7/2/18

Ηχηρή παρέμβαση - Βασίλειος Μαρκεζίνης: «Tο Παλλαïκό Συλλαλητήριο και οι Συνέπειές του.»

Ακολουθεί βαρυσήμαντο μήνυμα του Βασιλείου Μαρκεζίνη, σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις, το Συλλαλητήριο και την επόμενη μέρα για μία σειρά ζητημάτων. 
Αποκλειστικότητα του Αντίβαρου.
Πρώτον, οι ξένοι φίλοι συνεχίζουν να συνωμοτούν για να παραδώσουν τη Μακεδονία μας στο κρατίδιο που διεκδικεί το όνομα και την ιστορία μας. Σύντομα ανάλογοι κίνδυνοι πιθανότατα θα παρουσιασθούν στην Κύπρο μας. Το ότι ο ξένος παράγοντας ξανά-ανακατεύεται στα εσωτερικά μας δεν είναι κάτι καινούργιο. Σημασία όμως έχει ότι τα ανωτέρω, τα τόνισε και ο Μίκης και ήταν στο μυαλό όλου του πλήθους.
Δεύτερον, προσωπικά, πάω ένα βήμα παρακάτω και βλέπω στο Συλλαλητήριο του Συντάγματος μια νέα – πιθανή – αρχή προδιάθεσης του λαού να αντιδρά σε εχθρικές προς τα συμφέροντα μας κινήσεις αν η κυβερνητική πλειοψηφία οδηγεί την Βουλή σε υποταγή που αφήνει τους Έλληνες απροστάτευτους στις ξένες βουλήσεις. Αν αυτό συμβεί κύρια αιτία θα είναι η συνεχής μέχρι τώρα ανάμιξη των ξένων στην εσωτερική και  εξωτερική μας πολιτική.

