σκρίπαλ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη απέλαση εδώ και 30 χρόνια. 
Η Ρωσία είναι «ένοχη» για τη δηλητηρίαση του πρώην ρώσου διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ, δήλωσε η Τερέζα Μέι, ανακοινώνοντας την απόφαση της κυβέρνησης. Όπως ανέφερε η Μέι, οι διπλωμάτες έχουν αναγνωριστεί ως αδήλωτοι αξιωματικοί πληροφοριών, που έχουν μία εβδομάδα διορία για να εγκαταλείψουν τη χώρα. 
Επίσης, η κυβέρνηση πρόκειται να προχωρήσει νομοθετικά σε μέτρα που θα προστατεύουν το Ηνωμένο Βασίλειο από την εχθρική κρατική δραστηριότητα. Ως εκ τούτου, θα υπάρξουν νέα νομοθετήματα κατά της κατασκοπείας. 

Παράλληλα, το επόμενο διάστημα, θα αυξηθούν οι έλεγχοι για τους Ρώσους που πηγαίνουν στη Βρετανία. 

Η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας έκανε λόγο για εχθρική δράση ρώσων κατακόπων σε βρετανικό έδαφος. «Δεν υπάρχει θέση γι' αυτούς τους ανθρώπους ή τα χρήματά τους στη χώρα μας», τόνισε. 

«Το μήνυμά μου σε όσους θέλουν να μας κάνουν κακό είναι ότι δεν είστε καλοδεχούμενοι στο Ηνωμένο Βασίλειο» ανέφερε. 

Επίσης, ο Μέι ανέφερε ότι οι επαφές υψηλού επιπέδου με τη Ρωσία θα ακυρωθούν. Ήδη, έχει αποσυρθεί η πρόταση στον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ να επισκεφθεί τις ΗΠΑ. Παράλληλα, υποστήριξε ότι ενδέχεται να ληφθούν και άλλα μέτρα που δεν θα δημοσιοποιηθούν. 

Το Ηνωμένο Βασίλειο, ανέφερε, ήθελε μια καλύτερη σχέση με τη Ρωσία και είναι «τραγικό» που ο πρόεδρος Πούτιν έδρασε με αυτόν τον τρόπο, είπε. Επίσης, ανέφερε ότι η Μεγάλη Βρετανία δεν είναι μόνη της, καθώς η ίδια συνομίλησε με συμμάχους που στηρίζουν το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ θα επιδιώξει να γίνει συζήτηση στα Ηνωμένα Έθνη. 
Πρώτο Θέμα

11 σχόλια:

  1. http://www.defence-point.gr/news/nevroparalytikos-paragon-novichok-kata-echthron-tou-kremlinou-liga-logia

    Τελικά ο Ρώσος δολοφονήθηκε με NOVICHOK όπως είχα γράψει.

    Είμαστε οι πρώτοι στην Ελλάδα που το είχαμε γράψει περίπου 48 ώρες μετά το περιστατικό, πριν καν αναφέρουν οι Βρετανοί ότι ήταν νευροτοξικός παράγοντας. Άλλη μια πρωτιά για το http://infognomonpolitics.blogspot.gr

    http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2018/03/blog-post_163.html

    Γιώργος Γεωπόνος 7 Μαρτίου 2018 - 1:51 π.μ. είπε:

    "Υπάρχει μαρτυρία ότι τα μάτια της 33χρονης κοπέλας είχαν γίνει εντελώς άσπρα και έβγαζε αφρούς από το στόμα ενώ ο πατέρας της είχε σπασμούς. Αυτό είναι βασική αρχική ένδειξη που δίνει κατεύθυνση στην έρευνα ως προς τα πιθανά δηλητήρια. Δεν πιστεύω ότι είναι ραδιενεργό Πολώνιο 210. Αυτή τη φορά οι Ρώσοι δεν θα έκαναν το ίδιο λάθος όπως με τον Λιτβινένκο. Το Πολώνιο 210 αφήνει μικρά ραδιενεργά ίχνη. Οι Βρετανοί ερευνητές μετά την δολοφονία είχαν εντοπίσει ίχνη μέχρι και στο αεροπλάνο που είχε φέρει τον δολοφόνο στο Λονδίνο από τη Ρωσία. Τα ίχνη Πολωνιου 210 έδειξαν τη διαδρομή. Δεν πιστεύω λοιπόν ότι αυτή τη φορά είναι κάποια ραδιενεργή ουσία αλλά κάτι ξεκάθαρα χημικό.

