22/2/18

Σοβαρό - Βαρυσήμαντες αποκαλύψεις Κασουλίδη

Αποκαλυπτικός ήταν ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΡΙΚ την Πέμπτη (22/2) για τα όσα συμβαίνουν στην Κυπριακή ΑΟΖ και την κρίση που έχει δημιουργηθεί.
Μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη Ενημέρωση», ο κ. Κασουλίδης δήλωσε ότι οι ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει την Κυπριακή Δημοκρατία από καιρό, ότι εξαιτίας των μη καλών τους σχέσεων με την Τουρκία δεν θα μπορούσαν να ασκήσουν την επιρροή τους.
Την ίδια ώρα, προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω, εξέφρασε την εκτίμηση ότι σύντομα οι Βρετανοί και άλλοι θα επιχειρήσουν να πιέσουν την Κυπριακή Δημοκρατία να υποχωρήσει από τον ενεργειακό της σχεδιασμό.

Αναφορικά με τους Τουρκοκύπριους και την προσπάθειά τους να γίνουν συμβαλλόμενο μέρος στους ενεργειακούς σχεδιασμούς, ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι η επιδίωξη που έχουν εδώ και καιρό μαζί με την Άγκυρα είναι να συζητήσουν τους όρους του διαζυγίου πριν από τον γάμο, κάτι που, όπως πρόσθεσε, δεν θα γίνει αποδεκτό.
Επιπρόσθετα, ο κ. Κασουλίδης, στην παρουσία του στο ΡΙΚ, σημείωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να περιορίσει την κρίση στο τεμάχιο «τρία» της κυπριακής ΑΟΖ, ενώ παράλληλα το Κυπριακό πρέπει να συνεχιστεί από το Κραν Μοντανά.
Παράλληλα, ο Υπουργός Εξωτερικών δεν δίστασε να χαρακτηρίσει την ΕΝΙ ως αδύναμο κρίκο, εξαιτίας της περιορισμένης ισχύος της ιταλικής κυβέρνησης.
Σε σχέση με το κατά πόσο ο λεγόμενος «υπουργός εξωτερικών» των κατεχομένων Κουτρέτ Οζερσάι συναντήθηκε με στελέχη της ΕΝΙ στη Ρώμη, ο κ. Κασουλίδης εμφανίστηκε επιφυλακτικός, δηλώνοντας ότι ο πρέσβης της Κύπρου δεν έχει τέτοια πληροφόρηση.

6 σχόλια:

  1. Δυστυχώς, η συνέντευξη Κασουλίδη δεν εμπεριέχει βαρυσήμαντες αποκαλύψεις.

    Πρώτον και κύριον διότι η πίεση του ΗΒ με κάθε μέσο είναι αναμενόμενη. Βασικό στοιχείο είναι οι υπογραφές που έχουν πέσει μεταξύ του ΗΒ και της Τουρκίας για την μετά μπρέξιτ εποχή, οποιαδήποτε μορφή και αν έχει αυτή.

    Το τελευταίο δεν είναι σημαντικό ως προς το περιεχόμενο, αφού ούτε οι ίδιες οι ελίτ έχουν κατασταλάξει για το οριστικό μετά μπρέξιτ σχήμα. Ωστόσο, είναι κύριο ως προς την αρχή: ελίτ στα κέντρα αποφάσεων και ισχυρά τουρκικά σχήματα (με επιρροή και εντός της Ελληνικής επικράτειας και με σκάνδαλο που ίσως σκάσει στο σύντομο μέλλον με πράγματα να συμμετέχουν σε πυραμιδικό τουρκικό σχήμα) συμφώνησαν ότι θα κινηθούν χέρι χέρι. Το μόνο που μπορούμε να ελπίζουμε είναι μια σύρραξη ένδο τουρκική με βλάβη ανεπιστρεπτί για την Τουρκία.

    Το πιο σημαντικό στοιχείο της συνέντευξης είναι ότι με δεδομένο ότι η δικαιολογία των μη καλών σχέσεων με την Τουρκία ότι δεν επιτρέπει την άσκηση επιρροής, δεν στέκει σε διπλωματικό επίπεδο ιδιαίτερα για όσους γνωρίζουν και έχουν δουλέψει με αμερικανούς διπλωμάτες, προκύπτει ότι:

    - Ο Κύριος Κασουλίδης είτε εξυπηρετεί τα συμφέροντα τρίτων.

    ή

    - Είναι λίγος για τον ρόλο του, τόσο σε διπλωματικό επίπεδο και ακόμη περισσότερο ως υπουργός εξωτερικών.

    ή

    - Για εσωτερικούς λόγους προετοιμάζει το έδαφος για αρνητικό τετελεσμένο σε συνδυασμό με τα 2 ανωτέρω.


    Αργά ή γρήγορα η κρίση με απρόβλεπτες συνέπειες έρχεται. Ας έχουν την φώτιση να αφήσουν τους στρατιωτικούς μας να εκτελέσουν το καθήκον τους απρόσκοπτα εκείνη την στιγμή και προ αυτής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδη αναφερεστε απαξιωτικα για τον κυριο Κασουλιδη, σας ενημερωνω πως προκειται για ενα απο τους λιγους σοβαρους πολιτικους που εχουν απομεινει πανελληνιως.. Δεν κρινω ουτε τις πολιτικες του ικανοτητες ουτε την πολιτικη του διορατικοτητα.. Κρινω την σοβαροτητα και την αξιοπιστια του καιμακαρι να ειχαμε κι αλλους σαν κι αυτον..

      Διαγραφή
    2. Ας έχουν την φώτιση και να αφήσουν τους στρατιωτικούς μας να εκτελέσουν το καθήκον τους απρόσκοπτα εκείνη την στιγμή και προ αυτής.

      Διαγραφή
  2. Προσέξτε πολύ τις υπογραμμισμένες δηλώσεις Κασουλίδη: Αυτά που είπαν οι Αμερικανοί στην Κυπριακή κυβέρνηση, κατά λογική προέκταση ισχύουν και για τα τουρκικά νταηλίκια στο Αιγαίο. Ο Ερντογάν -χρυσό μήλο της έριδος- μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, αισθάνεται ότι άφοβα μπορεί να κάνει γιουρούσια σε Συρία και Ελλάδα. Και στην Ελλάδα μάλιστα με μεγαλύτερη σιγουριά, για την πολιτική αναπλήρωση των σπασμένων μούτρων του στο Αφρίν. Σιγουριά για ακίνδυνο γιουρούσι στην Ελλάδα, επειδή εδώ δεν έχει να αντιμετωπίσει ψυχωμένες Κούρδισες ηρωίδες του Κομπάνι, αλλά αρσενικές και θηλυκές κουνιστές του Κολωνακίου, δήθεν απορροφημένες με την κάθαρση των βρώμικων εσωρούχων τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ανεκδοτο της νυκτας:
    "ο κ. Κασουλίδης δήλωσε ότι οι ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει την Κυπριακή Δημοκρατία από καιρό, ότι εξαιτίας των μη καλών τους σχέσεων με την Τουρκία δεν θα μπορούσαν να ασκήσουν την επιρροή τους."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ενω αν ειχαν καλες σχεσεις θα εβαζαν το χερακι τους να βοηθησουν τον σουλτανο.
    Ποσο ποιο ξεφτιλας πεθαινεις ;.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.