20/2/18

Cumhuriyet: «Μήνυμα στην Ελλάδα η τουρκική άσκηση στην Αν. Θράκη»

Το σενάριό της περιελάμβανε διέλευση του ποταμού σε γείτονα χώρα

Ως ξεκάθαρο μήνυμα στην Ελλάδα ερμηνεύει στο πλαίσιο της συνέχειας των προκλήσεων η τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet την άσκηση που πραγματοποίησε ο τουρκικός στρατός στην Ανατολική Θράκη την περασμένη βδομάδα.Η άσκηση έλαβε χώρα στην περιοχή Σαράντα Εκκλησιές (Kirklareli) κοντά στον Έβρο, με το σενάριο της να περιλαμβάνει διέλευση του ποταμού σε γείτονα χώρα.
Στην άσκηση πήραν μέρος μετείχαν τουρκικά άρματα μάχης, αμφίβια, πλωτά και δυνάμεις του στρατού.
Στο άρθρο γίνεται αναφορά και στην επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας στην περιοχή των Ιμίων, με στόχο να πετάξει στεφάνι όσο και στο επεισόδιο του εμβολισμού του σκάφους του ελληνικού Λιμενικού Σώματος από την τουρκική ακταιωρό, κάνοντας λόγο για μία χρονική συγκυρία, την οποία η Τουρκία δεν αντιμετώπισε με ιδιαίτερη «φιλικότητα». 

Η ένταση σύμφωνα και με το δημοσίευμα είχε στόχο να δώσει μήνυμα στην Ελλάδα ότι παρά την επιχείρηση στην Αφρίν, η περιοχή του Αιγαίου δεν έχει ξεφύγει από την προσοχή της Τουρκίας.
ΒΗΜΑ

11 σχόλια:

  1. Μας τα πρηξανε με την τουρκική άσκηση που υποτίθεται ότι έγινε στον Έβρο ενώ έγινε στις 40 Εκκλησίες της Ανατολικής Θράκης. Μάλλον κάποιοι πολέμαρχοι του πληκτρολογίου δεν έχουν πατήσει ποτέ στο Έβρο για να ξέρουν πως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. Πληροφοριακά να ξέρουν κάποιοι ότι και εμείς κάνουμε συνεχώς ανάλογες ασκήσεις βιαιας διάβασης ποταμού. Η παραπάνω άσκηση των Τούρκων θα πρέπει να είναι το τελευταίο που μας προβληματίσει. Αυτό που θα έπρεπε να μας προβληματίζει είναι για παράδειγμα τα μέσα που διαθέτει ο κάθε στρατός στις ανάλογες ασκήσεις οπως τα ΤΟΜΑ των Τούρκων που είναι πολύ ανώτερα των δικών μας Μ 113 της δεκαετίας του 60, καθώς οι Πασοκοι του ΓΑΠ το πρώτο που κοίταξαν να κάνουν Όταν πήραν την εξουσία το 2009 ήταν να χαλάσουν τη συμφωνία με τους Ρώσους για τα ΒΜΡ 3 τα οποία θα αντικαθιστούσαν τα Μ113. Αυτά και δεν χρειάζεται και δεν πρέπει να πω αλλά, ενδεικτικά για να καταλάβει ο μέσος Έλληνας που βρίσκεται η ουσία και όχι σε αερολογίες και επικοινωνιακά τρικ που χρησιμοποιούν ο Καμμένος και τα ανδρείκελα του για εσωτερική κατανάλωση, που όμως οι Τούρκοι δυστυχώς δεν τα "μασανε"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραιο το μηνυμα αλλα οταν βρουνε μπροστα τους τα LEO2 A6 θα γινει ακομα ποιο ωραιο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θανο τα Λεοπαρντ...δεν ειναι οτι λενε...ειναι καλα ναι....αλλα σκετα οπως ταχουμε...δεν ..δεν..δεν..πανε. Η πολεμικη τεχνη αλλαξε εδω και καιρο.Τα αρματα σημερα .αν δεν εχουν καποια ευφυη προσθετα..ειναι μονο για παρελαση...χωρις ενεργητικες θωρακισεις...χωρις σκαρες αντιαρματικες πισω...χωρις βολη πυραυλων..χωρις παραπετα πλαι...χωρις προστασια πυργου απο βολες καθετες στην κορυφη...χωρις κατι εξυπνο να ευφευρεις μονος...ειναι μονο για παρελαση.Εμεις δεν εχουμε τιποτε απ αυτα.Δες τα ιδραηλινα σρματα ...καμμια σχεση..δες τα Ρωσικα τι ενεργητικες θωρακισεις εχουν απ εξω....Εμεις εχουμε αυτοκινητο πχ νεο..χωρις αξεσουαρ..βασικα.Το ιδιο και οι τουρκοι..αλλα οπως βλεπεις γινονται λαμπαδα...Οι τουρκοι τοδαν αυτο..και αλλαζουν.Εμεις..??.....αραχτοι..εχουμε νεο συτοκινητο και καμαρωνουμε.Η βλαβη εδω ειναι η νοοτροπια των ηγετων.Ειναι ρηχοι..τυφλοι..αδαεις...μην πω ..αγραμματοι στις επιστημες...Αυτο θα πληρωθει βαρια..Δεν θελει να παραγει κανεις τιποτε εδω....ουτε γνωση ..ουτε εργο..ουτε ερευνα..ουτε καν παρατηριση.Θελουν μονο μισθο και να περναει το οκταωρο...Μακαρι να αλλαξει αυτο..