    Από τα λίγα στοιχεία που υπάρχουν πιστεύω(με κάθε επιφύλαξη γιατί δεν είμαι γιατρός αλλά γεωπόνος με κάποιες γνώσεις βέβαια που βοηθάνε ως προς τα οργανοφωσφορικά και άλλα δηλητήρια) ότι ήταν κάτι από κατηγορία οργανοφωσφορικών 3ης+ γενιάς. Ίσως NOVICHOK 5-7 ή κάποιο “αντίγραφο” της ίδιας κατηγορίας . Κάτι τέτοιο.
    Αν είναι αυτό τότε μιλάμε γενικά για χημική ουσία 4-8 φορές πιο ισχυρή από το VX (!!!). Σε μορφή μικρού σπρέι για δολοφονίες.Φανταστείτε λοιπόν κάτι πολύ πιο δυνατό από το σπρέι του χοντρού βορειοκορεάτη.
    Πούτιν Καγκεμπίτης είναι αυτός, με συμβουλους όλους τους γερόλυκους της ΚGB. Όχι Αλέξης φραπεδοφόρος με σύμβουλο Καρανίκα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεωπόνος είσαι,μείνε στα χωράφια σου. Μην προτρέχεις με κρίσεις και δογματισμούς
    αε αλλωνόνε τα χωράφια. Δηλαδή επειδή η προϊσταμένη της πιο δόλιας μυστικής υπηρεσίας του κόσμου, της Ιντέλιτζενς Σέρβις της Δόλιας Αλβιόνος (Perfidιous Albion,κατά την παγκόσμια φήμη και προσωνυμία της), είπε ότι "υπάρχουν υψηλές πιθανότητες" ότι οι Ρώσοι το κάνανε, πριν να καταλήξουν καν οι έρευνες της δικής της αστυνομίας και χωρίς καμιάν αδιάβλητη διεθνή έρευνα, εσύ Γεωπόνε, υπεύθυνε για την προστασία του φυτικού κόσμου από τα δηλητήρια της Μονσάντο, σπεύδεις σαν ανίδεο του κόσμου θύμα και το χάφτεις τα δηλητήρια της Ιντέλιτζενς και πλειοδοτείς μάλιστα εξειδικεύοντας με Καγκεμπίστες και Καγκεμπέ.
    Ξύπνα καημένε, που ζεις. Μαζί με την Alice, in Wonderland?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1) To θέμα δεν είναι ότι το λέει ο γεωπόνος ή οι Βρετανοί. Το θέμα είναι ότι το λένε και άλλοι ειδικοί (σε άλλες χώρες) ότι το κάνανε οι Ρώσοι. Και καλά κάνανε σε έναν προδότη της πατρίδας τους. Έτσι πρέπει. Μυστικές υπηρεσίες είναι όχι αθλητικός σύλλογος "αν δεν με αρέσει ή μου κάνουν καλύτερη προσφορά πάω στον άλλο σύλλογο". Δεν είναι έτσι. Από τη στιγμή που είσαι πολίτης μιας σοβαρής χώρας και διαλέγεις αυτό το δρόμο και δίνεις όρκο,είσαι σαν "μοναχός"... από την υπηρεσία/μοναστήρι κόβεις δεσμούς μόνο όταν σε σηκώσουν 4 σε κάσα.

      2) Για το Novichok μίλησα πριν καν το ανακοινώσουν μόλις είδα στο BBC έναν αυτόπτη μάρτυρα(έναν μαύρο) να περιγράφει τα συμπτώματα της κοπέλας και του Σκρίπαλ. Έκανε "μπαμ" ότι ήταν κάτι σε οργανοφωσφορικό και διάλεξαν το Novichok για πολύ σίγουρα αποτελέσματα και να στείλουν τα κατάλληλα μηνύματα στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Μια πατριωτική κυβέρνηση έτσι λειτουργεί στους προδότες ευαίσθητων υπηρεσιών.

      3) Ο καθένας μπορεί να αντιλαμβάνεται τα πράγματα όπως θέλει και να ζει στον κόσμο του και να κατηγορεί τον άλλο. Ο χρόνος είναι η καλύτερη απόδειξη.



      ΥΓ: Γεωπόνος ήταν και ο Χάινριχ Χίμλερ και το Zyklon B ήταν εντομοκτόνο :)

      Διαγραφή
  3. Πολύ σωστά τα λές γεωπόνε !Για να μαζεύονται λίγο οι "επιλέξαντες τον ελεύθερο κόσμο", εστι δίκης οφθαλμός... Εξ αλλου το είχαμε και εμβλημα σε κάποια γραφεία στο Στρατό. Εναν ...οφθαλμό που τα πάντα εβλεπε και ακουγε (κυρίως).
    Τώρα επειδή φαίνεσαι γνώστης, κάτι καλύτερο απο το K-othrin εποχιακό ψεκασμό ; Οχι για πράκτορες, για κουνούπια, αράχνες κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "κάτι καλύτερο απο το K-othrin εποχιακό ψεκασμό ;"


      Δραστική ουσία Deltamethrin έχουν πολλά εμπορικά σκευάσματα της ίδιας κατηγορίας όπως αυτό(K-Othrine) που ανέφερες. Οπότε πρακτικά είναι ισοδύναμα όσα έχουν την ίδια δραστική ουσία.

