10/2/18

Στόχος είναι η Μακεδονία και όχι η κάθαρση - Σε ρόλο καπνογόνου-παραισθησιογόνου το σκάνδαλο Novartis

Σάββας Καλεντερίδης
Το έχουμε ξαναγράψει σε τούτη εδώ τη στήλη. Όπως επιχείρησαν να υφαρπάξουν την υπογραφή και συναίνεση των Ελλήνων για την διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας –μια με το Σχέδιο Ανάν, που μας γλίτωσε ο Τάσος Παπαδόπουλος και η γενναία στάση των Κύπριων αδελφών μας στο δημοψήφισμα, και μια με την Πενταμερή, στην Ελβετία, που μας γλίτωσε ο Ερντογάν για δικούς του λόγους–, έτσι επιχειρούν να πετύχουν την υπογραφή της Ελλάδας για να αναγνωρίσουμε κράτος με το όνομα Μακεδονία, με σύνθετη μορφή, που σημαίνει ότι αναγνωρίζουμε «μακεδονική εθνότητα και γλώσσα.
Στην Κύπρο, αν είχαν υλοποιηθεί τα σχέδια διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, το κράτος έκτρωμα που θα την αντικαθιστούσε θα το διοικούσαν τρεις ξένοι δικαστές. Τι σημαίνει αυτό;
Ότι τις αποφάσεις γι’ αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην Κύπρο –και αναφέρομαι στην εκμετάλλευση των υποθαλάσσιων ενεργειακών αποθεμάτων, που αποδεικνύονται μεγάλης αξίας– θα τις λάμβαναν ξένοι, ερήμην των πολιτών του νησιού. Και δεν είναι μόνο αυτό. Χωρίς κράτος που να ελέγχεται από τους πολίτες, θα τεθεί σε κίνδυνο ακόμα και η ίδια η παραμονή του ελληνισμού πάνω στο νησί, κάτι που θα σημάνει και τον αφελληνισμό της υπόλοιπης Ελλάδας.
Επειδή λοιπόν ο διεθνής παράγων την «πάτησε» δύο φορές στην Κύπρο, για διαφορετικούς λόγους την κάθε φορά, θέλει να «δέσει» τον γάιδαρό του στο θέμα της Μακεδονίας. Ειδικά τώρα που είδε τον ελληνικό λαό να ξυπνάει με τα δυο μεγαλειώδη συλλαλητήρια και να διεκδικεί ρόλο αναχώματος στο παζάρεμα της Μακεδονίας και να επηρεάζει τη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τα οποία δεν θέλουν να έλθουν αντιμέτωπα με τους πολίτες και ειδικά με τους ψηφοφόρους τους.
Δηλαδή, δεν του φτάνει που έχει «τακτοποιήσει» το θέμα με τις κυβερνήσεις σε Αθήνα και Σκόπια. Πρέπει να είναι σίγουρος και με την αντιπολίτευση και με τους πολίτες, για να πετύχει το σχέδιο της αναγνώρισης του κράτους των Σκοπίων με το όνομα Μακεδονία.
Εδώ λοιπόν έχουμε μια περίπτωση που λέει ο λαός μας «Μ’ έναν σμπάρο, δυο τρυγόνια».
Ο διεθνής παράγων, με τα υποχείριά του στην Ελλάδα, έβγαλαν από το μανίκι τον «άσο», που είναι και το τελευταίο χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίον ο Μίκης Θεοδωράκης κατηγόρησε για εθνομηδενισμό και αριστερόστροφο φασισμό, και δεν πέρασαν παρά μερικά εικοσιτετράωρα να τον δικαιώσουν μόνοι τους οι πρώην σύντροφοι του αυτού του οικουμενικού Έλληνα
Την ώρα που πανικόβλητοι έβλεπαν να είναι σε εξέλιξη το πιο μαζικό ηθικό, δημοκρατικό, πατριωτικό και ειρηνικό συλλαλητήριο των τελευταίων 25 ετών στην Αθήνα, την ώρα που έσπευδαν με πανάθλιες μεθοδεύσεις και δηλώσεις να το απαξιώσουν υπουργοί και διάφοροι πληρωμένοι κονδυλοφόροι, κάλεσαν εσπευσμένα τον τρίτο κουκουλοφόρο μάρτυρα και μεθόδευσαν κυβέρνηση και λειτουργοί της ταλαίπωρης δικαιοσύνης να έλθει εσπευσμένα ο ...
Η συνέχειασ του άρθρου στο Pontos-news

39 σχόλια:

  1. Ευριπίδης Μπίλλης
    Άγγελου Συρίγου, Άμεση ανάλυση: Και έσται η εσχάτη πλάνη χείρων της πρώτης
    http://www.kathimerini.gr/947795/article/epikairothta/politikh/amesh-analysh-kai-estai-h-esxath-planh-xeirwn-ths-prwths)

    Συμπληρώνω τα γραφόμενα του Καθηγητή Άγγελου Συρίγου με τα εξής.

    1. Μη "εθνικιστές" που όλοι γνωρίζουν από που άμεσα ή έμμεσα ελέγχονται, προσπάθησαν με βανδαλισμούς και με άπειρη προδοτική αισχρότητα που δείχνει και το ποιόν των όπισθεν τους, να τρομοκρατήσουν τον Μίκη Θεοδωράκη. Βρωμίζοντας το σπίτι του με τα βρωμερά αντεθνικά συνθήματα της αντεθνικής εθνομηδενιστικής νεοταξικής ιδεολογίας των Συριζέων και των λοιπών νεοταξικών πρακτόρων.

    2. Διοργάνωσαν προκλητικά, ως επίσης λέγεται, με τους "αντιεθνικιστές" τους και λοιπούς γνωστούς, αντισυγκέντρωση στα προπύλαια την ώρα του παλλαϊκού συλλαλητηρίου, δίδοντας νομίζω και την σχετική άδεια, και δείχνοντας ποιοι είναι πάντα όπισθεν αυτών που διαλύουν τις πατριωτικάς συγκεντρώσεις, με τα μολότοφ τους κτλ.

    3. Ο διαπραγματευτής ΥΠΕΞ όχι μόνον δεν θέλησε να χρησιμοποιήσει τα παλλαϊκά συλλαλητήρια του Ελληνισμού για να υποστηρίξει τις κρυστάλλινες εθνικές θέσεις , αλλά προφανώς για δείξει ευπειθής σε αυτούς που όλα δείχνουν ότι τον διέταξαν να "λύσει" το σκοπιανό, εξύβρισε τον Μίκη ως "δεξιό" εννοώντας ακροδεξιό, και προσπάθησε γκεμπελικά, κατά Μίκη «αριστεροφασιστικά», να αλλοιώσει τον αριθμό των συμμετασχόντων στα μεγαλύτερα συλλαλητήρια και δη όχι κομματικά, που έγιναν ποτέ στην Ελλάδα.