      Διαγραφή
  3. Κατ'αρχάς δεν έγινε στον Εβρο, ούτε καν σε ποτάμι. Εγινε σε μια λίμνη και τα αποτελέσματα της άσκησης ήταν για γέλια. Ενα άρμα τους κόλλησε στον πυθμένα της λίμνης για άγνωστους λόγους και πήγαν να τους πάρουν με βάρκα μέσο ενός αγωγού που υπάρχει για να κατευθύνει ο οδηγός του άρματος ο οποίος βρίσκετε μέσα σε αυτόν και πάνω απ'την επιφάνεια του νερού. Ξανα λέω...ποιους φοβόμαστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η αντιμετωπιση των τουρκων στον Εβρο ειναι πολυ απλη. Βομβαρδιζουμε και καταστρεφουμε το φραγμα στη Βουλγαρια, οποτε ολη η περιοχη του ποταμου σε εκταση πολλων χιλιομετρων, θα βυθιστει στα νερα, πραγμα που θα κανει ολοκληρο το νομο απροσπελαστο. Ταυτοχρονα, η ΠΑ και το ΠΝ, εχουν ολο το χρονο να καταστρεψουν οτι βρεθει μπροστα τους. Οταν πεσουν τα νερα στο νομο και εχουμε διαθεση, περναμε απεναντι για μια επισκεψη στην Αγια Σοφια. Το γκρουπ, θα περιλαμβανει μεταφορα με Leopard 2HEL και Apache. Αλλα σιγουρα στο ΓΕΣ, αυτα ειναι γνωστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπαρχει κιο Κενταυρος που θαφτηκε αγνωστον που...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον ..σκοτωσε ο ....Ηρακλης των αδαων ..με πληρη επιγνωση στην μιζα...Εμεινε απο ...μιζα...

      Διαγραφή
  6. @ Θανος.
    Διαβασα οτι οι τουρκοι εχουν παθει μεγαλες ζημιες με τα Λεοπαρντ στο Αφριν λογω πλημμελους θωρακισης στην αποθηκη πυρομαχικων τους.
    Τα ιδια εχουμε και εμεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Cumhuriyet: «Μήνυμα στην Ελλάδα η τουρκική άσκηση στην Αν. Θράκη»
    Το σενάριό της περιελάμβανε διέλευση του ποταμού σε γείτονα χώρα"

    ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΟΥ ΟΠΩΣ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙΣ...
    "ΠΑΝΤΕΣ ΑΥΤΟΠΡΟΑΙΡΕΤΩΣ ΑΠΟΘΑΝΟΥΜΕΝ"
    XVI M/K μεραρχία πεζικού

