13/2/18

Άλλο καταληψίας και πρόεδρος 15μελούς και άλλο πρωθυπουργός χώρας - Ακόμη δεν έχουν κάνει διάβημα για το χοντρό επεισόδιο στα Ίμια!

Φωτογραφία από το σκάφος του Λιμενικού που χτύπησαν οι Τούρκοι

Δεκατρείς ώρες μετά, η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καταγγείλλει την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας - Αυτή την ώρα, 13:00 μεσημέρι Τρίτης, τρία σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής έχουν περικυκλώσει τα Ίμια
Φωτογραφία από το σκάφος του Λιμενικού που χτύπησαν από πίσω οι Τούρκοι στα Ιμια, δημοσιεύει η ιστοσελίδα Militaire.gr. 
Οπως φαίνεται από τη φωτογραφία, το σκάφος ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος (περιπολικό 90) έχει υποστεί μεγάλες ζημιές.

Η σοβαρή πρόκληση των Τούρκων έγινε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στα Ιμια. Τουρκική ακταιωρός χτύπησε με την πλώρη την πρύμνη του πλοίου ανοιχτής θαλάσσης με τον κωδικό αριθμό 90 του Λιμενικού Σώματος, το οποίο εκείνη τη στιγμή ήταν ακίνητο. Το τουρκικό σκάφος, δηλαδή, χτύπησε από πίσω το ελληνικό, σαν να θέλει να το διώξει από την περιοχή! Το ελληνικό σκάφος βρισκόταν στο σημείο για περιπολία και είχε 27 άτομα πλήρωμα. Η τουρκική ακταιωρός μετά το συμβάν απομακρύνθηκε προς τα τουρκικά παράλια, ενώ το αρχηγείο Λιμενικού -και συγκεκριμένα το Κέντρο Επιχειρήσεων- ενημέρωσε άμεσα το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας και Εξωτερικών, για το συμβάν. Αξιόπιστες πληροφορίες αναφέρουν ότι το πλοίο ανοικτής θαλάσσης του Λιμενικού περικυκλώθηκε από δύο πλοία της τουρκικής ακτοφυλακής τα οποία περιπολούσαν γύρω από τα Ίμια τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στο πλοίο του Λιμενικού προκλήθηκαν υλικές ζημιές, ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός. Από το υπουργείο Ναυτιλίας δεν έχουν δοθεί πληροφορίες αν το ελληνικό σκάφος ανοικτής θαλάσσης έχει μεταφερθεί στην Κάλυμνο ή στη Λέρο για επισκευή, ενώ διερευνώνται οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η πρόσκρουση.  

Δείτε LIVE την κίνηση των τουρκικών σκαφών στα Ιμια


Δεν έχουν κάνει διάβημα 13 ώρες μετά το χοντρό επεισόδιο
Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η στάση του Λιμενικού Σώματος, του αρμόδιου υπουργείου Ναυτιλίας, αλλά και των συναρμόδιων υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών που δεκατρείς ώρες μετά το χοντρό επεισόδιο στα Ίμια μεταξύ των δύο πλοίων της τουρκικής ακτοφυλακής και του ελληνικού πλοίου ανοιχτής θαλάσσης δεν έχουν διαμαρτυρηθεί για την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας. 

Ακολουθώντας πολιτική κατευνασμού της Άγκυρας, τόσο το υπουργείο Εξωτερικών όσο και το αρμόδιο υπουργείο για τον έλεγχο και την αστυνόμευση της ελληνικής χωρικής θάλασσας κάνουν λες και δεν τρέχει τίποτα και ακόμη δεν έχουν κάνει ούτε μια τυπική ανακοίνωση καταγραφής του πρωτοφανούς επεισοδίου που σημειώθηκε στα Ίμια τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Την ίδια ώρα, οι Τούρκοι συμπεριφέρονται λες και πάνε γυρεύοντας για την πρόκληση θερμού επεισοδίου στα Ίμια, αφού αυτή την ώρα, περίπου 13:00 το μεσημέρι της Τρίτης, γύρω από τα Ίμια βρίσκονται τρία πλοία (SG διαστάσεων κανονιοφόρου) της τουρκικής ακτοφυλακής τα οποία έχουν περικυκλώσει τις βραχονησίδες. Στην ευρύτερη περιοχή δεν υπάρχει πλοίο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.
Πρώτο Θέμα

