9/2/18

Θανάσιμο πλήγμα στη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη η υπόθεση «Novartis», όπως στήθηκε από το αριστερόστροφο φασιστικό κράτος και παρακράτος

Ηρεμιστικά Novartis για προβλήματα Μακεδονίας και Δικαιοσύνης
Σταύρος Καλεντερίδης 
Πολιτικός επιστήμονας - διεθνολόγος/επικοινωνιολόγος
Σχετικά με την εξελισσόμενη υπόθεση «Novartis», και εν αναμονή των εξελίξεων, ας εξετάσουμε λίγο την ουσία του ζητήματος, που δεν είναι άλλη από την ελεγχόμενη δικαστική εξουσία στην Ελλάδα. Η επιρροή δηλαδή των πολιτικών στην δικαιοσύνη, η οποία αποτελεί και την γενεσιουργό αιτία των πολιτικών σκανδάλων στη χώρα. Τα σχόλια για δήθεν παρέμβαση στη δικαιοσύνη είναι τουλάχιστον ύποπτα μιας και δεν παραδέχονται πως η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και συνεπώς η διάκριση των εξουσιών, δεν εξασφαλίζονται από το Σύνταγμα της Ελλάδας (άρθ. 90§5 και 91§1).
Εν προκειμένω λοιπόν, οι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς επισκέφθηκαν ως όφειλαν την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να της παραδώσουν τη δικογραφία της υπόθεσης, προκειμένου να διαβιβαστεί στη βουλή με τον νόμο περί (μη) ευθύνης υπουργών.
Σκανδαλώδης ήταν η παρουσία του κυβερνητικού εκπροσώπου στον Άρειο Πάγο την ίδια ακριβώς ώρα με το κλιμάκιο των δικαστικών λειτουργών, ενώ σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές αποχώρησαν και σχεδόν ταυτόχρονα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αν και αρχικά δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι επισκέφθηκε τυχαία την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για «προσωπική υπόθεση», στη συνέχεια ανασκεύασε, δηλώνοντας ότι αφορμή της επίσκεψης αποτέλεσαν «δημοσιεύματα κυριακάτικων εφημερίδων σχετικά με την έρευνα που διεξάγει η ελληνική δικαιοσύνη για την υπόθεση της Novartis, αλλά και προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις σε σχέση με την κατάσταση στις φυλακές Κορυδαλλού…». Η εν λόγω ευτυχής σύμπτωση ξεπερνάει τα όρια της γκάφας και πλησιάζει την περιοχή της ύβρεως.
Εδώ λοιπόν ξεκινούν και τα σκάνδαλα. Μιάμιση μέρα μετά το ιστορικό συλλαλητήριο, στο οποίο οι πολίτες υπερασπίστηκαν τη Μακεδονία, και καθώς η κυβέρνηση ετοιμάζεται να παραδώσει ιστορία, ταυτότητα ή και χειρότερα, η «φωνή» της κυβέρνησης επισκέπτεται συμπτωματικά τον Άρειο Πάγο, ανάσες πριν ξεσπάσει η υπόθεση περί ης ο λόγος.
Έπειτα, ο κ. Κοντονής (υπουργός που χαρακτήρισε ελεγχόμενη μια απόφαση του ΣτΕ επειδή απλά διαφωνούσε) εξερχόμενος του Μαξίμου δήλωσε ότι «με εντολή του πρωθυπουργού, ο φάκελος της υπόθεσης, θα διαβιβαστεί στη Βουλή». Κανείς δεν έμαθε βέβαια αν εννοούσε τον πρωθυπουργό των Ελλήνων ή κάποιον «πρωθυπουργό δικαστών». Κανείς δεν κατάλαβε επίσης γιατί η εισαγγελέας δεν ήταν αρκετά καλή(;) για τον υπουργό για να στείλει η ίδια τον φάκελο στο κοινοβούλιο – όπως π.χ. προβλέπει ρητά το άρθ. 86§2 του Συντάγματος. Ο θεσμικός εκτροχιασμός ευτυχώς ολοκληρώθηκε όταν ο Κοντονής, λησμονώντας προφανώς τον εκτελεστικό του ρόλου, προκατέλαβε άπαντες, αποφαινόμενος ότι «το σκάνδαλο Novartis θα αποδειχθεί μεγαλύτερο εκείνου της Siemens».
