13/2/18

Η Τουρκία λέει ότι η Ρωσία δεν έχει πρόβλημα με την επιχείρηση στο Αφρίν


The Region
Η Τουρκία και η Ρωσία δεν διαφωνούν για την αεροπορική και χερσαία επίθεση της Άγκυρας στη περιοχή του Αφρίν της βόρειας Συρίας και οι δύο χώρες βρίσκονται σε στενή επαφή με την επιχείρηση, ανέφερε την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.
Η Τουρκία ξεκίνησε την επιχείρηση "Κλάδος Ελαίας" πριν από δύο εβδομάδες, στοχεύοντας στην πολιορκία των Κούρδων YPG στο Αφρίν, ανοίγοντας ένα νέο μέτωπο στον επταετή εμφύλιο πόλεμο της Συρίας. Η Ρωσία είναι ο κύριος υποστηρικτής του Σύρου Προέδρου Bashar al-Assad.
"Δεν έχουμε διαφωνίες με τη Ρωσία και συνεχίζουμε τις επαφές μας με τη Ρωσία", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλουτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξή του στο TGRT Haber, όταν ρωτήθηκε για ενδεχόμενες εντάσεις με τη Μόσχα για το Αφρίν.
"Πρέπει να ενημερώνουμε ο ένας τον άλλον εγκαίρως, ειδικά (σχετικά με) τις αεροπορικές επιθέσεις και τις εξελίξεις στον τομέα, επικοινωνώντας μαζί τους σε πραγματικό χρόνο ή εκ των προτέρων».
Είπε επίσης ότι οι δυνάμεις της Τουρκίας έχουν ολοκληρώσει την κατασκευή ενός έκτου παρατηρητηρίου στην περιοχή Idlib της Συρίας.
Σύμφωνα με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με την Τεχεράνη και τη Μόσχα ώστε να μειωθούν οι  συγκρούσεις μεταξύ φιλοκυβερνητικών δυνάμεων και κυρίως ισλαμιστών ανταρτών στη βορειοδυτική Συρία, η Τουρκία συμφώνησε να δημιουργήσει 12 θέσεις παρατήρησης στο Idlib και στις γειτονικές επαρχίες.
Όμως, η «αποκλιμάκωση» στη βία που έπρεπε να επέλθει έχει σταματήσει. Τον Δεκέμβριο ο συριακός στρατός, με τη βοήθεια των στρατιωτικών δυνάμεων που υποστηρίχθηκαν από το Ιράν και της βαριάς ρωσικής αεροπορίας, ξεκίνησε μια μεγάλη επίθεση για να ανακτήσει έδαφος στην επαρχία Idlib.
Το Idlib είναι ένα από τα τελευταία κεντρικά οχυρά των αντικυβερνητικών ανταρτών που έχουν οδηγηθεί από τους περισσότερους προμαχώνες τους στη Συρία από τότε που η Ρωσία εντάχθηκε στον πόλεμο στην πλευρά της κυβέρνησης της Δαμασκού το 2015.
Η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, υπήρξε από καιρό ένας από τους κύριους συμμάχους των αντικυβερνητικών ανταρτών.

http://theregion.org/article/12750-turkey-says-russia-has-no-problems-with-afrin-offensive


2 σχόλια:

  1. Μιας και ξαναμιλαμε για την ρωσια,σιγουρα η ρωσια θα ηθελε μια ελληνοτουρκικη συγκρουση στο Αιγαιο μιας και κατι τετοιο θα προκαλουσε ζημια στην αρχιτεκτονικη του ΝΑΤΟ...
    Αλλα αν θελουν απο κοινου αμερικη και ρωσια να διαλυσουν την τουρκια,τοτε σιγουρα αυτο θα ηθελε κι'η αμερίκα...
    Αν παλι η αμερίκα θελει να δωσει ενα μποναμα στην τουρκια για τις εως τωρα καλες της πραξεις στην Συρια,αλλα και μια προκαταβολη για τις επομενες πραξεις που της ζηταει να εκτελεσει,παλι θα επιζητουσε μια ελληνοτουρκικη συγκρουση οπου νικητης θαταν η τουρκια...
    Μονο εμεις κι'η βρωπη αντιστεκομαστε σθεναρα σε τετοια σχεδια...
    Ειμαστε δε,διατεθειμενοι να αντισταθουμε σε τετοιο βαθμο που δεν θαχαμε προβλημα να υποδεχθουμε,μετα βαϊων και κλαδων ελαιας,την στρατια του Αιγαιου μεχρι τον Πειραια, ως σωτηρα μας απο τους λαθρο...χαχαχαχαχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. As min milame yia tin Rossia. Trone katakefalous apo tous Tourkous kathe imera kai ekei tous ypostirizoun stin Syria yia polisoun ligo aerio. H Ameriki panta ekline pros tin Tourkia pou akomi tous apeilei me polemo stin Syria, kai apo pano tha tous dosei kai ta F 35. H Ellada einai moni ths kai panta moni tis ta katafere. Oso nomizame oti eihame symmahous, panta prodothikame kai ehasame. Enomenoi os Ellines palikaria kai leventes me neous kai dynatous iyetes tha eimaste panta nikites.
    OI Ellines pote then fovithikan tous Tourkous. Mono prepei na prosexoume tous ntopious prodotes. Ama oi Turkoi polemoun opos tora tous basika aoplous Kurdus kai opos epolemisan thn aopli Kypro to 1974, pistevo oti ta Ellinika armata tha parkaroun exo apo thn Agia Sofia.
    Dr. Athanas

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.