    4. Μετά τον Τσίπρα που εν ονόματι μόνον, του εθνομηδενιστικού διαταχθέντα ως όλα δείχνουν εαυτού του, έδωσε «πατριωτικά» με προφανώς Εσχάτη Προδοσία, το όνομα στο Νταβός, ο "We are the World" Κοτζιάς, μας ανακοίνωσε ότι δίδει το όνομα Άνω Μακεδονία, στη γλώσσα του Μεγάλου Αλεξάνδρου τα σκοπιανά,

    5. Κατά τον αχαρακτήριστο Τσίπρα που τους αναγνώρισε ως Μακεδόνες του Αλέξανδρου και συνεπώς και κατά τον εξίσου αχαρακτήριστο ΥΠΕΞ Κοτζιά.

    6. Όπως όλα επίσης δείχνουν, ο Τσίπρας , με έγκριση ίσως και σχεδιασμό των προϊσταμένων του της κατοχής, για αντιπερισπασμό στα συλλαλητήρια και στην αντίδραση σύσσωμου του Ελληνισμού στα "πατριωτικά" του σχέδια για την Ελληνική Μακεδονία.

    7. Έριξε την βόμβα του, σπίλωσης, χωρίς ως όλα δείχνουν στοιχεία, των κατά άλλα μνημονιακά ομοϊδεατών του. Αλλά διεκδικητών της κατοχικής του εξουσίας. Κυρίω ς κατά του κόμματος της ΝΔ του Κυριάκου όπου φαίνεται ότι όσον και να ήθέλε ο Κυριάκος δεν μπορεί στο σκοπιανό.

    8. Προφανής στόχος των εθνομηδενιστών του Σύριζα είναι, αφού δώσουν προδοτικά τη Μακεδονία μας στους σκοπιανούς (ότι και να λένε περί αυτού πρόκειται), να προκηρύξουν εκλογές. Με το κόμμα της ΝΔ και το νέο ΠΑΣΟΚ της Φωφούλας, πνιγμένα στα "σκάνδαλα" του.

    9. Γνωρίζοντας επίσης ο Ζάετς, ότι έχει να κάνει με όπως όλα δείχνουν διαταχθέντες, ανακοίνωσε θρασύτατα ότι δεν πρόκειται να αλλάξει το σύνταγμα των σκοπίων και ότι διατηρεί δηλαδή, αφού ο Τσίπρας τους έχρησε απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου, το δικαίωμα των σκοπιανών να "ελευθερώσουν" την Μακεδονία.

    10. Τα ανωτέρω τρελά και προδοτικά δείχνουν ότι ήρθε η ώρα της κάθαρσης της κόπρου του Αυγεία και αναζητείται 'Έλλην Ηρακλής ή Έλλην Μακεδόνας γι αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευριπίδης Μπίλλης
      Αν ο ποινικολόγος Δημητρακόπουλος έχει δίκαιο (https://www.youtube.com/watch?v=SJ7ufS0Qnc4 ) και αν υπήρχε σωστή κυβέρνηση, τότε η δικογραφία δεν έπρεπε να σταλεί στη Βουλή.

      Δεν γνωρίζω όμως αν η κυβέρνηση εγνώριζε από πριν λεπτομέρειες για τη δικογραφία αυτή αν και πολλές δηλώσεις της πριν, το πιστοποιούν. Ούτε γνωρίζω αν η κυβέρνηση εγνώριζε από πριν ότι η δικογραφία αυτή ήταν ως ισχυρίζεται ο ποινικολόγος κ. Δημητρακόπουλος.
      Αν και με υπουργό και υφυπουργό δικαιοσύνης έγκριτους και έμπειρους νομικούς, θα πρέπει να το εγνώριζε κυβέρνηση
      Θα πει κάποιος ότι η κυβέρνηση δεν επεμβαίνει στο έργο της δικαιοσύνης και συνεπώς δεν γνώριζε το περιεχόμενο της δικογραφίας κτλ. Πολλές όμως Πολακικές από καιρό δηλώσεις δείχνουν ίσως το αντίθετο.
      Αν συνεπώς γνώριζε η κυβέρνηση και δεν αντέδρασε, τότε εν γνώσει της έγινε αθεμελίωτη σπίλωση πολιτικών της αντιπάλων.
      Έστω όμως ότι δεν γνώριζε και πιστοποιεί τώρα ότι η δικογραφία είναι και νομικά αθεμελίωτη. Θα έπρεπε τότε λογικά, αφού επισημάνει η κυβέρνηση γιατί η δικογραφία είναι νομικά αθεμελίωτη, να την επέστρεφε στην κυρία εισαγγελέα για τα περεταίρω.
      Αντί αυτού η κυβέρνηση προχωρεί σε εξεταστική κτλ οπότε προφανώς διατηρείται η δημιουργηθείσα αθεμελίωτη νομικά σπίλωση και αφ ετέρου να διατηρείται το πολιτικό κλίμα που δημιουργήθηκε.
      Πολλοί λένε για προεκλογικούς λόγους και για να «αποκαλύπτονται» συνεχώς νέα στοιχεία ή «στοιχεία», μέχρι τις εκλογές που ως λέγεται θα γίνουν σύντομα
      Από την ηθικότατη κατοχική κυβέρνηση μας, της οικονομικής μας «σωτηρίας», της «επίλυσης» του σκοπιανού, «επίλυσης» του Θρακικού, του Κυπριακού, του θέματος του Αιγαίου κτλ.
      Και της «αξιοποίησης» δια ξεπουλήματος ΑΠΑΝΤΟΣ του κατωτέρω Εθνικού πλούτου της Ελλάδας. ΑΞΙΑΣ ΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΝΩ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΤΡΙΣ ΕΥΡΩΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΈΝΑ ΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΝΑ ΠΩΛΗΘΕΙ ΓΙΑ ΑΡΙΘΜΟ ΔΙΣ ΕΥΡΩ


      Δ. ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ «ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Α.Ε. (ΤΑΙΠΕΔ)»

      Α.ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ-ΚΙΝΗΤΕΣ ΑΞΙΕΣ
      Α/Α ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
      1 ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ - ΚΙΝΗΤΕΣ ΑΞΙΕΣ- ΜΕΤΟΧΕΣ- ΟΔΙΕ ΑΕ ( 5.321.286)
      2 ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ - ΚΙΝΗΤΕΣ ΑΞΙΕΣ- ΜΕΤΟΧΕΣ- ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε. ( 9.000.000)
      3 ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ - ΚΙΝΗΤΕΣ ΑΞΙΕΣ- ΜΕΤΟΧΕΣ- ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΕ (108.430.304)
      ……………….
      23 ΠΕΡΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ- ΜΕΤΟΧΕΣ ΑΠΟ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΣΣΙΩΠΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (1.881)
      24 ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ - ΚΙΝΗΤΕΣ ΑΞΙΕΣ - ΜΕΤΟΧΕΣ - ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε.(39.440.000)