16 σχόλια:

  1. Δυο περιπολικα 95 & 125 τονων κιενα των 1700 τονων παρακαλω...
    Μαλλον το UMUT θακανε τον εμβολισμο ή μηπως το saar 33;
    Τεσπα...να στειλουμε την αντζελα δημητριου με ελικοπτερο να τους καταπραϋνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Our lack of action has consequences. Who has forgotten Simitis' words that unfortunately Shared 95% of the people, who wants to go to war now? We are entering the Euro (Disney). A utópico goal that has Cost us dearly.
    As far as a war with Turkey, every new day finds our enemy stronger. Back then we would has sent them to the abyss.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τί διάβημα να κάνεις σ´αυτόν που βάζει ένα μέλος του να σε φοβερίσει γιατί το «σκάνδαλο» ξεθώριασε νωρίς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παντως αποτελει αποριας αξιον το πως ενα πλοιο 1700 τονων εμβολισε ενα αλλο 500 τονων...
    Πηγε και σταματησε μπροστα του;
    Αϊντεεεεε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. It is time to stand up to Turkish aggression. The Turkish acts against the Greek war ship and the coast guard ship are enemy acts. It is time for Greece to send a message to Turkey by sinking some Turkish ships and downing some Turkish planes in the Aegean. The Greeks are not afraid of the Turks. The Greeks only have to be afraid of their own stupid and incompetent leaders. If the Turks fight the way the do now in Syria against the basically unarmed Kurds, I see that the Greek Army will in the Poli in a few days.
    Dr. Athanas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτοί δεν έχουν ούτε το θάρρος, ούτε την τόλμη να κάνουν κανένα διάβημα το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η καρέκλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΆΝΤΑ ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΤΟ ΒΑΘΥ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ .. ΤΟΣΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΊΤΑΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παιδια ηρεμα....θα καθαρισει ο Ρουβικωνας...και οι...αντιεξουσιαστες...των Εξαρχειων...Ο πρωτος θα ριξει φειγ βολαν στις φρεγατες...κι οι δευτεροι μολοτωφ και γκαζακια...αυτη την στιγμη συνεδριαζει η ολομελεια...στο Πολυτεχνειο....για την παραγωγη αμστελ με ...κωλοφωνιο και αμολυβδη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το πλοίο που μας εμβόλισαν οι Τούρκοι ναυπηγήθηκε στην Ολλανδία (Damen Shipyards Gorinchem).
    Έχει μήκος 57,52 μέτρα, πλάτος 9,55 μέτρα. Επιχειρησιακή ταχύτητα 27 κόμβων.Μέγιστη ταχύτητα 32 κόμβοι.Πλήρωμα 22-32 άτομα. Μεγάλη ακτίνα δράσης και αυτονομία για την κατηγορία του. Μεγάλη μεταφορική ικανότητα για την κατηγορία του. Φέρει διασωστικό εξοπλισμό υψηλών προδιαγραφών. Στην ειδικά διαμορφωμένη πρύμνη του φέρει βοηθητικό ταχύπλοο φουσκωτό 9μέτρων, υψηλών επιδόσεων.

    Οι Τούρκοι ξέρανε σε ποιο πλοίο επιτέθηκαν. Πάντα διαλέγουν τον εύκολο στόχο εκεί που δεν τον βλέπουν οι υπόλοιποι και αιφνιδιάζουν. Αυτό το πολύ καλό πλοίο του λιμενικού έπρεπε να είναι και σοβαρά εξοπλισμένο και με όπλα. Δυστυχώς ΔΕΝ ΗΤΑΝ. Κατά τη γνώμη μου τα πλοία της συγκεκριμένης κατηγορίας πλοίων του Ελληνικού λιμενικού χρειάζονται τα εξής:

    1) 1 καινούργιο πυροβόλο OtoMelara Marlin WS των 30mm για να μπορεί να αντιμετωπίσει με πυρά εχθρικά πλοία μικρής και μεσαίας κατηγορίας μέχρι και επιθετικό ελικόπτερο που θα επιχειρήσει επίθεση εναντίον του.

    https://www.youtube.com/watch?v=UaEpI1gzI9k

    2) 1 πυροβόλο των 12,7mm από τα αποθέματα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

    https://www.youtube.com/watch?v=BqDfVMIgzXQ

    3) 2 πυροβόλα των 7,62mm από τα αποθέματα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων

    https://www.youtube.com/watch?v=Hgw2eUuYkEY

    4) 1 φορητό ΑΤ εκτοξευτή RPG-18 Mukha από τα αποθέματα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

    https://www.youtube.com/watch?v=fBRXhOf8Vqc

    5) 1 φορητό εκτοξευτή A/A εκτοξευτή FIM-92 Stinger από τα αποθέματα των ΕΔ για εγκλωβισμό ακόμα και εχθρικών αεροσκαφών.

    6) 4 πιστόλια Μ1911Α1/Α2 0,45 από τα αποθέματα των ΕΔ

    7) 15 τυφέκια G3A3 από τα αποθέματα των ΕΔ και αναβαθμισμένα με νέο κοντάκιο, νέο σκοπευτικό και νέο χειροφυλακτήρα.

    Ο εχθρός όταν πλησιάζει ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ δεν πρέπει να αισθάνεται ΑΣΦΑΛΗΣ για να μην μπορεί να επιβάλει τον δικό του ρυθμό όταν αποφασίζει να κάνει οποιαδήποτε επιθετική κίνηση.

    Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ που άφησαν ένα σκάφος του Ελληνικού λιμενικού/ακτοφυλακής να μην μπορεί να αμυνθεί πέρα από ελιγμούς του κυβερνήτη. Οι Τούρκοι με την κίνηση που είχαν κάνει κατά της κανονιοφόρου έδωσαν δείγματα προθέσεων. Στην Ελλάδα δυστυχώς η φράση "πρόληψη και διαχείριση κρίσεων" είναι άγνωστη λέξη παρά τις μεγάλες δηλώσεις.

    Βασικό χαρακτηριστικά όποιου αντιμετωπίζει μια ένοπλη απειλή είναι εκτός από την ψυχραιμία και η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ μαζί με αποφασιστικότητα φυσικά.
    Η αποφασιστικότητα πρέπει να φαίνεται. Να μην νομίζει ο άλλος ότι είσαι μόνο λόγια. Να το βλέπει. Το πυροβόλο να φαίνεται, να υπάρχει πάνω στο σκάφος έτοιμο. Τρόμο στον τρόμο του εχθρού πριν καν κάνει κίνηση. Δεν αφήνεις χρόνο, τόπο,τρόπο. Εμείς του αφήνουμε και τα τρία.

    Αν υπήρχε πυροβόλο των 30mm δεν θα κάνανε κίνηση εμβολισμού αλλά και να κάνανε θα πληρώνανε το τίμημα.

    Οι Τούρκοι δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μία σοβαρή χώρα αλλά ένα βαλκανικό τσίρκο. Οι ευθύνες της πολιτικής και ανώτατης ηγεσίας των ΕΔ και σωμάτων ασφαλείας είναι τεράστιες.

    Να αφήσουν τις εκπομπές με τα τυποποιημένα λόγια και να προετοιμάσουν λαό, ένοπλες δυνάμεις και σώματα ασφαλείας για το χειρότερο. Μόνο έτσι προστατεύεις τα συμφέροντα σου και αποφεύγεις τον πόλεμο. Με την σχολαστική προετοιμασία και αποφασιστικότητα. Διαφορετικά ο αντίπαλος αποθρασύνεται.