    Πολεμική Άσκηση είναι αυτό:

    ΤΑΜΣ "ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΑΣΤΡΑΠΗ"

    https://www.youtube.com/watch?v=sg9XZs8iHl4

    Εκεί πάνω Ισλαμοφασιστοτσογλάνια δεν έχει ούτε Σημίτη, ούτε ΓΑΠ,ούτε "στρατάρχη" Καμμένο, ούτε χοντρούς(κι αν έρθουν χοντροί αδυνατίζουν), ούτε βύσματα στο Γενικό επιτελείο ή στο παρατηρητήριο Μυκόνου, ούτε σχόλια, ούτε άρθρα, ούτε βλακείες του κάθε ηλίθιου κομπλεξικού βαλκανοταλιμπάν ή ξένου.

    ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ ΕΧΕΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΥΣ ΤΡΕΛΟΥΣ με οικονομικά προβλήματα που τους τρέχουν τουλάχιστον 18 ώρες/24ωρο. Εκεί πάνω όλοι μαθαίνουν να κοιμούνται λίγο, να τρέχουν πολύ και να κάνουν τρελές πλάκες μεταξύ τους. Για την καλή παρέα και την πατρίδα(που κάποιοι ειρωνεύονται και την ξεπουλάνε).

    O εχθρός προσπαθεί να μπει στη σκέψη.Το πρώτο που θα κάνει πριν πυροβολήσει, πριν σκοτώσει. Μην του το επιτρέψετε.Ο εχθρός θα προσπαθήσει να εντοπίσει κάθε αδυναμία. Μην του το επιτρέψετε. Ο εχθρός ξέρει ότι το μεγαλύτερο όπλο του είναι να καταφέρει να σε κάνει να μην θέλεις να αντισταθείς. Μην του το επιτρέψετε. Ο εχθρός θα προσπαθήσει να σε κάνει να φοβηθείς με κάθε τρόπο. Μην του το επιτρέψετε!

    ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ?

    ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΦΟΒΑΤΑΙ!

    ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ.
    Απόδειξη η ιστορία μας και ότι συνεχίζουμε να υπάρχουμε επί χιλιάδες χρόνια.
    Είμαστε ΕΘΝΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ. Είμαστε πρωταθλητές στο δρόμο αντοχής.

    Κανένας δεν είναι πραγματικός φίλος μας. Κανένας δεν θέλει το "καλό μας". Είμαστε μόνοι μας. Εμείς και ο Θεός. Στο θεό οι Έλληνες μιλάμε με σεβασμό, με ταπείνωση αλλά όρθιοι ακόμα και την ώρα που κάνουμε το σταυρό μας!

    Δεν προσκυνάμε κανέναν! ΚΑ-ΝΕ-ΝΑΝ

    Κλειστοί οι δέκτες στις ΨΕΠ, ανοιχτοί οι πατριωτικοί πομποί.

    ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ!

    ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΑΣΤΕ!

    http://griniarogatos.blogspot.gr/2011/03/blog-post_25.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ισως απο τα ωραιοτερα σχολια που εχω διαβασει. Σε ευχαριστω.

      Διαγραφή
  8. Γιωργο εκ Καρωτης ..εχω δει τον στρατο τους..την νοοτροπια τους..το πως πειθαρχουν...κλπ...Λογω του οτι ημουν πολυ συχνα στα φυλακια Α γραμμης επανω ακριβως στο συνορο..ειδα καταπληκτος..εναν στρατο Μ.Ανατολης...χωρις πρωτοβουλια...με τρομο στους αξιωματικους..κατι σαν γυφτοι...χωρις καμμια αξιοπρεπεια..γλυφτες στην εξουσια...εως τρελας...ειδα μεχρι να σερνωνται στο χωμα
    με κραυγες ....μη....μη..μη....μπρος σε αξιωματικους....κλπ.....δεν φοβαμαι καν....ουτε καν ιδρωνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.