Φαντάζεται κανείς τον πρωθυπουργό (αυτός που αποκάλεσε τη δικαιοσύνη ”θεσμικό εμπόδιο”), να βγάζει από το συρτάρι την υποβολιμαία «υπόθεση – κάβα», και ως Βασιλιάς Μονάρχης Αυτοκράτωρ να διατάσσει τους αγγελιοφόρους υπουργούς να διαβιβάσουν το φιρμάνι στους λοιπούς κοινοβουλευτικούς αυλικούς, για να πράξουν τα δέοντα. Σε επόμενη κατρακύλα θα μπορούσαν πιθανώς οι πολίτες να εμφανίζονται ενώπιον του πρωθυπουργού και αυτός ως μεσαιωνικός φεουδάρχης να επιλύει διαφορές, να βγάζει διατάγματα, και να παντρεύει.
Επειδή όμως δεν θα τους επιτραπεί η ποδηγέτηση και απόλυτη κηδεμονία της δικαιοσύνης, και επειδή οι κυβερνητικές γελοιότητες στοιχειοθετούν κενό δημοκρατίας, ιδού τι θα ίσχυε αν είχαν τεθεί σε εφαρμογή οι 10 ιδέες του δ. Αν απολαμβάναμε δηλαδή πραγματική δημοκρατία:
Αρχικά, η ανεξάρτητη δικαστική εξουσία, θα απαγόρευε, ενώ θα έλεγχε και ποινικά τις «συμπτώσεις» στο Μέλαθρον της Θέμιδος, μιας και οι πολιτικοί σε μια δημοκρατία, ούτε συνδιαλέγονται, ούτε παζαρεύουν, ούτε παρευρίσκονται, ούτε απειλούν, ούτε σιγοντάρουν τη δικαιοσύνη. Αντίστοιχα, θα ήταν αδιανόητες οι όποιες πατρωνίες και υποδείξεις στις δικαστικές αρχές, τις οποίες να σημειωθεί πρώτη τελειοποίησε η ΝΔ στη χώρα. Τέλος, οι δικαστικού τύπου ετυμηγορίες από πολιτικά πρόσωπα θα ήταν από επίμεμπτες έως κολάσιμες.
Έπειτα, δεν θα υπήρχε προστασία παρανομούντων υπουργών μιας και η Πασοκική γκροτέσκα νομοθεσία περί ανεύθυνου υπουργών δεν θα υφίστατο. Το δ καταργεί άμεσα τον νόμο «σκάνδαλο» (Ν. 3126/2003), σύμφωνα με τον οποίο «οι αξιόποινες πράξεις που αναφέρονται στο άρθρο 1§1 του νόμου αυτού παραγράφονται με τη συμπλήρωση πέντε (5) ετών από την ημέρα που τελέστηκαν». Έτσι, οι εισαγγελείς δεν θα είχαν απέναντι τους ένα σαθρό πολιτικό σύστημα που παραγράφει μόνο του τα εγκλήματα του. Επίσης δεν θα υπήρχαν ασυλίες και δεν θα απαιτείτο η άδεια της βουλής για να ξεκινήσουν οι έννομες διαδικασίες. Με άλλα λόγια, αν διαπιστωνόταν σκάνδαλο θα αποδιδόταν δικαιοσύνη.
Κυρίως όμως, μια ανεξάρτητη δικαστική εξουσία θα είχε εκκινήσει όλες τις διαδικασίες χρόνια πριν, όταν δηλαδή πρωτοεμφανίστηκε η υπόθεση, και κανείς δεν θα μπορούσε στρεψόδικα να την εκμεταλλευτεί τώρα για ίδιον όφελος και για να αποπροσανατολίσει τους πολίτες, τραβώντας τους μακριά από το εθνικό έγκλημα που πραγματοποιείται με το ξεπούλημα της Μακεδονίας, που σχεδόν έχει ψηφίσει η κυβέρνηση.
Αν ήταν εν ισχύ οι ιδέες του δ, κανείς δεν θα είχε το θράσος να παραδώσει την Μακεδονία, την ψυχή της Ελλάδας, και όποιος αργυρώνητος τολμούσε να διαπραγματευτεί τέτοιο ξεπεσμένο ξεπούλημα θα έβρισκε μπροστά του την ρομφαία της δικαιοσύνης – όχι την Θέμιδα αλλά την Νέμεση.
http://www.huffingtonpost.gr/entry/eremistika-novartis-yia-provlemata-makedonias-kai-dikaiosenes_gr_5a7b4396e4b033149e401c5f

