12/2/18

Έλληνες και Αρμένιοι Αμερικανοί πιέζουν τους Γερουσιαστές των ΗΠΑ να εμποδίσουν την πώληση των F-35 στην Τουρκία


Του Siranush Ghazanchyan
Μετάφραση: Στέργιος Σεβαστιάν 
Το Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC) και η Εθνική Αρμενική επιτροπή της Αμερικής (ANCA) έχουν ξεκινήσει μια εθνική εκστρατεία, που ενθαρρύνει τους γερουσιαστές των Η.Π.Α. να εμποδίσουν την προγραμματισμένη πώληση αμερικανικών αμερικανικών stealth μαχητικών αεροσκαφών F-35 στο ολοένα και πιο ασταθές και αντιαμερικανικό καθεστώς της Ερντογάν.
Αυτή η κοινή αμερικανική πρωτοβουλία Ελλήνων-Αρμενίων, η πιο πρόσφατη μιας σειράς εκστρατειών υποστήριξης των ANCA-HALC, προειδοποιεί τους γερουσιαστές για τους κινδύνους που ενέχει η παροχή στον Ερντογάν προηγμένων όπλων που μπορεί να στραφούν εναντίον των συμμάχων μας, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, της Κύπρου, του Ισραήλ και της Αρμενίας και, ενδεχομένως, ακόμη και των δυνάμεων των ΗΠΑ. Η εκστρατεία συνεγείρει επίσης σχετικά με την πιθανότητα η Τουρκία να διαρρεύσει την εξαιρετικά διαβαθμισμένη τεχνολογία των F-35 στους αντιπάλους, συμπεριλαμβανομένου του Ιράν και της Ρωσίας.
Πέρυσι, ο βουλευτής της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων David Cicilline πρότεινε την τροποποίηση του νόμου για την εξουσιοδότηση εθνικής άμυνας, προκειμένου να εμποδίσει την πώληση των F-35, μετά τις επιθέσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ερντογάν εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών στην Ουάσινγκτον. Ενώ η Επιτροπή Κανονισμών του Σώματος δεν επέτρεψε την πλήρη εξέταση από την Βουλή της πρότασης του κ. Cicilline, υιοθετήθηκε μια δεύτερη τροπολογία που προωθήθηκε από τον κ. David Trott, που εμποδίζει την πώληση ημιαυτόματων όπλων στην Τουρκία.
Τα F-35 είναι αεροσκάφη πέμπτης γενιάς, πολλαπλών ρόλων, σχεδιασμένα να εκτελούν μια ευρεία σειρά αποστολών επίγειας επίθεσης και αεροπορικής υπεροχής. Η Άγκυρα έκανε τις πρώτες παραγγελίες για αυτά τα αεριωθούμενα αεροπλάνα το 2014, επιδιώκοντας, μεταξύ 2018 και 2022, να παραλάβει μέχρι και 120 αεροσκάφη. Η Τουρκία - μαζί με το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, τη Δανία, τις Κάτω Χώρες, τη Νορβηγία, την Ιταλία και την Αυστραλία - αποτελεί μέρος ενός κοινού αναπτυξιακού προγράμματος για την παραγωγή αυτών των αεροσκαφών, συμβάλλοντας στην αντιστάθμιση του κόστους των ΗΠΑ, λαμβάνοντας ταυτόχρονα πρόσβαση σε τεχνολογία αεροδιαστημικής. Σύμφωνα με την υπηρεσία έρευνας του Κογκρέσου, η Τουρκία επιδιώκει να αντικαταστήσει τον υπάρχοντα στόλο των F-16 της με νεοαγορασθέντα F-35.


5 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Όχι, η Τουρκία εξελίσεται σε ένα νέο Ιράν που πήρε μισή παραγγελία F-14, πριν την επανάσταση.

      Διαγραφή
  2. Η διαφορά του Ελληνικού λόμπυ στην Αμερική σε σχέση με το εβραϊκό είναι ότι το μεν προσπαθεί με το σταυρό στο χέρι και λογικά επιχειρήματα να πείσει το δε απαιτεί χρησιμοποιώντας απειλές δολοπλοκίες και συνομωσίες. Το ανερχόμενο Τουρκικό επίσης είναι πιο αποτελεσματικό χρησιμοποιώντας ανατολίτικο παζάρι και χρηματισμό (βλέπε Φλιν). Εν κατακλείδι το Ελληνικό λόμπυ καταντά γραφικο και επαίτης με μηδενικό αποτέλεσμά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Everybody is lobbying one way or another. The big difference on how effective it would be is how aligned is the lobbying with the country's strategy. In our case we fall sort in two aspects. 1. We have NO national strategy. 2. Our gov will change their mind half way through the lobbying effort which makes those lobbying look like idiots. Plenty of examples on this.

      Διαγραφή
  3. Η Ισραηλινοι ακουσα συζητανε να ξαναπαραγγειλουν τωρα F-15..μετα τα πρωτα F-35 που πηραν.Κατι δεν παει καλα...Αν ειναι ετσι...ας τα παρουν οι Τουρκοι..αν ειναι και λιγο πειραγμενα σκοπιμα...μπορει να φευγουν ..γρεζια απ την εξατμιση....και γκροβερ απ τα φτερα...και πριτσινια απ τις ροδες...οσο οι πιλοτοι χαζευουν
    Τα γκατζετ στο ταμπλω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.