      Β.ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ-ΛΟΙΠΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
      Α/Α ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
      1 ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ - ΑΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΑΡΑΤΑΣΕΩΣ ΩΣ 11.06.2046 ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ-HOCHTIEF AKTIENGESELLSCHAFT VORM. HELFAMANN ABB CALOR EMAG SCHALTANLAGEN AG (Α. 4.2 ΤΟΥ Ν2338/1995)
      2 ΠΕΡΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ, ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ, ΑΥΛΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ ΑΡΘΡΟΥ Ν.2779/1999(ΦΕΚ Α΄296)- ΚΑΒΑΛΑ OIL Α.Ε.
      …………….
      46 ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ - ΛΙΜΕΝΑΣ XIOY ΦΕΚ 1668 ΑΡ.ΑΠΟΦ237/2013
      47 ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ - ΛΙΜΕΝΑΣ ΠΥΛΟΥ ΦΕΚ 1668 ΑΡ.ΑΠΟΦ237/2013

      Γ.ΠΕΡΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ- ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΨΗΦΟΥ
      Α/Α ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
      1 ΠΕΡΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΨΗΦΟΥ Ν.3985/2011(ΦΕΚ Β΄2501)- ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.
      2 ΠΕΡΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΨΗΦΟΥ Ν.3985/2011(ΦΕΚ Α΄2501)- ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ Α.Ε.
      ………………………….
      5 ΠΕΡΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΨΗΦΟΥ ΑΠΟΦ.265/2012(ΦΕΚ Β΄1363)- ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε. (25% ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ)

      Δ.ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ-ΑΚΙΝΗΤΑ
      Α/Α ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
      1 ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΕΔ Α.Ε.- ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 3 ΑΘΗΝΑ
      2 ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΕΔ Α.Ε.- ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 3 ΑΘΗΝΑ ΚΡΙΕΖΩΤΟΥ & ΖΑΛΟΚΩΣΤΑ
      ……………….
      774 ΑΚΙΝΗΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ- ΑΒΚ 2852 ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΦΕΚ 571
      775 ΑΚΙΝΗΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ- ΑΒΚ 2853 ΛΕΩΦ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΦΕΚ 571


      Διαγραφή
  2. Ευχαριστω για το βημα, για την τελευτεα παραγραφω που γραφεις ειδη ο πατουλης βγηκε στα νεα και ειπε οτι θα βαλει υποψηφιοτητα για τον δημο Αθηναιων.
    οσο για τα υπολοιπα που γραφεις, οι βουλευτες εκβιαζωνται τους λενε εσυ Καμενε τα εχεις παρει με τα πυρομαχικα και η ΝΔ εισασται λιγο μπλεγμενοι με τη ναβορτης οποτε ψηφιστε ναι για το ονομα της μακεδονιας--- δεν γλητωνουμαι με το ονομα θα το δωσουν, μονο τωρα καποια μικρη ομαδα αξιωματικων του στρατου που ειδε τη κοσμος κατεβηκε στο δρομο και καταλαβει τη υποστιρηξη θα εχει απο τον κοσμο θα μας γλητωση, καταλαβενεται τι εννοω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ξεχασα να πω οτι πριν τα συλλαλητιρια την αντιπολητευση την ειχαν δεδομενη οτι θα συμφωνηση σε συνθετη ονομασια, μετα τα συλαλλητιρια εκαναν πισω και σου λεει δεν τους εκβιαζουμαι τωρα να πουν το ναι.

      Διαγραφή
  3. Ετερον Εκάτερον. Εδώ υπάρχει μεγάλο σκάνδαλο. Μπορεί όλοι να μήν είναι ένοχοι αλλά σίγουρα πολλοί είναι.
    Αλλο η Μακεδονία άλλο η νοβάρτις. Πρέπει να έχουμε και στα δύο την σωστή ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ άποψη. Διαφορετικά υπάρχει σύγχυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. The biggest scandal is ignoring the public will. That means the forces in power have zero respect for democracy. Adding their ignorante and outdated ideology, they are EXTREMELY dangerous to Greece.

      Διαγραφή
    2. Ο ‘σοφός’ λαός εξέλεξε ήδη μία κυβέρνηση που ήταν ΠΑΝΤΑ (και προεκλογικά) υπέρ του ‘συνταγματικού ονόματος’ των Σκοπίων. Γιατί διαμαρτύρονται τώρα?

      Διαγραφή
  4. Η στοχοποιηση μαρτυρων άρχισε τωρα στην tv....θεε μου ζουμε στο κρατος της μαφιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εἰς ἐπίρρωσιν τῆς ἀνωτέρω ἀναλύσεως, γιά τήν περίπτωση ἀποτυχίας τῆς ὑποθέσεως Νοβάρτις, ὡς μέσου ἀποπροσανατολισμοῦ τῶν Ἑλλήνων μετάἀπό τά συλλαλητήρια σέ Θεσσαλονίκη καί Ἀθήνα,
    ὑπάρχει φαίνεται στήν ὑπηρεσία τῆς ἐσχάτης προδοσίας σέ βάρος τῆ Μακεδονίας,
    καί για τήν ἐξυπηρέτηση τῆς ἐνδοτικῆς πολιτικῆς στό Σκοπιανό, ἡ Τουρκία, πού αὐξάνει τίς προκλήσεις της πολύ:
    "«Η Τουρκία, παράλληλα με την επιχείρηση στο Άφριν, είναι σε θέση να εξασφαλίσει τα συμφέροντα της σε όλες τις θάλασσες που την περιτριγυρίζουν» δήλωσε ο Τούρκος αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Για τη δυνατότητα της Τουρκίας να κάνει παράλληλα με τις επιχειρήσεις στην Αφρίν της Συρίας και μια «στρατιωτική επιχείρηση στο Αιγαίο» έκανε λόγο νωρίτερα σήμερα ο Επιτελάρχης των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων...."=
    http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2018/02/blog-post_407.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...
      "Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, το γραφείο του τούρκου πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι το διήμερο 11-12 Φεβρουαρίου ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, θα επισκεφτεί την Τουρκία για διμερείς συνομιλίες.

      Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Ζάεφ θα επισκεφθεί τη χώρα μετά από πρόσκληση του τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ, και κατά τη διάρκεια επίσκεψης οι δύο πλευρές θα συζητήσουν διάφορα διμερή και περιφερειακά θέματα.

      Επιπλέον, η ανακοίνωση τονίζει τους ισχυρούς δεσμούς της Τουρκίας με τα Σκόπια, υπογραμμίζοντας ότι «ένα από τα πιο θεμελιώδη στοιχεία του ισχυρού δεσμού μεταξύ των δύο χωρών είναι οι συμπατριώτες μας στη ''Μακεδονία''».