Τρίτον, η κυβέρνησε αγνόησε τον κίνδυνο ότι ο λαός μια μέρα θα ξυπνούσε και θα κραύγαζε την αυξανόμενη αγανάκτηση του στην ατέλειωτη πολιτική λιτότητας και την διακυβέρνηση από πολιτικούς που έχουν αξιοθαύμαστη ικανότητα στην πλήρη μεταστροφή και εξωτερική υπαναχώρηση, ή καιροσκόπους που ενδιαφέρονται μόνο για τις καρέκλες τους, γιατί αυτοί είναι οι κύριοι υπεύθυνοι αυτής της κακοδαιμονίας.  Γιατί το τονίζω αυτό; Γιατί η μόδα της κολοτούμπας φόνευσε οριστικά την πίστη σε αξίες. Ακόμη και το μεγαλύτερο τμήμα των Ελλήνων κουμουνιστών έγινε θύμα της υπ’ αριθμόν ένα αρχής της σημερινής πολιτικής ζωής: Νομή της Εξουσίας uber alles!
Τέταρτον,  στο «μακεδονικό» – και στους οργανωτές των συλλαλητηρίων οφείλομε ευγνωμοσύνη γι’ αυτή την αφύπνιση. Η αφύπνιση αυτή θα είναι, μάλιστα, μεγαλύτερη όσο οι συμπολίτες μας, που ταλαιπωρήθηκαν τα μέγιστα για να συμμετάσχουν αρχίζουν να χωνεύουν τις μικροπολιτικές προσπάθειες του Μαξίμου να υποβιβάζουν την επιτυχία της συγκέντρωσης, αναγκάζοντας και την αστυνομία ακόμη να “εφεύρει” μη πειστικούς αριθμούς συμμετασχόντων.  Τέτοιες ενέργειες προσβάλλουν και τον λαό και την δημοκρατία.
Πέμπτον, τέτοια τεχνάσματα ίσως πέτυχαν τον σκοπό τους στο παρελθόν, αλλά το κραυγάζον με αγανάκτηση πλήθος έδωσε απτή απόδειξή ότι οι πονηριές από υπηρέτες του Πρωθυπουργού δεν ξεγελάνε πλέον κανέναν. Και αυτό, όπως το πλήθος ατελείωτα εφώναζε, θα πραγματωθεί  όταν οι Έλληνες επί τέλους καταλάβουν ότι η νίκη του λαού θα ολοκληρωθεί όταν αυτός ενωθεί.
‘Εκτον, η Ελλάδα είναι μία, ενωμένη, και θα παραμείνει πάντα ακέραιη και αδιάσπαστη χώρα. Οι Έλληνες πρέπει να δείξουν σ’ όλο τον κόσμο, ότι στις μάχες που αφορούν την Πατρίδα όλοι είναι ενωμένοι και οι διαφοροποιήσεις δεξιοί, κεντρώοι, αριστεροί, αναρχικοί, και αδιάφοροι, αναστέλλονται. Σ΄ αυτή την προσπάθεια κανείς δεν περισσεύει.
Εβδομο, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε όλοι, άπαξ και διά παντός, ότι σταυροφορίες σαν αυτές που φαντάζομαι ανωτέρω δεν έχουν πολιτικό, κομματικό, λαϊκιστικό, χαρακτήρα και ούτε αφορούν προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά αποσκοπούν να διαφυλάξουν τα συμφέροντα του Ελληνισμού και μόνο.
Όγδοον, στις 21 Ιανουαρίου και προχθές ο κόσμος μίλησε. Όχι οι βουλευτές, όχι οι πολιτικοί, όχι οι “μηντιάρχες”, όχι οι τραπεζίτες, αλλά ο κυρίαρχος λαός. Και κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι κυρίαρχος είναι μόνον ο λαός.
Ένατον, ο ελληνικός λαός είναι φιλειρηνικός και νομιμόφρων. Αλλά η υπομονή του στις αδικίες, στην ξένη κηδεμονία, στην ξένη εκμετάλλευση, σε μια άδικη και ατελείωτη λιτότητα, έχει τα όρια της. Όπως στο «Μακεδονικό» έτσι και στ’ άλλα θέματα η υπομονή αυτή τείνει να εξαντληθεί. Ακούστε αυτό το μήνυμα όλοι εσείς που δεν καταλαβαίνετε: Kυρίαρχος και, σε τελευταία ανάλυση τιμωρός, είναι μόνο ο λαός.
Δέκατον, ο λαός θ’ αποφασίσει το τι θα γίνει στη μέλλον στην Μακεδονία, στην διασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας μας, του ενεργειακού μας πλούτου, και σ’ ένα εκσυγχρονισμένο σύστημα συμμαχιών, που θα μας δώσει το μέγιστο αριθμό φίλων και τον ελάχιστον αριθμό εκμεταλλευτών. Η Άμυνα, η Εξωτερική Πολιτική και η Οικονομία είναι πολύ σοβαρά θέματα για  να τα αφήσομε στα χέρια ανθρώπων μη ειδικών και που διακρίθηκαν μόνο στο ταλέντο της κολοτούμπας.
Ενδέκατον , στα πανεθνικά συλλαλητήρια όλοι οι Έλληνες και η Εκκλησία τους ομόφωνα στείλανε το ύστατο μήνυμα: Τέρμα στην ακυβερνησία, την απληστία των ολίγων, τη μυστική διπλωματία και την παραμέληση των πολλών και των αδικημένων.
Δωδέκατον  και τελευταίο μήνυμα: όταν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες μιλάνε με μια φωνή, οι υπηρετούντες τον λαό πρέπει όχι μόνο ν΄ ακούουν  αλλά και να υπακούουν.

11 σχόλια:

  1. Μπαρουφολογιες του Μαρκεζινη που τον εκανε σερ η βασιλισσα (γιατι αραγε?). Θα πρεπει να μας εξηγησει γιατι ο Randolph Churchill (ο γιος του πρωθυπουργου) ηρθε στα Βαλκανια το 43 δεξι χερι του "στραταρχη" ΤΙΤΟ (Weiss). Και βεβαια γιατι οι Βρετανοι φιλοι του προειδοποιησαν το 50 οτι αν ργριραμε απιατησεις ανεξαρτησιας της Κυπρου, θα μας δημιουργουσαν "Μακεδονικο" και βεβαια ειναι οι υποκινησαντες την εξοντωση του ελληνισμου της Πολης το 55.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ταϋγέτη.

