14/2/18

Γιλντιρίμ: Οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ θα αποφασίσουν μέτρα για την αποκλιμάκωση της έντασης

Ο Τούρκος πρωθυπουργός έκανε λόγο για «απάντηση» σε «προκλήσεις» στα Ίμια - «Τονίσαμε έντονα (σ.σ. στον Τσίπρα) ότι η αποφυγή εντάσεων θα είναι καλύτερη όσον αφορά τις σχέσεις των δύο κρατών» 
Σε συνάντηση των αρχηγών ΓΕΕΘΑ Ελλάδας-Τουρκίας θα αποφασιστούν τα μέτρα ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση στις σχέσεις των δύο χωρών όπως δήλωσε σε Τούρκους δημοσιογράφους το πρωί της Τετάρτης ο πρωθυπουργός της χώρας Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Αναφερόμενος στη σύνοδο των αρχηγών των ενόπλων δυνάμεων των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ που θα διεξαχθεί τον Μάιο ο Τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε: «σε αυτό το πλαίσιο οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ των δύο κρατών (σ.σ. Ελλάδας-Τουρκίας) θα συναντηθούν για να συζητήσουν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διασφαλιστεί ότι οι εντάσεις δεν θα κλιμακωθούν».
Μιλώντας για το περιεχόμενο της συνομιλίας του με τον Αλέξη Τσίπρα το βράδυ της Τρίτης μετά το επεισόδιο με την τουρκική ακταιωρό που χτύπησε πλοίο του ελληνικού λιμενικού στα Ίμια ο κ. Γιλντιρίμ είπε «του τονίσαμε έντονα ότι η αποφυγή εντάσεων θα είναι καλύτερη όσον αφορά τις σχέσεις των δύο κρατών».
Αφού είπε ότι το Αιγαίο θα πρέπει να είναι «θάλασσα φιλίας» πρόσθεσε στους δημοσιογράφους λίγο πριν αναχωρήσει για ταξίδι στη Λευκορωσία: «τελευταία υπήρξαν ορισμένες προκλήσεις που ξεκίνησαν στα Ίμια και σε αυτές εμείς απαντήσαμε».
Πρώτο Θέμα

2 σχόλια:

  1. Σταδιακή διολίσθηση προς την συνδιαχείριση του Αιγαίου Πελάγους. Ένα βήμα μπρος αυτοί, ένα βήμα πίσω εμείς, κάθε φορά. Δεν μπορεί ο Α/ΓΕΕΘΑ να μην το αντιλαμβάνεται. Οδεύουμε είτε προς δορυφοροποίηση είτε προς μετωπική αντιπαράθεση. Ό,τι και να συμφωνηθεί θα είναι μια προσωρινή αναβολή τακτικού χαρακτήρα. Μας συμφέρει ως ένα βαθμό, αφού δεν θέλουμε σύγκρουση τώρα-τώρα. Άλλωστε ποτέ δεν ξέρεις, σε ένα χρόνο να μην υπάρχει καν τουρκία, Ελλάδα όμως, κουτσά-στραβά θα υπάρχει. Εξαφανίζεται ένα πιστό και υπάκουο μέλος του ΝΑΤΟ και προτεκτοράτο της ΕΕ, με πλούσια προίκα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα ριξουν τον Ελληνα Α/ΓΕΕΘΑ στα νυχια των τουρκων αετονυχιδων που θα τον τυλιξουν σε μια κολλα χαρτι και μετα θα εχουν την δικαιολογια στην κυβερνηση οτι : να,αυτος τα εκανε θαλασσα.
    Σατανικοτατοι παντου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.