      Τέλος, στην ανακοίνωση η Τουρκία εξέφρασε τη στήριξη της Άγκυρας στην προοπτική ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ για «την ειρήνη και τη σταθερότητα στη χώρα και τα Βαλκάνια»."

      http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500197638

      Διαγραφή
  6. Πολυ ωραιο το αρθρο σου σαββα.εχω ομως καποιες αποριες για ολα οσα βλεπω κ διαβαζω αλλα κ οσα μας σερβιρετε με οποιο τροπο και αν τα σερβιρετε.
    Σ αυτη τη χωρα εχει χαθει το τοπι και αληθεια ασχολειστε με το εαν ειναι σκανδαλο η οχι η novartis;
    Αν τα πηρε η οχι ο γεωργιαδης κ ο σαμαρας?ο λοβερδος κ ο βενιζελος κ η θεια μου η κατιγκω κ η πρωην γκομενα μου η βασιλω ?
    Σοβαρα μιλατε?σε διαβεβαιω λοιπον αγαπητε σαββα οτι τα πηραν.
    Κ αυτοι και πολλοι αλλοι.
    Διδαξτε το λαο να σκεφτεται κ να μη καθοδηγειται.
    Ο συριζα κ ο τσιπρας σε μαρανε σαββα?
    Αυτο ειναι το προβλημα σου?
    Αν εστησαν σκευωρια ο τσιπρας κ οι αμερικανοι?
    Σοβαρα? Και δεν πιστευεις εμενα που σε διαβεβαιω οτι τα πηραν?
    Εχεις αναγκη μαρτυρων κ ντοκουμεντων?
    Αληθεια?
    23 δις ευρω ειναι η ζημια στο χωρο το συγκεκριμενο.
    Βεβαιωμενη ζημια που περιλαμβανεται στο τεραστιο χρεος της χωρας
    Και ο τελευταιος πωλητης μανταλακιων της οδου αθηνας ηξερε τι γινεται στο χωρο των φαρμακων κ της υγειας.
    Ηξερε ο μητσοτακης ο καραμανλης ο αδωνις ο βενιζελος ο λοβερδος η φωφη ο παγκαλος ο βοριδης κ ολο το θλιβερο σκυλολοι που συνεταιριζεται κατω απο τη σκεπη των δυο ληστρικων κομματικων συμμοριων πασοκ κ νδ.
    Και ψαχνεις τη σκευωρια κ αν το θεμα ειναι προπετασμα καπνου για το μακεδονικο ?σοβαρολογεις σαββα?τα εννοεις αυτα?
    Εννοεις δηλ οτι ολοι αυτοι δεν τα επαιρναν επι δεκαετιες?
    Τα επαιρναν αγαπητε.
    Αποδεδειγμενα.
    Αδιαφορο αν τα επαιρναν σε τσαντες σε σακκουλες σε βαλιτσες.εντελως αδιαφορο αν τα επαιρναν σε ρευστο η σε θωκους.σε κλεισιμο ματιων η κανοντας απλα πλατες.
    Απ τη στιγμη που υπαρχει ζημια κ τη ξεραμε ολοι,οι μαγκες τα επαιρναν κ με το παραπανω.
    Εκτος απ το χρημα υπαρχουν τα ψηφαλακια τα υπουργιλικια οι εξυπηρετησεις η προωθηση η κομματικη κ κοινωνικη ανελιξη κ πολλα αλλα που εξασφαλιζουν ΤΗΝ ΟΜΕΡΤΑ.
    ΔΗΛ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ Η ΘΕΙΑ ΜΟΥ Η ΚΑΤΙΓΚΩ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΑΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΑΝ ΣΕ ΣΑΚΚΟΥΛΕΣ Η ΤΣΑΝΤΕΣ Η ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΕΠΑΙΡΝΑΝ Η ΤΟ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΕΣ Κ ΒΙΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΤΗ ΖΗΜΙΑ ΤΩΝ 23 ΔΙΣ?
    σαββα δεν ειναι επιχειρηματα κ αρθρα πλεον αυτα.εκτος κ αν στοχος ειναι το κρισιμο 5 τοις εκατο.
    Οι υπολοιποι σαββα μου εχουμε ξυπνησει κ ξερουμε οτι ΚΑΙ ΤΑ ΠΗΡΑΝ Κ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.
    οποτε αφηστε στην ακρη τη δηθεν καλυψη του μακεδονικου.
    Αυτα πουλανε στη κυρια βουλτεψη ισως αλλα παντως οχι στους περιξ της αθηνας πωλητες μανταλλακιων.
    Σε ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω για το βημα, δεν εχω διαβασει καθολου τη συμβαινει με τα φαρμακα και την εταιρια ναβορτης ουτε και θελω, λογο οτι το μονο που με ενδιαφερει τωρα ειναι το τη θα γινει με την Μακεδονια μας. Σε ολα τα σκανδαλα στην Ελλαδα ολοι αθωοι βγαινουν η παραγραφονται εκτος απο τον τσοχατσοπουλο. Να σε ρωτησω ενα πραγμα θελω--- γιατι μια μερα μετα το συλλαλητιριο βγαινει στην επικαιρωτητα το σκανδαλο αυτο ειτε ειναι ειτε οχι???

      Διαγραφή
    2. 1. Η novartis είχε στην Ελλάδα ένα μέγιστο ετήσιο τζίρο 400 εκ. €. Απο που και πως λοιπόν προκύπτουν τα 23 δις ζημίας που ευκόλως αναπαράγετε;

      2. Ότι υπήρχε ζημία και χρηματισμός αυτο είναι γνωστό. Και το τι συνεβαινε με το στιλ πχ των εξετάσεων στα διπλώματα οδήγησης ή στην πολεοδομία ή στην εφορία ή στα φακελάκια των νοσοκομείων ή στον χωρο του φαρμάκου δεν σημαίνει ότι οι άμεσοι κακοί αυτουργοί στο λάδωμα ήταν πολιτικοι και μάλιστα υπουργοί.

      Όλοι γμωρίζουν ότι οι τιμες των φαρμάκων κοστολογουνταν σε διατίμηση από ανώτερους ή και μέσους δημ. υπαλλήλους του υπ. Εμπορίου, και αργότερα Αναπτ. και του υπ.Υγείας.

      Επίσης την συνταγογράφηση της υπερ-πολυφαρμακείας στα σίγουρα δεν την έκαναν πολιτικοί.

      Η αλήθεια είναι ότι ολοι σχεδον οι πολιτικοί της χώρας μαζί ακομα και οι του συριζα, συμμετείχαν στο μεγαλύτερο σκάνδαλο που ήταν το τεράστιο πελατειακο κράτος και η ρουσφετολογία καθώς το σκόρπισμα χρημάτων σε μμε και γενικά σε "κούκλες και κολληματα".