    ΔΟΓΜΑ ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΑΝΟΧΗΣ σε ξεκάθαρα επιθετικές κινήσεις που βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. Ιταλία, Ισραήλ, Αίγυπτος θα απαντούσαν με πυρά σε τέτοια κίνηση των Τούρκων.
    Είμαστε γελοίοι που είχαμε το σκάφος άοπλο.

    Κανένας δεν θα μας προστατεύσει. Καμία ξένη δύναμη. Το σύνδρομο της προστασίας να τελειώνει και να ασχοληθούμε πάρα πολύ σοβαρά με την ασφάλεια της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιωργο
    Μας προστατευει ο Θεος
    ...Δεν ειπε...μσκαριοι οι πτωχοι τω πνευματι ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάριοι οι πτωχοί το πνεύματι αλλά...Συν Αθηνά και χείρα κίνει :)

      Είμαστε ένα ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΤΣΙΡΚΟ.

      Αυτό που παρατήρησα από τη στρατιωτική μου θητεία είναι μια αναποφασιστικότητα και ευθυνοφοβία. Κανένας δεν είπε να το παίζουμε καουμπόιδες αλλά όχι αυτός ο εξευτελισμός.

      Για παράδειγμα τρία άσφαιρα στη γεμιστήρα και μετά οι κανονικές σφαίρες.
      Έστω ότι πλησιάζει ύποπτο όχημα 4Χ4 σε Ελληνικό στρατόπεδο νύχτα και επιταχύνει ξεκάθαρα επιθετικά ή βλέπεις να βγαίνουν όπλα από παράθυρα...

      Τι θα γίνει...μέχρι οι σκοποί να ρίξουν με το G3 τα τρία άσφαιρα (και τράβα ρίξε "χραπ χρουπ" μετά τη βολή του κάθε άσφαιρου...κυριολεκτικά το κάτσε τούρκε να γεμίσω)...οι άλλοι θα τους έχουν κάνει κόσκινο με ή χωρίς σιγαστήρα στα όπλα τους) και μπήκαν μέσα. Μέχρι ο αρχιφύλακας να βγάλει το όπλο του από το σιδερένιο ντουλάπι με λουκέτο, να πάρει γεμιστήρα και να ρίξει(αν και τα δικά του τα τρία πρώτα δεν είναι άσφαιρα) τον γάζωσαν κι αυτόν.

      Πάνε οι τρεις πρώτοι.

      Μέχρι να ξυπνήσουν ο Αξιωματικός υπηρεσίας και οι υπόλοιποι φαντάροι από τη βολή του άσφαιρου, να ανοίξουν οπλοβαστό,να ανοίξουν ή να σπάσουν τα ατομικά λουκέτα πάνω στον πανικό, να τους δώσει πυρομαχικά(αν και αυτοί τα τρία πρώτα δεν είναι άσφαιρα στη γεμιστήρα) να οργανώσουν ομάδα άμεσης επέμβασης - αντεπίθεσης,να ξέρουν πως καλυπτόμαστε σε πυρά σφαίρας 7,62...θα γεμίσουμε φέρετρα. Το λιγότερο 3+8=11 νεκροί ή σοβαρά τραυματίες και καταστροφή στρατιωτικών εγκαταστάσεων και υλικού.

      ΚΑΙ ΡΩΤΑΩ:

      Σε αυτές τις μάνες,σε αυτές τις οικογένειες οι κύριοι αυτοί τι θα απαντήσουν?!

      Απόρρητο πόρισμα?!

      Όταν έρχεται ο άλλος στρατό και τον κρίνεις ικανό να φέρει όπλο δεν του βάζεις τρια άσφαιρα στη γεμιστήρα. Αν απαιτηθεί να ρίξει σε αιφνιδιαστική επίθεση δεν θα προλάβει!

      Σε βραδινή υπηρεσία ποτέ δεν εκτέλεσα αυτή την ΗΛΙΘΙΑ,ΕΥΘΥΝΟΦΟΒΗ ΔΙΑΤΑΓΗ. Ένα άσφαιρο και η ασφάλεια είναι υπεραρκετά..μετά οι κανονικές σφαίρες και στο κατά ριπάς.

      ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΤΣΙΡΚΟ

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.