      @ Hasan Muratoglu

      Ὅλα ὅσα λές ἐσὺ εἶναι μπαρουφολογίες.
      Ἡ Βασίλισσα τὸν ἔκανε Sir,διότι σὰν οἰκονομικὸ της σύμβουλο ἀναγνώρισε τὴν ἀξία του.Ἐμεῖς τὸν ἀναγνωρίσαμε;
      Ἐδῶ τὸν ἀπαξιοῦω.Ὁ γνωστὸς ἑλληνικὸς φθόνος γιὰ κάποιον ποὺ εἶναι ἀνώτερὸς μας.
      Γιὰ τὰ ὑπόλοιπα ποὺ λὲς τὶ ἐξήγησι νὰ μᾶς δώση; Νὰ μᾶς ἐξηγήση τὴν ἐξωτερικὴ πολιτικὴ τῆς Ἀγγλίας;
      Ἄς προσέχαμε ἐμεῖς κύριε,καὶ νὰ μὴν εἴμαστε σφουγγοκωλάριοι,Ἄγγλων,Γερμανῶν,Ἀμερικανῶν καὶ λοιπῶν βαρβαροδυτικῶν καὶ νὰ δεχώμαστε νὰ κὰνουμε ἀκόμη καί προδοσίες κατ᾿ἐπιταγήν τους.

      Ὁ πατέρας του ἦταν ἕνας πολὺ σωστὸς πολιτικὸς ἀλλὰ βλέπεις ἦταν κοντὸς καὶ ἄσχημος,καὶ οἱ Ἕλληνες θέλουν ὁμορφάντρες,ὅπως "Ἐθνάρχη"τρομάρα του(ἐκεῖ ψάξε γιὰ Σκοπιανό,γιὰ τὸ ὁποῖο στὸ τέλος ἔκλαψε,ἀναλογιζόμενος τὴν ἁμαρτία του)καὶ Παπανδρέου τὸν γυναικομανῆ ποὺ ἄνοιξε τὴν πόρτα τῆς κολάσεως στὴν ὁποία ζοῦμε τώρα.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητη μου αγνοεις τα ιστορικα στοιχεια που παρεθεσα και αναλισκεσαι σε υμνολογιο για τον πατριωτη Μαρκεζινη. Καποιος που ειναι σερ δουλευει για το Αγγλικο στεμμα. Δεν το αντιλαμβανεσαι αυτο???? Σωτηρα περιμενεις????? Εναλλακτικες του συστηματος ειναι ολοι αυτοι. Και βεβαια τα λενε ωραια. Μπουχτησαμε απο ολα αυτα και τους "πατριωτες". Εκτος αν επιθυμεις να δεις την παλινοστησιν του στεμματος εν Ελλαδι και το Foreign Office μ επαραρτημα στο ΥΠΕΞ.......

      Διαγραφή
    3. Ταϋγέτη.

      @Hasan Muratoglu

      Ἔδειξα μὲ τὸ σχόλιό μου ὅτι περιμένω σωτήρα;
      Καὶ πρὸς πληροφόρησίν σου,εἶμαι ἄκρως ἀντιβασιλική.

      Διαγραφή
  2. Δεν ειναι μπαρουφες τα λογια αυτα.Ειναι τα λογια ενος πατριωτη απο την δική του οπτική ητε συμφωνει καποιος η οχι.Δεν γίνεται καθε φορα που ενας Ελληνας εκφραζει τον πατριωτισμο του να τον λεμε προδότη γιατι εμεις εχουμε παντα την γνωση και το δίκαιο.Αυτα τα πραγματα οδηγουν σε ζουγκλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ταϋγέτη.