      Εδώ είμαστε και να το θυμόμαστε σκάνδαλα εχουν γίνει πολλά αλλά αυτό που λέτε δε μπορεί να υπάρχει και είναι απλά ο συριζαίϊκος φόβος του συλλαλητηριου και η απάλειψη της γνώσης οτι ο συριζα αποδείχτηκε το πιο αποδοτικό πιονάκι των διεθνών τοκογλύφων και νεοταξιτών.

      Με αυτή την έννοια το μεγαλύτερο διεθνώς υπαρκτό σκάνδαλο είναι το σκάνδαλο ΣΥΡΙΖΑ.

      Διαγραφή
    3. Αυτά που γράφεις μεγάλε είναι εντελώς ψέματα δηλαδή έλεος!!!! Τι επικίνδυνοι ρε είστε και τι φασίστες. Κι εσύ τα πήρες απ τη νοβαρτις στο λέω εγώ και ο Πολακης τα πήρε και πάει να καλύψει τον Κωλο του τώρα μπορεί να τα πήρε και μόνον αυτός γιατί ήταν γιατρός και συνταγογραφουσε μπορεί να 9ηγε και κανένα ταξιδάκι με χορηγία νοβαρτις. Εγώ στο λέω τα πήρανε όλοι οι συριζαιοι γιατί άλλωστε συναντιέται με τους Ρότσιλντ ο Τσίπρας και γιατί η Αυγή έχει οφσορ και δε λέει ποιοι έχουν μετοχές;

      Διαγραφή
    4. Δηλαδή μιλάμε είσαι κοινός συκοφάντης και απατεώνας κανονικός φασίστας καμία εντύπωση δεν μας κάνει είσαι αριστερός μεγάλε δεν έχεις σχέση με τη δημοκρατία μόνον με τον Τσαουσέσκου

      Διαγραφή
  7. Με βεβαιότητα θα χρειασθούν και άλλα συλλαλητήρια που θα είναι μάλιστα ακόμα πιο μαζικά. Για να σωθούμε ωστόσο δεν αρκούν τέτοιου είδους συλλαλητήρια παρά μόνο αν εφοδιαστούν αυτά με έναν ιδιαίτερο μοχλό πίεσης που θα κάνει τους κρατούντες να αισθανθούν την καυτή ανάσα του λαού στο σβέρκο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνω,δε βλεπω να ταραχθηκαν και ιδιαιτερα απο τα συλλαλητηρια φενεται πως ειναι τοσο μαγκες που μπορουν να γραφουν ολους τους Ελληνες στ"αρχ/α τους.
    Ισως πρεπει οι Ελληνες να μιλησουν σε αλλη γλωσσα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιλᾶμε σέ ἄλλη γλῶσσα, ἀλλά δέν καταλαβαίνουν. Θά καταλάβουν ὅταν θά δοῦν πόσο τζούφια θά ἀποδειχθῆ ἡ ὑπογραφή τους.
      Προσέξτε: Οἱ Λόρδοι κατάλαβαν, ὅτι τό ὄνομα Μακεδονία, δέν παραχωρεῖται ἀπό τούς Ἕλληνες. Αὐτοί δέν τό κατάλαβαν.

      Γι'αὐτό, καί οἱ Λόρδοι τούς προτείνουν:
      α) νά μήν δεχθοῦν τήν παραχώρηση τοῦ όνόματος Μακεδονία, καί
      β) νά προδώσουν τήν Ἑλλάδα ἀλλιῶς, δηλαδή νά δεχθοῦν, ἄν ἀλλάξη τό ΝΑΤΟ τήν στάση του, καί θελήσουν κάποιοι (βλ. Ἡνωμένο Βασίλειο κ.ο.κ.), νά βάλουν τά Σκόπια στό ΝΑΤΟ μέ τό ὄνομα ΦΥΡΟΜ, νά μήν προβάλει ἡ Ἑλλάδα βέτο. Μετά, ὅλα θά εἶναι σάν νά ἔχη δοθῆ τό όνομα Μακεδονία, ἀπό...τό ΝΑΤΟ στά Σκόπια!

      Διέξοδοι διαφυγῆς γιά νά μήν διαπράξουν ἐσχάτη προδοσία, ὑπάρχουν, κότσια ὑπάρχουν; Ἰδού:
      1ον/ Βέτο καί παραμονή στήν ἐξουσία μέχρι νά πέσουν γιά λόγους οἰκονομικούς ἤ ἄλλους (κίνδυνος: νά βάλουν οἱ Ἄγγλοι καίοἱ Γερμναοί τήν Τουρκία στίς βίαιες πιέσεις) ,
      2ον/ Βέτο καί Παραίτηση (τό καλλίτερο), καί
      3ον/ Παραίτηση ὥστε τό βέτο νά πρέπη νά τό προβάλη ὁ ἑπόμενος.

      Τό 2ο εἶναι τό ἐθνικῶς καλλίτερο. Τό 3ο εἶναι το κομματικῶς πλέον ἐπωφελές, διότι μεταθέτει τό δίλημμα μᾶλλον στόν Μητσοτάκη καί ἔχει τό πλεονέκτημα ὅτι οὔτε στίς ἐκλογές δέν ξέρει κανείς τί θά γίνει, οὔτε μετά.

      ΥΓ. Ὑπενθύμισις πρός πάντα Λόρδον: Ὁ ἑλληνικός λαός δήλωσε σαφῶς καί ήχηρότατα νά μήν ἔχουν τά Σκόπια τό ὄνομα Μακεδονία, πάσῃ θυσίᾳ.
      _Ἄρα, τό ΦΥΡΟΜ στό ΝΑΤΟ μέσα, δέν κολλάει. Πιό ἁπλό, θά εἶναι, νά ἀλλάξουν τό ὄνομα Μακεδονία, σέ ὁ,τιδήποτε διαφορετικό.

      [ Μιά πρόταση: Ἄν ἐπιμένουν νά εἶναι σχετική ἡ όνομασία τους μέ τήν λέξη Μακεδονία, γιατί ὄχι ἡ λέξη Μακεδονία ἀναποδα; ... ΑΙΝΟΔΕΚΑΜ! Ἀρκεῖ πού δέν σημαίνει Μακεδονία, κατά κανέναν τρόπο. Μόνο οἱ ἴδιοι θά μαθαίνουν ἔτσι στά παιδιά τους τήν τραγική ἀλήθεια, ὅτι ὑπῆρξε μία περίοδος 2-3-γενεῶν πού προπαγάνδες τούς φλόμωσαν μέ τό παραμύθι ὅτι εἶναι Μακεδόνες μέ τρισχιλιετή ἱστορία στήν εὑρύτερη περιοχή πέριξ τῆς πατρίδας τους..., γιά νά τούς βάλουν νά τσακωθοῦν μέ τους ὁμοδόξους τους (Ρωμηούς) Ἕλλληνες Μακεδόνες].

      Διαγραφή
    2. @John z
      Totally agree. We would have be in a much better position if we had spoken a different language long ago. However it is still not to late.