41 σχόλια:

  1. Η υποθεση εχει να κανει με της μεγαλες αλλαγες που έρχονται στην Περιοχή μας και το πια ελιτ θα διαχειριστή την νεα εποχη. Δεν ειναι διαφορετικη ουτε απο το σκοπιανο.....για αυτο και παει πακετο. Εχει επίσης να κανει και με το ξεκαθαρισμα γεωπολιτικων διαφορων.Τ θεμα ειναι ποιος και τι ειδους διαχείριση θα κανει απο την δικη μας μερια (εδω χρειάζεται το δελτα).Πάντως δεν νομιζω πως θα ειναι ουτε ο συριζα.Μη βλεπουμε τα πραγματα μεσα απο τον μικροκοσμο μας γιατι το παιχνιδι ειναι μεγαλο και με πολλα προσωπα.Σταυρο συμφωνω με οτι γραφεις ομως ειναι μια κουκιδα του παιχνιδιου αναμεσα σε πολυ βρωμικους παικτες που αυριο δεν θα υπαρχουν.Το δελτα ειναι μια ελπιδα για ενα καλυτερο μελλον αρκεί να το διαχειριστή σωστά και εξω απο βοθρο των ως σημερα ελιτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο αριστερόστροφο φασιστικό κράτος και παρακράτος περιλαμβάνεται και το FBI ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο συγχρονισμός της υπόθεσης ειναι άκρως ύποπτος.Απο κει και πέρα υπόθεση υπάρχει η δύναται να υπάρξει ! Μη ξεχνάμε οτι το μονο που επηρέασε η κυβερνηση ηταν ο χρόνος παρουσιασης.Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κατι σοβαρό αλλά τηρώ πολλές επιφυλάξεις για το μέλλον και την έρευνα.Σε καμια περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψει ο λαός να συσχετιστεί με το Σκοπιανό αφενός και αφετέρου υπάρχει όντως θεμα στις σχέσεις δικαιοσύνης και εκτελεστικής εξουσίας.Τρια παράλληλα θέματα έχουμε δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ασφαλως και γινεται με καποια σκοπιμοτητα βαθυτερη η υποθεσις NOVARTIS. Αυτο ομως δεν αναιρει το γεγονος οτι δεν εγινε η αρπαχτη αυτη απο τα συγκεκριμενα (τα περισσοτερα τουλαχιστον) ατομα. Επειδη δηλαδη προφανως ωφελειται ο Αλεξης θα αφησουμε ολο αυτο το πολιτικο θιασο ποικιλης υλης στο απυροβλητο? Αν και ο μεγαλος πολιτικος Βενιζελος (ο χοντρος) φροντισε να υπαρχει στο συνταγμα το καταπτυστο αρθρο 86 περι μη ευθυνης των πολιτικων, ειναι δυνατον τα παραγεγραμμενα αδικηματα να γεννησουν διωξεις εφ οσον τα αφεντικα περαν του Ατλαντικου δωσουν και τους λογαριασμους (ξεπλυμα). Για τους δικους τους λογους φυσικα ..... Δεν σας κανει εντυπωση οτι οι αναφερομενοι ως χρηματισθεντες ειναι η Γερμανοφιλη πολιτικη φραξια? Κατι σημαινει αυτο (και η NOVARTIS Γερμανικα κεφαλαια εχει). ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΕΤΣΙ ΝΑ ΠΙΕΣΤΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.....Τα πραγματα δεν ειναι ποτε ως φαινονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χέστηκα αν απο πίσω είναι το fbi η, οι αριστερόστροφοι. Το σκάνδαλο είναι υπαρκτό και απ οτι βλέπω οι δεξιόστροφοι πατριώτες δεν θέλουν κάθαρση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θανάσιμο πλήγμα στη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη είναι οι Μίζες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πέρα από το timing που μπορεί ο καθένας να σκεφθεί οτιδήποτε, έλεος, η Novartis ελέγχεται και σε άλλες χώρες για σκάνδαλα, εσείς αλήθεια είστε με την διαφθορά ή με την κάθαρση? ω καιροί ώ ήθη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέχρι στιγμής δε βλέπουμε εγκλημα πάντως.

      Διαγραφή
    2. Η κάθαρση με το πιο φασιστοειδές και καταστροφικό μόρφωμα της κομματοκρατίας που λέγεται ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι δυο ασυμπτωτες λέξεις!

      Διαγραφή
    3. Δήμητρα από το άρθρο εσύ δηλαδή τι κατάλαβες; Σχολιάζεις βάσει αυτού ή έτσι γενικά και αόριστα;

      Διαγραφή
    4. Δημητρα
      Ξερεις τι λες λογικα ?? Ριξανε πισσα στο δασος..κι εσυ λες..να κι αυτο το δεντρο εχει πισσα...Εχεις προβλημμα κριτικης ικανοτητας..διορθωσε το..

