12/2/18

Κρίσιμο crash-test στην κυπριακή ΑΟΖ - Αποκλεισμό του Οικοπέδου 3 επιβάλει η Τουρκία

του Νίκου Μελέτη 



«Νεκρή Ζώνη» επιχειρεί να επιβάλλει με πειρατικό τρόπο η Τουρκία γύρω από το Οικόπεδο 3 της Κυπριακής ΑΟΖ, στο οποίο έχει προγραμματισθεί να πραγματοποιήσει γεώτρηση για λογαριασμό της ιταλογαλλικής κοινοπραξίας ENI/TOTAL το γεωτρύπανο Saipem 12000, το οποίο παραμένει κινητοποιημένο 15 μίλια μακριά από τον προορισμό του, μετά την παρέμβαση τουρκικών πολεμικών σκαφών.

Η Τουρκία ανήσυχη και από τις «καλές ειδήσεις» που ήρθαν την προηγουμένη εβδομάδα από την γεώτρηση της ΕΝΙ στο Οικόπεδο 6, επιδιώκει να διακόψει εμπράκτως το πρόγραμμα έρευνας και αξιοποίησης φυσικών πόρων στην κυπριακή ΑΟΖ, με απειλές τόσο προς την Κύπρο όσο και στις ξένες εταιρίες, με τρόπο μάλιστα που αμφισβητούν την ίδια την οντότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Από τα ξημερώματα του Σαββάτου είναι σε εξέλιξη έντονο διπλωματικό παρασκήνιο με την κυπριακή κυβέρνηση να ενημερώνει την Ε.Ε. και την Ουάσιγκτον, ενώ είναι σε ανοικτή γραμμή με την Ρώμη. Αναμένεται, μάλιστα, η έκβαση των διαβουλεύσεων της ιταλικής πλευράς με την τουρκική κυβέρνηση. 


Για τη συνέχεια Liberal

13 σχόλια:

  1. Που ειναι ολοι αυτοι που διαβεβαιωναν τον Κυπριακο Ελληνισμο και παλαιωτερα το Ελλαδικο, οτι οι συμμαχοι της ΕΕ θα υπερασπιστουν τα συνορα της Ενωμενης Ευρωπης..? Αυτοι οι αεργοι με τα διπλωμα και τα παπλωματα πρεσβυς και αλλοι τυχαρπαστοι ακαδημαικοι κα ιδημοσιογραφουντες? Αυτοι οι τοξικοι ανθρωποι που κοιμηζουν τον λαο με φουμαρα, ειρηνικες ποριες, δημοκρατιες και δηθεν ανθρωπινα δικαιωματα και φιλιες με τους Τουρκους? Ο ελληνοφωνος ραγιας πρεπει να σκυψει την ψυχη του μεσα στην πεπραγμενα των ηρωικων προγονων του και να μπολιαστει απο την Ελληνορθοδοξια, και να ξαναγεννηθει Ελληνας, να πεταξει απο πανω την ιδεολογικη λεπρα της μεταπολιτευσης και να οργανωσει συνετα και επιστημονικα, οχι την αμυνα του αλλα την επιθεση του...για να τον φοβουνται οι εχθροι του και να τον σεβονται οι "συμμαχοι" του. Ολα τα αλλα δημοκρατιες, κουρδοι, εβραιοι, αμερινακοι συμμαχοι ειναι μπουρδες για την αναιμακτη παραδωση της χωρας στους εχθρους της...Και ολα αυτα ειναι αναμενομενα απο ακαπνους χαρτογιακαδες...αλλα και απο ανθρωπους που περασαν μερος της ζωης της στο στρατευμα? τοσο δημοσιουπαλληλικη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμα μας το πουν οι αμερικανοι...θα το κανουμε τρεχοντας...

      Διαγραφή
  2. Αχοι
    Τι λες θα γινει εδω σν οι Τουρκοι δεν φευγουν επι εξι μηνες απ το μερος ?? Το τρυπανι θα καθεται...οι μισθοι θα πευτουν...τα ρεβυθια για φαγητο στο πληρωμα θα πηγαινουν με..ελικοπτερο..και κατακαλοκαιρο πια..θα το νοικιαζουν οι Ιταλοι σε τουριστες για μπανιο...?? Τοτε δεν αρχιζουν και οι σδειες των ..επιτελειων μας !??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωρε μην ανησυχειτε!!! θανοιξουν ο Αδωνις,ο Αβραμο και λοιποι τη πορτοφολα και θα βγαλλουν τα εκατομυριακια να κανουν καθημερινα παρτυ με χαβιαρια και σαμπανια για την επομενη χιλιετια...

      Διαγραφή
  3. Και αν η Τουρκία αποφασίσει να μην επιτρέψει τη διέλευση του γεωτρυπάνου; Τι θα κάμει η Ιταλία και τι η Κυπριακή Δημοκρατία; Πόσο μακριά περπατά η διπλωματία και πόσο η ισχύς; Θα το δούμε.