      Διαγραφή
    3. Τζων
      Ειναι αναισθητοι...ΟΛΟΙ.Η πωρωση ειναι τοσο βαθια δεκαετιες...που εγιναν αναισθητοι ολοι.Ακομη και η δημοσια διοικηση.Οι παντες.Ακομη και..καποιοι συγγενεις μου.Το εβδομηντα τα εκατο πχ.των γυναικων..χρονια ζουν εκτος τοπου και χρονου.Η αναισθησια ειναι εξωφρενικη στους πολιτικους.Δυστυχως..μακαρι ναταν αλλιως..δεν θα γινει τιποτε..αν δεν μπει ο τρομος σε καθε σπιτι.Ολοι φαγωθηκαν το συλλαλητηριο ταχα να γινει...ειρηνικα.. ολοι και οι συμετεχοντες.Ξερεις γιατι ?? Γιατι κανεις δεν ειναι διατεθιμενος να δεχτει οτι στην φυση υπαρχει πολεμος με κοστος.Ολοι θελουν μαγικα ραβδια...οπως στα παραμυθια...γιατι ονειροβατουν ξυπνιοι.Δεν θελει κανεις απο φιλοτομαρισμο να ρισκαρει τιποτε.Οταν ειδα τις μυριες εκλησεις ναναι ολα ..ειρηνικα..καταλαβα οτι το παιχνιδι χαθηκε.Με λουλουδια δεν αλλαζει η Μαριγω.Να γιατι αγνοησαν την συγκεντρωση.Ειδαν
      ΜΗΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΟ.Αν ηξεραν οτι θα μπει στο σπιτι τους ο τρομος...θα ακουγαμε ηδη τον θορυβο των ελικοπτερων..απαγκιστρωσης και διαφυγης.Εκτονωθηκαμε...ειρηνικα.Ουτε που καταλαβε ο ..ελεφαντας.Ειδες εσυ ποτε να πεσει κεραυνος σε δεντρο ..χωρις να καει το δεντρο ?? Να πεσει ..ειρηνικα ?? Ουτε στα παρσμυθια....Το πσιχνιδι χαθηκε στις εκλησεις γιατι αρνηθηκε την φυση.Δυστυχως εχουμε βαρια βλσβη ανωριμοτητας σαν κοινωνια.Ειμαστε μαμοθρευτα μεγαλης ηλικιας.Κι οσο το παμε...φιλοτομαριστικα και ειρηνικα...θα μας παρουν και την ανασα...Γιαυτο δεν βγαινει ενας ηγετης.Γιατι θαναι Μονος....εναντιον ολων.Και αυτο μονο ο Θεος το μπορει.Ασε που μπορει να τον Ξσνασταυρωσουν..μονο.

      Διαγραφή
    4. Ακομη κιο πρωϊν διοικητης της ΕΥΠ και νυν υπουργος δικαιοσυνης παιζει στο ιδιο παιγνιο δηλ.ενα μελος του βαθεος κρατους και πότε με τον Σαμαρα και πότε με τον τΣυριζα,αλλα παντα εν πλαισιω βαθειας ειρηνης μιας και απο μονοι δεν μπορουμε ουτε να κατουρησουμε...

      Διαγραφή
  9. Ἡ κεφαλαιοποίηση τῶν ἀντιδράσεων στά συλλαλητήρια, δἐν εἶναι διαχειρίσιμη οὔτε ἀπό τόν Τσίπρα, οὔτε ἀπό τίς ὑπάρχουσες πολιτικές δυνάμεις
    (μιά μικρή αὔξηση ψήφων τοῦ Λεβέντη, δέν εἶναι κάτι σοβαρό),
    Συνεπῶς, τό θέμα (ὄχι σκάνδαλο, θέμα) Νοβάρτις στοχεύει καί στήν
    - μέ πάση θυσίᾳ, ἀκόμη καί σέ βάρος κάθε νομιμότητοςτῆς διαδικασίας -
    κεφαλαιοποίηση τῆς δυναμικῆς τῶν συλαλλητηρίων,
    ἀπό φορέα πού θά δημιουργηθῆ γιά νά σταθῆ εἰκονικῶς
    "ἐθνικά" στήν ὑπεράσπιση τοῦ ὀνόματος τῆς Μακεδονίας,
    στήν ἀρχή.
    Ὕστερα, καί ἀφοῦ οἱ Σκοπιανοί θά ἔχουν ἐμμείνει παραλόγως στήν χρήση τοῦ ὀνόματος Μαλεδονία,
    κι ἀφοῦ οἱ Ἄγγλοι θά ἔχουν ἐπιτύχει τήν εἴσοδο στό ΝΑΤΟ τῶν Σκοπίων, μέ εἰδική τάχα ρήτρα γιά τό θέμα τοῦ ὀνόματος,
    θά ἀναλάβει τό ΝΑΤΟ νά ἐπιλύσῃ τό ζήτημα αὐτό σέ βάρος μας,
    .... εἰρηνικά μόνο ἄν τό μπορέσῃ, μεταξύ "συμμάχων".

    Τό θέμα Νοβάρτις, ἀνεξαρτήτως τοῦ πῶς ξεκινησε, σήμερα ἀναδεινύεται στήν κατ' ἐξοχήν διαπλοκή πλέον,
    ὄχι ὅσων τυχόν χρηματίσθηκαν,
    ἀλλά ὅσων "χρηματίζονται" σήμερα, γιά νά πουλήσουν τόν ὄνομα Μακεδονία:
    _Χρηματίζεται καί αὐτός πού ἀπολαμβάνει ἤ θά ἀπολαύσει , ἀντισυνταγματικά ἤ ἀθέμιτα, ὀφέλη ἀπό ὑπογραφή του σέ ἐθνική προδοσία.΄

    Συμπέρασμα: Τό πραγματικό σκάνδαλο Νοβάρτις εἶναι τό σκάνδαλο τῆς ἀντεθνικῆς καί ἀνθελληνικῆς προσπάθειας παραχωρήσεως τοῦ όνόματος Μακεδονία στά Σκόπια. Ὡς τέτοιο μόνον, πρέπει νά ἀναδεικνύεται, συνεχῶς.
    Ἀπό τόν φορέα φυσικά, πού πραγματικά θά κεφαλαιοποιήσῃ πολιτικῶς τήν δυναμική τῶν συλαλλητηρίων, πατριωτικά καί γνήσια, μέ νέα αξιόπιστα πρόσωπα.

    Στό μεταξύ, χρειάζεται προσπάθεια νά μήν δεχθῆ κανείς τήν ἔνταξη τῶν Σκοπίων στό ΝΑΤΟ, ὅπως ζητάει ἡ Βουή τῶν Λόρδων, χωρίς τήν προηγούμενη ἐπίλυση τοῦ προβλήματος τοῦ ὀνόματος",
    τοὐτέστιν τήν ἀποβολή τοῦ ὀνόματος Μακεδονία , ἀπό τήν ἐπωνυμία τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητε το τι διαβασα δεν λεγεται.πονεσαν τα ματακια μου.
      Παω για σουσι με τον αδωνι.