      Διαγραφή
  8. Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών είναι νόμιμος. Άρα ηθικός.
    Πως λοιπόν το πολιτικό σύστημα να μην συμπεριφέρεται φεουδαρχικά;
    Τότε όμως η αμετροέπεια γεννά γελοιότητα αλλά και τραγικότητα.
    Μπορούν τόσο μικροί άνθρωποι να χειρίζονται θέματα του Ελληνισμού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλές ἀνοησίες λέγονται γιά τόν νόμο περί εὐθύνης 'Υπουργῶν, πού εἶχε τήν λογική του στήνἐποχή του, πρό τοῦ 2001 (προστασία τους, μετά ἀπό τήν ἑπόμενη σύνοδο τῆς Βουλῆς, ὥστε νά μήν ἀνασύρονται ἀπό τό ντουλάπι παληές ἱστορίες μέ κατασκευασμένες τίς καηγορίες) , ἀλλά ἔγινε κακή χρήση.
      Βελτίωσε μέν τίς ρυθμίσεις ὁ Βενζιέλος τό 2001 μέ τήν ἀναθεώρηση τοῦ Συντάγματος,δηλαδή προστασία καί ἀπυρόβλητο, μετά ἀπό μία Περίοδο τῆς Βουλῆς (δηλαδή ἀντί περίπου 1 χρόνος παραγραφῆς, 3-4-χρόνια πού θά διαρκοῦσε ἡ ἑπόμενη Βουλή), ἀλλά ἡ βελτίωσις ἦταν πίσω ἀπό τίς ἐξελίξεις:
      α) Ἄρχισε -μᾶλλον ἀπό τό παρασκήνιο, μετά τό 2001 (....) - τό πολιτικό παιχνίδι του δικομματισμοῦ, ὁπότε προσφέρεται καί γίνεται ἀλληλοσυγκάλυψη μεταξύ σκανδάλων τῶν δύο κομμάτων πού κυβερνοῦν ἤ θά κυβερνήσουν. Καί
      β) Ἔγινε πολύ περιπλοκώτερο τό καλά ὀργανωμένο οἰκονομικό ἔγκλημα, ὥστε νά μήν μπορεῖ χρονικῶς νά γίνῃ ἀντιληπτό σέ βάθος τό μεγάλο σκάνδαλο, μέσα σέ μόνο 3 με 4 χρόνια. Διότι, ἐνώ στήν ἀρχή ὅλα εἶναι κρυμμένα, σιγά σιγά ἀποκαλύπτονται πτυχές....

      Διαγραφή
    2. k SOCRATES ALEXANDRINOS,

      στο δια ταύτα. Ένα πολιτικό σύστημα, υπαρκτό, με υπαρκτά πρόσωπα, εφάρμοσε πολιτική άκρατου ανήθικου κοινωνικού εισοδισμού από τη μεταπολίτευση και δη με ένταση, επί πασοκ και εντεύθεν.
      Η άποψη που έχει το πολιτικό σύστημα για τη δημοκρατία, συμπίπτει με την άποψη του οίκου των Σαούντ, με λίγα φτιασιδώματα είναι αλήθεια.
      Αναζητήστε και τον δογματικό, φεουδαρχικό τρόπο σκέψης και λειτουργίας εντός των κομμάτων.

      Ποιες λοιπόν οι ανοησίες;
      Ονομάστε μία χώρα όπου υπάρχει αντίστοιχος νόμος περί ευθύνης υπουργών;

      Σημ: η σύγκριση με τον οίκο των Σαούντ, είναι για να καταδείξω με ένταση την τραγικότητα και την διαφθορά του πολιτικού μας συστήμα.
      Ταυτόχρονα, τον πλήρη παραγκωνισμό και απαξίωση των πολιτών ως πολιτικά όντα, εξόν των λίγων λεπτών μπροστά στην κάλπη
      (αν κι αυτό χωρά πολύ συζήτηση).

      Διαγραφή
  9. Οι κκ Καλεντερίδη (πατήρ και υιός) εξελίσσονται σε δορυφόρους συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος η χώρου, τύφλα να εχει το γνωστό antinews του υιού, επί Φάκτωρος υπήρχε ψυχραιμία και σοβαρότης.
    Αμφισβητούν η απορρίπτουν προφανείς κινήσεις ενδο-δυτικών ατιθέσεων ού μήν και συράξεων, χρόνιες παθογένειες στην αμυνα και στην υγεία, εκπτωση "πολιτικών " ηθών που επιτάχυνε ο "εκσυγχρονισμός" του Ολετήρος του 96, προκειμένου να υπερασπισθούν "κραγμένους" συνταγματολόγους - "μή υπευθύνους" υπουργούς, υστερίζοντες γελωτοποιούς - αντιπροέδρους και εγωπαθείς "Μακεδονομάχους".
    Χρωστούμενα απο την εποχή του "Δικτύου" ;
    Αντι-κομμουνιστική εμπάθεια ; (λέμε τώρα, εάν υποτεθεί οτι η κυβέρνηση είναι ...κομμουνιστική !)
    Απόπειρα λεηλασίας της διαλυομένης "εθνικόφρονος" παρατάξεως για να προλάβει ο Σχης τον τον Στγό στην δημιουργία κόμματος ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαβάζοντας κανείς τις θλιβερές ανοησίες και προσβολές που πραγματικά περίτεχνα κατάφερες και στρίμωξες σε δυο παραγράφους, θα μπορούσε να απελπιστεί από το επίπεδο ανθρώπων που ασκούν και κριτική σε τρίτους. Συνειδητοποιώντας βέβαια ότι δεν υπάρχει το παραμικρό σχόλιο πάνω στο άρθρο, αλλά μονάχα μια φτωχή έκφραση φοβικών συνδρόμων, σε κατανοώ, σε συγχωρώ και σου εύχομαι κάποια μέρα να καταφέρεις να διαβάζεις, να μην μιλάς/σκέφτεσαι με παρωπίδες και γυαλιά εκλείψεως, και τέλος να εκπροσωπείς μονάχα τον εαυτό σου. Ειδικά το τελευταίο, θα σε απελευθερώσει.