      Μερικές άλλες δραστικές ουσίες(περίπου 10-15) της ίδιας κατηγορίας(πυρεθροειδή) είναι οι:
      Permethrin, Cypermethrin, Fenpropathrin, Bifenthrin, Cyfluthrin, Τralomethrin, Cyhalothrin. Fluvalinate, Fenvalerate, Flucithrinate

      Περίπου αυτές τις επιλογές έχει κάθε συνάδελφος σε γεωπονικό κατάστημα αν τον ρωτήσεις για τη συγκεκριμένη κατηγορία εντομοκτόνων.

      Αν υπάρχει πρόβλημα ανθεκτικότητας συγκεκριμένου εντόμου ή διαφορετικών εντόμων μία καλή πρώτη “απάντηση” είναι ο συνδυασμός δραστικών ουσιών πχ : Permethrin + Tetramethrin + κάποιο άλλο παράγοντα για να έχει το έντομο να αντιμετωπίσει “κοκτέιλ” οπότε και “λοκατζής” να ναι δεν έχει ελπίδες αντοχής :).

      1) Εποχιακό ψεκασμό σε τι ακριβώς όμως? Όλες οι λεπτομέρειες έχουν τη σημασία τους...είναι πχ αποθήκη? Και αν ναι αποθηκεύεις εκεί κάποιο αγροτικό προϊόν? (πχ πατάτες, βαμβάκι?)
      Είναι μήπως στρατώνας?
      Χωρίς κάποιες βασικές λεπτομέρειες δεν μπορώ να απαντήσω 100%.

      2) Μήπως έχεις πρόβλημα ανθεκτικότητας από ακάρεα (γιατί εκεί πρέπει να είμαι πιο προσεκτικός τι θα σου προτείνω από τη συγκεκριμένη κατηγορία εντομοκτόνων)

      Πρέπει οπωσδήποτε να μου απαντήσεις στα (1) και (2) για να μπορώ να σου απαντήσω σίγουρα.

      ΠΡΟΣΟΧΗ! Επαναλαμβάνω ότι αν είναι ακάρεα (2) και έχουν ανθεκτικότητα πρακτικά τα “πιάνει” με σημαντικές πιθανότητες εξολόθρευσης μόνο η δραστική ουσία Fenpropathrin από την κατηγορία εντομοκτόνων που συζητάμε(πυρεθροειδή). Διαφορετικά αλλάζουμε κατηγορία εντομοκτόνων αν έχουμε το συγκεκριμένο πρόβλημα.

      Διαγραφή
  4. Why the U.K. government tries to punish the punishment of traitors?

    How many of his compatriots kills a traitor, either directly or indirectly?

    Any traitor is punishable for ever, by his/her compatriots. Without prescription.
    And, even without trial, if he has escaped his country Courts, putting himself under the protection of a foreign country, for which it is evident he has committed the treason.

    Putin is right, on this matter, even if he himself ordered the killing of traitors, and even if this has been done in an exemplar way, for other virtual traitors.
    No matter how much this may have hurt U.K. government general plans or present schedules.
    One should never have two measures: The same would be true and right, if British Prime Minister had orered the assassination of a British traitor, who would have found shelter in Russia.

    Therefore, U.K. acts against international law, by expelling the Russian diplomats.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Mε αφορμη την απαγωγή των Ελλήνων στρατιωτικών έπρεπε να απειλήσουμε την Τουρκία με απελάσεις πρακτόρων τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το τσίρκο των Αμερικάνων με την Εγγλέζα μαιμού, σε νέα παράσταση - αντίγραφο της προηγούμενης του 2003 με τα χημικά του Ιράκ.

