27/2/18

Αλβανία: Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των 12 διαπραγματευτών για τη Θαλάσσια Συμφωνία

«Ανακοινώθηκαν οι 12 διαπραγματευτές για τη Συμφωνία για τη Θάλασσα με την Ελλάδα»

Τίρανα. Ο υπουργός Εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι απέστειλε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Ιλίρ Μέτα, πρόταση με 12 ονόματα διαπραγματευτών με την ελληνική πλευρά.
Η Report TV έχει τον κατάλογο των 12 ονομάτων, επικεφαλής των οποίων είναι ο Αρμάντ Σκάπι από το Υπουργείο Εξωτερικών και ο στρατηγός Ουλμπέρ Ντογκιάνι- Διοικητής του Πολεμικού Ναυτικού.
Τα άλλα τρία ονόματα των διαπραγματευτών είναι ο Άρτουρ Μετσολάρι από το υπουργείο Άμυνας, υπάλληλος σταδιοδρομίας (καριέρας- karriere) που επέστρεψε πρόσφατα από μια σημαντική αποστολή στο Αφγανιστάν.

Ο Άρσεν Μουλάι και ο πρώην υπουργός Ενέργειας Βίκτορ Ντόντα είναι δύο ακόμη προτεινόμενα ονόματα.

Στον κατάλογο που εστάλη στον Πρόεδρο είναι και δύο γυναίκες, η Άιντα Χάινα – αναπληρωτής διευθυντής της Κρατικής Αστυνομίας και η Ελίρα Κοκόνα, Γενική Γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ένα γνωστό όνομα της αλβανικής διπλωματίας όπως ο Κιριάκο Τσίρκο επί του παρόντος πρέσβης της Αλβανίας στο Λονδίνο, πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, καλός γνώστης του φακέλου Αλβανίας – Ελλάδας και μέρος των διαπραγματεύσεων μεταξύ Μπουσάτι και Κοτζιά στην Κρήτη και στην Κορυτσά.

(Στοιχεία από shqiptarja.com)


--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.