      Διαγραφή
    2. Wotan, when the moment comes to defend Greece, I know very well where father and son will be. Front Line! For you I have my doubts. So guess what, I wish Delta becomes a political party. Haber a real choice for change for once.

      Διαγραφή
    3. Οταν αρχισειςα να γραφεις ελληνικα διερωτησου που θα ειμαι εγω οταν χρειασθει.
      Εσυ μαλλον στο Langley παντως.

      Διαγραφή
    4. Then you should pay more attention. Langley knows best ;)

      Διαγραφή
    5. Σε γράφω εκεί που αντιλαμβάνεσαι και εσένα και το Langley πρακτοράκο

      Διαγραφή
  10. Οι προδοσίες του ΣΥΡΙΖΑ συμβαδίζουν με τις μεγαλύτερες απάτες. Οι μάρτυρες της υπόθεσης έβλεπαν μεξικσνικα σήριαλ παλιά και οι παππούδες τους ήταν αγωνιστές της αριστεράς.....τελικα κάποιοι τρόμαξαν από το συλλαλητηριο δεν ξέρουν όμως ότι είναι μόνο η αρχή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δυστυχώς, δυστυχώς…
    Όσοι είναι ενάντιων της NOVARTIS εθελοτυφλούν, διότι οι ένοχοι θα τιμωρηθούν.
    Αλλά, για τον αγαπητό Σταύρο, έχω να πω ότι, ηθελημένα μπερδεύει την γραβάτα με το αρχιδομάνδυο.
    Πάντοτε Φιλικά και Ειλικρινά
    Δρ. Ευάγγελος Αρκάς
    Λονδίνο, ΗΒ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προς όλους τους σχολιαστές.
    Ο συχωρεμένος ο πατέρας μου μας έλεγε μια παροιμία:
    Τον γύφτο τον πηγαίναν πάνω στην άμαξα να τον κάνουν βασιλιά.
    Κι εκείνος, όταν σε κάποιο σημείο της διαδρομής είδε μια συστάδα καλαμιών, είπε: "Τι ωραία καλάμια για καλάθια".
    Διαβάζοντας τα σχόλια ορισμένων σχολιαστών, θυμήθηκα αυτήν την παροιμία.
    Προσπαθείς να δέξεις στον πολίτη την αλήθεια, κι εκείνος εκεί, συναχίζει να πιστεύει τους αποδεδειγμένα ψεύτες και απατεώνες.
    Καλά τα καλάμια, αλλά καλύτερη η αλήθεια:
    Τετράδης: 10 ερωτήματα για τη Novartis -Γιατί αθωώνει τον Καραμανλή
    https://www.facebook.com/Tetradis/posts/10155494306508370

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο. Εγκρίνω και επαυξάνω. Άλωστε από σήμερα, μόλις δυο μέρες μετά την γένεση του δήθεν σκανδάλου, αυτό αρχίζει και ξεθωριάζει. Όχι ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο Νοβαρτις. Απλά τούτο εδώ που παρουσιάζουν είναι άλλη μια χοντροκομμένη προσπάθεια να σκεπάσουν τον θόρυβο του συλλαλητηρίου. Αλλά μιλάμε για πολύ χοντροκοπιά. Ακόμη και τα παιδιά το καταλαβαίνουν. Τελικά δεν είναι απλά ερασιτέχνες σταλινικοί, είναι και εντελώς βλάκες. Το πολύ οδυνηρό είναι πως μας πάνε ντουγρού για εθνική τραγωδία. Όπως τότε οι απριλιανοί.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κύριε Καλεντερίδη,
    Σας είχα σε εκτίμηση και πάντα διαβάζω άρθρα σας. Δεν ήμουν ποτέ αριστερός αλλά μετά από αυτό το άρθρο σας κατάλαβα ότι πρέπει να είστε κατευθυνόμενος από συγκεκριμμένα συμφέροντα. Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι υπάρχει διεθνές σκάνδαλο το οποίο επηρεάζει και εμάς, ούτε επίσης το γεγονός ότι ο "κωλοτούμπας" Τσίπρας θα επιλέξει την κατάλληλη στιγμή να το εμφανίσει. Αλλά δεν μπορεί να κάνετε και να δημοσιεύετε τέτοια κατευθυνόμενη αρθρθγραφία, όπως ακριβώς έκαναν και τα τηλεοπτικά κανάλια τύπου MEGA σε όλη την διάρκεια των μνημονίων. Εγώ από αυτήν την στιγμή παύω να σας διαβάζω, όπως πιστεύω θα κάνουν και πολλοί Έλληνες πολίτες, ανεπηρέαστοι από πεθαμένες πολιτικές ιδεολογίες (τύπου δεξιού-αριστερού-κεντρώου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Bandreas
      είσαι αναιδής και ανάγωγος.
      Δεν διάβασες το άρθρο, ούτε ποιος το έγραψε και κάνεις αναιδέστατους χαρακτηρισμούς.
      Το άρθρο το έγραψε ο γιος μου και όχι εγώ.
      Έχουμε τους κουκουλοφόρους των Εξαρχείων, τους κουκουλοφόρους της δικογραφίας και τους κουκουλοφόρους του διαδικτύου, που λένε ότι τους κατέβει στο κεφάλι.
      Η υπόθεση αυτή, όπως έχει στηθεί, είναι ένα καπνογόνο, που το έριξαν για να σε κάνουν εσένα να λες τις βλακείες που λες, για να στρέψουν την προσοχή του αλλού και να ξεπουλήσουν τη Μακεδονία.
      Εκεί περιορίζεται η κριτική.
      Όμως δεν είμαστε όλοι ίδιοι και δεν προσλαμβάνουμε όλοι τις παραστάσεις και τις εξελίξεις με τον ίδιο τρόπο.
      Τα άλλα είναι άσκοπη συζήτηση.

