18/2/18

Ιράν: Κατηγορεί Ισραήλ για παραβιάσεις σε Λίβανο και Συρία


Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχαμάντ Ζαρίφ χαρακτήρισε σήμερα "καρικατούρα τσίρκου" την ομιλία του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου στη Σύνοδο του Μονάχου για την Ασφάλεια, αφού ο τελευταίος απείλησε την Τεχεράνη με αντίποινα στην περίπτωση που επιτεθεί στη χώρα του από τη Συρία.
"Υπήρξατε μάρτυρες μιας καρικατούρας τσίρκου σήμερα το πρωί, στην οποία δεν αξίζει καν να απαντήσουμε" είπε ο Ζαρίφ.

Νωρίτερα, ο Νετανιάχου έδειξε στους συμμετέχοντες στο πάνελ ένα μεταλλικό αντικείμενο που υποστήριξε ότι προέρχεται από το ιρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος που καταρρίφθηκε την περασμένη εβδομάδα στον εναέριο χώρο του Ισραήλ.
Ο Ζαρίφ από την πλευρά του είπε ότι η κατάρριψη ενός ισραηλινού μαχητικού το οποίο βομβάρδισε θέσεις των Ιρανών στη Συρία διέλυσε τον "μύθο" του "ανίκητου" Ισραήλ.
"Το Ισράηλ χρησιμοποιεί την επιθετικότητα ως πολιτική εναντίον των γειτόνων του", συνέχισε, κατηγορώντας την ισραηλινή κυβέρνηση για "μαζικά αντίποινα εναντίον των γειτονικών χωρών και καθημερινές εισβολές στη Συρία και τον Λίβανο".
"Ολόκληρη η ομιλία (σ.σ. του Νετανιάχου) ήταν μια προσπάθεια να αποφύγει το θέμα. Αυτό που συνέβη τις τελευταίες ημέρες είναι ότι το λεγόμενο αήττητο του Ισραήλ κατέρρευσε", συνέχισε, αναφερόμενος στην κατάρριψη του ισραηλινού τζετ, στις 10 Φεβρουαρίου.
Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.