      @Αγγελος

      Γιατί τά λόγια τοῦ Μuratoglu εἶναι λόγια ἐνὸς πατριώτη ἀπὸ τὴν δικὴ του ὀπτικὴ καὶ τὰ δικά μου δὲν εἶναι πατριωτικὰ ἀλλὰ ἀπὸ τὴν δική μου ὀπτική;
      Ποῦ καὶ πότε τὸν εἶπα προδότη τὸν ἄνθρωπο;

      Τόσο πολὺ σᾶς ἐνοχλῆ νὰ ἔχη κάποιος καλὴ γνώμη γιὰ τὸν Μαρκεζίνη;

      Διαγραφή
  3. Aγαπητή Κυρία (;) Ταϋγέτη, αυτός ο Sir Basil (Σερ Μπάζιλ), ιππότης του Ηνωμένου Βασιλείου, πρώην Μεγάλης Βρετανίας, δεν παρατηρήσατε ότι θυμάται την Ελλάδα και κάνει την εμφάνισή του -με κάποιο δημοκοπικό άρθρο στα ελληνικά και με καμιά διακριτική επίσκεψη σε εκδότη/παράγοντα- κάθε φορά που οσμίζεται πολιτική κρίση και
    αλλαγή φρουράς (δεσμοφυλακής) στην ψωροκώσταινα, που περιφρόνησε σε όλο τον παραγωγικό του βίο;
    Θα επιμένατε να τον υπερασπίζεστε αν κάποιος σας πληροφορούσε ότι όλα αυτά εφτά χρόνια του σταυρωμού της πατρίδας τού πράγματι πανάξιου πατέρα του, αυτός ιππότης της βασίλισσας,και διακεκριμένος νομικός (όχι οικονομολόγος) με άνετη πρόσβαση και στο BBC και σε όλες τις μεγάλες βρετανικές εφημερίδες δεν έγραψε ούτε μια λέξη για την υπεράσπιση της Ελλάδας και του λαού της, όταν σειρά όλη και Βρετανών και Αμερικανών και άλλων ξένων διασημοτήτων συγκινήθηκαν και έγραψαν φλογερά άρθρα;
    Δεν του πέρασε από τον νου τέτοια σκέψη; Λάθος. Τού ζητήθηκε, του έγιναν και εκκλήσεις να ηγηθεί κίνησης στην ομογένεια των ΗΠΑ, μια και καλείται να διδάξει στο Τέξας, να γράψει κανένα άρθρο. Και αρνήθηκε με σκαιότητα.
    Καθηγητής στο Καίμπριτζ και στην Οξφόρδη, αρνιόταν να δεχτεί ΄Ελληνες σπουδαστές.
    Ομολογεί στο βιβλίο της αυτοβιογραφίας του ότι απέφυγε να δει τον γιο του ΄Ελληνα καθηγητή της Οικονομίας και διοικητή Τραπέζης Γιάγκου Πεσματζόγλου.
    Ο άνθρωπος ντρεπόταν για την ελληνική καταγωγή του.
    Τώρα έρχεται εδώ και γλύφει για να τον κάνουν πρόεδρο, πρωθυπουργό, για να σώσει την Ελλάδα.
    Μην παρασύρεστε λοιπόν κυρία μου. Πάρτε να διαβάσετε το βιβλίο της αυτοβιογραφίας του και απολαύστε τις φωτογραφίες, στο κότερο, στη βίλα του στην Οξφόρδη και προπάντων αυτήν με τον ιππότη γονυκλινή υπό το ξίφος της βασιλίσσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και παντα επιφυλακτικος, θεωρω τα ανωτερω αξιοσημειωτα. Μονον μια ερωτηση προς απαντες. ΔΙΑΤΙ ο ανωτερω δεν προσηλθε να παραστει απλως στο συλλαλητηριο, ως απλος Ελλην, φωτογραφιζομενος διπλα στο ξιφος του αγνωστου στρατιωτ稴΄΄<..
      Τα λοιπα ειναι κρισεις απλως, αλλα πιστευω οτι γνωστης των δρωμενων , εαν πραγματικα ηθελε βοηθησει την Ελλας , θα παριστατο απλως ως απλος πολιτης.
      Κατα λοιπα δεν γνωριζω τις σχεσεις του με το στεμμα, αλλα οτι εχει σχεση με Αγγλια, με κανει πιο επιφυλακτικο.
      Τελος οτι και αν κανει ας ειναι καλα, αρκει να μην κα;νει ζημια στην Ελλαδα. Η αληθεια ομως ειναι οτι δεν ακουστηκε ολα αυτα τα χρονια να προτεινει κατι ως λυση για την Ελλαδα.
      Υγιαινετε