      Διαγραφή
    2. το τι κάνουν και το τι θα κάνουν οι πολλοί Έλληνες μπορείς μόνο να το φαντάζεσαι με την ίδια φαντασιοπληξία που το φαντάζονται και οι καταληψίες του Μαξίμου.

      Διαγραφή
    3. κ. Καλεντερίδη,
      νομίζω ότι είστε λίγο άδικος.

      Κάποιοι σχολιαστές επί σειρά ετών ενημερώνονται πολιτικώς, από έντυπα όπως ESPRESSO, CELEBRITY κ.α. Όταν λοιπόν σε κάποιο διάλλειμα επισκέπτονται ένα ιστολόγιο όπως το INFOGNOMON, είναι λογικό να αντιμετωπίζουν ορισμένες δυσκολίες:

      α) Καταρχήν χρησιμοποιούνται από τους αρθρογράφους όσο και από τους σχολιαστές, περισσότερες από τις 400-800 λέξεις νοηματοδότησης κειμένου, εν αντιθέσει με τα γυαλιστερά περιοδικά, που έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργείται εγκεφαλική σύγχυση. Αυτό οδηγεί στη μη κατανόηση των γραφόμενων, με αποτέλεσμα να κατατάσσονται στη συμπαθή ομάδα των «γραφικών».
      β) Το παρόν ιστολόγιο φιλοξενεί άρθρα που μεταφέρουν τον αναγνώστη από το πεδίο της πολιτικής, σε ανώτερο επίπεδο, αυτό της γεωπολιτικής. Δεν μπορώ να καταλάβω την απαξία σας εναντίον του κομματικού διαλόγου, ενσταυλισμού και προσανατολισμού, ώστε να μπορούν εύκολα οι φίλοι επισκέπτες να σας κατατάξουν.
      γ) Κατανοώ τον εκνευρισμό ορισμένων σχολιαστών, για το γεγονός ότι δεν αναρτάτε άρθρα που αφορούν το SURVIVOR ή άλλα ενδιαφέροντα θέματα καθημερινότητας προς ανάπτυξη. Εκεί το επίπεδο σκέψης δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό, κάτι που θα βοηθούσε ορισμένους φίλους σχολιαστές, να αισθάνονται πιο άνετα και οικεία. Γνωρίζετε υποθέτω ότι ζητήματα Γεωπολιτικής και Γεωστρατηγικής απαιτούν νηφάλιο νου πέρα από ιδεοληψίες και αγκυλώσεις, κάτι που για ορισμένους είναι αρκετά οδυνηρό.
      δ) Γνωρίζετε προφανώς ότι διανύουμε δύσκολες οικονομικές εποχές. Γνωρίζετε επίσης ότι κάποιοι εργάζονται, η αλήθεια είναι και με υπερωρίες, ώστε να βγάζουν το μεροκάματο μέσω σχολίων. Το γνωρίζατε όμως, ότι για κάθε σχολιασμό η τιμή έχει κατρακυλήσει στα 0,60€ ανά σχόλιο; Αν τους αποθαρρύνετε, δεν θα έχουν λόγω ύπαρξης. Κλέφτες θέλετε να γίνουν;

      Ελπίζω οι παραπάνω λόγοι, να σας κάνουν να περιβάλλετε με περισσότερη συμπάθεια την ατυχή αυτή ομάδα γραφικών σχολιαστών.

      Υ.Γ. Αυτό με το γύφτο, πολύ μου άρεσε…

      Διαγραφή
    4. Νομίζω ότι ήμουν ευγενικότατος και καθόλου αναιδής ή ανάγωγος. Αλλά η επίθεση που μου κάνετε επειδή έγραψα την γνώμη μου αποδεικνύει ότι έχω δίκαιο και ανθρώπους σας εσάς με μειωμένη κοινωνική ευαισθησία, για να μην πω άμυαλους (χαμηλού IQ) ή κατευθυνόμενους δεν αξίζει να ασχολείται κανείς μαζί τους. Εδώ σταματώ και δεν πρόκειται να απαντήσω σε κανένα υβριστό σχόλιο δικό σας ή οποιουδήποτε άλλου ανάγωγου σε αυτό το block ξανά.