    Από κοντά και οι ντόπιες μαιμούδες που ώς συνήθως τα ξέρουν όλα, εκτός από την τύφλα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεωπόνε πολυπράγμονα, (πολυδούλης και ερημοσπίτης ήταν ο παλιός, σοφός χαρακτηρισμός που σε αφορά), αντί να κινητοποιείσαι και να εκστρατεύεις εναντίον της δουλοκυβέρνησης που έδωσε πενταετή άδεια στην επάρατη Μονσάντο να δολοφονήσει την ελληνική Μελισσοκομία, να δηλητηριάσει αγιάτρευτα την ελληνική γη και τον υπόγειο υδάτινο ορίζοντα, να χιλιαπλασιάσει την καρκινοπάθεια στον εναπομένοντα αγροτικό πληθυσμό, δηλαδή να δώσει την χαριστική βολή στο ήδη ημιθανές ελλαδικό σώμα, εσύ ποζάρεις σε ιστοσελίδες ως Νάρκισσος ειδικός των χημικών όπλων, αποφαίνεσαι με ϋφος διεθνούς εμπειρογνώμονα για την ρωσική ενοχή και προσθέτεις το φούμαρο: "το λένε και άλλοι ειδικοί (σε άλλες χώρες) ότι το κάνανε οι Ρώσοι", κάτι που έβγαλες από το κεφάλι σου. Κανένας ειδικός, πουθενά δεν εξέθεσε το κύρος του με τέτοιον αστήρικτο ισχυρισμό, μόνο αγγλοσαξωνικά προπαγανδιστικά φερέφωνα. Αντίθετα ο εκπρόσωπος της αρμόδιας οργάνωσης του ΟΗΕ για την απαγόρευση των χημικών όπλων δήλωσε ότι κανένα στοιχείο για την φύση και την πιθανή προέλευση του χημικού όπλου δεν τους υποβλήθηκε αρμοδίως προς μελέτη, εξακρίβωση, ετυμηγορία και λήψη μέτρων και ότι επομένως η καταγγελία της Ρωσίας ως ενόχου είναι μετέωρη. Ακριβώς ότι είπε ο ΥΠΕΞ Λαβρώφ της Ρωσίας από την αρχή, επικαλούμενος το άρθρο 9 της διεθνούς σύμβασης για την απαγόρευση των χημικών όπλων.
    Στοιχεία αυτά ελέγξιμα και αποστομωτικά, που επιβεβαιώνουν το ανωτέρω λακωνικά φονικό σχόλιο του Δημήτρη, που συγχαίρω την ευστοχία του:
    "Από κοντά και οι ντόπιες μαϊμούδες που ως συνήθως τα ξέρουν όλα, εκτός από την τύφλα τους."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 1) Άσε εμένα. Κόλλησες. Εγώ ήμουν στο σχόλιο, είμαι και γεωπόνος, δεν είναι των χωραφιών μου λες κτλ ασχέτως που πέτυχα ότι ήταν Novichok.
    Το ότι το λένε και κάποιοι ειδικοί μυστικών υπηρεσιών στον τίτλο των άρθρων τους δεν σου λέει τίποτα έτσι?

    "Δείτε ποιος είναι ο άγραφος νόμος των μυστικών υπηρεσιών της Ρωσίας για τους προδότες"

    http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2018/03/blog-post_163.html

    2) Τώρα εκτός από εδώ άρχισαν να το γράφουν και σε αμυντικά σάιτ
    http://www.defence-point.gr/news/nevroparalytikos-paragon-novichok-kata-echthron-tou-kremlinou-liga-logia ούτε αυτό σου λέει τίποτα

    Φυσικά επειδή δεν σου αρέσει η αντίθετη άποψη αρχίζεις τις ειρωνείες, χαρακτηρισμούς κτλ.

    3) Μην ξεχνάς ότι οι Ρώσοι (ως σοβαρή χώρα) έχουν ιστορία στην εξολόθρευση των προδοτών τους (βλέπε Λιτβινένκο). Στο είπα και πριν ότι ο χρόνος είναι η καλύτερη απόδειξη.

    4) Έχεις δικαίωμα να αντιλαμβάνεσαι τα λόγια του άλλου όπως θες και να τον χαρακτηρίζεις όπως θες. Δικό σου θέμα. Εγώ από τη δική μου πλευρά επειδή δεν θα κάτσω να σας επιβάλω τον σεβασμό ούτε σε εσένα, ούτε στον Δημήτρη, θα σου πω το εξής:

    Έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν


    ΥΓ: Όσο για τη σύμβαση περί απαγόρευσης χημικών όπλων είναι η σειρά μου να σου απαντήσω με αυτό που είπες χθές:

    "Ξύπνα καημένε, που ζεις. Μαζί με την Alice, in Wonderland?"

    Εδώ ΗΠΑ και Ρωσία έχουν βιολογικά όπλα όχι μόνο κατά ανθρώπων αλλά και και κατά φυτών. Οι μοναδικές χώρες που έχουν οργανωμένες μονάδες κατά φυτών. Έτσι και αρχίσουν πόλεμο με τέτοια όπλα δεν θα μείνει ούτε σιτάρι για δείγμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ κάτι σχετικό με το περιβόητο Novichok:
      http://www.moonofalabama.org/2018/03/theresa-mays-novichok-claims-fall-apart.html#more

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.