11/2/18

Παιχνίδια πολέμου από την Κίνα - Επεκτείνεται και στρατιωτικά στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, αλλάζοντας το status quo

Παιχνίδια πολέμου από το Πεκίνο - Επεκτείνεται και στρατιωτικά στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας
Το Πεκίνο επιταχύνει τις κατασκευαστικές στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, παρά το γεγονός ότι συμφώνησε να θεσπίσει κώδικα δεοντολογίας για την αμφισβητούμενη περιοχή, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Έρευνες από την Πρωτοβουλία για τη Διαφάνεια στη Ναυτιλία της Ασίας (Asia Maritime Transparency Initiative), μέρος του αμερικανικού think tank Center for Strategic and International Studies, αποκαλύπτουν ότι η Κίνα έχει κατασκευάσει αρκετές εγκαταστάσεις γύρω από τα νησιά Spratly και Paracel.
Τα μόνιμα έργα τα οποία η Κίνα ολοκλήρωσε ή άρχισε να λειτουργεί από τις αρχές του 2017, αντιπροσωπεύουν 72 στρέμματα ή 290.000 τετραγωνικά μέτρα, ανέφερε η έκθεση.
"Η διεθνής προσοχή έχει απομακρυνθεί από την κρίσης στη θάλασσα της Νότιας Κίνας κατά τη διάρκεια του 2017 λόγω της έντασης με τη Βόρεια Κορέα, αλλά η κατάσταση στη θάλασσα της Νότιας Κίνας έχει αλλάξει", ανέφερε η έκθεση.
"Το Πεκίνο παραμένει προσηλωμένο στην πρόοδο της επόμενης φάσης του σχεδίου του που αφορά την κατασκευή  υποδομών που είναι απαραίτητες για την πλήρη λειτουργία των αεροπορικών και ναυτικών βάσεων στα μεγαλύτερα φυλάκια".
Η κυβέρνηση του κινέζικου προέδρου Xi Jinping ελέγχει μεγάλο μέρος των περιοχών Spratly και Paracel, βασιζόμενη σε μια έννοια γνωστή ως "γραμμή εννιά γραμμών" για να επισημάνει εδαφικές διεκδικήσεις που εκτείνονται σε απόσταση περίπου 1.000 μιλίων από τις νότιες ακτές του έθνους.
Για τη συνέχεια BankingNews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.