      Διαγραφή
  15. Θα σας παρακαλούσα όλους, να διαβάσετε το άρθρο και όχι τους τίτλους κτλ. και έπειτα να σχολιάσετε επ' αυτού. Πολλοί το έκαναν βέβαια και ορθώς συνειδητοποίησαν ότι το άρθρο δεν αναφέρεται στην υπόθεση Novartis εξετάζοντας το πολύ πιθανό σκάνδαλο μιας και κριτής αυτού δεν είμαι ούτε εγώ ούτε βέβαια οι πολιτικοί επιπέδου Κοντονή. Όμως, μιας και κάποιοι αποζητούν μασημένη τροφή, το άρθρο μιλάει ξεκάθαρα για 3 πράγματα:
    1) για τη διαδικασία που ακολούθησε η σέκτα του Μαξίμου και την ποδηγέτηση της δικαιοσύνης,
    2) για την προφανή, πρωτοφανή και πρόστυχη προσπάθεια τους να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη, έτσι ώστε να ξεπουλήσουν ανενόχλητοι τη Μακεδονία, και
    3) για το τι θα ίσχυε στη χώρα, στα σκάνδαλα, στη Μακεδονία, στη δικαιοσύνη αν και όταν εφαρμόσουμε τα αυτονόητα του δ.
    Τώρα τα αγελαία μίση κατά πολιτικών, αδιαμφισβήτητα απεχθών προσώπων θα συμφωνήσω, ούτε θα μπορούσα εγώ ποτέ να τα δημιουργήσω ούτε θα τολμούσα ποτέ να τα εκμεταλλευτώ. Αυτό είναι δουλειά άλλων.

    Για όσους διάβασαν λοιπόν το παρόν, αναμένω την αναθεώρηση τους καθώς και τα σχόλια / ερωτήσεις τους πάνω στο άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Bandreas
    Δεν πας καθόλου καλά.
    Για άνοιξε σε παρακαλώ κανένα ραδιόφωνο σήμερα, να δεις ότι το δήθεν σκάνδαλο τελείωσε κιόλας. Η δικογραφία επιστρέφεται στην εισαγγελία λόγω μη αποδείξεων. Άσε που ανέκυψε και άλλο αντισυνταγματικό κριτήριο.
    Άμα είσαι τόσο βλήμα να μην καταλαβαίνεις όσα καταλαβαίνουν και οι πέτρες και να χάνεις την εκτίμησή σου όπως λες στον Σάββα, μάλλον θα είναι ευτύχημα να μας αδειάσεις την γωνιά.
    Εγώ προσωπικά έχω επιτεθεί στον Σάββα για άλλα θέματα, αλλά ετούτο εδώ φίλε μου βγάζει μάτι. Γράφω και πιο πάνω ότι τούτο εδώ οι νεοαπριλλιανοί δεν είναι απλά ερασιτέχνες σταλινικοί, αλλά και πανύβλακες, και μας πάνε για εθνική συμφορά. Τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά, και απότι φαίνεται ο μέσος Έλληνας δεν έχει πάρι χαμπάρι τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι τόσο βλάκας που εσύ φαίνεται δεν καταλαβαίνεις. Εγώ δεν υποστηρίζω τον Τσίπρα και συμφωνώ με τον αγώνα για το όνομα Μακεδονία. Αλλά φανατικοί ή εντεταλμένοι σαν και σένα στο παλιό πολιτικό σύστημα μας κάνουν όλους εμάς να τους συχενόμαστε.

      Διαγραφή
    2. Delta is not part of the past, but I am adraid, from the comments I read, not even of the present. There are Many people who prefer the cave and shadows and using a million excuses they turn their back to the light and hope.

      Διαγραφή
    3. Bandreas
      Είσαι πολύ ανάγωγος. Θα το πω στη μαμά σου.
      Εγώ δεν σε αποκάλεσα βλάκα, σε αποκάλεσα ΒΛΗΜΑ.
      Αν ήσουν έστω και βλάκας θα είχες καταλάβει γιατί εμφάνισαν την Νοβάρτις την επομένη του συλλαλητηρίου,
      γιατί αυτό ακόμα και οι βλάκες το έχουν καταλάβει.
      Και εν πάσει περιπτώσει μπορείς να κρατήσεις την υπόσχεσή σου και να μην ξαναγράψεις εδώ μέσα;
      Ή ακολουθείς πιστά την γραμμή του Συριζα;