      Διαγραφή
  10. Την ποιο ύπουλη μαχαιρια στην Μακεδονία αποτέλεσαν τα δάκρυα του λεγόμενου εθναρχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΕ ΑΥΤΟ,ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.
      ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΥΓΙΑΙΝΕΤΕ

      Διαγραφή
    2. Σαγγάριε
      όλα τα σχόλιά σου σβήστηκαν γιατί ήταν με κεφαλαία.
      Αρχή του ιστολογίου είναι να μην δημοσιεύονται σχόλια με κεφαλαία γράμματα.
      Συγνώμη.

      Διαγραφή
    3. Aξιότιμε κ Καλεντερίδη
      Δική μου παραλειψις επι των κανονων η αναγραφη σχολίων μου με κεφαλαία.
      Τουτέστιν μή απαραίτητη η συγγνώμη εκ μέρους σας.
      Λαβοντας υπ όψιν τα προσφατα σχόλια αναγνωστών , επαναλαμβάνω πρός όλους ότι είναι σημαντικό νά κρατήσουμε όλοι τό επίπεδο τού παρόντος ιστολογίου υψηλά .Τά αρθρα του είναι ενδιαφέςροντα,γιά ενημέρωση μας.
      Εάν εφικτόν επιθυμω μια παραπομπή στό αρχείο σας για θέμα κυπρου 1974, η σε αξιόλογη βιβλιογραφία.Το ανωτέρω θέμα θράκης κατ εμε μεχρι στιγμης ειναι απολύτως διαχειρίσιμο.
      Υγιαινετε
      Καλή δύναμη
      Θά επανέλθω.
      Αν έχετε τήν καλωσύνη ενημερώστε με που ευρισκεται το προηγουμενο αρθρο σας για τον ρόλο του κκε εσ στό Μακεδονικό και τόν ρόλο του κ Γλέζου επ αυτού, και εάν υπαρχουν σχετικά στοιχεία για τόν όλο ρόλο του στό Μακεδονικό από παλιά.
      Με εκτίμηση

      Διαγραφή
    4. Σαγγάριος επιτρέψτε μου να σχολιάσω σχετικά με την στάση της τότε ΕΔΑ στο Μακεδονικό.

      Είναι γνωστό ότι από το 1924 και εντεύθεν το ΚΚΕ τηρούσε κάθε μη φιλικά προσκείμενη Ελληνική στάση. Όπου δηλαδή βρισκόταν ο ανθελληνισμός βρισκόταν και αυτό και ιδιαίτερα για τη Μακεδονία οι θέσεις του ΚΚ[Ε] (βλ. tomb of benaroya και θα αντιληφθείς τι στα αλήθεια εννοούσε το Ε από το ΚΚΕ) ήταν ιδιαιτέρως ανθελληνικές τόσο πολύ που δεν δίσταζαν στα πλαίσια των σοβιετ των βαλκανίων που τόσο επιθυμούσαν να μιλούν ανοιχτά για μία ανεξάρτητη μακεδονική εθνότητα και κράτος.

      Να πάω τωρα και στην ΕΔΑ. Κατ΄αρχή να πούμε λίγα λόγια για την αριστερή "έφεση" να βρίσκονται όλοι μεταξύ τους και να προβάλλονται οικογενειακά αριστερά. Ο Μ. Γλέζος για παράδεγιμα με τον Γ. Ρίτσο είναι εξ αγχιστείας στενοί συγγενείς και επι πλέον μία κοινή ανηψιά τους η Δέσποινα (nostradamos) μεσουράνησε με ελαφρούς στίχους από Ρίτσο (άνθρωπε αγάπα τη φωτιά σταμάτα κτλ κτλ). Είναι η χώρα μας άραγε τυχαία πλημμυρισμένο από αριστερά ταλέντα ή απλά ισχύει η αριστερή αλληλοϋποστήριξη σε στιλ "αριστερής μασονίας";

      Επι του προκειμένου τώρα. Το καλοκαίρι του 1963 ο Μ. Γλέζος στα πλαίσια της κομμουνιστικής πρεμούρας κάνει από το εξωτερικό κάποιες ανθελληνικές φιλοσλαβικές δηλώσεις στο γαλλικό πρακτορείο, οι οποίες μεταδίδονται και στην Ελλάδα. Μετά τον θόρυβο που αυτές ξεσήκωσαν οι ηγέτες της ΕΔΑ, Ηλιού κ.ά. τις καταδίκασαν ενώ υπόστηριξαν ότι ουδέποτε είχαν γίνει και το όλο ζήτημα προέκυψε από λάθος μετάδοση του γαλλικού πρακτορείου το οποίο ωστόσο και μετά από τον συγκεκριμένο θόρυβο συνέχιζε να επιμένει ότι ορθότατα τις είχε μεταδώσει.

      Αυτά περί Γλέζου και μάλλον έτσι θα αντιληφθούμε προς τι η σημερινή πρεμούρα των συνεχιστών να αναγνωρίσουν τα σκόπια και ως μακεδονία.

      Διαγραφή
    5. Εκ παραδρομής έκανα ενα μικρο λαθάκι. Στίχοι Ρίτσου αν και χωρις "διακριτικά" δεν είναι "στο άνθρωπε αγάπα κτλ" αλλά το "δως μου το χέρι σου κτλ" των Νοστράδαμος (Τραγουδάει η Δέσποινα Γλέζου).

      Διαγραφή
    6. Ευχαριστω για την ενημερωση.Υγιαινετε.

      Διαγραφή
  11. Σάββα τι θα γίνει αν έχουν συμφωνήσει ήδη που όλα αυτό δείχνουν, πως μπορεί η χώρα μεταγενέστερα να αντιδράσει με άλλη πολιτική ηγεσία, θα έπρεπε τότε να στηρίξουμε τους Αλβανούς για απόσχιση ώστε να διαλυθούν τα Σκόπια;
    Η να δώσει διαβατήρια σε Ελληνικούς πληθυσμούς στα Σκόπια και να δημιουργήσει πρόβλημα Ελληνικής μειονότητας δηλαδή των πραγματικών Μακεδόνων στα Σκόπια; Τι μπορούμε να κάνουμε την άλλη μέρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όλα πολύ καλά τα λέμε! !! Για να φοβούνται και οι προδότες του έθνους, τι θα τους κάνετε όταν σας εκλέξει ο Ελληνικός λαός ; Αυτό θέλω να μάθω !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. NIKOS καλά τα γράφεις αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο θα θέλαμε.