    Η ΚΔ πρέπει να έχει σαν στόχο να αναπτυχθεί στρατιωτικά αλά Ισραήλ, βάσει βέβαια των αναγκών της Κύπρου.
    -Αντιαεροπορική και αντιπλοϊκή ενίσχυση, βελτίωση των οχυρώσεων και γενικότερα της άμυνας κατά μήκος της Γραμμής Κατάπαυσης του Πυρός η οποία πρέπει να καταστεί ΑΠΡΟΣΠΕΛΑΣΤΗ, έμφαση στην Πολιτική Άμυνα ούτως ώστε να υπάρχει πλήρης και αποτελεσματική κάλυψη από τα καταφύγια για το σύνολο του πληθυσμού. Επίσης, διατήρηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας για τους αρρένες, θέσμιση εθελοντικής θητείας για τις γυναίκες, αύξηση του αριθμού των Συμβασιούχων Οπλιτών και εκπαίδευση στρατεύσιμων και εφέδρων για αντιμετώπιση συγκεκριμένων σεναρίων ωσάν να βρισκόμαστε στο παρά 5 συγκρούσεων. Ας μην μας αποκοιμίζει η δήθεν στατικότητα του κυπριακού και η σχετική ευημερία. Και στο μεσοδιάστημα ότι μπορούμε για προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, πρώτα στηριζόμενοι στις δυνάμεις μας και μετά στους συνεργάτες μας.

    Η αιτιολόγηση κινήσεων σαν τις πιο πάνω προς το εσωτερικό αλλά και το εξωτερικό η εξής: 《Μελετώντας την παρούσα συμπεριφορά της Τουρκίας και την ιστορία του τουρκικού έθνους και κράτους, λαμβάνοντας υπόψη τις απειλητικές τους δηλώσεις και κινήσεις, την γεωγραφική μας θέση και βεβαίως την παρουσία του τουρκικού στρατού εντός της Κύπρου και την κατοχή των εδαφών μας κυρήττουμε ότι: η ασφάλεια του κυπριακού ελληνισμού και των υπολοίπων κατοίκων της Κύπρου είναι ευθύνη της ΚΔ και του στρατού της ΕΦ και η όποια ενίσχυση και συνεργασία γίνεται στα πλαίσια ανάληψης της ευθύνης αυτής. Επιδιώκουμε και επιθυμούμε φιλικές σχέσεις με όσο το δυνατόν περισσότερους λαούς. Όσοι μας αντιμετωπίζουν εχθρικά θα αντιμετωπίζονται αναλόγως με γνώμονα τα συμφέροντα της ΚΔ και την ασφάλεια των πολιτών της.》

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι εγινε ρε παιδιά με τους Εβραίους που θα υπεράσπιζαν την Κύπρο, που τους μάθαμε και τους S-300 απο την πολλή υποχρέωση, που ανέλαβαν και το VTMIS ως "ειδικοί" και για να εξσφαλίσουν "προστασία" της ΑΟΖ του νησιού ;
    Τι εγινε η ...τριπλή συμμαχία που ονειρεύονται διάφοροι στην Α. Μεσόγειο;
    Τσάμπα αναβε τα κεριά της Χανουκά το "πολτικό σύστημα" ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Those are the defining moments of history. Tomorrow all we can say is "what IF", but it will be too late to change things

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σωστός ο κυριος. Μίλησε η λογική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι να πούμε βρε παιδιά...Εδώ ο Αναστασιάδης πέταξε το μπαλάκι στην ΤΟΤΑL. Πόσο ανεγκέφαλος μπορείς να είσαι; Δηλαδή αφήνεις το πρόβλημα να το διαχειριστούν οι Γάλοι και οι Τούρκοι...ΕΛΕΟΣ, φτάνει πια η ασχετοσύνη. Απ'την άλλη, αν το τρυπάνι δεν σταματούσε τι θα έκαναν οι Τούρκοι; θα το βούλιαζαν...αποκλείετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι τουρκοι υπαρχει περιπτωση να χτυπησουν το Σαιπεμ γιατι τους εχουν κακομαθει.

      Διαγραφή
  8. Δημητρη Κ.
    Πολυ φοβαμαι μηπως το αφεντικο του εργαλειου πει κανα δεν γ... με τους πολυ προσεκτικους για το μανικιουρ τους και λατρεις του *πολιτικα ορθον*, και να παει να κανει καμμια συμφωνια με τα πραγματικα αφεντικα. Εμεις θα συνεχισουμε να κανουμε αυτο που ξερουμε πολυ καλα, μνημοσυνα, ριψεις στεφανων, και εορτες Δημοκρατιας. Ζητω συγνωμη, δεν επιθυμω να συνεχισω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δημητρη Κ.
    Πολυ φοβαμαι μηπως το αφεντικο του εργαλειου πει κανα δεν γ... με τους πολυ προσεκτικους για το μανικιουρ τους και λατρεις του *πολιτικα ορθον*, και να παει να κανει καμμια συμφωνια με τα πραγματικα αφεντικα. Εμεις θα συνεχισουμε να κανουμε αυτο που ξερουμε πολυ καλα, μνημοσυνα, ριψεις στεφανων, και εορτες Δημοκρατιας. Ζητω συγνωμη, δεν επιθυμω να συνεχισω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρα τα ρεβυθια δεν θα πετανε με ελικοπτερο....Αυτο πιστευω κι εγω..Το κυριως αφεντικο μπορει να
      δινει ιπταμενες μπριτζολες....Αχοι αγαπητε....αν δεν μας βρασει ολους μα ολους ο Θεος....και τους...αβραστους....δεν θαρθουν φυσαλιδες.....κι αυτους που λενε...χεστον τον ...διπλα...Θα μας παει 1000 βαθμους....ολους μα ολους....ουτε καν χλιαρο δεν ηταν το νερο...

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.