      Διαγραφή
    2. Ταϋγέτη.

      @Asterios Toxotis
      Ἀγαπητὲ ἔχεις ἀποδείξεις γιὰ ὅσα γράφεις;
      Γιατὶ καὶ ἐγώ μπορῶ νὰ κατηγορῶ μὲ ὅ,τι θέλω ὅποιον δὲν ἐκτιμῶ.
      Πῶς μπορεῖς νὰ εἶσαι σίγουρος ὅτι ντρέπεται γιὰ τὴν καταγωγή του;
      Γνωρίζεις κατ᾿ἀρχήν τὴν καταγωγή του;

      Δὲν ἔγραψε,γράφεις,οὔτε μιὰ λέξι γιὰ τὴν ὑπεράσπισι τῆς Ἑλλάδος,καἲ τὰ ἕξη βιβλία ποὺ ἔχει γράψει ἀναφερόμενος καὶ στὶς κρίσεις ποὺ μαστίζουν τὴν χώρα καὶ στὴν ἐξωτερικὴ πολιτικὴ;

      Ἄραγε γνωρίζεις ὅτι ὅπως ὁ πατέρας του,πίστευε στὸ ἄνοιγμα πρὸς τὴν Ρωσσία;

      Νὰ γνωρίζης πώς καμμία ἐπιθυμία δὲν ἔχει γιὰ ἀξίωμα.Ἄλλωστε μόνο γιὰ σύμβουλος κάνει,καί τὸ γνωρίζει.

      Ἄν θεωρῆς ὅτι τὸ σπίτι ποὺ ἔχει στὴν Ὀξφόρδη εἶναι Βίλλα ,λυποῦμαι πολὺ διότι δὲν γνωρίζεις ὡς φαίνεται ἀπὸ estates στὴν Ἀγγλία καὶ τὶς διαφορὲς τους σὲ τιμὲς,ἀπὸ πόλη σὲ πόλη γιὰ νὰ πῆς κάποια κατοικία ὅτι εἶναι Βίλλα.

      Διαγραφή
    3. Ταϋγέτη.

      @ΣΑΓΓΑΡΙΟΣ

      Ἀγαπητὲ
      ἐγώ δέν πῆγα στὸ συλλαλητήριο,γιὰ λόγους ὑγείας καὶ ὄχι καὶ τόσο γιὰ λόγους ἡλικίας .
      Ὁ Β.Μαρκεζίνης εἶναι μεγαλύτερὸς μου,καὶ τὸ γνωρίζω καλὰ διότι γιὰ μικρὸ χρονικὸ διάστημα τὸν εἶχα στὸ Πανεπιστήμιο σὰν λέκτωρα·μήπως λοιπὸν εἶναι καί γι᾿αὐτὸν θέμα ὑγείας;

      Διαγραφή
  4. Μάθετε να ακούτε και όχι να σχολιάζετε. Το ότι είναι μεγάλος άνδρας είναι δεδομένο και μη ανατρέψιμο από κανέναν. Δε συμφωνούμε όλοι με όλους σε όλα. Αν όλοι οι μεγάλοι Έλληνες όμως είχαν αγνα πατριωτικά κίνητρα η Ελλάδα δεν θα είχε αυτα τα χάλια ούτε θα ήταν τόσο μικρή.Καληνύχτα σας, ένας Έλληνας που έφυγε από Δυτικά και γύρισε από Ανατολικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.