      Και τι να τους κάνει ο κόσμος δηλαδή, όταν από πριν έχουν φροντίσει να βγαίνουν και να κυβερνούν τη χώρα μειοψηφίες απατεώνων (μας κυβερνάει ένα 32% + ένα άλλο εντελώς αντίθετο 4% που στο σύνολο του εκλογ. σώματος είναι δεν είναι το 18%) που αφού με ψεύτικες υποσχέσεις πήραν την εντελώς μειωμένη λαϊκή εντολή κατόπιν μας λένε "μας συγχωρείτε εκτιμήσαμε λάθος την κατάσταση" αλλά και δεν παραιτούμαστε για να σας σώσουμε έστω και .... που δεν το θέλουμε και που είναι κόντρα στην ιδεολογία μας και που το κρίνουμε εντελώς λάθος;

      Και τι να τους κάνουμε δηλαδή όταν σε αυτή την κτυπητή μειοψηφική διακυβέρνηση συνέπεσε και η θέσπιση των 50 εδρών μπόνους από έναν Υπ.Εσ. γνωστό ως Πάκη ο οποίος κατόπιν τυγχάνει όλως τυχαίως να είναι και ο εκλεχτός πρόεδρος της Ελληνικής "δημοκρατίας"; ΤΥΧΑΙΟ;

      Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει ο λαός πέρα από μία βίαιη επανάσταση που θα τελείωνε και οριστικά την χώρα; (δυστυχώς τα συνωμοτήσει και τα έχουν μαγειρέψει πολύ αριστοτεχνικά)

      ΥΓ: Για όποιον δεν το έχει ακόμα καταλάβει, σαν δεν υπήρχαν οι 50 έδρες μπόνους τότε οι ξεπουλημένες μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις οι οποίες είναι αυτές άλλωστε που χρεοκόπησαν την χώρα μας θα είχαν αναγκασθεί να συγκυβερνήσουν μονομιάς από την αρχή της κρίσης που μας έριξαν και μετά από δύο χρόνια το πολύ οι ψηφοφόροι θα τους είχαν εκλογικά αποτελειώσει.

      Η υπόδουλωση μας δηλαδή δε θα είχε κρατήσει πάνω από 2 χρόνια, και από το 2013 θα είχαμε καταλυτικές εξελίξεις, αν δεν υπήρχε το πολύ βολικό τυχαίο των 50 εδρών μπόνους.

      Διαγραφή
  13. Οι αμερικανοι πιεζουν προς αυτην την κατευθυνση κιοχι ο τΣυριζας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εμεις απλα δεν θελουμε να εμπλακουμε σε πολεμικες περιπετειες και επιτρεπουμε σε ολους τους γυρω-γυρω (αλβανους-σκοπιανους-τουρκους) να γινουν τοπικες "υπερδυναμεις" για να εξυπηρετησουν αυτοι τα συμφεροντα ή να πω καλυτερα την τρελλα των αμερικανων σε βαρος ημων...ειναι ολα τοσο απλα...

      Διαγραφή
  14. 8.15 π.μ.
    Δημητρη Κ. Η ζοφερη και απαισιοδοξη εικονα ακριβης. Εχω ομως την αισθηση οτι αυτη τη φορα ο πολεμος κατα του Ελληνισμου εχει ακουμπησει το, κατα Ηρακλειτον, Θειον, και εκει τα νερα ειναι αχαρτογραφητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχοι..αγαπητε κυριε
      Η εικονα ειναι απαισιοδοξη σε χρονο ακινητο...σε φλας.Εγω δεν ειμαι.Φυσει αισιοδοξος τενεκες ειμαι.Ομως το φλας των περασμενων..ειναι.Η γνωση ειναι αναγκαια διοτι δεν αφηνει το ονειρο να μας παει στην παρανοικη οπτασια ...οτι ο κοσμος πορευεται μαγικα κι εξω απο μας οπως στον σινεμα..σαν ασφαλεις θεατες σε δραση...μακρυνη στο πανι..Η θα μπουμε στο πανι...η θα χαθουμε.Εδω δεν ειναι πλακα πια..διασκεδαση.Ισως το "θειον" θελει και φωσφωρο για να γινει σντιδραση.Ετσι ειπα ..ισως ..ο τρομος προαιωνιο φωσφωρικο αλας πρεπει να μπει σε καθε σπιτι.Αμα σε γλυφουν οι φλογες αντιδρας απο αυτοσυντηριση.Νομιζω τοτε αρχιζει το ..θειο..βγαζεις την φυλετικη μνημη ολη με μιας.Οσο το 50 ο/ο ειναι καλα ...χαζευει αδιαφορο..την δυστυχια απομακρων ...διπλανων.Οταν ακουγα ...εκκλησεις ειρηνης...δεν ηταν απ τους δυστυχεις.Κι ομως επικρατησαν ..παλι.Ποιος θα φοβηθει ετσι ?? Ουτε η γατα μου.Μας εχουν ψυχολογησει.Την μερα που δεν θα μπορουν...αρχιζει το θειον...τα θαυματα.Αν κατι εχει προβλεφθει..δεν ειναι θαυμα.Το απροβλεπτο ειναι.Τοτε θα ακουσεις τους τουρμποφαν των ελικοπτερων.Και χωρανε ολοι σε δεκα μονο.Ποτε τοσοι πολλοι σαν κι εμας...δεν φοβηθηκαν τοσο λιγους....Κι ομως εγινε εδω.... Οταν υπακουεις σαν ρομποτ στα παντα ..αυτη ειναι η δυναμη τους ολη.Δεν εχουν αλλη.Κατσε και σκεψου μια στιγμη...τι δυναμη εχει πχ.ενας Τσιπρας....τον λογο...στο ρομποτ...αν σου πει..κανε συτο γιατι...ντα...κι εσυ πεις ...οχι κι αντε...το πει κι ο διπλα...λοιπον τι θα σου κανει ..?? Θα φωναξει αλλους..κι αν πουν κι αυτοι ...αντε..τι θα σου κανει ??Κι αν ολοι οι ...αντε...πουν ...αραξε δικε μου ..διοτι εισαι φλωρος...τι θα σου κανει ο φλωρος ?? Κι αν πανε πεντε τιμιοι σξιωματικοι..αλλα Πουτιν Γελτσιν..στο γραφειο του ..κλεισουν την πορτα..ειρηνικα...και του πουν...ακου να δεις..απο δω δεν βγαινεις..αν δεν υπογραψεις παραιτηση τωρα...και φυγε μετα ησυχα στην Ρωμη...τι θα κανει ?? Μιλαμε ολα ..ειρηνικα..ουτε τανκς ...ουτε μπαμ μπουμ..ουτε πραξικοπημα...ουτε τιποτε...Αυτα ομως γραφουν την ιστορια...οχι μην χαλασει η περμαναντ της κυριας στην πλατεια...Οχι ??

      Διαγραφή
  15. Ατελειωτο νοηματικο ταξιδι Αγαπητε Δημητρη Κ. Απο τα πολυ ωραια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.