      Διαγραφή
    4. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΒΛΑΚΕΣ.
      ΠΑΙΞΑΝΕ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΧΕΛΩΝΑΣ ΣΤΟΝ ΜΥΘΟ ΤΟΥ ΑΙΣΩΠΟΥ. ΕΝΩ Ο ΛΑΓΟΣ ΕΓΙΝΕ.....ΛΑΓΟΣ , ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΟΥΤΕ ..ΜΠΑΜ.
      ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΤΙΠΟΤΕ.
      ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΚΟΥΝΗΘΕΙ ΟΥΔΕΙΣ. Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ.....ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ.......ΤΑ ΣΚΙΑΖΕ Η ΦΟΒΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΑΚΩΝΕ Η ΣΚΛΑΒΙΑ.
      ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΟΧΙ ΑΠΛΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΟΜΑΣΤΟΡΑΣ, ΣΑΝ ΤΟ ΓΙΟΦΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ.ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΒΡΕΘΕΙ ΟΜΩΣ.ΕΜΕΙΣ ΑΣ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΧΤΙΣΤΗ ΓΙΑ ΝΑΞΕΡΕΙ ΚΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΤΙ ΜΕ ΕΝΑΜΙΣΥ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΠΙΖΕΙ, Η ΗΜΑΣΤΑΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΑΡΑΓΕ,
      ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΟΦΩΡΕΙΟ ΑΠΟ ΣΚΟΠΙΑ,ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ.ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΘΟΥΝ ,ΑΛΛΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΟ ΒΛΕΠΩ,
      ΑΣ ΚΡΑΤΗΘΕΙ ΕΠΙΠΕΔΟ
      ΕΙΜΕΘΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΙΜΕΘΑ ΕΘΝΟΣ ΑΝΑΔΕΛΦΟΝ,
      ΟΙ ΕΡΙΔΕΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑ
      ΟΧΙ ΤΩΡΑ

      Διαγραφή
  17. ΚΥΡΙΟΙ
    ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ.
    ΑΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΑΝΤΕΣ ΕΝΑ ΕΠΙΠΕΔΟ,ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΟΤΙ ΑΝΑΛΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΛΛΗΛΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ.ΟΙ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΑΣ ΚΡΑΤΗΘΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΕΠΙΠΕΔΟ.
    ΚΥΡΙΟΙ
    ΑΣ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΤΟΠΟ ΟΠΟΥ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΟΥΜΕ , ΝΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΜΕ Η ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΥΓΟΥΜΕ.ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΣ Η ΕΝΟΤΗΣ.ΑΡΝΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΣΚΗΠΤΡΟ ΤΗΣ ΔΙΧΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΙΣ ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΚΕΡΙΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΩΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΕΙΡΗΝΕΣ.
    Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ Ο ΕΛΛΗΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΧΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ.ΜΟΝΟΝ ΤΟΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΣ.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΤΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ.
    ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ. ΣΧΟΛΙΑ ΕΠ ΑΥΤΟΥ.
    ΜΗΝ ΚΡΙΝΕΤΕ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ.ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΄΄ΑΣΦΑΛΕΣ΄΄.
    ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗΝ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
    ΤΟ ΠΟΣΟΙ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΣ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ.
    ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΒΙΩΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΙΩΣΑΜΕ ΤΟ 1922.
    ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΑΡΓΑ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ. ΕΜΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΓΙΑΤΙ. ΑΠΑΝΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΛΥΣΑΞΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΡΩΜΕΝΗ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ.
    ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΘΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ,
    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΛΕΝΙΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ , ΚΑΙ ΓΛΕΖΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑ ΛΕΙ ΟΛΑ.
    ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟΙ,
    ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΚΙΑ ΧΟΥΝΤΑ.ΑΣ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 1974 ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ , ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ Η ΕΛΛΑΣ.ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.ΤΟ 1974.ΠΟΙΟΣ ΠΤΑΕΙ .
    ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ .
    ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ.
    ΑΣ ΕΝΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΦΟΡΕ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΩΝΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ.ΕΑΝ ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ,ΤΟΤΕ ΕΣΤΩ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ.ΜΟΝΟΝ ΕΝΑΣ ΙΣΧΥΡΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΜΕ ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ. Η ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΘΑ ΑΝΑΚΑΜΨΕΙ ΟΤΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΚΥΡΟΣ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΑΓΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΘΟΥΜΕ, Η ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ, ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.Η ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΡΑΚΤΩΡ΄΄
    ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ.
    ΗΡΕΜΑ ΚΑΙ ΘΑΡΘΕΙ Η ΩΡΑ.
    ΜΠΛΕΞΑΜΕ ΑΣΧΗΜΑ ,ΑΛΛΑ ΑΣ ΜΑΣ ΓΙΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑ.
    ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΣΑΚΙΣΑΝΕ ΜΕ ΣΦΥΡΙ ΕΥΕΛΠΙ.ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΔΥΟ ΔΡΑΣΤΕΣ,ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ, ΔΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ.ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΛΩΝΙΖΕΙ Ο ΚΟΥΦΟΣ ΝΤΙΝΟΣ ΚΑΙ ΣΥ ΜΙΛΑΣ ΣΕ ΚΩΦΟ ΠΛΗΘΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.